Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doslo je do promene na celu liste najgorih filmova svih vremena. Novi sampion je The Interview. Maloumni humor, isto takva radnja i odvratni Franko i Rogen naterali su me da prekinem gledanje nakon 45 minuta, mada ne znam sto sam toliko cekao. Siguran sam da osvaja zlatnu malinu za najgori film, najgori scenario i najgore glavne glumce.

Nemojte sebi da pokvarite praznike i date sansu ovom smecu.

The Pirates! Band of Misfits (2012)

l_1430626_98603873.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1430626/

Izuzetno duhovit crtac iz Ardmanove radionice.
Meni je prijao, jer ja takve crtace i volim :mrgreen:
Ocena: 7

Hodejegerne (2011)

hodejegerne-headhunters.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1614989/

U pitanju je jedan brz, dinamican norveski triler, sa puno akcije i obrta.
Ne bih otkrivao radnju, ali bih definitivno preporucio svakom ko voli ovaj zanr da pogleda.
Iako ima nelogicnosti, da ne kazem "rupa", film drzi paznju i uspeva da "navuce" gledaoca.
P.S. Sjajan glavni glumac

Ocena: 7,5 na 8

Odgledah sinoc ovo:

Meni zaista nije jasno nista, pa ako je neko gledao, neka ukratko objasni, jer apsolutno ne razumem trip ovog reditelja.

Obecala sam ti da cu pogledati film ;)
Pa,meni je izgledao kao neko dugacko,filozofsko sra*e...jedan od onih filmova gde je sve nedoreceno,pa ti je ostavljeno da sam shvatis sta i kako zelis(ali nije tako).Ja volim takve filmove,ali ovaj mi je bio dosadan.Shvatila sam samo da su Kamil i njegova ekipa "nesto",sto izaziva bes i mrznju kod ljudi..ponasanje im ide iz krajnosti u krajnost,sve slusaju,rade sta im se "kaze".To upravljanje ljudskim umom i oni psi,sve mi je bilo cudno...onda sam nasla ovo.

Camael (Latin Camael), Means one who sees God. (also known as Kamuel, Chamuel, Camiel, Camniel) is an angel in Christian mythology and angelology, and is often included in lists as being one of the seven archangels. He is claimed to be the leader of the forces that expelled Adam and Eve from the Garden of Eden holding a flaming sword. Camael is not recognised by the Catholic Church due to the Vatican's decision to ban the veneration of angels not mentioned in the Bible.

Meni se skroz uklapa i mislim da je to..Znaci,nije nam ostavljeno nista da sami zakljucimo,sve ima znacenje-Kamil,Adam i Eva,rajska basta...malo simbolika,malo ocigledne stvari..Mozda bi pomoglo da smo ovo nasli pre filma..Ja ga ne bih preporucila,iako je gluma,zapravo,dobra..

Poslednja izmena:
Sjajno, svaka cast na otkricu koje makar malo razjasnjava film :super:
Mada i dalje ostaju neke stvari poprilicno cudne i nerazjasnjene, ali eto, ocigledno je ta biblijska prica osnovni motiv filma.

:hvala: i drugi put ;)

Da,mislim da je biblijska prica glavni motiv,a ono nejasno je ostavljeno da protumacimo kako zelimo.Verovatno,u zavisnosti od toga,u sta verujemo u sta ne..

The Drop (2014)
7/10
Bob i Marv rade u lokalu koji je nekada bio u Marvovom vlasništvu, a sada služi kao paravan Čečenima (novim vlasnicima) koji tu s vremena na vrijeme ostavljaju prljavi novac.
Gdje su velike pare tu su i problemi, pa kada se na to dodaju neraščišćeni računi iz prošlosti, dobijamo solidan zaplet za ovaj film.
Hardi standardno dobar, i sasvim korektan oproštaj od Tonija Soprana.

The Drop (2014)
7/10
Bob i Marv rade u lokalu koji je nekada bio u Marvovom vlasništvu, a sada služi kao paravan Čečenima (novim vlasnicima) koji tu s vremena na vrijeme ostavljaju prljavi novac.
Gdje su velike pare tu su i problemi, pa kada se na to dodaju neraščišćeni računi iz prošlosti, dobijamo solidan zaplet za ovaj film.
Hardi standardno dobar, i sasvim korektan oproštaj od Tonija Soprana.

E, i ja ga sinoć odgledah......
Gledljiv, ali ništa posebno i spektakularno.

ocena:3/5

odgledah the drop 2014... film je dosta dobar, ruku na srce, ne previse ambiciozan.. U centru je hardijev lik (kako li samo glumi ovaj hardy, cini mi se da je trenutno jedan od najboljih svjetskih glumaca) koji mi vise lici na neki artificial metaforicki produkt, nego sto ima veze sa zivotom ali eto, u jednom se slazemo -- cesto je zivot nekog dobrog kuce > zivot tamo nekog f.ucking punk narkomana.. ( he was gonna hurt our dog)
sve u svemu preporucujem ljudima koji simpatisu hardija i onima koji traze neki solidan 2014 film

Poslednja izmena:
Dumb and Dumber To (2014) http://www.imdb.com/title/tt2096672/

I tako, vratili su se 20 godina kasnije.Film je u istom duhu kao kec.Oko 1h 45 minuta urnebesnog, otkačenog, humora.Šta reći, nadmašili su Bivisa i Batheda.:lol:
Preporuka.

pogledao juce. to je sto je, film koi nema nikakve filozofske ili naucne ambicije

nema prevare. na momente urnebesni smeh. na sat i 15 sam pravio pauzu, znaci moze krace. za neke fore se treba bas udubiti u tekst koji izgovaraju.

6/10

I Am Soldier 2014. http://www.imdb.com/title/tt2717318/

Many try to get into the S.A.S. Only the elite make it.
attachment.php

film prikazuje (da li?) selektovanje pripadnika specijalne jedinice engleske vojske sas. do granica, i preko njih, razuma, tela i duse se kandidati gone. mene zanima ko su u stvari oni koji prodju ovo sve? profesionalne ubice?

film ko film. ima tanku pricicu, i pomalo nesrecan zavrsetak, ali neophodan, jer trebalo je prikazati i sas u pravoj akciji.

ja sam odgledao, a ko propusti nece nista izgubiti

5/10

Poslednja izmena:
The Zero Theorem (2013)

http://www.imdb.com/title/tt2333804/synopsis?ref_=ttpl_pl_syn

MV5BMTc4NTIxMTE0OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTQ5NTYxMjE@._V1_SX214_AL_.jpg

sf. kao neka excentricna, pomalo morbidna i kostimirana, predstava ili igra. glavni junak, prikljucen na mrezu(u kojoj na kraju zavrsava) u potrazi za `nultom teorijom` tj smislom zivota. ili nedostatkom smisla! ha, ha, ha

oba glumca su atraktivni, ostali pomazu koliko mogu. verujem da je tekst pravi sf, ali ekranizacija...tesko da ce ovo da postane hit, ili znacajni film

po meni pitanja ostaju bez odgovora, a potraga je deo odgovora

6/10

Poslednja izmena:
Vampire Academy - 9/10

Ne znam zasto sam kao obozavalac vampirskih filmova odlagao da gledam akademiju. Mozda zato sto vampirski filmovi suckuju u poslednje vreme.
Drago mi je da sam se prevario u ovom slucaju. Film je prava zabava i legao mi je kao dupe na nosu. Predivno stvorenje Zoey Deutch, iznela je citav film uz podrsku dobre medjunarodne ekipe - Lucy Fry, Gabriel Byrne, Olga Kurylenko, Sarah Hyland... :)

Odlgedah Mamulu Milana Todorovića čiju Zonu nisam gledo.
Prvo i prvo - znao sam da je ovo sranjje i pre nego li sam odgledao. a jesam, i to u celosti, daklem namučio sam se, malo se smejao, i tako.
Pošto sam pogledao trejler imao sam pred sobom sliku na šta će ovaj film ličiti, jer se tu u trejleru razotrkrila cela radnja, dakle prolog i epilog.
Cice i guzice, more, ćelava Srbenda, Nero i Miki Krstović...svega tu ima, a najviše klišea, kako u zapletu i raspletu, tako i u dijalogu koji čini da osećate neodoljivu potrebu da im nabijete katran u usta i da ih zapalite. Malo horora ima, što je u osnovi trebalo da bude sadržina, a ne tek poneka sekvenca, tek da se prisetimo da se radi o filmu užasa.

Miki Krstović je solidan, štaviše bio bi i bolji da režiser nije mongloid (kao što jeste - ebo ga pas ko mu mete kameru u ruke). Naime vrlo malo ga ima, i to kad ga ima, k'o da ga nema, na čas se pojavi, baci sidro i ubije, i tako.
Nero još bolji, izvukao je najviše iz ionako kontradiktornog lika.
Ostali su pokušaji od glumaca koje treba posuti naftom i spaliti, ne žaliti nafte...

Pazite sad ovo, ostrvo je tu pred nosom svima, dakle nije zabit, nego tu su turisti, sveta kol'ko duša ište, a niko ništa... ovaj lik ubija decenijama, niko ništa.
Vođenje filma od pomenutog mongloida pati od svakog mogućeg kiksa. Rasplet se krčka dvaes minuta, da 20 minuta kenjanja i patetičnog monologa Franka Nera, ebote ko ti dade kameru. Čas je mrtva, čas ranjena sirena, čas cvika i doziva, čas se prdiže i kolje, čas plače...a najjači je kraj, kao postoji još sirena, i nećemo se smiriti dok ih sve ne pokokamo, hahahaha, kad nisam umro od smeha. Dakle izvinite na spojlerima, šta da se radi, ionako ako ste videli trejler nema ništa novo.
Ocena 2/5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back