Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lucy je nazalost jos jedan od onih kojima je trejler bolji od samog filma, mada se slazem da je ideja dobra i da je pocetak, ako ne i cijela prva polovina filma dosta dobro uradjena. Ona jurnjava sa autima je totalni shit, generalno ne gledam filmove sa jurnjavama, i ima previse pucnjave (mada i pomalo komicnih scena sto i nije lose), a i kraj je malo zbrzveze. Scarlett mi je jedna od najboljih karakternih glumica alajv, sa mega-super jakim talentom za neverbalnu komunikaciju (koju na zalost mnogi ne vide) sto je dokazala u recimo izgubljeno u prevodu i djevojka sa bisernom nausnicom, ali definitivno nije za akcije, tako da je malo cudno da je na nju pao izbor za Lucy. U principu film je imao veliki potencijal, ali je lose realizovan. Ipak je vrijedan gledanja.

Stoker

Uzasan,jedan od gorih filmova koje sam pogledao u poslednje vreme.Tako mi i treba kad se nalozim da pogledam gde god igra Nicole Kidman :sad2:
http://www.imdb.com/title/tt1682180/

MV5BMjI3MTM5ODI5MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjE1Mzc4OA@@._V1_SX214_AL_.jpg

The Counselor (2013)

counselor_ver8.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2193215/

Neka vas ne zavara niska ocena na IMDB-a.
Radi se o sasvim dobrom filmu u reziji Ridlija Skota.

Prica se vrti oko pohlepnog advokata, koji se upetljava u dilovanje droge.
Kao sto to obicno biva, stvari iznenada krecu lose i glavni junak i njegovi partneri postaju meta meksickog kartela...

Onaj ko ocekuje klasican triler, pun dinamike, preokreta, gde je akcenat na samoj prici, verovatno ce se razocarati u ovaj film.
Ridli Skot i autor scenarija Kormak Mekarti zeleli su da naprave drugaciji film, koji odudara od klasicnog trilera i gde je pokusano da se na jedan posredan nacin stvori ta misticna atmosfera, da se fakticki prica isprica kroz likove i njihove dijaloge, a ne direktno prikazivanjem odredjenih situacija.

Ono sto se moze zameriti Skotu, jeste to sto je nekako mehanicki odradio ovaj film, bez nekog licnog pecata, bez nekog posebnog smeka.
Recimo, dosta likova imaju potencijal da budu izuzetno zabavni, poput likova koji tumace Bred Pit ili Havijer Bardem, ali su kod Skota nekako prilicno staticni, bezlicni.

Jedino je Kameron Dijaz uspela da "ukrade sou", jer jednostavno zeni leze uloge ****** i zavodnica.

Definitivno najslabija karika filma je vodeci glumac Fasbender, koji totalno neubedljiv, patetican, jednostavno nedovoljno dobar da nosi film.

U sustini, film je zaista dobar, mada je mogao biti i bolji definitivno, Ono sto je meni bitno, to je da nudi nesto novo, sto odudara od klasicnih predstavnika ovog zanra.
Zbog toga moja ocena je 8.
Da su ga recimo radila braca Koen, to bi bio film za desetku.

The Counselor bi trebalo da bude obavezna lektira za nase politicare...
I ja bi mu takodje dao bar 8. Ne znam otkud 5.4 na imdb-u. Denitivno je drugaciji, neobican, a koliko sam citao zamjere mu previse filozofije.

The world in which you seek to
undo the mistakes that you made...

Is different from the world
where the mistakes were made.

You are now at the crossing.

And you want to choose, but
there is no choosing there.

There's only accepting.

The choosing was
done a long time ago.
Meni je the counselour toliko legao da ne mogu da opisem.Overio sam ga vec 2 puta :D

Vizuelno savrsenstvo,fantasticni dijalozi,bizaran sa mracnim tonom nihilizma.I naravno Kameron koja je vukla ceo film :worth:

Steta sto nije dobijala vise ozbiljnijih uloga u karijeri...

diaz-counselor.jpg

poljubi pa ostavi.

ocito tebi je vaznije spoljno pakovanje od duboke filozofske price ko smo, sta smo, sta mozemo, sta cemo

A Beson mi je filozofski tip, onako zajeeban za medalju i ima pocasni doktorat nekog top 10 univerziteta pa je ovim filmom otkrio i prezentovao sve sta ce ljudi noci. Daj bre ne lupetaj, film je supalj, ukrao ideju i veoma lose upakovao. A ono luptanje da koristimo sano 10% mozga nije potrebno konentarisafi. Deder pogledaj film Limitless, pa ces ukapirati sta je pravi film a sta djubre...

The Signal (2014)

hqdefault.jpg

sf. malo na starinski nacin jer dosta dugo se krije sta je po sredi, a i kad se otkrije nije bas gotovo.

film nije starinski, moderan je. doduse kao da je podeljen u nekoliko razlicitih segmenata. i kraj mu je kao da nesto fali, nije sve receno

sve u svemu nije dosadan sf, meni se svidja 7.5/10

ps zasto ti vanzemaljci jednom ne slete kod nas negde u provinjciji, nego bas u texas!?

hqdefault.jpg

Ruski film "MAGLA"
Tokom marša po ubrzanom tempu , vojnici jednog odeljenja Ruske armije odvajaju se od svoje čete sa namerom da kroz močvaru skrate put i prvi stignu na strelište . Međutim , u močvari upadaju u gustu maglu . Pronalaze izlaz iz močvare , magla se razišla , ali je sve nekako čudno oko njih . Na mestu na kome treba da bude strelište , nalazi se seoce koje nije ucrtano u kartu . Nedugo zatim pojavljuju se vojnici u nemačkim uniformama ...

Rigor Mortis

Neocekivano dobar film iz Hong-Konga, pa jos i debitantski rad, pa jos i nekakav horor ili polu-horor/fantastika (bas i ne gledam horore). Vizuelni efekti su tako dobri da bi ga mogao gledati vise puta cak i bez prevoda. Radnja je teska, mracna, zapetljana i zapakovana u nekoliko spratova stambene zgrade, sto daje filmu smek pozorisne predstave i vece bliskosti sa akterima. Tek na samom kraju filma zapravo mozete da skontate sta se tu zapravo desilo, sto vas tjera da nakon filma jos dugo razmisljate o svemu i sklapate konstrukciju po sjecanju, ili da odmah pogledate film jos jednom.

9/10

02f00d21e988996eb430bfdfda12755f.jpg

Rigor Mortis

Neocekivano dobar film iz Hong-Konga, pa jos i debitantski rad, pa jos i nekakav horor ili polu-horor/fantastika (bas i ne gledam horore). Vizuelni efekti su tako dobri da bi ga mogao gledati vise puta cak i bez prevoda. Radnja je teska, mracna, zapetljana i zapakovana u nekoliko spratova stambene zgrade, sto daje filmu smek pozorisne predstave i vece bliskosti sa akterima. Tek na samom kraju filma zapravo mozete da skontate sta se tu zapravo desilo, sto vas tjera da nakon filma jos dugo razmisljate o svemu i sklapate konstrukciju po sjecanju, ili da odmah pogledate film jos jednom.

9/10

02f00d21e988996eb430bfdfda12755f.jpg

Odavno se nalazi na kompu ali nikako...

Mislim da je nemoguce zivjeti zivot bas onako kako zelis, bez kompromisa i odricanja, bar ne u ovom nasem svijetu. Kazu da ne mozes biti i ziv i slobodan, tako da cini mi se da Lord ima pravo.

Компромис и одрицање, нису негација слободе. Одрицање подразумева жртву за другог, емпатију, љубав и самилост, а то нису категорије које негирају слободу. Слобода, схваћена у свом апсолутном смислу је негација хуманости. Слобода подразумева да сваки човек има избор, а ми данас, живимо илзију слободе у свету наметнутих и лажних избора.

lucy 2014 je film za ljude koji citaju knjige 'kako postati srecan' 'kako postati bogat' 'kako biti pozitivan' 'kako nauciti jezik za 3 dana'
glupo sranje, toliko je film glup i jadan da mi je zao onog jadnog besona, jedno vrijeme sam i vjerovao da je to normalan covjek i dobar reditelj

Koji Besonov film te je naveo da pomisliš, da je u pitanju nešto više od pukog prodavca magle konzumentima Sprajta i hamburgera sa rokom trajanja od 14 godina?:D

hqdefault.jpg

Ruski film "MAGLA"
Tokom marša po ubrzanom tempu , vojnici jednog odeljenja Ruske armije odvajaju se od svoje čete sa namerom da kroz močvaru skrate put i prvi stignu na strelište . Međutim , u močvari upadaju u gustu maglu . Pronalaze izlaz iz močvare , magla se razišla , ali je sve nekako čudno oko njih . Na mestu na kome treba da bude strelište , nalazi se seoce koje nije ucrtano u kartu . Nedugo zatim pojavljuju se vojnici u nemačkim uniformama ...
I? Da se gleda ili ne?

haha, izvini ako sam uvrijedio ove poklonike lusija, ako nalazite neku ljepotu u ovome, to je divno.. samo da ste zdravo

Drago mi je da nisam jedina osoba koja misli da je Lucy djubre, eto ima nas bez ukusa vise nego sto sam mislio, cak nas je pun i IMDB gde su mu poklonili 6.5/10...

Al da neko odvali da je to film sa filozofskom pozadinom, i to dubokom, plakanje.... Od osoba koji tako nesto mogu da odvale o ovom sranju od filma ne bih trazio ni da mi objasne kako se otvara frizider...

haha, izvini ako sam uvrijedio ove poklonike lusija, ako nalazite neku ljepotu u ovome, to je divno.. samo da ste zdravo

znaci o baletu nista? to sam i mislio.

- - - - - - - - - -

Ala napljuvaste Lusi!Ja obicno ne obracam paznju na komentare,ali stvarno nemam zelju da ga gledam sad...

ko trazi zabavu za prost narod, bez nekog znacenja, neka slobodno zaobidje/zaobidjes

mladom markonu ne bih da replikujem, ima i on pravo na svoje misljenje, svako ima pravo na svoje misljenje, svako ima dupe, on ima dupe, dakle ima pravo kao i svako

mada je u direktonoj vezi sa filmom, koristi 5% od mozdane mase, sto je i tema filma

Poslednja izmena:
Svojevremeno se o Stokeru, kao sada u Lusi, ovde naveliko razglabalo, a nista konkretno se nije kazalo. Jedni tvrde da je belo, drugi da je crno, a bice da je zapravo sivo (kao i u slucaju stokera). Nit je djubre, niti remek delo iliti "nit smrdi, nit mirise"... Mene je, kao sto sam vec rekao, film zabavio i nije izneverio, jer nisam imao prevelika ocekivanja. Ideja odlicna, a realizacija u sustini losija... mada mislim da ni Beson nije bio previse pretenciozan. Co'ek se malo igrao za svoju dusu, kao i, recimo, Almodovar, Polanski i Vudi u poslednje vreme. Meni je imao neki smek devedesetih.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back