27E
Legenda
- Poruka
- 52.561
Kanjon opasnih igara![]()
poceo sam da gledam na jutjubu i vece sranje odavno nisam ugazio. jel se ti ovde za hebavas?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kanjon opasnih igara![]()
poceo sam da gledam na jutjubu i vece sranje odavno nisam ugazio. jel se ti ovde za hebavas?
Elem, moram napisati reč-dve o nukleranom otpadu koji je 1998. godine, neki maloumni, iskopleksirani, antitalentovani isprdak, nasnimio na filmsku traku. Ovo krivično delo, naspram koga Čalićevi Svemirci su krivi za sve, deluju kao remek delo filmskog stvaralaštva, zove se Kanjon opasnih igara. Zaplet je maksimalno jjebački. 3 četnika, čiji izgled prevazilazi i najodurnije Bulajićeve perverzne snove, nekako su pobegla iz zatvora i zarobila nekoliko komada dece. Ta 3 četnika su nešto najružnije, najgluplje i naogavnije što je ikad kročilo u kadar nekog ,,filma". Inače barba Franu, lika koji je svojom odlučnošću uspeo da neutrališe pijane bandite ,,glumi" Boris Dvornik, a ja odgovorno tvrdim, da niko sa očuvanim nervnim sistemom ne bi mogao pristati na ono vređanje zdravog razuma. Tu se pojavljuje i onaj odvratni, Štrljić koji mi je ceo vek išao na onu stvar svojom, neverovatno odvratnom pojavom. Ne, ne mogu uspeti rečima dočarati svu odvratnost i naivnost snimljenog djubreta, ali kada bi postojala krivična odgovornost u svetu filma, učesnici ovog bi morali dobiti doživotne robije...
Sad videh da je produkcija HRT, glavom i bradom, a da je ,,režiser" iz Novske, tako da je sve jasno. Ha,ha, kraljevi...
da se razumemo, to sto oni snimaju `cetnike` i barba franju, to me ich ne tangira. film je snimljen kao da ga je snimala grupa osnovaca, diletantski, nevesto i nekvalitetno. znaci to su dve stvari. agresivna i jeftina politicka propaganda je jedno, a filmsko smece i djubre je drugo.
kad se sastave te dve u jednom filmu - pa prestao sam da gledam posle nekih 7-8 minuta. a ja bas svasta gledam i retko odustanem (uvek se nadam da ce ipak nesto biti do kraja)
Da li bi neko mogao da mi objasni razliku između prva dva navedena pojma? Može i na pp, da ne skrećem s teme.Taj diletantizam, amaterizam i debilnost
Da li bi neko mogao da mi objasni razliku između prva dva navedena pojma? Može i na pp, da ne skrećem s teme.
''The power of few'' (2013) - interesantan film koji se sastoji od 5 pričica koje su međusobno isprepletane (i u svakoj se pojavljuje Kristofer Voken u ulozi klošara). Prikazuje kako postupak jedne, naoko nebitne osobe može da promeni sudbinu više ljudi.
Izvorno oba pojma imaju slično značenje, ali je smisao u srpskom jeziku različit. Naime, diletantizam se odnosi na neznanje, greške koje se prave iz neznanja koje se obično predstavlja kao znanje i zamenjuje stručnost i kompetenciju. S druge strane, amaterizam uopšte ne mora biti negativna pojava. Loših amatera ima kao i loših profesionalaca, amaterizam ne znači neznanje i nekompetenciju. Naprotiv, amateri su ljudi koji se iz ljubavi i hobija nečim bave - glumac amater, amatersko kulturno-umetničko društvo itd. Dakle, razlika u pojmovima je ta što prvi opisuje negativnu pojavu neznanja,nekompetencije, dok drugi pojam opisuje neprofesionalno bavljenje nečim, ali ne podrazumeva u sebi crtu diletantizma, naprotiv, amaterizam je često pozitivna i važna pojava, jer se mnoge discipline, nauke, umetnosti razvijaju i opstaju zahvaljujući amaterskom entuzijazmu. Amaterizam postaje loš kad je diletantski, ali nije loš sam po sebi, kako je gore upotrebljen pri opisivanju.
taj film je nastao u jedno drugo doba, kada je amerika imala, bar naizgled, alternativu i mogucnost da izbegne upravo ovo sto je postalaŠta mislite o filmu MASH? Daje mi mu se nova šansa, poslednji (i prvi) put kad sam ga gledao ništa me se nije dojmio. A određeni krugovi, u Americi posebno, se u taj film kunu. Da li ponoviti?![]()
Nema tu šta, sada treba da im jebbemo mamicu i to je to. Imam osećaj da će proći kao i Francuzi, pogrešnog su protivnika pikirali.Španija-Italija
Retko dajem ocene, ali ovo je čista desetka.
Fascinantna režija, vrhunska glumačka izvedba, odličan zaplet, nesvakidašnja kulminacija i na kraju, neverovatan rasplet. Svaka čast autorima ovog filma. Mislim da ovde imamo dosta kandidata za oskara.