Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majmun ne ubija drugog majmuna.
Ti vise, od sada nisi, majmun.

Srz recenice od sredine filma, planeta majmuna 2014.

Medjutim, zavrsetak filma. :) kao i animacije maske majmuna nisu prepoznatljive toliko da bi se razaznalo koji je Cezar (glavni majmun).
Eventualno radnja je dobra sve sa par zamerka na racun rezisera, kao sto je zapocinjanje rata izmedju ljudi i majmuna. Previse sam otkrio ali nema veze, odgledajte ga, fenomenalan je film.
Ono sto mi se svidja kod ovog filma je jezik koji koriste majmuni.
E, da i zamerka je Reziser opet jer da je dao neki bolji povod za svadju medju....... film bi bio nadprosecan fenomenalnosti, ovako mi je samo fenomenalan :D.
Kada se dublje zaviri u reziserov posao, moze se zakljuciti izuzev radnje, da je reziser uprskao i totalno zasro.
Moja ocena od 1 do deset, upravo tako :) prvo jedan, pa dva pa tri itd sve do ciste desetke :).
Ocena 10.
Mada... sam ocekivao vise... sa obzirom da je film o tome o prvom delu planete majmuna i kako je sve pocelo, ali nigde nema o tome kako su majmuni zavrsili u svemiru na marsu :D.
ali valjda ce biti i to raznjasljeno :)

Tek sad odgledah
Edge.of.Tomorrow.2014.
http://www.imdb.com/title/tt1631867/

SF
Tomislav Zguz
Ljudi ratuju sa vanyemaljcima koji pokušavaju da nas istrebe i zauzmu nam planetu.
Ideja za film već viđena 1993 u Groundhog Day

Bez obzira na sve sasvim ok i gledljiv SF film - pravi Američki.
Daleko od toga da ima neku umetničku vrednost

Meni se cini da je ovo jos jedan film o velikoj pobjedi anglo-trupa nad nacizmom, zapakovan u futuristicku pricu i vise usmjeren na nasu podsvijest, mada tesko je ne vidjeti sve te silne paralele i slicnosti. Ako ignorisemo taj pokusaj manipulacije i prepravljanja istorije, mislim da se moze reci da je film vrlo dobar i da je Tom odglumio dosta dobro. Ima on potencijal, sto je dokazao vise puta, samo ga trpaju u razne sund filmove zbog cega ga vidimo vise kao nekog sonju koji se prostituise za lovu nego kao nekog kvalitetnog glumca.

Melancholia
Ja odgledah melanholiju tek sad, iako sam ga skinuo davno, ali posto ima toliko negativnih komentara na netu bilo mi je bas onako smor da ga odgledam. Medjutim, film je apsolutno genijalan i Kirsten je odglumila nestvarno dobro. Cini se da su se mnogi fokusirali na pricu i profulali srz, a neki sugerisu i da ljudi koji nisu licno iskusili neke stvari o kojima film govori i ne mogu da "vide" tu srz. Izgleda da mnogi gledaju filmove sa specificnim ocekivanjima i cijelo vrijeme traze po filmu to nesto, pa onda propuste sve ono sto ne traze, i onda se zale kao ma i nije nesto. 8/10

Poslednja izmena:
Meni se cini da je ovo jos jedan film o velikoj pobjedi anglo-trupa nad nacizmom, zapakovan u futuristicku pricu i vise usmjeren na nasu podsvijest, mada tesko je ne vidjeti sve te silne paralele i slicnosti. Ako ignorisemo taj pokusaj manipulacije i prepravljanja istorije, mislim da se moze reci da je film vrlo dobar i da je Tom odglumio dosta dobro. Ima on potencijal, sto je dokazao vise puta, samo ga trpaju u razne sund filmove zbog cega ga vidimo vise kao nekog sonju koji se prostituise za lovu nego kao nekog kvalitetnog glumca.

problem s ovim forumom je sto ove blokbastere analizirate ko dostojevskog

problem s ovim forumom je sto ove blokbastere analizirate ko dostojevskog

Pa ne vidim zasto je problem analizirati holivudske filmove na forumu o filmu. Ako je Zan Bodrilar nasao za neophodno da ih analizira (i objasni svrhu postojanja holivuda i kako funkcionise) i ako svi ozbiljniji svjetski univerziteti analiziraju Bodrilarovu Simulakru kao dio studija o postmodernizmu, onda mislim da je okay da ih i mi malo disektiramo.

Poslednja izmena:
A Coffee in Berlin (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1954701/

Švapski.
Drama.
Film o životu mladića, propalog studenta u Berlinu.
Lepo uklopljene nezavisne celine u jednu jedinstvenu priču.

Ocena: oko 3/5 do 4/5

Podsjeti ti mene, jelen.co, da sam A Coffee in Berlin jos u junu pogledati htjela.
Neko je tada, ne mogu se sjetiti ko, napisao mnogo dobru recenziju...da.

"Sve je crno, cak je i film u crno beloj formi..." : )
U nekim slucajevima mozda potpuno nebitna stavka, ali ovdje pogadja u srz.
Mnogo dobar film.

"Sve je crno, cak je i film u crno beloj formi..." : )
Cenim tvoje mišljenje, ali meni film uopšte nije crn. Čak ni glavni junak ne vidi sebe kao da je u nekim velikim problelmima. Odabrao je da tako živi i negde uživa u tome.....
Što se filma tiče radnja je tako dobro uklopljena i skoro da ne primećuješ da je crno beli......

Malopre odgledah
The One I Love(2014)
http://www.imdb.com/title/tt2756032/

Romance

Bračni par u krizi odlazi u izolovan kuću da povrati romantiku u svoj život. Tamo svako od njih vidi dvojnika ovog drugog....

Ocena:"I'm too old for this shit".

ja sam to gledao iskljucivo kao sf film, i onda je sjajan.

vrhunska prica, holivudizirana, pomalo ocekivan kraj. u svakom slucaju zabavno i dinamicno. tom kruz ima neku energiju unutrasnju, meni je uverljivo docarao taj lik

Poslednja izmena:
Cenim tvoje mišljenje, ali meni film uopšte nije crn. Čak ni glavni junak ne vidi sebe kao da je u nekim velikim problelmima. Odabrao je da tako živi i negde uživa u tome.....
Što se filma tiče radnja je tako dobro uklopljena i skoro da ne primećuješ da je crno beli......

E, jelenco, ma, sve je to krajnje subjektivno, i premda je subjektivni pogled na stvari "najistinitiji",
i on je ponekada daleko od istine. I onda to covjeka tjera da se zapita da li istine uopste ima. hehehh

Nije mi se dalo detaljno analizirati film sinoc, kasno je bilo. A i spomenuh u prethodnom postu da je recenzija - veoma dobra (po mom misljenju) -
napisana jos u junu (nekih trideset pet-sest stranica unazad).

Mada, ne bih se slozila sa nasim recenzentom oko jedne "sitnice" - Berlin.
Mozda Berlin jeste inferioran, "u poredjenju sa bavarskim biserom", po pitanju "cistokrvnosti i tradicije", ali u jednom sigurno nije - kultur & kunst! :)
No, to je opet neka druga prica koja ne pripada (na) ovim stranicama.

A moj komentar apropo crno-bijele tehnike je bio pozitivan.
Crno-bijela forma definitivno najbolje pristaje ovom filmu (ovakvoj vrsti filma).
It accentuates Berlin, cini grad stvarnim i stranim, dalekim, malicioznim skoro. Kroz glavu mi sada prolazi onih nekoliko
prelijepih s(h)otova grada koji je potpuno still, koji spava...bas kao sto je dvadeset i kusur godina prespavao Niko
(tako se zove mladic u filmu), bjezeci od zivota iliti, izbjegavajuci da se suoci sa njim.
A zivjeti zivotom kakvim Niko zivi, tj., zivotareci (izbjegavanjem obaveza i problema, laganjem drugih, ali prvenstveno laganjem samoga sebe),
covjeka kad-tad dovede ispred zida sa kojim se mora obracunati.

Da, ta prva jutarnja kafa, ponekada, moze biti prilicno gorka.

Poslednja izmena:
Pa ne vidim zasto je problem analizirati holivudske filmove na forumu o filmu. Ako je Zan Bodrilar nasao za neophodno da ih analizira (i objasni svrhu postojanja holivuda i kako funkcionise) i ako svi ozbiljniji svjetski univerziteti analiziraju Bodrilarovu Simulakru kao dio studija o postmodernizmu, onda mislim da je okay da ih i mi malo disektiramo.

nije bodrilar nego bodrijar te **** on...
em sto ovo sto si napisao\la veze sa mozgom nema, bodrijarovovi simulakrumi su jedna velika gomila praznih formulacija... makar onih prvih 20 strana posle kojih sam odustao to da citam

ja sam to gledao iskljucivo kao sf film, i onda je sjajan.

vrhunska prica, holivudizirana, pomalo ocekivan kraj. u svakom slucaju zabavno i dinamicno. tom kruz ima neku energiju unutrasnju, meni je uverljivo docarao taj lik

Ovo je mozda Tomova najbolje odigrana uloga, ili bar najzrelija, mada podavno sam gledao Magnoliju, Eyes Wide Shut i dr, pa mozda i grijesim.

BodriJar? Pre će biti BodriCar. :lol:

Ozbiljno ti te prazne formulacije nisu bile zabavne? Meni su ti simulakrumi bili uživanje, Žižek isto tako pompezno formuliše nebuloze, ni njega isto uglavnom ne razumem šta drvi, al' sam izbor i kombinacija reči su mi zanimljivi za čitanje. Ko Mister Bin što kaže za onu sliku "ima lep ram". "Amerika" je još i bolja.

koji se takodje bavi tom temom ali je radnja smjestena u 2011...

Don't think of us as a marriage
broker. We're a friendship club.

Today, lonely souls don't know
how to meet one another.

People just watch television
and don't even know who lives next door.

Among those who got married,
two were living

in the very same apartment
building.

They wouldn't have met one another,
it was only because of our club.

And that's what you call
urbanization!
[/SPOILER]

Poslednja izmena:
Automata (3-)
http://www.imdb.com/title/tt1971325/?ref_=nv_sr_1
PHilaSnvj88Pll_1_m.jpg

Gledao sinoć u kasne sate ovaj španski Sci-Fi,tema je moja omiljena postapokaliptična atmosfera ali nisam se mogao oteti utisku da kasni najmanje 10-15 godina,ne nudi ništa novo ali nije dosadan i praznjikav...
Španci su inače u velikom usponu po pitanju kvalitetnih filmova,ne smiruju se...

nije bodrilar nego bodrijar te **** on...
em sto ovo sto si napisao\la veze sa mozgom nema, bodrijarovovi simulakrumi su jedna velika gomila praznih formulacija... makar onih prvih 20 strana posle kojih sam odustao to da citam

Pa nije ni Bodrijar, vec Bodriar, ali mislim da je bitnije to da si odustao od citanja. Nisi upoznat sa temom. Simulakra se ne moze citati bez predznanja, ali na netu imas dosta toga sto ti moze pomoci da skontas stvari i procitas do kraja. Simulakra se zapravo ne cita, vec studira.

Automata (3-)
http://www.imdb.com/title/tt1971325/?ref_=nv_sr_1
PHilaSnvj88Pll_1_m.jpg

Gledao sinoć u kasne sate ovaj španski Sci-Fi,tema je moja omiljena postapokaliptična atmosfera ali nisam se mogao oteti utisku da kasni najmanje 10-15 godina,ne nudi ništa novo ali nije dosadan i praznjikav...
Španci su inače u velikom usponu po pitanju kvalitetnih filmova,ne smiruju se...

I ja ga gledao tek pre neki dan. Od mene čista trojka.

BodriJar? Pre će biti BodriCar. :lol:

Ozbiljno ti te prazne formulacije nisu bile zabavne? Meni su ti simulakrumi bili uživanje, Žižek isto tako pompezno formuliše nebuloze, ni njega isto uglavnom ne razumem šta drvi, al' sam izbor i kombinacija reči su mi zanimljivi za čitanje. Ko Mister Bin što kaže za onu sliku "ima lep ram". "Amerika" je još i bolja.

zizeka nisam takao (samo intervjui i neki online tekstovi) i cini mi se prijemcivijim i zabavnijim..
simulakrumi su mi bili teski za citanje, a nikakvu vrijednost nisam nalazio.  mada, imas toliki uticaj na mene da cu krenuti ponovo :lol: (ozbiljno) 
ta centralna ideja o percepciji i zivljenju na osnovu tih iskrivljenih slika (ako je to uopste centralna ideja, i uopste iz simulakruma) mi se svidjela, ali kako se sirio dalje, sa nekim sitnim stvarima pocinje da izgleda sve kao mini teorije zavjere, kao i zizek, sve ima logiku i smisao, ali malo vjerovatno ima ikakvog smisla sa zivotom
'

Ево за свакога..:
Ко воли мистерију, филм је 10/10, тј. мени најбољи икада.
http://www.imdb.com/title/tt0313285/?ref_=nv_sr_1
За комедију:
http://www.imdb.com/title/tt0307987/?ref_=nv_sr_1
Веома добар, опуштен...9/10.
За хорор:
http://www.imdb.com/title/tt1278340/?ref_=nv_sr_2
и други дио:
http://www.imdb.com/title/tt2832470/?ref_=nv_sr_1
и 1 и 2 су одлични, у 2. делу прича фантастично смишљена.
Такође су добри шпански хорори из серијала Películas para no dormir (нису наставци, већ је сваки филм за себе, има 5-6 филмова)
Погледајте. вриједи :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back