CocoSunset
Ističe se
- Poruka
- 2.222
Solaris (2002)
Ok nije los... ali....
ma trebala sam da pogledam original. 7/10
Ok nije los... ali....
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam voljela Pirate ni kao zabavu ili blokbaster, vazda mi je bilo dosadno , a Dzek Sperou neizmjerno iritantan.
Podsijetila sam se da je Dzoni Dep bio nominovan za najbolju musku ulogu 2004. godine za ulogu Dzeka Speroua.I posle da mi neko kaze kako je on podcijenjen glumac.

Koja FILMCINA,koje remek djelo.
KAkva poezija, od glume,fotografije,teme filma,, soundraka koji docarava situaciju na najbolji moguci nacin.
Jednostavno, savresenstvo.
http://titlovani-filmovi.com/wp-content/uploads/2012/12/rust-and-bone-femalefirst-co-uk.jpg
ocena 11od10
a posto je dodijeljen oskar jes svjez,i film Argo kog sam iskljucio nakon 20-ak min.(odmah sam prepozno taj sabon i rekoh ajd da pogledam da ce na kraju svi biti spaseni i da ce biti hepi end po njih i prebacih na kraj filma, i tako i bi..sta reci..
dzaba oskari,dzaba sve,vizuelni efekti,milioni i milioni ulozenih dolara(evrica)ako nema film dusu, a evropeski filom ima duse vise nego li 80-90% filmova ili nama evropljanima bolje pasuju filmovi sa naseg podrucja.
Ali ne samo to, ne samo da nama pasu, nego mislim da nema te drzave sa ne znam kakvim tehnoloskim dostignucima u filmu da nece pozavidjet ovakvom Rust and Bone filmu ili npr.filmu amour

Solaris (2002)
![]()
Ok nije los... ali....
ovaj sa klunijem tužno koliko je mizeran u odnosu na tarkovskog
Zašto bi lila suze? Film je romantična (crna) komedija, samo je neuobičajen u tom žanru zbog teme i zato što je zaista dobro napisan i odlumljen i duhovit (verovatno jedna od ukupno 2 ili 3 dobre romantične komedije smiljene u poslednjih 20 godina). Ovo nije film za suze već za smeh, i savršeno funkcioniše pošto su u Sava centru prekjuče ljudi uživali, smejali se na 90% replika i momenata i na momente tapšali.Gledala Silver Linings Playbook.
E sad, moguće da je do neke čisto ženske hormonalne ujudurme, kad umesto da lijem suze na romantične filmiće, imam kontraefekat gnušanja prema toj tematici, uglavnom, smorio me baš. Ništa novo, ništa senzacionalno, ništa a da nije viđeno već tisuću puta. Ok, malo su melodramu izmestili u totalno in sajko situacije, davno ispričane što kroz neprilagođenu Anđelinu, što kroz ekranizacije Koelja, al dobro, šta je tu je.
Možda nisam ni ukapirala neku tananu suštinu.
Ne mogu da ti dam reputaciju, ali odlična kritika filma.The Master (2012)
Pogledajte prilog 272627
http://www.imdb.com/title/tt1560747/
Jos jedno, mogu slobodno da se izrazim, pretenciozno ostvarenje, sa dosta dobrih strana, ali sve to upakovano nekako cudno, dosta neprijemcivo za gledaoca...
Anderson, cini mi se, ne uspava da nadje balans izmedju nekog svog umetnickog stila, svoje poetike i pubilke kojoj treba da prezentuje film...
Ovaj film je prilicno zatvoren, zbunjujuc, i u trenutku kad vidis neku poentu, reditelj totalno skrece na drugi kolosek...
To je steta za film koji ima strahovit potencijal i koji je zaista divno snimljen, uz fantasticnu glumu Finiksa i Hofmana...
Film se bazira na vezu izmedju dva glavna lika, kroz odnos gospodara i zveri koju pokusava da pripitomi i uvrsti u svoj copor...
Glavni lik je Fredi Kvel (Finiks), povratnik iz WWII, koji se posle zavrsetka rata suocava sa velikom prazninom u svom zivotu...
On nema nikakav zivot, nikakav cilj u zivotu, zivi kao "zivotinja" zadovoljavajuci svoje primitivne nagone, istovremeno zavideci ljudima koji imaju kakav takav porodicni zivot, neku vrstu "americkog sna" (to se najbolje vidi u sceni na pocetku filma, kada fotografise onog debeljka)...
Igrom slucaja upoznaje Lankastera Doda (Hofman), zvanog "Master", vodju kulta pod nazivom "The Cause", coveka sa strahovitom energijom, koji bukvalno "uvlaci" ljude u svoj svet...
Po Masteru, svi ljudi su ziveli neki drugi zivot u proslosti, zbog cega danas ispastaju, tako da podvrgava ljude hipnozi, u nameri da ih natera da se suoce sa tim strasnim stvarima iz proslog zivota, kako bi zbacili to breme u sadasnjosti...
Medjutim, iza svega toga krije se njegova zelja za dominacijom, za upravljanjem i manipulacijom, tako sto ljudima usadjuje svoje ideje i poput carobnog frulasa, upravlja njima kao marionetama...
Susret sa Fredijem je za njega izazov: Fredi, onako prost, bez ikakvog cilja u zivotu, bacen na talog ljudskog drustva, bez ikakve perspektive, ali sa cistom, decijom dusom, predstavlja zadatak za Mastera, koji u njemu vidi podloznog taoca za svoj okrutni eksperiment...
Fredi je podvrgnut svojevrsnoj torturi, koja nastoji, ne samo da ubije nagone u njemu, vec da ubije dusu, da ubije svaku reakciju u njemu, tako da bude apsolutno pogodan za kontrolu...
Ubrzo, reditelj nam pokazuje da je Master u stvari prevarant, kada policija dolazi da ga uhapsi, jer je samostalno prisvojio kucu nekog bogatasa...
Vrhunac zaslepljnosti je kad Master i Fredi idu u neku zapizdinu, kako bi Master uzeo materijal za stampanje svoje knjige...
Ipak, Master ne uspeva da ubije u Frediju ono malo duse, tako da Fredi na kraju izlazi kao svojevrsni pobednik, na neki cudan nacin...
Film je isuvise komplikovan da bi se mogao u kratkim crtama pojasniti, ali je sustina da ovaj odnos Mastera i Fredija moze da se gleda i u jednom sirem kontekstu, kroz raznorazne ideologije koje vekovima uzimaju coveku dusu, njegovu prirodu, nagone, zelje...
Covek postaje dobrovoljno orudje u rukama manupulanata, nesposoban da se odbrani, sludjen, gubi svoj identitet ...
Veliki znacaj ovom filmu dali su glavni protagonsti Finiks i Hofman...
Svaka njihova scena, svaki njihov dijalog je maestralan, pocev od one "neformalne razrade" na brodu, pa do zavrsne scene, gde se postavlja pitanje: da li covek uopste moze biti slobodan u danasnjem svetu? ("If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world.")...
Sve u svemu, moja ocena za ovaj film je 7,5, jer mislim da je reditelj izgubio kompas u nacinu prenosenja poruke publici...
Ima li Haneke unuče? Taj način izražavanja na Internetu (textspeak) je tipičan za klince, a ne za strance... Kao da je dao nekom detetu da piše za njega.Michael Haneke @Michael_Haneke
well dun 2 argo!!1! @adamsandler can i has my magic remote contrl bak? i need it 4 sumthng quik lol
https://twitter.com/Michael_Haneke
Ovaj lik je kralj makar kolko SlobaMilosevic.

Ne mogu da ti dam reputaciju, ali odlična kritika filma.
Izgleda da je to problem Paula Thomasa Andersona... filmovi mu često budu predugački i zamorni, pa on nekako i pored kvalitetne glume i zanimljivih tema nekako "izgubi" gledaoce i ne uspe da prodre do njih. To se videlo juče u Sava centru, kad posle jedno sat i po filma niko nije čak ni protestovao kad su neki gledaoci izlazeći iz sale mnogima zaklanjali pogled, nešto zbog čega ljude obično jako nervira.

Zašto bi lila suze? Film je romantična (crna) komedija, samo je neuobičajen u tom žanru zbog teme i zato što je zaista dobro napisan i odlumljen i duhovit (verovatno jedna od ukupno 2 ili 3 dobre romantične komedije smiljene u poslednjih 20 godina). Ovo nije film za suze već za smeh, i savršeno funkcioniše pošto su u Sava centru prekjuče ljudi uživali, smejali se na 90% replika i momenata i na momente tapšali.
Nije mi jasno odakle ti ta ideja da je to melodrama za plakanje... Ako hoćeš to da gledaš, gledaj Jadnike.
Solaris (2002)
![]()
Ok nije los... ali....