Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i to je zavrsna izjava? kruna optuznice? forumsko poentiranje nadmocnom inteligencijom i bogatim recnikom?

to je druga srbija? mutava i nepismena. sitnicarska i malogradjanska. prowstaka i provokatorska (spustis na svoj nivo pa dobijes na iskustvo)?

ali neka. ok. zbogom. vreme je da ides na listu

pruzio sam ti priliku da mi sve saspes, da istreses kantu, da popu pop. a bobi bob. i ti...nista! samo podhebavanje
Pa batice ni ja ne volim Paradu Penisa al razvedri se malo...
why-so-serious-cats-funny-batman.jpg

Stavi :) na lice biće lakše i tebi i nama

USS Seaviper (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1274596/

MV5BMjIxMDQ4NzU5NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDQ2NzI4Nw@@._V1._SY317_CR4,0,214,317_.jpg

sta reci a ne zaplakati? podmornice su uvek poseban svet za film. ovde kao da nije tako. radnja ide svojim tokom a snimanje svojim i ponekad se preklope. unutrasnji demoni podmornicara dovode do pobune, skoro, a iznad je japanski razarac. kad sve prodje siroka americka dusa oprasta protivniku saborcu. a streberi u u los alamosu su dobili tajanstveni kobceg

valjda je jasno da sam dremao oko sredine filma koliko je bio zanimljiv

4/10

Uh, slazem se...:worth:
Filmcina, i jako dobar pokazatelj da je Nolan pravio dobre filmove, i sa vise nego skromnim sredstvima...

Elem, sad odgledah na RTS-u "Topaza": http://www.imdb.com/title/tt0065112/
Zanimljiv spijunski triler, smesten u vreme eskalacije "Hladnog rata", sa ocekivanom politickom opredeljenoscu...
Film je dobra voznja, ima par lepih obrta i Hickok je to sasvim ok snimio, mada se vidi da ga je vec pomalo vreme pregazilo tada, jer ima onaj old school touch...
Takodje, i gluma je tanja, narocito ovaj glavni Francuz...
Sve u svemu, jedan zanimljiv filmic, idealan za ubiti dve cuke vremena...;)
Ocena: 7,5

Poslednja izmena:
Tuga me uvati kad pomislim da Nolan nikad više neće napraviti remek-delo kakvo je Memento. Mislim, može on napraviti remek-delo drugačije vrste, sa preobiljem sredstava i finansija, ali nikad više malo, diskretno, nenametljivo remek-delo kao Memento. A i zasad, koliko god bio dobar i pravio odličan spoj komercijalnog i kvalitetnog on a large scale, još uvek nije prevazišao Memento.

...Memento.

memento je od mene dobio 6-icu i to samo za originalnost.

Tuga me uvati kad pomislim da Nolan nikad više neće napraviti remek-delo kakvo je Memento. Mislim, može on napraviti remek-delo drugačije vrste, sa preobiljem sredstava i finansija, ali nikad više malo, diskretno, nenametljivo remek-delo kao Memento. A i zasad, koliko god bio dobar i pravio odličan spoj komercijalnog i kvalitetnog on a large scale, još uvek nije prevazišao Memento.

...Memento.
Znas li da Memento nikad nijesam odgledala ?Potpuno je moj tip filma i toliko su ga hvalili citavog mog zivota da sam ja ozbiljno htijela da ga gledam i nevidjeno se nalozila na tu pricu, ali valjda od silne zelje,pregoreh :lol:.Kasnije mi je neko i rekao glavnu foru filma i sad stvarno nemam zhelju.

Primjecujem da je Nolanov "najmanji" film otkad se proslavio Prestiz.Takodje ima i najmanju ocijenu na sajtovima,sto govori o danasnjem stanju filmske industrije i publike...

btv...ljudi, hvala na divnim reputacijama :). to se zove s moje strane pametno utrosheno slobodno vrijeme :). nekom joga,nekom internet :)

baby-face-movie-poster-1933-1020417044.jpg

Stari dobri:)Lepo je u priču o devojci lakog morala koja se uspinje na društvenoj lestvici utkana Ničeova filozofija!:)Barbara Stenvik nije neka ''super lepotica'' ali je jako sexy što mnogim 'superlepoticama'' danas i pored svih efekata jako fali,prosto je taj sexipil opipljiv bez mnogo njenog truda to je vidljivo...Cela ekipa je super kostimi enterijeri eksterijeri sve nosi šarm tridestih.Sve u svemu u 1:15 minuta je rečeno više o ljudskoj i pre svega ženskoj psihologiji nego što neki kažu u 2:30 h..10/10

Znas li da Memento nikad nijesam odgledala ?Potpuno je moj tip filma i toliko su ga hvalili citavog mog zivota da sam ja ozbiljno htijela da ga gledam i nevidjeno se nalozila na tu pricu, ali valjda od silne zelje,pregoreh :lol:.Kasnije mi je neko i rekao glavnu foru filma i sad stvarno nemam zhelju.

Primjecujem da je Nolanov "najmanji" film otkad se proslavio Prestiz.Takodje ima i najmanju ocijenu na sajtovima,sto govori o danasnjem stanju filmske industrije i publike...

btv...ljudi, hvala na divnim reputacijama :). to se zove s moje strane pametno utrosheno slobodno vrijeme :). nekom joga,nekom internet :)

Nije Memento samo tvist. Memento je celovito genijalan film. Za ljubitelje neuhvatljivog predmeta žudnje, barem. Kad smo već kod toga, skoro gledah jedno RD na liniji Mementa. Don't Look Now, Nikolasa Rega. E, ako su ti Memento pokvarili dušmani, utopi bes ovim filmom.

ali valjda od silne zelje,pregoreh

Ako nas je Memento ičemu naučio, a nije, to je da bi i da ti nisu spojlovali film, bila razočarana. :dekonstruktivistički_humor:

Poslednja izmena:
The Ice Harvest (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0400525/

1214527898_1214592331.jpg

ovo se vodi kao triler i komedija. ipak je krimic, ali sa elementima komedije.

povremeno veoma inteligentan i duhovit dijalog, cak sjajno. film prikazuje jednu noc, pred bozic, americki stereotip. i sta se sve moze dogoditi kada je plen dva miliona dolara. glavni lik putuje kroz noc kao kroz prostor. do jutra ce sve biti gotovo i svi drugi ce biti gotovi.

zato sto mi se svidja, a mislim i da me podseca na krimice sa hemfri bogartom - 7/10

MV5BMzgzNjcxNjg2M15BMl5BanBnXkFtZTcwMjQxNDQ3Mg@@._V1._SY317_.jpg

Džon Ford je još jednom pokazao svoj talenat za filmove i pokazao da odskače od drugih... Ekranizacija Stajnbekovog dela sa mnogo
lagodnijim krajem za gledaoce. Depresija u SAD a glavni akteri su članovi porodice koji nailaze na muke surovog kapitala koji je predstavljen u
pravom svetlu. Neverovatno koliko se film može poistovetiti sa današnjim vremenom i problemima u društvu. Zbog toga 9/10

nevjerovatno je kako su filmovi mocni.... Drakulu sam gledala kao klinka, i ponovila gledanje danas-pocetka, bitke, njegovog zabijanja noza u krst, krvarenje krsta, lazno pismo upucjeno Elizabeti/Mini, njeno padanje u rijeku tj. samoubistvo kad on ulazi , njegova histerija i odricanje Boga...svega sam se sjetila do perfekcije, sve do scene u kome doktor Rajnfild u ludnici jede muve...

BSDracula03.jpg

...za mene, film sa najsavrshenijim pocetkom, nesto sto je obiljezilo mogu rec', moje djetinjstvo i moje bitisanje...i onda sam se citav zivot pitala sto sam kao mala imala nevidjeno kinky nocjne more :lol:

bram-stokers-dracula.jpg

A sad na temu...they just don't make them like this anymore. Vizuelni identitet ovog filma je rijetko ponovljiv,od fotografije, pa do kostima,specijalnih efekata i scenografije. Frensis Ford Kopola se nije bojao da rizikuje u ovom filmu, dao je 101 % sebe,rezija,paralelnu radnju kako je izveo,ona scena pri kraju,onaj klimaks, prelijepa fotografija, crveni kolorit , sve se granicilo ka pretjerivanju,ali je ostalo u granici dobrog ukusa...Kako? ni sama ne znam kako,ali da...nedostaje mi ovo. Nasilje,krv,politicka nekorektnost ( iz ovog filma bi se razni religiozni fanatici, shto katolicki,sto pravoslavni,sto Rumuni,Teksashani mogli pobunit'), erotika, dramuletanje u glumi samo takvo, prenaglashene erotske scene, Antoni Hopkins koji se u par scena ponasha kao da je na halucinogenim drogama itd,itd....S druge strane,A glumacka postava za to vrijeme,Kijanu Rivs u svoj svojoj slavi, Vinona Rajder kao ikona 90ih,legendarni Entoni Hopkins ,naravno,naravno, Geri Oldman, pravi soundtrack da valja,Eni Lenoks kao "tematska pjesma" na kraju, jak zaplet, zeljeli su da naprave klasik, epsko djelo, nikakve filozofijice i mudrovanja.... uzeli su klasik Brama Stokera, adaptirali ga i dodali citavu tu famu (akording tu internet) oko Mine i Drakule, koja opravdava Drakulu kao lika,cineci ga ala Lord Bajronom i na kraju, deliverovali mocjnu poruku, koja bi u danasnjem vremenu proizazvala jedno veliko PFFFF u sali/sobi i recenicu "kakva patetika,boze me sacuvaj".

Dracula-and-Mina-from-film-1992.jpg

veliki filmovi,maj dir frends. Danas ih je sve manje i manje i zato je film u krizu.Volim ja indi, stvarno volim, volim male filmove,mocjne drame i sl, ali nekako...fali ovo. Ili je nesot tipa Samver ili Preshz, ili je ***** kao Transformersi.Vec sam se pozalila kad ocijenjivah Mracnog Viteza....Drakula je avantura. Ne razmisljate puno o polozaju gejeva u Kambodzi, niti o zivotu Kraljice Viktorije (lupam), ali je ovo ona vrsta filma posle koga cete garantovano sanjati nesto u vezi njega,jednom u zivotu i tokom koga cete se osjecati da ste otisli na neko drugo mjesto...To je valjda,izmedju ostalog,jedna od svrha filmova.

DakleM, ne vidjeh bolje reziran film. Kopola bi trebao da dobije vise kredita za ovo.Kapiram, Kum,Apokalipsa Danas, sta ces vise, ali moralo bi se ovo negdje u njegovoj biografiji pomenut'.Vidi se da je omaz starom Holivudu, vjerovatno poslednji film koji je to uradio i uradio na pravi nacin. Sad kapiram i sto mi se film tako svidja, osim moje infalntilne veze sa istim -Dzejms V. Hart je scenarista, covjek koji je zaduzen za mediokritete tipa Sahara i Lara Kroft koji se , bog sami zna zasto, meni dopadaju. Upravo zato sto covjek zna da napise ljubavnu prichu. A ovo...ovo je horor, u najuzem smislu,ali horor sa dushom.Zapravo, 90 % teeny boppera, cija je dusa uprljana raznim HOstelima, Human Centipedima i slicno, ne bi ni trepnula na ovo, mozda bi mislili da je parodija.Eto,ja ne volim horore.Ali ovo jeste horor , u klasicnom smislu,ali u jos klasicnijem ljubavna pricha.

Ono sto je ,kako god, meni najslabije u ovom dragulju jeste...gluma.Kijanu je moja ljubav iz 90ih, Spid,ono sa Bejzbolom,Ajdaho,Matriks,sreca moja jedina.Da je los glumac,danas znamo,tad ocigledno kopola nije znao.Njegova gluma boli koliko je losha , o akcentu da ne govorimo.Vinona tu i tamo,ne mogu da se otmem utisku koliko je lijepa,ali njena gluma je na trenutke previse rigidna i neuvjerljiva. Hopkinsa sam vec popljuvala, ali to samo u odredjenim trenucima, ona trojica su OK,Tom Vejts je OK...

Geri Oldman.Brando svoje generacije.Nikad dovoljno ishvaljen.Nikad.Ovdje,genijalan.Svuda,genijalan.Genije.Jednostavno genije.

Kijanu,jos jednom,boli.Stvarno.Za momke, pojavljuje se Monika Beluchi.Al kratko,hvala bogu na tome.

Ovo je vjerovatno prvi film koji sam u zivotu odgledala,tako da imam i sentimentalne vezanosti, ali trudila sam se objektivno da ga posmatram i od mene, 9 . Zelim ovakve filmove nazad.Ne zanima me i da bude onih stvarno, bolno losih filmova,al' danasnji filmovi su nekako preispravni.Ne mozes pravilno popljuvat' film,al ga ne mozes ni ishvalit'.Takodje je osvijezenje vratiti se ovakvom filmu i vidjeti vampire prikazane u pravom svijetlu.

Ne samo da je film sa najsavrshenijim pocetkom,vec i krajem. Bilo shta dodato, ili oduzeto, snizilo bi moju ocijenu, a vjerujem i svih drugih, za 1. Ovako...ah.

Love Never Dies.

dracula05ft9.png

9/10

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back