Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Gde sam ja napisao da je ISTO kao i VB? Koncepcija je ista, naterati publiku da gleda kako neuki i prosti ljudi od sebe prave debile, jer eto to zanima narod. ISto je i sa doticnom serijom. 4 glupace, koje se prcaju sa kime god stignu ( isto kao i VB ), traze ljubav a nemaju pojma ni sta je to, pune para a ni jedna ne radi nesto normalno, sta je tu zanimljivo? Nije ni cudo sto prolaze gluposti kao sto su farma i VB kada je ljudima razonoda postala da gledaju takve serije a ne neke edukativne...
Vidim da se govorilo o seriji sex i grad
Samo jednu stvar, da li je mogfuce da ovoliko forumasica podrzava tu seriju koja je glorifikacija kurvarluka i nemorala.Toliko.
A sve kao intelektualke,
\Pa razgovarao sam sa pravim intelektualkama koje seriju nikako ne gotive.
Sto rece moj omiljeni prof. za seriju sex i grad kada ga je pitala jedna studentkunja da se kaze sta misli o toj seriji, a on rece:
"one guske, ma pustite me bre"
sve je tui receno
Svi gledaju Hunt a ja tek dovde stigla...danski film ,ja ga prevedoh Adamove Jabuke. Adam, neonacista, dolazi na društveno korisni rad u crkvu pastora Ivana posle boravka u zatvoru.Ivan,okružen okorijelim kriminalcima, zajednicu vodi sa velikim entuzijazmom i optimizmom,vjeruje da se svako može promijeniti nabolje,a život mu je prepun tragedija, toliko da to postaje malo i komično. Prvi Adamov zadatak se čini naizgled lak, a to je da napravi pitu od jabuka,ali kao da viša sila to ne dozvoljava.Ivan ne posustaje.Adam odlučuje da slomi njegov nepobijedivi duh.
Film sam pogledala na preporuku. Očekivala sam dramu sa komičnim elementima, iako je na kraju i to ispalo, nijesam očekivala da bude ovako morbidna. Ja volim crni humor, ali ovo je prevazišlo sva moja očekivanja. Mislim da bi bilo bolje da su vještije odredili ton filma. Ovako, prvih 45 minuta je neki pokušaj crne komedije, drugih 45 ozbiljnije i meni bolje,ali to sve zavisi od ukusa.Nijesam se pretjerano smijala,sem na samom kraju.Previše slepstika za moj ukus.
Kad se upoznajemo sa prošlostima likova, naročito nepokolebljivog Ivana, malo se previše prepričava,što mi je u jednom trenutku zasmetalo,ali kapiram da nije postojao drugi način.Više mi se sviđa druga polovina filma koja je ''filmičnija'''. Minimalizam preovladava,što mi se dopada, mada bi voljela da gluma Ulrich Thomsena (Adam) nije toliko minimalistična. Thomsen fizički odgovara ulozi, ali gluma mu je previše svedena, bezizražajna i bezlična. Mads Mikelsen nosi film,normalno,što je i čitava poenta.
Adamove jabuke su nadprirodan film, rekla bih da je ovo neka vrsta magičnog realizma. Podsijeća malo na Dead Like Me, Six Feet Under- samo mračnije i nadprirodnije. I muzika je slična i jako dobro odgovara filmu.
Možda sam imala malo previsoka očekivanja.
Lijepo što je hepiend,dođe mu kao neki obrt svojevrsni.
Pošto je saga o seks i gradu završena, ja, kao vrhunski filmski i svaki ostali autoritet na ovim prostorima, mogu da konstatujem da sa ženama ne vredi ulaziti u raspravu oko očiglednih stvari, jer će one uvek potezati neke beskonačno banalne stvari i kroz demagogiju o zabavi, dizati sve to na pijedestal umetnosti.
Elem, pogledah:
Slim Susie http://www.imdb.com/title/tt0323998/
Švedski film koji počinje kao klasična komedija, sa sve onim poremećenim skandinavskim likovima, ali vremenom dobija i sve jače dramske elemente. Jedan prikaz života iz malog švedskog gradića, sa ironičnim portretisanjem meštana, njihovog načinom života, beznađa i problema narkomanije, s kojim se suočavaju svi mladi koji ostaju tamo. Svaki lik je poremećeniji od prethodno prikazanog i ceo film je u tom nekom ,,stond" fazonu.
Fabula filma počinje iskazom glavnog junaka koji on daje policiji, u svojstvu osumnjičenog, i priču počinje od kulina bana, pa se kroz nju upoznajemo, sa njegovom biografijom, odlaskom iz tog malog mesta u Štokholm, povratak kako bi se javio sestri, ali niko u gradu ne zna šta je s njom, ili se samo prave. Uglavnom, film se vrti oko njegovoe potrage i ispitivanja šta se desilo sa sestrom. Taj, drugi deo, je dosta slabiji i gubi se ona početna vrlo dobra nit.
Pošto je saga o seks i gradu završena, ja, kao vrhunski filmski i svaki ostali autoritet na ovim prostorima, mogu da konstatujem da sa ženama ne vredi ulaziti u raspravu oko očiglednih stvari, jer će one uvek potezati neke beskonačno banalne stvari i kroz demagogiju o zabavi, dizati sve to na pijedestal umetnosti.
Jel može neko da mi objasni u čemu je caka sa korišćenjem engleskih reči, ali ne u originalu, nego onako spelovanih na srpski? Jel to neka savremena zarazna bolest, ili je samo proseravanje u pitanju, ili možda neka vrhunska demonstracija poznavanja stranih jezika?
Dakle, oduševljena sam. Tarantino je moj idol.
Dva i po sata filma a da vreme proleti.
Film bez ikakvog viška, u kome je svaki kadar nalik na strip.
Mogla bih mnogo da pričam o filmu, ali kada mi slegnu utisci.
Gluma, ukupan utisak - maestralna, a naročito Di Kaprio, koji me je u momentima podsetio na Dž. Nikolsona iz mlađih dana.
A tek muzika!
Jel može neko da mi objasni u čemu je caka sa korišćenjem engleskih reči, ali ne u originalu, nego onako spelovanih na srpski? Jel to neka savremena zarazna bolest, ili je samo proseravanje u pitanju, ili možda neka vrhunska demonstracija poznavanja stranih jezika?
Koji to svaki film?
Budi konkretna... Rec je o seriji, koja nije humoristicka kao Friends gde imas 40godisnjake ili persone u 30im koji zive kao cimeri vise od jedne decenije.. Vec o 4 guske ciji zivot je predstavljan kao steroitip i nesto cemu treba da teze sveze emancipovane zene. Sirim nogice dok prava ljubav ne naleti a da pri tome necu preopoznati ljubav ni da me ujede za dupe, a cak i da se to dogodi ima da krijem broj partnera kao zmija noge... Lepa poruka. Sedim pijem koktele, kecam se sa svakim simpaticnim muskarcem , cela poenta serije koja je isla 6-7? godina...
Kako dete zakljucuje, nigde nisam napisao da homoseksualac ne moze da bude dobar reditelj... Al ovde je rec o seriji koja se bavi iskljucivo zivotom 4 zene a napravio je ju ***** ( da prostis )... Mislim hoce li neki muskarac pitati gay druga ( ako ga ima ) kako da zavede devojku, sta devojka zaista zeli ili neku drugaricu, sestru...
ja obozavam tom hanksa,ali mi je film smesan ( mislim ne u poz smislu )....od mene i nije neka preporuka,sem ako zelis nesto opustajuce ( znas ono kao sex i grad?hahaha )
ja obozavam tom hanksa,ali mi je film smesan ( mislim ne u poz smislu )....od mene i nije neka preporuka,sem ako zelis nesto opustajuce ( znas ono kao sex i grad?hahaha )
Treto poluvreme http://www.imdb.com/title/tt2069100/
imao sam velika ocekivanja , ponajvise zbog visoke ocene na imdb-u ,fudbala kao okosnice radnje i na kraju zbog ljubavi prema balkanskom filmu.
osim dobrih kostima i scenografije nista drugo nije vredno pomena.
tragicna prica o holokaustu u makedoniji tokom WWII je vulgarno iskoristena
da ocrni srbe a prvenstveno bugare kao bestijalne okupatore a makedonce prikaze
kao bogom dane, osvedocene anti-fasiste.
i ako je od makedonaca , previse je...obican propagandni pamflet ,koji je igrao na kartu holokausta 5/10
To je bilo plemstvo, malograđanština, ali kakve sad to veze ima, sa pisanjem tipa ,,Tenk ju mister Verbal for dis bjutiful ansver". A, kontam i kad su Dostojevski ili Tolstoj pisali te reči, pisali su ih na originalnom francuskom, a ne na ruskoj interpretaciji francuskog. No i dalje ne uspevam da vidim sličnost između Dostojevskog i nekog forumaša.
A i lepo,samo pitam, nikog ne vređam. Radoznao sam i eto, šta da radim...