Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledah ga bas pre neki dan i mnogo me je razocarao. Postujem Almodovara, neke njegove filmove jako volim, ali ovo mu je definitivno najslabije delo. Secam se da sam se uzasno iznervirao, jer sam tog dana pre Almodovara gledao Alberta Nobsa (jedino Glen Klous tamo vredi) i razocaran pomislio da cu se uz "pasajeros" rehabilitovati, ali avaj...Cenim da je Almodovar pokusao ovim filmom da se vrati ranim radovima, ali mu nije poslo za rukom. Nedostaje mu inovativnosti koju je nekada imao. Citavo vreme sam imao utisak da gledam niskobudzetnu reklamu za JAT, ispunjenu praznim, iritantnim, povrsnim likovima, jeftinim i prostim humorom, pa i losom rezijom. Jedino sto u filmu iole vredi su scene van aviona (ona sa biciklom i telefonom koji pada u korpu i jos nekolicina). Zaista steta, jer glumacka ekipa je bila dobra, svi okupljeni na jednom mestu, ali u potpuno plitkoj prici. Iskreno se nadam da ce vec narednim filmom Almodovar uspeti da se vrati na stare staze, mada verujem da je on ispricao vec sve svoje price. 4/10

Pazi humor jeste poprilicno jeftin,ni likovi nisu nesto dubokoumni,ali ja ni ne smatram da je Pedro to hteo da postigne.Mislim da mu je bas cilj i bio napravi nesto drugacije,manje dramaticno i opterecujuce

down_with_love_02.jpg

Atmosfera filma sjajna,ali malo preterase sa time da film lici na klasicne 60te.Ewan odlican u ulozi zavodnika i foliranta,,opet Renee previse karikira i malo mi je prenapadna njena gluma.Mislim da su pokusali da naprave neku kombinaciju Doris Day-Ruck Hudson u savremenom izvodjenju i cak me je Renee i podsetila na Doris u nekim momentima,ali za moj ukus previse neozbiljno,cak iako jeste komedija.
6/10

Mnogi ga popljuvaše, a po mom mišljenju reč je o sasvim dobrom filmu:

Match Point 2005

http://www.imdb.com/title/tt0416320/

Priča se interesantno razvija, interesantni zapleti i raspleti.

Radnja (prekini da čitaš ovde ako oces da gledas film): Tip se ženi sa bogatom Engleskom aristokratkinjom. Vara je sa drugom koja ostaje sa njim u drugom stanju. Ne sme ženi i tastu na oči i rešava da ubije ljubavnicu.

Ocena: ok film za 4/5

Pazi humor jeste poprilicno jeftin,ni likovi nisu nesto dubokoumni,ali ja ni ne smatram da je Pedro to hteo da postigne.Mislim da mu je bas cilj i bio napravi nesto drugacije,manje dramaticno i opterecujuce

Na to sam i mislio kada sam rekao da je pokusao da se vrati svojim ranijim radovima. Film je radjen po slicnom receptu kao nekolicina njegovih prvih filmova. No, u ovom nema te svezine. Ali to je samo moje misljenje.

Match Point 2005

http://www.imdb.com/title/tt0416320/

Radnja (prekini da čitaš ovde ako oces da gledas film): Tip se ženi sa bogatom Engleskom aristokratkinjom. Vara je sa drugom koja ostaje sa njim u drugom stanju. Ne sme ženi i tastu na oči i rešava da ubije ljubavnicu.

Film je odlican,a ja sam ga odgledala po preporuci,nisam videla da su ga ljudi ovde pljuvali.

true-blood-season-2-poster.jpg

Prva sezona odlicna,druga ocajna.Treca,do sredine,sasvim dobra.Kako ce ici prica,videcemo.Nego mi jedna stvar nije jasna-gde nadjose ovoliko gadnih likova za seriju,ne zna se ko je ruzniji???

Film je odlican,a ja sam ga odgledala po preporuci,nisam videla da su ga ljudi ovde pljuvali.

true-blood-season-2-poster.jpg

Prva sezona odlicna,druga ocajna.Treca,do sredine,sasvim dobra.Kako ce ici prica,videcemo.Nego mi jedna stvar nije jasna-gde nadjose ovoliko gadnih likova za seriju,ne zna se ko je ruzniji???

Druga sezona je najbolja. :)

Sto se tice izgleda, mislim da je to verovatno daleko iznad onoga sto bi covek zatekao kada bi otisao u neku zabit u Luizijani.

Na to sam i mislio kada sam rekao da je pokusao da se vrati svojim ranijim radovima. Film je radjen po slicnom receptu kao nekolicina njegovih prvih filmova. No, u ovom nema te svezine. Ali to je samo moje misljenje.

Nemam pojma,ja sam do sada gledala tri njegova filma,ovo mi je cetvrti i jeste mi bilo cudno sve vreme znajuci da je on to radio,ali kazem ti nisam ga dozivela ozbiljno,pa mi nije preterano smetalo iako kapiram sta hoces da kazes

Match Point 2005

Meni je Match Point skroz ok film, daleko od toga da je odlican, ali nije los. Jonathan Rhys Meyers glumi neprirodno pa mi to najvise smeta. Ali je on uvek takav i svejedno ipak gledam njegove filmove/serije... navikla sam. Harizmatican je covek pa mu ipak oprostim cesto "losu" glumu. Secam se jednom sam negde procitala da je rekao da on stvarno ne ume da glumi i svestan je toga... nekako mi odmah postao simpaticniji, mozda je samo pretenciozan ali sam bila u dobrom raspolozenju pa sam to skontala kao da je jednostavno bio iskren, verovatno jer se slazem sa njim :).

Meni je Match Point skroz ok film, daleko od toga da je odlican, ali nije los. Jonathan Rhys Meyers glumi neprirodno pa mi to najvise smeta. Ali je on uvek takav i svejedno ipak gledam njegove filmove/serije... navikla sam. Harizmatican je covek pa mu ipak oprostim cesto "losu" glumu. Secam se jednom sam negde procitala da je rekao da on stvarno ne ume da glumi i svestan je toga... nekako mi odmah postao simpaticniji, mozda je samo pretenciozan ali sam bila u dobrom raspolozenju pa sam to skontala kao da je jednostavno bio iskren, verovatno jer se slazem sa njim :).

meni je recimo bio super u shelter-u sa dzulijen mur

I ja sam gledala intervju kako kaze da se uvek zacrveni,kada mu neko kaze da je dobar glumac,jer misli da je to laz ;) Ja ne mislim da je los glumac,svidjao mi se kao Henri i u Shelteru.Ima tu neku facu,za bolesne likove :lol: Na stranu sto mi se fizicki svidja,ko zna mozda ga zato i gledam :zaljubljena: Onda ne mogu ni da budem objektivna,meni ne smeta i da je los.
Ja,generalno,volim glumce,koji biraju razlicite uloge.To znaci da glumac daje sebi sansu da se razvija i raste kao glumac,a ovi sto biraju sve iste uloge-ti su gori nego statisti.....

Star Trek Into Darkness

star_trek_into_darkness-HD.jpg

Ja sam navijala za Khana. ;)

Inace dobar je film. Ali bio bi uzasno dosadan bez Benedicta. Chris Pine me i dalje iritira (ne znam zasto - The Daniel Radcliffe Effect, svaki put kad ga vidim samo bi mu lupila samar... stvarno nemam pojma zasto) Spock mi je bas simpatican... skoro pa imam zelju da pogledam seriju samo da bi vise saznala o njemu... haha ali ipak ne :). Prica je dobra, akcija odlicna, dijalozi su...hmmm cheesy. Sam & Frodo nacin cheesy ;)

7/10

Poslednja izmena:
Slažem se, nažalost. Nije ni prineti ranim radovima poput Pepi, Luci, Bom, recimo. To je njegov fazon- crni humor i sprdnja na račun realnosti.
Ali nije ni katastrofa, ajde, snimaju mnogo veće gluposti... ili imam urođenu manu da ga pomalo branim :mrgreen:
a ima i Blancu Suarez... :balavi: :rumenka:

Slažem se, nažalost. Nije ni prineti ranim radovima poput Pepi, Luci, Bom, recimo. To je njegov fazon- crni humor i sprdnja na račun realnosti.
Ali nije ni katastrofa, ajde, snimaju mnogo veće gluposti... ili imam urođenu manu da ga pomalo branim :mrgreen:
a ima i Blancu Suarez... :balavi: :rumenka:

Ma naravski, to ne poricem. Ostar sam ovog puta samo zato sto cenim Almodovara i uvek od njega ocekujem maksimum.

Pogledala sam I ja Almodovara.Ok,nasmejala sam se par puta,stjuartima pogotovo(onom sto voli tekilu :hahaha: ) ali,da nije ni priblizno starom Almodovaru-tu se slazem.Da je ovo jedini njegov film,koji gledam,verovatno bi mi se mnogo svideo,ali kao fan...malo sam se razocarala.A I zao mi je sto su Penelopa I Antonio imali samo epizodne uloge.Mislim da bi ona bila sjajna na mestu animir dame,a on kao placeni ubica.....

Sent from my X10i using Forum Krstarice mobile app

Captive
http://www.imdb.com/title/tt0362496/

Smešten u '94. film prati ličnu dramu argentinske tinejdžerke koja otkriva da njeni roditelji nisu zaista njeni roditelji, već da je dete levičara koje je kidnapovala vojna hunta i kojima se gubi svaki trag...
Latinoamerikanci i njihova turbulentna istorija druge polovine XX veka, gde Argentina svakako prednjači. Volela sam da čitam Puiga, svideo mi se i ovaj film.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back