Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Solaris (2002)

images

Ok nije los... ali....
ma trebala sam da pogledam original. 7/10

Poslednja izmena:
Nisam voljela Pirate ni kao zabavu ili blokbaster, vazda mi je bilo dosadno , a Dzek Sperou neizmjerno iritantan.
Podsijetila sam se da je Dzoni Dep bio nominovan za najbolju musku ulogu 2004. godine za ulogu Dzeka Speroua.I posle da mi neko kaze kako je on podcijenjen glumac.

Aaa mislim da je Johnny odlican kao Jack :D
Mada necu da branim pirate, znam i ja kakvi su filmovi, ali Jack je cool ;)

69211_607354905947381_356973189_n.jpg

:lol:

Koja FILMCINA,koje remek djelo.:klap::klap:
KAkva poezija, od glume,fotografije,teme filma,, soundraka koji docarava situaciju na najbolji moguci nacin.
Jednostavno, savresenstvo.
http://titlovani-filmovi.com/wp-content/uploads/2012/12/rust-and-bone-femalefirst-co-uk.jpg

ocena 11od10

a posto je dodijeljen oskar jes svjez,i film Argo kog sam iskljucio nakon 20-ak min.(odmah sam prepozno taj sabon i rekoh ajd da pogledam da ce na kraju svi biti spaseni i da ce biti hepi end po njih i prebacih na kraj filma, i tako i bi..sta reci..

dzaba oskari,dzaba sve,vizuelni efekti,milioni i milioni ulozenih dolara(evrica)ako nema film dusu, a evropeski filom ima duse vise nego li 80-90% filmova ili nama evropljanima bolje pasuju filmovi sa naseg podrucja.
Ali ne samo to, ne samo da nama pasu, nego mislim da nema te drzave sa ne znam kakvim tehnoloskim dostignucima u filmu da nece pozavidjet ovakvom Rust and Bone filmu ili npr.filmu amour

e, frende kad ga TI preporučaš obavezno ću da ga pogledam!
do sada si imao dobre procjene, i ukus nam se dosta podudarao!:zag:

Mother's day

http://www.imdb.com/title/tt1434435/

Jedno jako prijatno iznenađenje, budući da odavno nisam pogledao dobar američki psihološki horor... Film počinje scenom u kojoj žena krade bebu iz bolnice. Potom nas seli na žurku povodom useljenja koju bračni par pravi za svoje prijatelje u podrumu nove kuće, koju će uskoro prekinuti upad trojice kriminalaca, čija je kuća nekad bila. Uskoro dolazi i njihova majka, a onda sve postaje krvavo.
Film je uspešna kombinacija psiho-horora (tipa Psiha, a još više Mizeri) i slešera... Ono što čini film posebnim jeste glavna glumica - Rebeka De Mornej u ulozi Majke. Glumica koja se proslavila psihološkim trilerima tokom devedesetih (posebno maestralna u kultnom Ruka koja ljulja kolevku), pala je poslednjih godina u zaborav. Njena uloga u filmu Mother's day nije ništa manje maestralna od one Keti Bejts u Mizeri. Način na koji De Mornej gradi lik sociopate spada u jedan od boljih u američkoj kinematografiji. Nažalost, B produkcija nije dozvolila ovom filmu da se razvije, niti da ima neku veću popularnost.
Ako ništa drugo, vredi ga pogledati zbog odlične glume

Ocena 7.5

The Cabin in the Woods

http://www.imdb.com/title/tt1259521/?ref_=fn_al_tt_4

Pogledao sam i ovaj, često pominjan kao najbolji horor u poslednjih nekoliko godina. Ono što ga čini dobrim je ideja. Nažalost, dosta se toga zadržalo na ideji, a u realizaciji krenulo u pravcu podilaženja prosečnoj horor publici. Naime, scenarista je očigledno dobro komunicirajući sa svojim kolektivnim nesvesnim, napravio film o mitološkim predstavama koje su stare koliko i čovečanstvo, a prihvatimo li religiozni pogled na svet, onda i starije od čoveka. Čudovišta i demoni, bilo da smo ih stvorili, bilo da su deo nekog višeg realiteta (kao personifikacija materije, zla ili kako god bi se to imenovalo), postoje i čovek je taj koji kroz kreativno stvaranj, ali i najdublje slojeve svesti, produžava njihovo postojanje. Film opisuje čudnu kompaniju koja dovodi grupu mladih ljudi u šumsku kolibu, a potom složenim kompjuterskim sistemom upravlja njihovim postupcima i suočava ih sa zombijima, koji su samo neka od čudovišta, koje ova kompanija poseduje.
Da ne bih otkrivao previše (možda već jesam), ceo film se može s mitološkog, svesti na čisto komercijalni nivo - kako koristimo folklorne i mitske predstave u industriji zabave.

Sve u svemu, ideja nije do kraja zablistala, jer je želja da se napravi ,,dobar'' (komercijalan i krvav) horor, odvela film na drugu stranu...

Za ideju 10, za film klimava 6

Guess Who's Coming to Dinner (1967)
Gledljiv film o rasizmu, ali na kulturan način.
Poseban osvrt je choc ice problematika koja tako bode oči sluškinji, ali mi je cio film nekako urađen po formuli, sve je nekako previše očekivano...6/10

Taxi Driver (1976)
Robert De Niro je jednostavno previše dobar glumac :D
Ali pošto teško varim Džodi Foster, a u ovom filmu mi je posebno odvratna...9.5/10

With Blood on My Hands: Pusher II (2004)
Odličan nastavak, a Mads Mikkelsen je fenomenalan.
Gledao sam ga još ranije na Festu u filmu Valhalla Rising (2009), mada taj film i nisam baš pohvatao.
U svakom slučaju drugi dio ne zaostaje za prvim i 9 k'o kuća.

Gledala Silver Linings Playbook.
E sad, moguće da je do neke čisto ženske hormonalne ujudurme, kad umesto da lijem suze na romantične filmiće, imam kontraefekat gnušanja prema toj tematici, uglavnom, smorio me baš. Ništa novo, ništa senzacionalno, ništa a da nije viđeno već tisuću puta. Ok, malo su melodramu izmestili u totalno in sajko situacije, davno ispričane što kroz neprilagođenu Anđelinu, što kroz ekranizacije Koelja, al dobro, šta je tu je.
Možda nisam ni ukapirala neku tananu suštinu.

Gledala Silver Linings Playbook.
E sad, moguće da je do neke čisto ženske hormonalne ujudurme, kad umesto da lijem suze na romantične filmiće, imam kontraefekat gnušanja prema toj tematici, uglavnom, smorio me baš. Ništa novo, ništa senzacionalno, ništa a da nije viđeno već tisuću puta. Ok, malo su melodramu izmestili u totalno in sajko situacije, davno ispričane što kroz neprilagođenu Anđelinu, što kroz ekranizacije Koelja, al dobro, šta je tu je.
Možda nisam ni ukapirala neku tananu suštinu.
Zašto bi lila suze? Film je romantična (crna) komedija, samo je neuobičajen u tom žanru zbog teme i zato što je zaista dobro napisan i odlumljen i duhovit (verovatno jedna od ukupno 2 ili 3 dobre romantične komedije smiljene u poslednjih 20 godina). Ovo nije film za suze već za smeh, i savršeno funkcioniše pošto su u Sava centru prekjuče ljudi uživali, smejali se na 90% replika i momenata i na momente tapšali.

Nije mi jasno odakle ti ta ideja da je to melodrama za plakanje... Ako hoćeš to da gledaš, gledaj Jadnike.

The Master (2012)

Pogledajte prilog 272627

http://www.imdb.com/title/tt1560747/

Jos jedno, mogu slobodno da se izrazim, pretenciozno ostvarenje, sa dosta dobrih strana, ali sve to upakovano nekako cudno, dosta neprijemcivo za gledaoca...
Anderson, cini mi se, ne uspava da nadje balans izmedju nekog svog umetnickog stila, svoje poetike i pubilke kojoj treba da prezentuje film...
Ovaj film je prilicno zatvoren, zbunjujuc, i u trenutku kad vidis neku poentu, reditelj totalno skrece na drugi kolosek...
To je steta za film koji ima strahovit potencijal i koji je zaista divno snimljen, uz fantasticnu glumu Finiksa i Hofmana...

Film se bazira na vezu izmedju dva glavna lika, kroz odnos gospodara i zveri koju pokusava da pripitomi i uvrsti u svoj copor...
Glavni lik je Fredi Kvel (Finiks), povratnik iz WWII, koji se posle zavrsetka rata suocava sa velikom prazninom u svom zivotu...
On nema nikakav zivot, nikakav cilj u zivotu, zivi kao "zivotinja" zadovoljavajuci svoje primitivne nagone, istovremeno zavideci ljudima koji imaju kakav takav porodicni zivot, neku vrstu "americkog sna" (to se najbolje vidi u sceni na pocetku filma, kada fotografise onog debeljka)...
Igrom slucaja upoznaje Lankastera Doda (Hofman), zvanog "Master", vodju kulta pod nazivom "The Cause", coveka sa strahovitom energijom, koji bukvalno "uvlaci" ljude u svoj svet...
Po Masteru, svi ljudi su ziveli neki drugi zivot u proslosti, zbog cega danas ispastaju, tako da podvrgava ljude hipnozi, u nameri da ih natera da se suoce sa tim strasnim stvarima iz proslog zivota, kako bi zbacili to breme u sadasnjosti...
Medjutim, iza svega toga krije se njegova zelja za dominacijom, za upravljanjem i manipulacijom, tako sto ljudima usadjuje svoje ideje i poput carobnog frulasa, upravlja njima kao marionetama...

Susret sa Fredijem je za njega izazov: Fredi, onako prost, bez ikakvog cilja u zivotu, bacen na talog ljudskog drustva, bez ikakve perspektive, ali sa cistom, decijom dusom, predstavlja zadatak za Mastera, koji u njemu vidi podloznog taoca za svoj okrutni eksperiment...
Fredi je podvrgnut svojevrsnoj torturi, koja nastoji, ne samo da ubije nagone u njemu, vec da ubije dusu, da ubije svaku reakciju u njemu, tako da bude apsolutno pogodan za kontrolu...

Ubrzo, reditelj nam pokazuje da je Master u stvari prevarant, kada policija dolazi da ga uhapsi, jer je samostalno prisvojio kucu nekog bogatasa...
Vrhunac zaslepljnosti je kad Master i Fredi idu u neku zapizdinu, kako bi Master uzeo materijal za stampanje svoje knjige...
Ipak, Master ne uspeva da ubije u Frediju ono malo duse, tako da Fredi na kraju izlazi kao svojevrsni pobednik, na neki cudan nacin...

Film je isuvise komplikovan da bi se mogao u kratkim crtama pojasniti, ali je sustina da ovaj odnos Mastera i Fredija moze da se gleda i u jednom sirem kontekstu, kroz raznorazne ideologije koje vekovima uzimaju coveku dusu, njegovu prirodu, nagone, zelje...
Covek postaje dobrovoljno orudje u rukama manupulanata, nesposoban da se odbrani, sludjen, gubi svoj identitet ...

Veliki znacaj ovom filmu dali su glavni protagonsti Finiks i Hofman...
Svaka njihova scena, svaki njihov dijalog je maestralan, pocev od one "neformalne razrade" na brodu, pa do zavrsne scene, gde se postavlja pitanje: da li covek uopste moze biti slobodan u danasnjem svetu? ("If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world.")...

Sve u svemu, moja ocena za ovaj film je 7,5, jer mislim da je reditelj izgubio kompas u nacinu prenosenja poruke publici...
Ne mogu da ti dam reputaciju, ali odlična kritika filma.

Izgleda da je to problem Paula Thomasa Andersona... filmovi mu često budu predugački i zamorni, pa on nekako i pored kvalitetne glume i zanimljivih tema nekako "izgubi" gledaoce i ne uspe da prodre do njih. To se videlo juče u Sava centru, kad posle jedno sat i po filma niko nije čak ni protestovao kad su neki gledaoci izlazeći iz sale mnogima zaklanjali pogled, nešto zbog čega ljude obično jako nervira.

Michael Haneke ‏@Michael_Haneke
well dun 2 argo!!1! @adamsandler can i has my magic remote contrl bak? i need it 4 sumthng quik lol

https://twitter.com/Michael_Haneke

:lol: Ovaj lik je kralj makar kolko SlobaMilosevic.
Ima li Haneke unuče? Taj način izražavanja na Internetu (textspeak) je tipičan za klince, a ne za strance... Kao da je dao nekom detetu da piše za njega. :lol:

Ne mogu da ti dam reputaciju, ali odlična kritika filma.

Izgleda da je to problem Paula Thomasa Andersona... filmovi mu često budu predugački i zamorni, pa on nekako i pored kvalitetne glume i zanimljivih tema nekako "izgubi" gledaoce i ne uspe da prodre do njih. To se videlo juče u Sava centru, kad posle jedno sat i po filma niko nije čak ni protestovao kad su neki gledaoci izlazeći iz sale mnogima zaklanjali pogled, nešto zbog čega ljude obično jako nervira.

Hvala :)
Film jeste intrigantan, ima odlican predlozak, ali upravo je glavni problem Andersona sto se izgubi u tom izigravanju umetnika, tako da zapostavi gledaoca...
Mislim, film ne treba da se svidi samo reditelju ili kritici, vec i obicnim ljudima, koji vole filmove...

Zašto bi lila suze? Film je romantična (crna) komedija, samo je neuobičajen u tom žanru zbog teme i zato što je zaista dobro napisan i odlumljen i duhovit (verovatno jedna od ukupno 2 ili 3 dobre romantične komedije smiljene u poslednjih 20 godina). Ovo nije film za suze već za smeh, i savršeno funkcioniše pošto su u Sava centru prekjuče ljudi uživali, smejali se na 90% replika i momenata i na momente tapšali.

Nije mi jasno odakle ti ta ideja da je to melodrama za plakanje... Ako hoćeš to da gledaš, gledaj Jadnike.

ma to je ironisanje na romantičarenje, mislila sam da je očigledno :)
iskreno, nisam videla ništa inovativno. crna komedija sa romantičnom pričom.. jest da ne mogu da se setim neke, pošto komedije, čak i te crne, izbegavam, ali nešto slutim da i nije neka senzacija. no dobro, zaista, kao što sam to i napisala, dopuštam rezervu da ja film nisam skontala. hoću ja tako ponekad da zaglupim.

NUDE_NUNS_with_big_gunsDVD.jpg

jedan od Grindhouse filmova,ocekivao sam dobru zabavu ali corak. Sve vreme se pitam zasto likovi rade to sto rade,logika odstranjena iz svake scene,gluma katastrofalna. Scene koje su trebale da budu seksi bi to i bile da u njima nisu anoreksicne ribe sa plasticnim balonima,i tu su skroz podbacili. Par zabavnih scena i to je to 5\10

Prilozi

• 1105130406058_l.jpg
    1105130406058_l.jpg
    35,1 KB · Pregleda: 1
Solaris (2002)

images

Ok nije los... ali....
ma trebala sam da pogledam original. 7/10

Meni Solaris grozan,dosadan,razvucen...doslo mi da sednem i placem posle gledanja,koliko me smorio. :dash:

DjangoUnchainedOfficialPosterPT.jpeg

Gledala Djanga,svideo mi se,ok nista spektakularno.U jednom momentu mi je malo bilo vise preko glave,cini mi se da bi bilo bolje da je makar za 15-ak min kraci.Kraj mi je klasika,a muzika fenomenalna.U svakom slucaju me zabavio i prijalo mi je nesto drugaciji film,od standarnih,koje gledam.

Da li sam ja jedini Tarkovski-fanatik (a slobodno mogu reći i Solaris-fanatik, čitao sam tu knjigu 3 puta u roku od godinu i po) kome se dopala i Soderbergova verzija? To je potpuno drugačiji film, dosta holivudskog tropa (žena-crnac), da, ali ne za toliko nipodaštavanja. Da li je problem Soderbergov izvorni greh, što se usudio da takne tamo gde je Majstor vajao, ili nešto drugo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back