Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
White Bird in a Blizzard (2014)

2ahzf3q.jpg

Jednog sasvim obicnog dana, sredinom osamdesetih godina prosloga veka, Iv je jednostavno nestala. Niko nije previse uzmemiren, jer se nekako i ocekivalo da ce psihicki obolela zena da napusti svoju porodicu. Ivin muz i njihova sedamnaestogodisnja cerka Ket - nastavljaju da zive jednostavan zivot u malom americkom gradu u kome se cini da je i vreme stalo. Jedina stvar koja rusi okvire svakidasnjice su Ketini uzmemirujuci snovi u kojima Iv i dalje zivi i doziva je na razlicite nacine.

Iv je lik koji nosi film, a koji zapravo ne postoji. Jos na startu njena cerka nam objasnjava da ju je majka napustila kada je napunila sedamnaest godina, a onda kroz razgovore sa psihijatrom - ona nju ozivljava i evociranjem uspomena pravi je opipljivijom.

Film nema nekog veceg propusta u prici, ali nije ni spektakularan. Scenarijo je u nekim delovima patetican i naivan - sto je i ok ako se uzme u obzir da nas u pricu uvodi sedamnaestogodisnja Keti. Ono sto je doprinelo da film dobije pozitivnu ocenu od mene je odlicna Eva Grin i atmosfera koju je njen lik gradio. Ne bi bilo pogresno reci da je u ovom slucaju ona bila film.

Rezija: Gregg Araki (Mysterious skin). U ostalim ulogama: Shailene Woodley (u poslednje vreme sve zastupljenija u nekim naslovima tipa: Divergent, Descendants, The Fault in Our Stars... Sasvim prosecna glumica, koja me pomalo asocira i na Jennifer Lawrence), zatim dobar Christopher Meloni, Sheryl Leei (Lora Palmer) i AHS podrska u vidu Angele Bassett i Gabourey Sidibe.

Zbog Eve Grin - sedmica.

Lucy (2014)

5bpv85.jpg

Besonovu Lusi sam jako dugo cekao, a posebno mi je drago sto se u glavnoj ulozi nasla Skarlet Johanson, koju sam od odlicnog Under the skin poceo da cenim. Ne mogu da kazem da me je film odusevio, ali je opravdao ocekivanja i zadovoljio apetit. Realizacija je mozda mogla biti za nijansu bolja, ali tematika je izvanredna. Ovakve metafizicke sci-fi pustolovine su mi slaba tacka xD, a to je i razlog sto me je svojevremeno Giliamova Nulta teorema odusevila. Film je dinamican, cak mozda i previse nabijen u osamdeset i kusur minuta, ali mu ni to nisam zamerio.

7/10

Poslednja izmena:
danas sam posle mnogo godina gledao devet ipo nedelja

miki rurki i kim besindzer, iz 1986g.

film je remek delo

MV5BMjE1NDY1NjA4MV5BMl5BanBnXkFtZTYwMzU0Mzk4._V1_SX640_SY720_.jpg

Ne spominji, molim te ne spominji taj film i filmove iz tog doba u kojem učestvuju dva aktera, sve se dešava u jednom stanu a priča je fantastična.
U kontekstu gore spomenutog X-mana, lova do krova uložena, a film ćorak.Hvata me depresija.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Pogledajte prilog 339697
Valja pogledat.
8,8/10
9272976.jpg

:per:
the-way-back-movie-poster.jpeg

Gotivan, o bextvu iz Gulaga, preživljavanju...Film koji ''vraća nadu u život'' ali je i jako tužan na momente...Uči nas da život uvek ide Dalje...Jedan od glavnih junaka je i Srbin, Zoran koga su uhapsili jer je slikao Kremlj:whistling: Ekipa je gotivna posebno Farel kao ruski gangster stvarno liči i fizički i po glumi, Haris kaqo Amer i Sturdžis kao Poljak...Neverovatan poduhvat, vrlo inspirativan pozitivan film što je retkost danas...10/10

The Equalizer - 8.5/10

Odlican. Medju boljim Denzelovim filmovima. Drama, akcija, sa izvesnom dozom humora. Film za zabavu i opustanje.

Film je radjen po istoimenoj seriji iz 80-tih godina. Radnja prati Roberta McCall-a (Denzel Washington) bivseg agenta, koji okajava grehe tako sto pomaze ljudima u nevolji i regulise njihove probleme sa tiranima i kriminalcima. Odlicna ekipa Denzel Washington, besprekorna Chloe Grace Moretz koja ne gresi u izboru uloga, nekoliko veterana Bill Pulman, Melissa Leo i dobro odradjene zloce Marton Csokas, David Meunier i vec zaboravljeni Vladimir Kulich. Preporuka. :ok:

Lucy (2014)

5bpv85.jpg

Besonovu Lusi sam jako dugo cekao, a posebno mi je drago sto se u glavnoj ulozi nasla Skarlet Johanson, koju sam od odlicnog Under the skin poceo da cenim. Ne mogu da kazem da me je film odusevio, ali je opravdao ocekivanja i zadovoljio apetit. Realizacija je mozda mogla biti za nijansu bolja, ali tematika je izvanredna. Ovakve metafizicke sci-fi pustolovine su mi slaba tacka xD, a to je i razlog sto me je svojevremeno Giliamova Nulta teorema odusevila. Film je dinamican, cak mozda i previse nabijen u osamdeset i kusur minuta, ali mu ni to nisam zamerio.

7/10

sjajan film, i radnja i pakovanje. pakovanje je trzista radi akciono i ocekivano, a radnja je izvanredna, pomalo ocekivana, ali krajnje zanimljiva. narocito sto se lusi ne prepusta nasilju, kao ceo zapad danas, nego nagovestava bolje dane za covecanstvo, razvoj i preporod

sjajna upotreba ozbiljne muzike, ali i to ocekujemo od rezisera, navikao nas je

kao ljubitelj sf-a ne moze manje od 9/10

ps mila jovovic bi bas idealno odgovarala, sa onim prelepim ocima i vitkom figurom

Muzhiki! (1982)
http://www.imdb.com/title/tt0133108/
После дужег времена, погледао сам филм који ме је гануо. Знам да звучи као фраза, али ово је филм са душом и шмеком старих руских филмова. Тај шмек, данас је права реткост, како у светској, тако и у руској кинематографији. Ово је једна горкослатка сага о животу, о породици, верности, о греху и грешкама, чије последице нас стижу, кад им се најмање надамо, и готово увек нас затекну неспремним...

Павел, на позив свог оца стиже у родно село после 12 година, јер се из армије није ни враћао кући, него је почео сасвим нови живот, далеко, на северу Русије. Разговор између Павела и оца, одмотаће клупко тајни, које чине покретачку снагу овог филма. Наиме, док је био у војсци, Павел је добио писмо у коме му је речено да је његова заручница трудна и да је, највероватније, отац неки други човек. Међутим, ствари су, испоставиће се, другачије и компликованије него што је писмо наговештавало.

Филм обилује изузетно емотивним сценама, дивним кадровима, перфектном глумом свих глумаца, непосредношћу, искреношћу и једноставношћу. Иако се, може окарактерисати као филм са срећним крајем, горчина је у њему свеприсутна. Тај савршени склад горког и слатког, овај филм чини тако животним, тако реалним, да се тај реализам, буквално, може напипати. Морам да признам да је ово први филм Искре Бабич, који сам погледао и да је тај женски сензибилитет у портретисању ликова и догађаја, нешто што овај филм диже на виши ниво. Филм, свакако за сваку препоруку и филм који нас подсећа, на то, шта значи бити човек.

Poslednja izmena:
Deliver Us from Evil (3)
http://www.imdb.com/title/tt2377322/
PH8Kvg1ZllEfbd_1_m.jpg

Scott Derrickson iza sebe ima solidan The Exorcism of Emily Rose i Sinister pa stoga ne čudi što je režija zaista na jednom zavidnom nivou.Film vizualno izgleda odlično,atmosfera kišnog, tmurnog i hororičnog Bronxa je pun pogodak,kamera i montaža su stvarno na zavidnim razinama.Vizualni identitet filma itekako poboljšava finalni utisak ali nedovoljno da bi ga u globalu digao iznad nekog prosjeka jer je tematika isuviše izlizana.Mada moram priznati sam čin egzorcizma pred kraj je bio sasvim korektan i uzbudljiv a film iako traje skoro 2 sata nije smorio niti jednog trenutka.Kombinacija horor elemenata i policijske istrage je isproban recept koji definitivo ima prolaz kod publike ali i pored svega dobrog nije me prevario i na kraju sam se blago razočarao jer sam očekivao više...

Deliver Us from Evil (3)
http://www.imdb.com/title/tt2377322/
PH8Kvg1ZllEfbd_1_m.jpg

Scott Derrickson iza sebe ima solidan The Exorcism of Emily Rose i Sinister pa stoga ne čudi što je režija zaista na jednom zavidnom nivou.Film vizualno izgleda odlično,atmosfera kišnog, tmurnog i hororičnog Bronxa je pun pogodak,kamera i montaža su stvarno na zavidnim razinama.Vizualni identitet filma itekako poboljšava finalni utisak ali nedovoljno da bi ga u globalu digao iznad nekog prosjeka jer je tematika isuviše izlizana.Mada moram priznati sam čin egzorcizma pred kraj je bio sasvim korektan i uzbudljiv a film iako traje skoro 2 sata nije smorio niti jednog trenutka.Kombinacija horor elemenata i policijske istrage je isproban recept koji definitivo ima prolaz kod publike ali i pored svega dobrog nije me prevario i na kraju sam se blago razočarao jer sam očekivao više...

Sta?? Jos jedan egzorcizam?? Pa to je lepo proliv da dobijes.

vi94.jpg

Dobar stari, jedan od onih uz koje možeš da se opustiš i gledaš mirno bez ne baš potrebnih ''detalja'' i nelogičnosti kojima obiluju moderni filmovi...Lepo opisana psihološka drama i slom manijakalnog policajca...Koneri odličan kao i Hauard i Merčantova...Težak film i tema, siguran sam da Šonu nije bilo dobro 6 meseci posle snimanja...Jedno od najboljih istraživanja dubine tame l judske duše koje sam gledao...U atmosferi engleskih kiša, sivila, mentaliteta bez ulepšavanja...10/10

Covece koji je vama da Lucy filmu dajete tako visoke ocene. film je na brzinu napakovan, nista specijalan, odvija se onako, sporo da bi se zavrsio na frku tako sto doticna napravi do jaja flash uredjaj na koji je nasnimila apsolutno sve.....daleko vise sam ocekivao, film je mnogo, mnogo gori od filma Limitless koji je ocigledno koriscen kao ideja...

Covece koji je vama da Lucy filmu dajete tako visoke ocene. film je na brzinu napakovan, nista specijalan, odvija se onako, sporo da bi se zavrsio na frku tako sto doticna napravi do jaja flash uredjaj na koji je nasnimila apsolutno sve.....daleko vise sam ocekivao, film je mnogo, mnogo gori od filma Limitless koji je ocigledno koriscen kao ideja...

Ne spojluj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back