Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čovek koji nema veze sa domaćom književnošću nije skontao film? Pa šta se čudiš tico sokolnjačo?

Nisi ti čuo dalje od Dedićke, ona ti je vazda pred očima, tvoj nivo, nema dalje.

odjebi moronu iskoristi taj tvoj mozgic za neke korisnije stvari osim sto mlatis 24 sata dnevno po ovom forumu..uzmi motku sa ekserom i nabadaj papirice, da bar ima neke koristi od tebe

odjebi moronu iskoristi taj tvoj mozgic za neke korisnije stvari osim sto mlatis 24 sata dnevno po ovom forumu..uzmi motku sa ekserom i nabadaj papirice, da bar ima neke koristi od tebe

Bravo. Skucao si me. Pametan si. :worth:

- - - - - - - - - -

domaca knjizevnost, ajde nemoj da me zasmejavas..ti ako si glup ja nisam

glup sam.

Bravo. Skucao si me. Pametan si. :worth:

- - - - - - - - - -

glup sam.
ne trebaju mi takva priznanja,ne dokazujem se na taj nacin.sa mnom je sve uredu.i nije mi cilj da budem glavna faca na forumu koga niko ne moze da pobedi u podjebavanju.mislim da je u tebe usao djavo, moras svako vece da se bicujes 3 puta po dvadeset udaraca pred spavanje..da isteras to a onda se obrati vladiki nikolaju u decanima.reci dam sa te ja poslao

ne trebaju mi takva priznanja,ne dokazujem se na taj nacin.sa mnom je sve uredu.i nije mi cilj da budem glavna faca na forumu koga niko ne moze da pobedi u podjebavanju.mislim da je u tebe usao djavo, moras svako vece da se bicujes 3 puta po dvadeset udaraca pred spavanje..da isteras to a onda se obrati vladiki nikolaju u decanima.reci dam sa te ja poslao

Na koji se način dokazuješ, što lupaš neargumentovano na šta ti se digne kita? Daj klincov, ako si dete oprašta ti se, a ako si mator konj, onda se obesi s papuču.

Značio bio si tamo?

Na koji se način dokazuješ, što lupaš neargumentovano na šta ti se digne kita? Daj klincov, ako si dete oprašta ti se, a ako si mator konj, onda se obesi s papuču.

Značio bio si tamo?

joj sto si glup, mislio sam na nacin dokazivanja na koji se ti dokazujes, a to je da se prepucavas i nastojis da ponizis svakog cije ti se misljenje ne svidja da bi ispao pametan pred drugima i uvek u pravu.to je cisto dokazivanje.e a kad si (sigurno sarkasticno) rekao da sam ja pametan a ti glup i tako priznao poraz, onda sam ja rekao da mi takva priznanja nisu bitna jer se ne dokazujem na taj nacin, povezi malo..ma ja sam lud sto ti odg..

joj sto si glup, mislio sam na nacin dokazivanja na koji se ti dokazujes, a to je da se prepucavas i nastojis da ponizis svakog cije ti se misljenje ne svidja da bi ispao pametan pred drugima i uvek u pravu.to je cisto dokazivanje.e a kad si (sigurno sarkasticno) rekao da sam ja pametan a ti glup i tako priznao poraz, onda sam ja rekao da mi takva priznanja nisu bitna jer se ne dokazujem na taj nacin, povezi malo..ma ja sam lud sto ti odg..
Argumente sinak?

Utvrdili smo da si pametan, a ja glup, dalje?

Argumente sinak?

Utvrdili smo da si pametan, a ja glup, dalje?

argumente za sta?trazio si da ti objasnim zasto sam rekao da se ne dokazujem na taj nacin i ja sam ti objasnio..sad te molim da me ostavis na miru, ne mogu vise, ovo ce sigurno da ide u nedogled..nisam znao da dusevni bolesnici imaju toliko energije za dopisivanje

Poslednja izmena:
argumente za sta?trazio si da ti objasnim zasto sam rekao da se ne dokazujem na taj nacin i ja sam ti objasnio..sad te molim da me ostavis na miru, ne mogu vise, ovo ce sigurno da ide u nedogled..nisam znao da dusevni bolesnici imaju toliko energije za dopisivanje

Imaju nego šta, pogotovo da se natežu sa pametnim ljudima. Argumente da naša književnost, a ako se ne varam i naš film ne valjaju. Mislim razumem ja da je poslednje što si pročitao Bela griva u 3 osnovne, i to ako te mamička naterala oklagijom po gu'zci.;)

Elysium (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1535108/?ref_=nv_sr_2

Volim futurističke filmove i volim kad su "lepi na oko", što Elysium svakako jeste. Priču nisam ni očekivala bog zna kakvu. Početak je obećavajući, ali posle sve postaje smuti pa prospi. Ne smetaju mi klišei, ali ih ima mnogo i kolebljivi su i nedosledni, što automatski povlači i vrlo mutnu motivaciju likova. Svega tu ima po malo: bogata, moćna, sebična manjina iskorišćava siromašnu većinu, dečački san, stara ljubav, čovek problematične prošlosti koji je napokon na pravom putu, prst sudbine, psihotični nemotivisani negativac, vlastoljubiv moćnik, David protiv Golijata, stradanje nevinog, prijateljstvo, žrtva zarad višeg cilja i sl. Mnogo toga obuhvaćenog, i mislim da je ta natrpanost najveća mana filmu. Što se efekata tiče, oni su zaista sjajni. Sve te letelice, roboti i sl. izgledaju nenormalno realistično. Kadrovi se neverovatno brzo smenjuju, ne samo kad su borbe i jurnjave, već uopšte. Verovatno bi to trebalo da prouzrokuje skok adrenalina kod gledalaca, ali meni je posle nekog vremena bilo užasno zamorno. Naročito što ima dosta treptanja svetla, bliceva, pa sam skoro sigurna da može da izazove epi napad :P Nekako ne uspeš da se vežeš ni za jednog lika, čak ni za devojčicu, jer svega ima previše. To dovodi do glume, za koju nemam ništa posebno da kažem. Met Dejmon standardno dobar u akciji, Džodi Foster standardno ista, svi osali prilično neubedljivi, čak i taj negativac.
Može da se gleda, ima i lošijih filmova.

Ifernal affairs (2002)
http://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=nv_sr_1

Nisam ga odgledala do kraja. Ne zato što je loš, već zato što mi je film od starta bio poznat, a nakon 20min sam ukapirala da je ista priča kao The departed. proverila sam tad i skontala da je ovo original, a da je The departed rimejk, pa me to smorilo, pa nisam ni htela da gledam do kraja. Ono što sam primetila je da ima mnogo manje objašnjavanja nego u The departed, sve se nekako brže odvija. I produkcija je odlična. Sigurno ću ga odgledati do kraja, samo da me malo pusti smor.

Ako imate neku dobru fantastiku, fantaziju da preporučite, bilo bi lepo. Nikako horori.

Elysium (2013)

Volim futurističke filmove i volim kad su "lepi na oko", što Elysium svakako jeste. Priču nisam ni očekivala bog zna kakvu. Početak je obećavajući, ali posle sve postaje smuti pa prospi. Ne smetaju mi klišei, ali ih ima mnogo i kolebljivi su i nedosledni, što automatski povlači i vrlo mutnu motivaciju likova. Svega tu ima po malo: bogata, moćna, sebična manjina iskorišćava siromašnu većinu, dečački san, stara ljubav, čovek problematične prošlosti koji je napokon na pravom putu, prst sudbine, psihotični nemotivisani negativac, vlastoljubiv moćnik, David protiv Golijata, stradanje nevinog, prijateljstvo, žrtva zarad višeg cilja i sl. Mnogo toga obuhvaćenog, i mislim da je ta natrpanost najveća mana filmu. Što se efekata tiče, oni su zaista sjajni. Sve te letelice, roboti i sl. izgledaju nenormalno realistično. Kadrovi se neverovatno brzo smenjuju, ne samo kad su borbe i jurnjave, već uopšte. Verovatno bi to trebalo da prouzrokuje skok adrenalina kod gledalaca, ali meni je posle nekog vremena bilo užasno zamorno. Naročito što ima dosta treptanja svetla, bliceva, pa sam skoro sigurna da može da izazove epi napad :P Nekako ne uspeš da se vežeš ni za jednog lika, čak ni za devojčicu, jer svega ima previše. To dovodi do glume, za koju nemam ništa posebno da kažem. Met Dejmon standardno dobar u akciji, Džodi Foster standardno ista, svi osali prilično neubedljivi, čak i taj negativac.

Ifernal affairs (2002)

Nisam ga odgledala do kraja. Ne zato što je loš, već zato što mi je film od starta bio poznat, a nakon 20min sam ukapirala da je ista priča kao The departed. proverila sam tad i skontala da je ovo original, a da je The departed rimejk, pa me to smorilo, pa nisam ni htela da gledam do kraja. Ono što sam primetila je da ima mnogo manje objašnjavanja nego u The departed, sve se nekako brže odvija. I produkcija je odlična. Sigurno ću ga odgledati do kraja, samo da me malo pusti smor.

Ako imate neku dobru fantastiku, fantaziju da preporučite, bilo bi lepo. Nikako horori.
ja sam srecom prvo gledao ifernal affairs pa sam posle nekoliko dana naleteo na departed i isto se smnorio :D

ja sam srecom prvo gledao ifernal affairs pa sam posle nekoliko dana naleteo na departed i isto se smnorio :D

Smorila sam se zbog The departed i zbog toga što me nervira da Ameri moraju da naprave rimejk svakog dobrog filma. Ajd da rade rimejk nekog starog filma, od pre 30 godina, nego bukvalno par godina razlike. Iako su otkupili prava, iako su ljudi potpisani, meni to nekako kao krađa. Inače, čula sam da rade i rimejk Oldboy-a :( Mislim, zaaaštoooo? Pa ne mogu ga boljeg napraviti, nema šanse, čemu onda to?

Smorila sam se zbog The departed i zbog toga što me nervira da Ameri moraju da naprave rimejk svakog dobrog filma. Ajd da rade rimejk nekog starog filma, od pre 30 godina, nego bukvalno par godina razlike. Iako su otkupili prava, iako su ljudi potpisani, meni to nekako kao krađa. Inače, čula sam da rade i rimejk Oldboy-a :( Mislim, zaaaštoooo? Pa ne mogu ga boljeg napraviti, nema šanse, čemu onda to?

pa i ja se nerviram iz tog razloga, a prave rimejk oldboja iskljucivo zbog para.znaju da je to popularan, kultni film pa idu na to da ce ljudi hteti da vide njihovu verziju makar iz radoznalosti..i naravno svi ce da budu razocarani kao i uvek osim onih ljudi kojima su samo bitni specijalni efekti i tako te kerefeke-luda voznja itd..

Elysium (2013)

Ifernal affairs (2002)

evo ti dobar sci-fi http://www.imdb.com/title/tt1223934/?ref_=nv_sr_1

srerdnje zalosno...Julijan dobra ;) 6,5/10

carrie-movie-poster.jpg

Wolfen_1981.jpg

Odličan stari horor, sa nekim slabijim elementima ali to nadomešćuje atmosfera i napetost sa par scena gde se bukvalno trgneš, atmosfera je super, posebno kada je snimano na lokacijama njujorških ruševina...Film je i sniman otprilike u ovo doba godine tako da mi je i zato baš legao, preporuka 10/10

http://www.imdb.com/title/tt1441940/

7515665.3.jpg

Broken...solidna drama o slomljenim porodicama u jednom komšiluku u predgrađu i devojčici koja se jedina razumno i zrelo suočava sa posledicama tih poremećenih odnosa.
mala koja pokazuje izvanredan glumački talenat u ulozi ćerke zove se žana marjanović , čini se naše gore list, a posao joj olakšava, uvek na visini zadatka, izvrsni tim roth, u ulozi oca.
pogledati!

Carrie (2013)

http://www.imdb.com/title/tt1939659/?ref_=nv_sr_1

Ekstremno razočarenje. De Palmina Keri iz 1976. godine je do danas ostala u mojih top 10 omiljenih filmova svih vremena. Dok je De Palma čitao Kingovu Keri skoro kao religioznu raspravu i napravio genijalan film o susretu verskog fanatizma hrišćanske provinijencije prema pravim čudima, uz genijalnu glumu Sisi Spejsek i Pajper Lori (definitivno se ne zna koja je bolja), stvorivši niz kultnih scena poput scene raspeća ili prve menstruacije, u novoj (trećoj) verziji Keri, svega toga nema u onom smislu u kome je to prisutno kod De Palme. Keri rediteljke Kimberli Pirs je tinejdžerski horor sa poslovično neuverljivom Kloi Grejs Morec (?!) i gomilom bezizražajnih glumaca. Jedina svetla tačka filma je uvek nadprosečna Džulijen Mur koja je stvorila interesantan lik majke, drugačiji od onog kakav je stvorila Pajper Lori u originalnoj verziji filma. A najteže je kad je nešto jako dobro biti drugačiji, a opet uraditi dobar posao. Sve one scene koje su kod De Palme ispunjene smislom, ovde su izostale, a time i sve ono što priča o Keri na skoro metafizičkom planu može da bude... Promašaj! 2- / 5

Poslednja izmena:
No One Lives

http://www.imdb.com/title/tt1763264/?ref_=nv_sr_1

Interesantan utoliko što narativni tok izneverava očekivanja, a to je nešto što uvek donosi ocenu više. Sam razvoj filma je prilično uobičajen, slešer sa dosta krvi i kolekcijom bezvrednih likova. Ipak, postoje elementi koji ga na izvestan način izdvajaju. Prvih 20 minuta filma čini nam se da gledamo jedan od onih horora gde će mladi par u krizi, koji se zaustavi u usuputnom motelu, biti žrtva psihopate ili bande huligana... I zaista, pored mladog para, tu je i grupa lokalnih kriminalaca. Ali, odnos progonitelja i žrtve ovde se menja, jer, mladić koji je sa devojkom krenuo na put zapravo je ozloglašeni serijski ubica i kidnaper... Glavnu ulogu zanimljivo donosi Luk Evans, a i ostatak ekipe je vrlo pristojan, s obzirom da je reč o strogo žanrovskom ostvarenju. Iako je ostala gomila nelogičnosti i nedorečenosti, neka bude podsticajna ocena za pristojnu zabavu 3 - / 5

His Girl Friday (1940)

http://www.imdb.com/title/tt0032599/?ref_=nm_knf_t4

Jasno mi je da je film svojevremeno bio jako popularan i vrlo je shvatljivo da je i danas rado gledan, jer je vrlo šarmantan i naivno duhovit, odlična i brza komedija, sa sjajnim glumcima, što se danas ne dešava često...Ali mislim da je status kultnog ipak za nijansu preteran. Beskrupulozni urednik novina koristi se raznim trikovima da spreči svoju bivšu ženu, talentovanu novinarku, da se ponovo uda, a u cilju da napiše veliki članak o ubici Erlu Vilijamsu... Podmetanja, smicalice i sitne manipulacije stvaraju niz komičnih situacija, Rozalind Rasel briljira u glavnoj ženskoj ulozi, Keri Grant je standardno dobar, dok epizodista Džon Kvalen briljira. Pogledati, ali ne pod obavezno 4 - / 5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back