Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O antisrpskoj i srpskoj umetnosti :P

Za mene kao nekog ko ne pristaje na histeriju samoporicanja, autošovinizma i samodestrukcije, propaganda koja oblači ,,umetničko odelo" nije umetnost nego politika, i kao takva je podložna kritici i preispitivanju, čisto političkim metodama i rezonom.

Ali rasprava s tobom jeste uvek konstruktivna i poželjna. Čak, možda postanem i malo pametniji, posle, za razliku od rasprava sa nekim drugima, gde mi treba 7 dana da se vratim u normalu.

Poslednja izmena:
Svi koji su glumili u Andjinom smecu su gola govn*..tu naravno mislim na glumce sa ovih prostora. Nije mi jasno jedno - kako to da, ako si odrasla osoba, koja je bila dovoljno odrasla i za vreme rata, mozes ucestvovati u necemu sto je izrezirana laz?

Koje crne pare. Pa ima i siromasnijih u ovoj zemlji od tih, nazovi glumaca.

ne mozes suditi o necijoj glumi na osnovu filma u kojem je glumio,ako je dobar glumac bice dobar i u najvecem smecu,ja o tome pricam,a ne o tome da li su oni sad za tebe govna ili ne kao licnosti,zato sto su igrali u tom filmu

Najveće zlo koje se kroz istoriju dešavalo ljudima koji se bave umetnošću bilo je to što se čaršija uža i šira uvek bavila stvarima koje su vanumetničke.... To tumačenje nečije ličnosti, političkih stavova i ostalog ni na koji način ne pripada podforumu Umetnost.... Legitimno je komentarisati neki film i nečiju glumu, sve drugo prelazi granicu dobrog ukusa.

Isto tako, primećujem ovde jezive stavove da je film mašinerija koja ima zadatak da prenosi realnost...To je vrlo glupo. Svako ima pravo na svoju viziju, a kad napravi užasan film kao što je to uradila Andželina, onda taj film može da bude i istina i najnotornija laž, nema mu spasa...Ali se grozim i pomisli da neko treba da bira ulogu u odnosu na to da li njegov komšija smatra da je film istinit ili lažan,jer glumac u Srbiji ne može baš da bira gde će da glumi i od čega će da živi.... A setite se samo Žanke Stokić, kako su je urnisali ti lokalpatrioti i korenoljupci... Jednu od najvećih srpskih glumica jer, jelte, glumica se drznula da glumi.....

Bravo,konacno jedan realistican post ovde ! dala bih ti rep,ali nazalost ne mogu,jer sam ocigledno nedavno to uradila

- - - - - - - - - -

Ovde se opet krenulo sa podelama na srbe i SRBE dokle bre više???:eek:

dokle god budu postojali SRBI :mrgreen: ( mislim na ovu podelu na srbe i SRBE )

ne mozes suditi o necijoj glumi na osnovu filma u kojem je glumio,ako je dobar glumac bice dobar i u najvecem smecu,ja o tome pricam,a ne o tome da li su oni sad za tebe govna ili ne kao licnosti,zato sto su igrali u tom filmu

Ja opet ponavljam, neće neka veličina od glumca da se pojavi u tom smeću. I dalje smatram da su tu ili prosečni ili ispodprosečni glumci, kojima se digla kita da se pojave u projektu koji potpisuje jedna holivudska diva, kakva je velika Dzoli. Verovatno i u želji da zgrnu neku lovicu, pošto se takve glumatare traže tamo preko bare.

Nekad je vrlo teško odvojiti profesiju i ličnost van nje. I tu znam da povučem crtu, ali ovde su u pitanju kvazi glumci, a još manji ljudi.

I ja ne razumem zašto ovde nekom smeta nečiji stav.

Što se ovaj krš stavlja u istu rečenicu s umetnošću? To što je film, ne znači da je umetnost. I nema veze da li sam Srpkinja ili Nemica ili Hrvatica. Dođavola s politikom.
Glumci bi takođe trebali biti Umetnici. A ako glume u do te mere ne-umetničkom filmu, šta su? Prosjaci za šaku slave i para. Naravno da je danas većina filmova smeće i da nas ovaj ipak malo više dotiče. Što se političke strane tiče- okej, film nije istorijski, ne mora da bude istinit, ali ti pišaš po celom jednom narodu kroz ceo film, eeeej. Ima li veće propagande? Pa dokle više po nama? Nisam neki patriota, naprotiv, pobegla bih odavde čim bih videla priliku, pa ako je za mene i meni slične ovo previše, onda... to jeste van umetnosti, ali sa koje god strane pogledaš na ovaj "film"- vidiš da je neopevano smeće. Ako ja sad ne volim neku ličnost ili narod, treba da pravim film u kom ću da ga izblatim? Super. A to je poenta ovog filma i zato se zadire u politiku. Mnogo je kul jebavati Srbe, to je tako komercijalno i mejnstrim :lol: i onda nađeš par glumčića iz tog istog naroda koji će pristati da za šaku tvojih američkih zelembaća kao nešto glume tu. Jer zbog čega bi glumili? Lepog scenarija? :lol:
Na žalost, sve u vezi sa ovim kršem je u uskoj vezi sa politikom, vrlo malo s umetnošću.
Evo ja, recimo, ne bih glumila u ovom kršu, ne zbog te propagande i teme, već zbog što je đubre i cenim da sam iznad toga da se ponižavam i glumim u njemu. (razmišljam ko nadprosečni glumac). Znam, sad dođe ono- nema se para, nemaju gde da se proslave... Pa ne možeš se proslaviti kroz krš. Čast izuzecima.
I dosta o ovom kvazi-filmu. Ne zaslužuje da se priča o njemu van pdf-a Politika.

Prokleta je Amerika i zlato što sja

Ja opet ponavljam, neće neka veličina od glumca da se pojavi u tom smeću. I dalje smatram da su tu ili prosečni ili ispodprosečni glumci, kojima se digla kita da se pojave u projektu koji potpisuje jedna holivudska diva, kakva je velika Dzoli. Verovatno i u želji da zgrnu neku lovicu, pošto se takve glumatare traže tamo preko bare.

Nekad je vrlo teško odvojiti profesiju i ličnost van nje. I tu znam da povučem crtu, ali ovde su u pitanju kvazi glumci, a još manji ljudi.

ne smeta mi,ne slazemo se i to je to....

E, moj Matijaševiću. Nisi ti dovoljno glup da bi shvatio neke stvari. Prestani biti SRBIN i budi NEsrbin.Ovako nećeš daleko...

Goran Jevtić je odličan glumac, koji glumi u odličnom filmu inspirisanom istinitim događajima. Taj film je za mene pojam savremene umetnosti. Što se tiče njegove ličnosti, nisam siguran, ali deluje mi kao mnogo gotivan lik.

Ptetpostasvljam da je ovaj stav ok.

Poslednja izmena:
E, moj Matijaševiću. Nisi ti dovoljno glup da bi shvatio neke stvari. Prestani biti SRBIN i budi NEsrbin.Ovako nećeš daleko...

Goran Jevtić je odličan glumac, koji glumi u odličnom filmu inspirisanom istinitim događajima. Taj film je za mene pojam savremene umetnosti. Što se tiče njegove ličnosti, nisam siguran, ali deluje mi kao mnogo gotivan lik.

Ptetpostasvljam da je ovaj stav ok.

bravo :) ako smo mi tebe prihvatili,sto ne bismo i jednog antihrista poput Jevtica

Najveće zlo koje se kroz istoriju dešavalo ljudima koji se bave umetnošću bilo je to što se čaršija uža i šira uvek bavila stvarima koje su vanumetničke.... To tumačenje nečije ličnosti, političkih stavova i ostalog ni na koji način ne pripada podforumu Umetnost.... Legitimno je komentarisati neki film i nečiju glumu, sve drugo prelazi granicu dobrog ukusa.

Svi mi, što javne ličnosti što obični građani smo pod lupom šire okoline ili javnosti. Jer priznaćeš, nije strano da i nas komentarišu počev od izgleda, zanimanja... što je sasvim normalna stvar. Sličan se sličnom raduje pa otud možda sva ta ispitivanja i radoznalost. Ono što neko servira preko umetnosti ima itekako veći uticaj nego što se misli. Isto tako svako ko se bavi javnim poslom, zna da onog trenutka kad je izasao iz anonimnosti može biti predmet komentarisanja što poslovno što privatno. Svidelo se to njemu ili ne. Nije đžabe rečeno da svi koji se bave javnim poslom su egzibicionisti željni pažnje, koji žele biti prihvaćeni od strane velike većine, kao dokaz da su uspeli, jer su u većini slučajeva kao osobe bili osporavani, sve dok nisu izašli u javnost.

E kad je najbezocnija laz i orkestrirana propaganda pocela da se naziva umetnoscu, onda do mojega. Umetnici se tako malo zabroje, pa nekoliko puta uvecaju broj zrtava jedne strane. Umetnicima ne pada na pamet da iskacu iz okvira zvanicne politike, pa da tu pobijenu, silovanu i unistenu stranu prikazu kao zlocinca, u recimo ekranizaciji istinite price o Bosku Brkicu i Admiri Ismic. A nas veliki umetnik Goran Jeftic, kao vrsni profesionalac, ne zeli da se mesa u posao scenariste i reditelja, pa da im ukaze na greske u prici. On je tu samo dosao da radi svoj posao i ne snosi nikakvu odgovornost za bilo sta.

Umetnost je poslednje utociste beskicmenjaka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back