Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Melancholia (2011)

Upravo odgledah von Trierevu Melanholiju. Dobar, ali losiji od svih njegovih koje sam odgledao. Jos ranije mi je receno da je film dosta spor, cak jako monoton i dosadan, ali nisam imao takav utisak. Dva sata je brzo proletelo. Istina da akcenat nije stavljen na bogate dijaloge i da "uzbudljive" radnje gotovo nema, ali Trier je sve to uspeo da nadomesti dobrom rezijom i kvalitetnim izborom glumaca (sa izuzetkom Kirsten Dunst - moje skromno i subjektivno misljenje). Prica se sastoji iz dva poglavlja. Prvi deo se bavi osecanjem melanholije (za koje mislim da je dosta bolje moglo da se prikaze) koje prozdire glavnu i iritantnu "neustrasivu" (gore pomenutu Kirsten), dok se u sredistu drugog poglavlja nalazi odlicna Charlotte Gainsbourg, koja se bori sa svojim strahom od Melanholije - istoimene planete koja preti da udari u zemlju...itd.

Odlicna Charlotte Rampling u sporednoj ulozi. 7/10

Poslednja izmena:
Pure Country(1992)

http://www.imdb.com/title/tt0105191/

Drama/romance

Čuvenom kantri pevaču Dastiju koncerata i javnih nastupa je preko glave. Rešava da napusti taj cirkus i odlazi u rodni kraj gde se zaljubljuje u mladu sisatu seljančicu sa kojom se spandjao. Ali, ne lezi vraže, menadžerka ga juri i rstura tu pišljivu vezu i primorava ga da se vrne na turneju.

Ocena: pristojan film, 3/5

solidan film ....7/10

large_u5ds1IdXmDe1VJhWAL3TaYmaIXu.jpg

Konačno da se ja i ovi sa imdb-a složimo da je neki film loš.
Aftershock 2012

http://www.imdb.com/title/tt1780762/

Tri druga u turističkoj poseti Čileu. Iznenda zemljotres i cunami, nakon koga kreće opšti haos i krv teče u potocima. Razularene bande lutaju ulicama. Milina božja.

Ocena: režisera primorati na oralni sex sa ljudožderkom, scenaristi slomiti obe noge na više mesta, ostatak glumačke ekipe politi benzinom i ponuditi ih Kubanskim cigarama.

Fido

fido-poster-red.jpg

Skoro je bila tema o antiutopijskim filmovima, pa iako je ovaj film više parabola savremenog društva, mogao bi se u najširem smislu gledati i kao antiutopija :)
Kako bilo, reč je o kanadskoj ''crnoj sf komediji'' (recimo), koja govori o paralelnom svetu u kome ljudi i zombiji žive zajedno. Tačnije, ljudi imaju mogućnost izbora - da li žele da spreče da mrtvac postane zombi, da definitivno usmrte zombija ili da ih zahvaljujući specijalnoj ogrlici drže pod kontrolom i koriste u širokom upotrebnom spektru - od besplatne radne snage do kućnog ljubimca. Priča prati dečaka Timija, otuđenog i neuklopljenog u vršnjačku grupu, koji preispituje svet živih i zombija, kada njegova majka nabavi zombija kao slugu koji će postati i dečakov najbolji prijatelj, Pri tom ovaj fiktivni svet izgleda kao američke pedesete...
Duhovit, sa pervertovanom stvarnošću i dosta crnog humora, film suptilno upućuje kritike na račun savremene civilizacije....S odličnom idejom i bez nekih velikih estetskih pretenzija, meni je bio osveženje.

I da, glume ( vrlo inventivno i prijatno) Keri En Mos, Bili Konoli, Dilan Bejker i Tim Blejk Nelson

Što se tiče ocene....Bio bih vrlo subjektivan, mislim da je film koji ima potencijal da s godinama dobije kultni status, da nekad ispliva kao podcenjeni klasik.... Svakako je uspeo da istovremeno bude gledljiv, duhovit i inteligentan...

Poslednja izmena:
Nine lives (2005)

Pogledajte prilog 300227

Po broju pregleda reklo bi se mali i neprimećen...Po mom mišljenju, jako dobar, dubok i inteligentan film Rodriga Garsije (inače sina Gabrijela Garsije Markesa)....Devet priča o ženama...Sve su sjajne, s tim da je Lisa Gej Hamilton napravila maestralnu ulogu...Ponekad se vratim samo toj priči, da bih uživao u njenoj glumi...Ali svih devet priča ima težinu..Inače, u filmu igra dvadesetak karakternih holivudskih glumaca, među kojima su i veliki glumci poput Glen Klouz, Sisi Spejsek, Holi Hanter, Robin Rajt, Stivena Dilejna, Meri Kej Plejs....
Treba još dodati da je film izrazito lirski, dakle, oni koji filmove gledaju na nivou fabule, neće biti oduševljeni....
Od mene 9

Poslednja izmena:
http://2.***************/-fIIgE1zko8w/UTxrvuCd9KI/AAAAAAAAZVg/EdzUTZKb2to/s1600/Los+Amantes+Pasajeros_poster.jpg

Simpaticna prica o tome na koji su se nacin stjuarti i neki jos putnici ( dok je vecina uspavana ) " animirali " tokom letenja,dok je avion imao problema.Morali su da nadju nacin da ne razmisljaju o tome da li ce sve proci ok na kraju ili ne,a cega su se sve dosetili je urnebesno.Film je dosta drugaciji od drugih Almodovarovih radova,ne opterecuje,vec naprotiv,samo napomena za one koji su homofobi da preskoce ovaj film,posto pretpostavljam da ce im neke scene smetati,a i glavni likovi su homosexualci.Nemam neke konkretnije zamerke,cak se trenutno ni ne mogu setiti sta bih zamerila,samo me prosto nije oduvao film,ali je ok skroz.
7/10

http://3.***************/-fWLcFD9ACSU/UenMe0dchoI/AAAAAAAAFuk/T3GGBDTCcYI/s1600/1935+Front+page+Woman.jpg
Odličan stari, dosta drugačiji od svega danas opisuje '''cut throat'' borbu za publiku od strane novinara ali sa humorom koji to ublažava i ljubavnom pričom..Bet Dejvis je bila mače mjaau , a sviđa m i se i njena boja glasa duboka a ''baršunasta'' :) 11/10

Simpaticna prica o tome na koji su se nacin stjuarti i neki jos putnici ( dok je vecina uspavana ) " animirali " tokom letenja,dok je avion imao problema.Morali su da nadju nacin da ne razmisljaju o tome da li ce sve proci ok na kraju ili ne,a cega su se sve dosetili je urnebesno.Film je dosta drugaciji od drugih Almodovarovih radova,ne opterecuje,vec naprotiv,samo napomena za one koji su homofobi da preskoce ovaj film,posto pretpostavljam da ce im neke scene smetati,a i glavni likovi su homosexualci.Nemam neke konkretnije zamerke,cak se trenutno ni ne mogu setiti sta bih zamerila,samo me prosto nije oduvao film,ali je ok skroz.
7/10

Odgledah ga bas pre neki dan i mnogo me je razocarao. Postujem Almodovara, neke njegove filmove jako volim, ali ovo mu je definitivno najslabije delo. Secam se da sam se uzasno iznervirao, jer sam tog dana pre Almodovara gledao Alberta Nobsa (jedino Glen Klous tamo vredi) i razocaran pomislio da cu se uz "pasajeros" rehabilitovati, ali avaj...Cenim da je Almodovar pokusao ovim filmom da se vrati ranim radovima, ali mu nije poslo za rukom. Nedostaje mu inovativnosti koju je nekada imao. Citavo vreme sam imao utisak da gledam niskobudzetnu reklamu za JAT, ispunjenu praznim, iritantnim, povrsnim likovima, jeftinim i prostim humorom, pa i losom rezijom. Jedino sto u filmu iole vredi su scene van aviona (ona sa biciklom i telefonom koji pada u korpu i jos nekolicina). Zaista steta, jer glumacka ekipa je bila dobra, svi okupljeni na jednom mestu, ali u potpuno plitkoj prici. Iskreno se nadam da ce vec narednim filmom Almodovar uspeti da se vrati na stare staze, mada verujem da je on ispricao vec sve svoje price. 4/10

Rust and Bone

2zhe5j6.jpg

I ovo odgledah pre nedelju, dve. Fenomenalan film. Prica prati zivot dvoje potpuno razlicitih ljudi koji se u jednom trenutku svog zivota pronalaze i jedno drugom na neki nacin postaju oslonac. Iskrena zivotna prica bez grama patetike i pretencioznosti. U glavnoj zenskoj ulozi odlicna Marion Cotillard. Njena najbolja uloga nakon one u filmu "La mome" gde je fantasticno odigrala Edit Pjaf. Poseduje odlicnu moc transformacije i jedna je od retkih mladjih glumica za koju mislim da moze da postane velika filmska velicina. 9/10

Poslednja izmena:
Film više za mušku publiku....
Nije sad neki wauuu film, ali mož' se gleda i da drži pažnju.

Kalifornia (1993)

http://www.imdb.com/title/tt0107302/

Momak i devojka pronalaze drugi par sa kojim putuju autom zajedno u Kaliforniju kako bi podelili troškove benzina. Momak iz prvog para je pisac koji piše o serijskim ubicama, a momak iz drugog para je višestruki ubica, ali to tokom većeg dela puta ostali saputnici to ne znaju.

David Duchovny standardno loše glumi, Brad Pitt doobar.

Rust and Bone

2zhe5j6.jpg

I ovo odgledah pre nedelju, dve. Fenomenalan film. Prica prati zivot dvoje potpuno razlicitih ljudi koji se u jednom trenutku svog zivota pronalaze i jedno drugom na neki nacin postaju oslonac. Iskrena zivotna prica bez grama patetike i pretencioznosti. U glavnoj zenskoj ulozi odlicna Marion Cotillard. Njena najbolja uloga nakon one u filmu "La mome" gde je fantasticno odigrala Edit Pjaf. Poseduje odlicnu moc transformacije i jedna je od retkih mladjih glumica za koju mislim da moze da postane velika filmska velicina. 9/10

Odličan uz zamerke za kraj, ali ok.

Nine lives (2005)

Pogledajte prilog 300227

Po broju pregleda reklo bi se mali i neprimećen...Po mom mišljenju, jako dobar, dubok i inteligentan film Rodriga Garsije (inače sina Gabrijela Garsije Markesa)....Devet priča o ženama...Sve su sjajne, s tim da je Lisa Gej Hamilton napravila maestralnu ulogu...Ponekad se vratim samo toj priči, da bih uživao u njenoj glumi...Ali svih devet priča ima težinu..Inače, u filmu igra dvadesetak karakternih holivudskih glumaca, među kojima su i veliki glumci poput Glen Klouz, Sisi Spejsek, Holi Hanter, Robin Rajt, Stivena Dilejna, Meri Kej Plejs....
Treba još dodati da je film izrazito lirski, dakle, oni koji filmove gledaju na nivou fabule, neće biti oduševljeni....
Od mene 9

e to ću sad da pustim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back