AnchiVp
Zainteresovan član
- Poruka
- 200
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
) i komentari su uglavnom (90%) iz US, pa nisam siguran da su bas objektivni. Sve u svemu, vrlo zanimljiv film, mada i dalje nisam siguran sta je bio cilj i motiv. U svakom slucaju, rekao bi, tuzan kraj jednog genija. x/10
Taj los kraj je studio odradio nezavisno od reditelja Desana i onog kakav je u romanu... i zato je ispao takav nikakav... sve pre njega k'o Stajnbek.Thieves' Highway (1949)
Jedina mana je kraj filma, koji mozda jeste ocekivan, ali opet prilicno naivan.
Taj los kraj je studio odradio nezavisno od reditelja Desana i onog kakav je u romanu... i zato je ispao takav nikakav... sve pre njega k'o Stajnbek.
8/10
http://www.imdb.com/title/tt1790864/
двије оцјене мање због неколико сцена које су глупо урађене
nije loš, mada prema početku očekivao sam malo žešći nastavak
nekako mi se oko polovine filma razvodnio
znaci svi nahvalise gone girl, jos jedan od filmova koji su super ocenjeni, a ti ih pogledas i smoris se kad skontas koliko su nelogicni, na stranu sto te navodi da pretpostavis glavne momente sta ce se desiti (a kad ja ko totalni duduk za filmove pretpostavim pricu missim stvarno). film nije da te uspava jer je dinamican, ali je prica sama po sebi glupa i puna rupa, ne znam da li je knjiga bolja film je bio razocarenje, al samo zbog cinjenice da me nije uspavao 5/10.
Odlgedah Mamulu Milana Todorovića čiju Zonu nisam gledo.
Prvo i prvo - znao sam da je ovo sranjje i pre nego li sam odgledao. a jesam, i to u celosti, daklem namučio sam se, malo se smejao, i tako.
Pošto sam pogledao trejler imao sam pred sobom sliku na šta će ovaj film ličiti, jer se tu u trejleru razotrkrila cela radnja, dakle prolog i epilog.
Cice i guzice, more, ćelava Srbenda, Nero i Miki Krstović...svega tu ima, a najviše klišea, kako u zapletu i raspletu, tako i u dijalogu koji čini da osećate neodoljivu potrebu da im nabijete katran u usta i da ih zapalite. Malo horora ima, što je u osnovi trebalo da bude sadržina, a ne tek poneka sekvenca, tek da se prisetimo da se radi o filmu užasa.
Miki Krstović je solidan, štaviše bio bi i bolji da režiser nije mongloid (kao što jeste - ebo ga pas ko mu mete kameru u ruke). Naime vrlo malo ga ima, i to kad ga ima, k'o da ga nema, na čas se pojavi, baci sidro i ubije, i tako.
Nero još bolji, izvukao je najviše iz ionako kontradiktornog lika.
Ostali su pokušaji od glumaca koje treba posuti naftom i spaliti, ne žaliti nafte...
Pazite sad ovo, ostrvo je tu pred nosom svima, dakle nije zabit, nego tu su turisti, sveta kol'ko duša ište, a niko ništa... ovaj lik ubija decenijama, niko ništa.
Vođenje filma od pomenutog mongloida pati od svakog mogućeg kiksa. Rasplet se krčka dvaes minuta, da 20 minuta kenjanja i patetičnog monologa Franka Nera, ebote ko ti dade kameru. Čas je mrtva, čas ranjena sirena, čas cvika i doziva, čas se prdiže i kolje, čas plače...a najjači je kraj, kao postoji još sirena, i nećemo se smiriti dok ih sve ne pokokamo, hahahaha, kad nisam umro od smeha. Dakle izvinite na spojlerima, šta da se radi, ionako ako ste videli trejler nema ništa novo.
Ocena 2/5

Мени је најглупља сцена кад се бори са оном машином у лавиринту - класична филмска пресеравања. Крај ми је добар тј. очекујем добар наставак
Redirected (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2275946/
![]()
Vinnie Jones u litvanskoj verziji nasilnickog engleskog trilera crnohumornog. slika litvanije je gora nego sto je slika srbije u delima nasih demokratskih rezimskih rezisera!?
, у пуноправно чланство у НАТО у тој војној организацији је примљена 29. марта 2004. Нешто касније 1. маја, исте године постала је и чланица Европске уније.
dakle, hebo lud zbunjenog, film nije ni za televiziju, konfuzno do samog kraja, a kraj je gori od pocetka
zbog ulozenog rada nije nula nego 2/10

Odlgedah Mamulu Milana Todorovića čiju Zonu nisam gledo.
Prvo i prvo - znao sam da je ovo sranjje i pre nego li sam odgledao. a jesam, i to u celosti, daklem namučio sam se, malo se smejao, i tako.
Pošto sam pogledao trejler imao sam pred sobom sliku na šta će ovaj film ličiti, jer se tu u trejleru razotrkrila cela radnja, dakle prolog i epilog.
Cice i guzice, more, ćelava Srbenda, Nero i Miki Krstović...svega tu ima, a najviše klišea, kako u zapletu i raspletu, tako i u dijalogu koji čini da osećate neodoljivu potrebu da im nabijete katran u usta i da ih zapalite. Malo horora ima, što je u osnovi trebalo da bude sadržina, a ne tek poneka sekvenca, tek da se prisetimo da se radi o filmu užasa.
Miki Krstović je solidan, štaviše bio bi i bolji da režiser nije mongloid (kao što jeste - ebo ga pas ko mu mete kameru u ruke). Naime vrlo malo ga ima, i to kad ga ima, k'o da ga nema, na čas se pojavi, baci sidro i ubije, i tako.
Nero još bolji, izvukao je najviše iz ionako kontradiktornog lika.
Ostali su pokušaji od glumaca koje treba posuti naftom i spaliti, ne žaliti nafte...
Pazite sad ovo, ostrvo je tu pred nosom svima, dakle nije zabit, nego tu su turisti, sveta kol'ko duša ište, a niko ništa... ovaj lik ubija decenijama, niko ništa.
Vođenje filma od pomenutog mongloida pati od svakog mogućeg kiksa. Rasplet se krčka dvaes minuta, da 20 minuta kenjanja i patetičnog monologa Franka Nera, ebote ko ti dade kameru. Čas je mrtva, čas ranjena sirena, čas cvika i doziva, čas se prdiže i kolje, čas plače...a najjači je kraj, kao postoji još sirena, i nećemo se smiriti dok ih sve ne pokokamo, hahahaha, kad nisam umro od smeha. Dakle izvinite na spojlerima, šta da se radi, ionako ako ste videli trejler nema ništa novo.
Ocena 2/5

Иди и Смотри (1985)
http://www.imdb.com/title/tt0091251/
2015. сам одлучио започети са филмским класиком у ужем смислу речи. Гледао сам га пре неколико година, али сам желео да га поновим из више разлога. У мору лажних антиратних филмова, који се махом снимају у Холивуду, а у себи, поред те, спољне, слаткасте фасаде, крију чисте идеолошке догме, агресивне поруке и апологетизацију хуманитерних интервенција коју Деда Мраз спроводи широм планете, право је задовољство погледати филм који непогрешиво погађа суштину. Уз Апокалипсу Данас, ово је филм који је успео да погоди константу зла, да је прикаже, оголи и придода јој елемент универзалности. Иако концепцијски другачији од Апокалипсе, Иди и гледај, има исти извор и исходиште као и Кополино ремекдело.
Овај филм је чисти портрет ужаса који рат носи са собом, и то из угла једног дечака, несрећног Цветка, који се отиснуо у рат као добровољац. Он и његова ратна другарица, Глаша, такође клинка, остали су сами у одреду после бесомучног бомбардовања њихових положаја од стране нациста. Цео први део филма приказује дечје несхватање ситуације у којој се налазе, њихово прекинуто детињство и несрећу која се надвила над њима. Режисер користи невероватне кадрове и гледалац буквално може да опипа сваку нијансу осећања главних протагониста. У другом, делу филма, Цветко се вратио у своје родно село и сазнао да му је цеа фамилија побијена. Он више и није дечак, он је остарио за само неколико сати. Такође, у овом делу се приказује и нацистичко дивљање по белоруским селима и спаљивање живих људи у сеоској цркви. Оно што је чика Адолф радио отворено, силом и убијањем, данас се ради неким много финијим методама, којих велика већина стада није ни свесна. Мада, зна се омаћи ту и неки Милосрдни анђео, чисто да се зна, да потомци још нису заборавили свога Адолфа, свога вођу.
Но, Цветко је чудом избегао смрт, али оно што је видео својим очима, горе је од саме смрти. Оно што је он видео, представља управо ту универзалну константу зла, која је само привремено задремала и тражи своје буђење. Добро је добро и ту нема филозофије, али зло увек мења своје облике како би опстало. Зато и овакве филмове не треба схватати само као тамо неки обичан запис, него и као упозорење да добро није богомдано и да се за добро треба изборити.
Препорука за све људе.
Pogledaj Ivanovo detinjstvo, ili kako se već prevodi u nas...ivanovo odrastanje od Tarkovskog.
The Equalizer (2014), ака Неочекивана сила која се изненада појављује и решаава ствари (2014)
http://www.imdb.com/title/tt0455944/
2 сата, 12 минута и 2 секунде чистог вређања интелигенције. 2 сата, 12 минута и 2 секунде гарантваног мазохизма за сваког човека који има макар неколико грама мозга...
Филм почиње следећим цитатом Марка Твена: ,, Два најважнија дана у твом животу су дан кад си се родио и дан када си схватио зашто си се родио." Ух, како мудар увод, помислих. Шалу на страну, чим сам прочитао овај увод, знао сам да је у питању ***** епских размера, које не смем пропустити. Онда у кадар улеће један од глумаца према коме гајим антипатију од момента када сам га први пут угледао, до данашњих дана, Дензел Вашингтон. Он улази у неки ресторан и тамо чита Хемингвеја, тачније Старац и море(како је само паметан и интелектуалан). Такође, у ресторану очијука, али онако, очински, не приземно, са неком руском курвом Алином (а чиме би се Рускиња и бавила у Америци?). Е, сад, види се да је та Рускињица онако, још неискварено дете, али макро по имену Слави(дивно руско име, морам признати) је руска бараба и хуља, ич јој не попушта и тера је на продају свог несрећног тела. Када не чита Хемингвеја, Дензел ради у неком магацину где је пословођа, и где има свога штићеника, слатког Ралфија који има проблем са килограмима, па га наша јуначина, тера на дијеталну исхрану и неке вежбе са тракторском гумом(нешто у стилу министра др Стефановића) како би овај смршао и положио исит да буде члан неког обезбеђења (у преводу, да се и њему деси амерички сан). Но оставимо Ралфија. Када је следећи пут ушао у ресторан, Алина пита Дензела мало о књижевности, о мору, о пецању, и он јој попут Конфучија даје блиставе симболичке одговоре. У једном моменту јој чак каже и најоригиналнију реченицу у свету филма ,,Ти можеш бити све што пожелиш." Тако су малко прошетали по тој дивној јунској ноћи, кад, не лези враже, налетеше на Славија, барабу и ниткова, који нашу Алину, убаци у возило, а Дензелу поспрдно даде и визиткарту, у фазону, да му се нађе, ако му загусти. Ха,ха, да је знао тада с ким се качи, променио би одлуку. И тако, до нашег Праведника је стигла и вест да је Алина претучена. Он није био лењ и посети је у ургентном да провери како стоје ствари. Ку-ку, она сва у чворугама и модрицама. Њена другарица му исприча шта се десило. Е, тада се у нашем Дензелу пробуди Американац. Пробуди се тај чувени понос, пробуди се зов за правдом. Да је неко, у овом делу филма, руским битангама јавио да су пробудили Дензелов амерички осећај за правду, верујем да би руља побегла из овог, у неки други филм, па макар и у ратни , где за њима трче елитни СС одреди.
Наравно да Дензел није губио време. Он оседла свога Шарца и правац ,,Руске ноћи", ресторан са визитке коју му је уручио Слави. И, шта се десило тамо? Па, пошто нису пристали на, и више него коректну Дензелову понуду за Алину, Русима, се десила страшна ствар. Десила им се ПРАВДА. Начин на који им се та правда десила, нисам имао прилику да видим на малом екрану, још од када сам гледао филмове Чака и Стивена. Мислим да ону одлучност и чврстину није имао ни Камеронов Т-100, о виђеној брзини, Брус Ли може само да сања, а ниједан нинџа, рачунајући ту и Мајкла Дудикофа, не би могао онако волшебно да влада простором. Усудио бих се рећи, да ни Кларк Кент, и то у радној униформи, не би могао поновити све те минијатуре, а тим пре ни Ерик, из улице Акације, бр. 29.
После овог покоља, мало сам се изгубио, па нисам више тако активно пратио дешавања на екрану. Углавном, појавио се неки, опет, много зајебан Рус, Николај(Романов), па је ту био и неки Владимир(Путин), као и извесни Пушкин(Александар Сергејевич). Такође, у међувремену, Дензел је побио и неке ликове који су рекетирали Ралфову кеву која држи мини СТР или СУР, и Ралфи је примљен у обезбеђење(браво).
Алина је изашла из проституисања и сад чита књиге, а при крају филма, овај симпатични пар се нашао негде на улици и обавио тако топао разговор, да смо се ја и жена толико јако стисли, да сам помислио да ће нам стати крвоток. И, на самом крају, Дензел је отишао у Москву и тамо ликвидирао целокупно обезбеђење главног руског мафијаша, уз речи, да је дошао да змији одсече и главу( која се ето, налази у Москви, наравно, где би друго).
п.с. Када сам мислио да не може црње, у епизодну улогу је улетела и једина особа која ме је нервирала у Одељењима за убиства, Кеј Хауард, глуматајући неку ЦИА агентицу, јер је наравно и Дензел поникао у том тиму, а где би се другде таква јуначина родила?
Такође, мислим да је на крају филма писало и -Посвећено мом оцу-, па сам брзо отишао на имдб и видео да је режисер неки Antoine Fuqua, значи, ортак, идеш црну листу, само тако, хаха.
Velebite ala si se raspisao za Pravednika,baš ti je onako na volej sjeo.Nego šta ti je sa starim profilom?

Opet gledam Mirotvorca sa Klunijem i Kidmankom. I opet se preplasim prvih 20 min u filmu, stvarno mi scene unose nemir. Vrv zbog nekih decjih kosmara i strahova o vozovima i ubicama,bla bla . Elem, meni film fantastican. Radnja: (ne znam samo ko nije gledao ovaj film) Negde u Rusiji dolazi do sudara dva voza od kojih jedan vozi nuklearnu bombu. Sudar izaziva eksploziju posle koje je ceo svet u panici. Nuklearni ekspert Bele kuće, Dr Džulija Keli ne misli da je u pitanju nesreća. Njeno mišljenje deli i oficir specijalnih snaga Tomas Divo. Oni zajedno kreću da razotkriju zaveru koja kreće od Evrope ka Njujorku, prema teroristi koji nema zahteve... Ocena 7/10