Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
London(2009)
Pametno ,brzo ,jako ,kvalitetno ,ali ne perfektno
Retko dobar film u ovoj reci govana koju predstavlja kinematografija 21og veka
london-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0069113/
http://2.***************/-PH0JzApXR0Q/TWKYprY-_dI/AAAAAAAAAJU/B6lNLEv06-s/s1600/poseidonadventuer.jpg

Remek delo. Grupa putnika na prekookeanskom brodu u novogodisnjoj noci ni ne sluti da ce im se zivoti okrenuti naglavacke u nekoliko sekundi.

9/10

Tridesetak godina kasnije je snimljen i rimejk, mnogo brzi, eksplozivniji, savremeniji... a rezultat svega je da vas na kraju nije ni briga sta ce biti sa tom grupom bogatih, prepotentnih Amera. I dok u originalu oni zavrsavaju u potpunom ocajanju, sa izmenjenim uverenjima i pogledima na zivot, ovde dokazuju superiornost americke rase, koja kao da se slavi i u odjavnoj numeri. Vrhunac dostize u trenutku kada jedan od likova, dok se sprema za odsudnu bitku protiv prirode, kaze svojoj devojci: "Duso, potrebno mi je da mi kazes da me volis". Gledati samo radi komparacije, nekad i sad.

Prometej(2012)
Totalno ,ali totalno djubre
Film je kao nova verzija 3D Marka ,samo sednes i gledas neverovatno prelepe efekte kako se smenjuju na ekranu bez bilo kakvog sadrzaja i smisla
Radnja ,sa sve kvazi obrtom i raspletom moze da stane u dve recenice(ne brinite, necu vam spoilovati smisao zivota koji je sazdan u agonijom ispunjenih 2 sata ovog filma ) ,sto se savrseno uklapa u scenario koji deluje kao da ga je pisao retardirani majmun
jednostavno ne znam sta da kazem
U ovom filmu ne valja apsolutno nista
Ridli Skot vise ne zna sta radi ,msm ,ne morate da gledate ovo sranje da biste to zakljucili ,samo je potrebno da pogledate njegove novije intervjue i ideje trenutnih projekata .... Blade Runner 2 ? More ,mars u pi.cku materinu
Performans Majkla Fasbendera i Akuna Elbe su fantasticni kao i uvek ,ali tuzna kvazi gluma svih ostalih i potpuni nedostatak sadrzaja u ovom projektu cine nemogucim da samo par glumaca izvuku ovu olupinu na povrsinu
Film u potpunosti vredja inteligenciju na svim nivoima i po svim kriterijumima, naravno ljudska glupost pretstavlja rupu bez dna ,samim tim ne sumnjam da ce nekome film biti i pametan i izazovan i revolucionaran
Svih nas sedmoro u sali koji smo pristali da se podvrgnemo ovoj uzasnoj torturi od nenadjebivih 2 sata smo posldnih 40 minuta filma naglas brojali sekunde iscekujuci odjavnu spicu koja nikad da dodje
Ali , cika Ridli je otisao tako daleko ,da pre nego sto nam da nas duhovni mir u vidu pustanja vode nad ovom slikom i prilikom moderne kinematografije , gurne falus u uvo One last time u vidu scene sa osmim putnikom...
Ovo je ostvarnje ,koje zbog pompe eventualno treba pogledati na kompu ,kad se pojavi rip sa dobrom slikom , ali onda opet trebe izostaviti jedan jedini dobar ospekt ove krsine ,a to su kolosalne i prelepe scene koje odisu realnoscu neke druge planete
tako da je moja preporuka da film ne gledate uopste ,kako ja evo vec sedmi put danas perem zube i jos uvek ne mogu da oribam iz usta ukus Cika Ridlijeve masne ku.rcine
220px-Prometheusposterfixed.jpg

Ne mogu poverovati da je spreman da počini tako bogohulno delo, ali posmatrajući njegov duhovni pad tokom poslednjih 10 godina u mizeriju profanog, ovozemaljskih prolaznih vrednosti,ne bi me čudilo da učini nešta toliko monstrouzno.
A ima 75 godina.Šta će mu lova u tim godinama?Pre bih rekao da megalomanijak želi da ode u Valahalu zapamćen kao tvorac još bar 5 hitova.

Becoming Jane (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0416508/

Ne volim biografije, a ne volim ni Dzejn Ostin. Mada mislim da u ovom filmu, kao i u vecini biografija, vise se prica vrti oko spekulacija u koje su umetnuti tacni biografski podaci. Na pola filma sam skapirala da mi je mnogo scena bas poznato i sinulo mi je da sam verovatno vec gledala film. Eto koliko sam ga zapamtila :aha: U filmu su pokusali da prikazu Dzejn uzbudljivijom i dramaticnijom nego sto je zaista bila, ali im nije bas uspelo, sve je nekako izvestaceno i dosadno, bas kao i njene knjige. Ne znam sta se desilo na kraju, jer sam zaspala, ali nije bas ni da me zanima. Za glumu mogu da kazem da je korektna i za scenografiju da je vrlo realisticna. Sve ostalo je sio mi ga Djura. Od mene ocena 6/10, ali posto ja nisam ljubitelj biografija, uzmite ocenu sa rezervom (iako sam je vec povecala sa prvobitne ocene 5/10).

Ne mogu poverovati da je spreman da počini tako bogohulno delo, ali posmatrajući njegov duhovni pad tokom poslednjih 10 godina u mizeriju profanog, ovozemaljskih prolaznih vrednosti,ne bi me čudilo da učini nešta toliko monstrouzno.
A ima 75 godina.Šta će mu lova u tim godinama?Pre bih rekao da megalomanijak želi da ode u Valahalu zapamćen kao tvorac još bar 5 hitova.

spremio sam par filmova za odmor. tu je i prometheus. pa da vidimo

ma ,boli me uvo
nek snima
ja to sigurno necu gledati
nek se snima za kretene ,nek kreteni gledaju
ali ,idalje ne mogu da verujem koji sam majmun ispao sto sam isao u bioskop da gledam onoj uzas
Pa,covece boziji ,samo sam na osnovu trejlera mogao da zakljucim da se radi o sranju -.-

Big Miracle (2012)

Big-Miracle-2012-1.jpg

sjajna prica. i miris dalekog severa. naravno beskompromisno americki ispricano.

nema velikih zapleta, niti puno filozofije. mala tv vest, koliko da ispuni 1minut i 20 sekundi udarnih vesti, kao lavina raste, noseci sve sobom, pa i americkog predsednika, a i gorbacova, doduse samo na telefonu

optimisticki, po istinitom dogadjaju. svidelo mi se, mada svo vreme imam utisak da gledam neki film od pre dvadesetak godina

6/10

girl_with_dragon_tattoo-4e5fff2004033.jpg

Interesantna prica...Ali jbte zesce komplikovana....Odnosno nije toliko komplikovana,koliko oni zele da je predstave,uplicuci toliko imena,da mislim da niko zivi nije ni popamtio ko je tu sve,ko je uradio ovo,ko nije,itd...Podsetilo me na knjigu koju sam citala pre par meseci "Kletva Dejnovih" gde je isto tako bilo toliko imena da sam prolupala....Sve u svemu i pored toga sto je mnogooo dugacak film,do pred sam kraj mi se dopao i uspevala sam da koliko toliko pohvatam sta i kako,ali onda mi je kraj,odnosno poslednjih 15ak minuta bio totalno konfuzan i to mi je definitivno umanjilo vrednost filma,ne drasticno,ali jeste...Rooney je bila super,a cak mi ni Craig ( koga inace ne volim ) nije bio odbojan...Sve u svemu,film je dobar,ali precenjen ako se ja pitam :) 8/10

girl_with_dragon_tattoo-4e5fff2004033.jpg

Interesantna prica...Ali jbte zesce komplikovana....Odnosno nije toliko komplikovana,koliko oni zele da je predstave,uplicuci toliko imena,da mislim da niko zivi nije ni popamtio ko je tu sve,ko je uradio ovo,ko nije,itd...Podsetilo me na knjigu koju sam citala pre par meseci "Kletva Dejnovih" gde je isto tako bilo toliko imena da sam prolupala....Sve u svemu i pored toga sto je mnogooo dugacak film,do pred sam kraj mi se dopao i uspevala sam da koliko toliko pohvatam sta i kako,ali onda mi je kraj,odnosno poslednjih 15ak minuta bio totalno konfuzan i to mi je definitivno umanjilo vrednost filma,ne drasticno,ali jeste...Rooney je bila super,a cak mi ni Craig ( koga inace ne volim ) nije bio odbojan...Sve u svemu,film je dobar,ali precenjen ako se ja pitam :) 8/10

Ja nisam gledala americku verziju, pa necu da sudim (mada mislim da je manje-vise svaki americki rimejk losiji od originala), ali svedski original je brutalno dobar i zanimljiv, kao i naredna dva dela. Cela triologoja je doyajna, mada je po mom misljenju, prvi deo najbolji i Lisbet kao lik mi je u njemu najuverljivija. Posle su malo preterali, narocito u trecem delu, ali ok, sve je u okviru krimi-triler zanra. Uvek prvo treba gledati original :D Jedini film ciji rimejk mi je bio bolji od originala je Wicker man, ali je mnogo vremena proslo izmedju gledanja ta dva, ali bez obzira na to, kad sam gledala original (a prvo sam gledala rimejk) nisam imala taj efekat iznenadjenja i bio mi je mnogo razvucen, na momente i dosadan. A bolji je od rimejka. Ali eto, zbog toga sto sam znala sve unapred, film me nije dovoljno "uvukao" u sebe.

Becoming Jane (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0416508/

Ne volim biografije, a ne volim ni Dzejn Ostin. Mada mislim da u ovom filmu, kao i u vecini biografija, vise se prica vrti oko spekulacija u koje su umetnuti tacni biografski podaci. Na pola filma sam skapirala da mi je mnogo scena bas poznato i sinulo mi je da sam verovatno vec gledala film. Eto koliko sam ga zapamtila :aha: U filmu su pokusali da prikazu Dzejn uzbudljivijom i dramaticnijom nego sto je zaista bila, ali im nije bas uspelo, sve je nekako izvestaceno i dosadno, bas kao i njene knjige. Ne znam sta se desilo na kraju, jer sam zaspala, ali nije bas ni da me zanima. Za glumu mogu da kazem da je korektna i za scenografiju da je vrlo realisticna. Sve ostalo je sio mi ga Djura. Od mene ocena 6/10, ali posto ja nisam ljubitelj biografija, uzmite ocenu sa rezervom (iako sam je vec povecala sa prvobitne ocene 5/10).

Ja sam počela da ga gledam (dugo sam ga izbegavala zbog A.H.), i odustala. Takođe sam imala osećaj da sam ga već videla - a nisam - to je zato što su scene iz njenih romana ubacili u njenu biografiju.

Flags of our fathers - Pošto mi je vrućina udarila u glavu odlučio sam da pogledam film hodajuće patetike Klinta Istvuda i naravno da nije podbacio u količini patetičnog iskaza koji ga krasi od davnih dana. Da se ne bi sad upuštao u političke aspekte filma, samo ću reći da je u pitanju prosečan američki propagandni ratni filmčić koji ni po čemu ne razlikuje od gomile drugih, sličnih gluposti. Jedino ga malo razlikuje ta zastava koju su veliki američki ratnici navodno podigli na japansko sveto ostrvo Ivo Džimu. I onda se oko te zastave pravi prava limunada. Ona je ta koja menja tok rata, koja vraća ljudima nadu, koja prodaje ratne obveznice, koja tera suze na oko svakom američkom patrioti... I razrada likova koji su glavni junaci, tj koji su podigli zastavu je prilično površna i aljkava. Preporuka samo za okorele NATO simpatizere.

Ja nisam gledala americku verziju, pa necu da sudim (mada mislim da je manje-vise svaki americki rimejk losiji od originala), ali svedski original je brutalno dobar i zanimljiv, kao i naredna dva dela. Cela triologoja je doyajna, mada je po mom misljenju, prvi deo najbolji i Lisbet kao lik mi je u njemu najuverljivija. Posle su malo preterali, narocito u trecem delu, ali ok, sve je u okviru krimi-triler zanra. Uvek prvo treba gledati original :D Jedini film ciji rimejk mi je bio bolji od originala je Wicker man, ali je mnogo vremena proslo izmedju gledanja ta dva, ali bez obzira na to, kad sam gledala original (a prvo sam gledala rimejk) nisam imala taj efekat iznenadjenja i bio mi je mnogo razvucen, na momente i dosadan. A bolji je od rimejka. Ali eto, zbog toga sto sam znala sve unapred, film me nije dovoljno "uvukao" u sebe.

Свакако да је први део најбољи. Погледај и америчку верзију - нећеш се покајати.

Flags of our fathers - Pošto mi je vrućina udarila u glavu odlučio sam da pogledam film hodajuće patetike Klinta Istvuda i naravno da nije podbacio u količini patetičnog iskaza koji ga krasi od davnih dana. Da se ne bi sad upuštao u političke aspekte filma, samo ću reći da je u pitanju prosečan američki propagandni ratni filmčić koji ni po čemu ne razlikuje od gomile drugih, sličnih gluposti. Jedino ga malo razlikuje ta zastava koju su veliki američki ratnici navodno podigli na japansko sveto ostrvo Ivo Džimu. I onda se oko te zastave pravi prava limunada. Ona je ta koja menja tok rata, koja vraća ljudima nadu, koja prodaje ratne obveznice, koja tera suze na oko svakom američkom patrioti... I razrada likova koji su glavni junaci, tj koji su podigli zastavu je prilično površna i aljkava. Preporuka samo za okorele NATO simpatizere.

Zašto si mučio sebe? Gledati taj film je kao i gledati Spašavanje redova Rajana ili Rođen 4. jula .Čemu nepotrebna patnja u ovom svetu punom patnje?

pa pazi,meni se ova verzija dopala,mada jesam cula da ih ima vise,ali me je samo kraj zesce iznervirao i s obzirom da sam ocekivala mnogo,smatram da je makar ova verzija precenjena :) ali pretpostavljam da je svedska bolja,posto obicno originali budu bolji....secam se i kad sam gledala rec,vise mi se dopao od americke verzije tog filma,onda isti slucaj i sa death at a funeral,kad su amerikanci ocajno obradili englesku sjajnu verziju...tako da verujem da je mozda trebalo svedsku prvo da pogledam :)

Ja sam počela da ga gledam (dugo sam ga izbegavala zbog A.H.), i odustala. Takođe sam imala osećaj da sam ga već videla - a nisam - to je zato što su scene iz njenih romana ubacili u njenu biografiju.

Upravo. Upoznavanje i razvijanje odnosa izmedju Dzejn i tog njenog frajera (vec sam mu zaboravila ime) neverovatno je slican odnosu Elizabet Benet i Darsija iz Gordost i predrasude. Ne svidja mi se Dzejn Ostin ni kao pisac, tako da ne znam sta mi bi da uopste gledam film. Vrucina :D

Insomnia (2002)

Bas dobar film. Prica je dobro vodjena, cak je i dosta realisticna s obzirom da je u pitanju misterija-drama. Izuzetno mi se dopalo sto nema preglumljavanja, nema prevelike patetike. Moralni sukob do kog dolazi glavni lik (detektiv kog glumi Al Pacino) je odlicno povezan sa insomnijom, ali i specificnoscu "dana i noci" u tom geografskom podneblju. Zanimljivo je bilo videti Robina Vilijamsa kao ubicu. Al Pacino je standardno dobar, samo sto mi je u nekim scenama vise izgledao kao da je naduvan, ili tresten pijan, a ne kao insomnicar. Sve u svemu, dobar film, mada mislim da je kraj malo otisao u patetiku tj. mogao je biti malo efektniji. Bez obzira na to, od mene ocena 8-9/10.

hipsterski raj od filma
ali opet bolje od vecine novih stvari
ono zbog chega mi se smuchio nema toliko veze sa samim filmom koliko sa muzikom
poshto sam slab na retro 80s synth zvuk i ako sam svestan koliko je cheesy..svaki jebeni klip ima gomilu dronova sa komentarom: "drive made me come here!"

Poslednja izmena:
Insomnia (2002)

Bas dobar film. Prica je dobro vodjena, cak je i dosta realisticna s obzirom da je u pitanju misterija-drama. Izuzetno mi se dopalo sto nema preglumljavanja, nema prevelike patetike. Moralni sukob do kog dolazi glavni lik (detektiv kog glumi Al Pacino) je odlicno povezan sa insomnijom, ali i specificnoscu "dana i noci" u tom geografskom podneblju. Zanimljivo je bilo videti Robina Vilijamsa kao ubicu. Al Pacino je standardno dobar, samo sto mi je u nekim scenama vise izgledao kao da je naduvan, ili tresten pijan, a ne kao insomnicar. Sve u svemu, dobar film, mada mislim da je kraj malo otisao u patetiku tj. mogao je biti malo efektniji. Bez obzira na to, od mene ocena 8-9/10.

Jedan od najdosadnijih filmova koje sam gledao u ovoj godini :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back