Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po cemu,molim te?
Film se sastoji iz 2 sata nedinamicnosti,kliseizirane price,nekog kvazi pokusaja umetnickog izrazavanja...

Ni ja necu nikad razumeti zasto je taj film popularan... nesto najdosadnije ikada. Nista od "umetnickog izrazavanja" nisam primetila... samo ubistvo kreativiteta - ako ne parodiju..., losu muziku i najgoru glumu od Goslinga do sada.

Prometej(2012)
Totalno ,ali totalno djubre
Film je kao nova verzija 3D Marka ,samo sednes i gledas neverovatno prelepe efekte kako se smenjuju na ekranu bez bilo kakvog sadrzaja i smisla
Radnja ,sa sve kvazi obrtom i raspletom moze da stane u dve recenice(ne brinite, necu vam spoilovati smisao zivota koji je sazdan u agonijom ispunjenih 2 sata ovog filma ) ,sto se savrseno uklapa u scenario koji deluje kao da ga je pisao retardirani majmun
jednostavno ne znam sta da kazem
U ovom filmu ne valja apsolutno nista
Ridli Skot vise ne zna sta radi ,msm ,ne morate da gledate ovo sranje da biste to zakljucili ,samo je potrebno da pogledate njegove novije intervjue i ideje trenutnih projekata .... Blade Runner 2 ? More ,mars u pi.cku materinu
Performans Majkla Fasbendera i Akuna Elbe su fantasticni kao i uvek ,ali tuzna kvazi gluma svih ostalih i potpuni nedostatak sadrzaja u ovom projektu cine nemogucim da samo par glumaca izvuku ovu olupinu na povrsinu
Film u potpunosti vredja inteligenciju na svim nivoima i po svim kriterijumima, naravno ljudska glupost pretstavlja rupu bez dna ,samim tim ne sumnjam da ce nekome film biti i pametan i izazovan i revolucionaran
Svih nas sedmoro u sali koji smo pristali da se podvrgnemo ovoj uzasnoj torturi od nenadjebivih 2 sata smo posldnih 40 minuta filma naglas brojali sekunde iscekujuci odjavnu spicu koja nikad da dodje
Ali , cika Ridli je otisao tako daleko ,da pre nego sto nam da nas duhovni mir u vidu pustanja vode nad ovom slikom i prilikom moderne kinematografije , gurne falus u uvo One last time u vidu scene sa osmim putnikom...
Ovo je ostvarnje ,koje zbog pompe eventualno treba pogledati na kompu ,kad se pojavi rip sa dobrom slikom , ali onda opet trebe izostaviti jedan jedini dobar ospekt ove krsine ,a to su kolosalne i prelepe scene koje odisu realnoscu neke druge planete
tako da je moja preporuka da film ne gledate uopste ,kako ja evo vec sedmi put danas perem zube i jos uvek ne mogu da oribam iz usta ukus Cika Ridlijeve masne ku.rcine
220px-Prometheusposterfixed.jpg

epic :lol: :super:

Jedan od najdosadnijih filmova koje sam gledao u ovoj godini :D

Da, i ja sam ocekivala dinamicniji film s obzirom na pricu, (naucili nas da krimici uvek imaju dosta akcije, sulude jurnjave) a onda sam skontala da je bas tempo kojim se radnja desava, a i same scene "akcije" ono sto daje na realisticnosti. Da je drugacije odradjen film, ne bi bio dovoljno uverljiv. Ovako je to jedna prica koju zaista mozes da zamislis da se dogodila, ili da je gledas u nekoj emisiji o istinitom dogadjaju. Ali ok, ukusi se razlikuju i tako to...blah...

Upravo. Upoznavanje i razvijanje odnosa izmedju Dzejn i tog njenog frajera (vec sam mu zaboravila ime) neverovatno je slican odnosu Elizabet Benet i Darsija iz Gordost i predrasude. Ne svidja mi se Dzejn Ostin ni kao pisac, tako da ne znam sta mi bi da uopste gledam film. Vrucina :D

Ja volim Džejn Ostin, tako da se i ja pitam šta mi bi da gledam - znala sam da film ne može da bude dobar. Verovatno i ja zbog vrućine :lol:

Samurai rebellion
http://www.imdb.com/title/tt0061847/
Kako bi se dekontaminirao od Klinta Istvuda i američkih heroja sa Ivo Džime, koje sam gledao u ranijoj fazi dana, trebalo mi je nešto potpuno drugačije, pa sam se odlučio za ovaj film i nisam pogrešio. Svim ljubiteljima japanskog načina života iz samurajskog perioda film će se dopasti. Postoje dodirne tačke sa filmom Seppuku, kao i nekim drugim samurajskim filmovima.
Legendarni Toširo Mifune tumači lik šogunovog činovnika, Isabura, koji je ceo život posvetio časnoj službi gospodaru i prosperitetu svoje porodice. Kada njegov stariji sin stasa za ženidbu, šogunovo naređenje je da se oženi ženom koju je on odbacio zbog samovoljnog ponašanja na dvoru. Isaburo se nije slagao sa tom odlukom, ali je sin pristao jer nije želeo da se porodica konfrontira sa vladarom i na taj način rizikuje svoje uništenje. Međutim, sledeći šogunov zahtev je takav, da se jednostavno ne može prihvatiti. Tada čast, obraz i dostojanstvo jednostavno ne dozvoljavaju Isaburu da mirno gleda poniženje koje mu sprema moćnik koga je godinama verno služio. I počinje rasplet...

Underworld: Awakening (2012)

http://3.***************/-FFh8Sl_kfKs/T7J-7zU6UnI/AAAAAAAABpE/xmTTEeR1tQg/s1600/Underworld+Awakening+dvd.jpg

ocekivao sam bolju pricu i ako volim ovakvi filmovi da gledam ovaj mi se nije mnogo svideo liceo je vise na neki miks iz resident evil i matrix + traje 75 minuta (6/10)

2046, film Kar Wai Wong-a. Veoma emotivan, to je onako centralna impresija. Radnja se praktično sve vreme odvija u zatvorenom prostoru, što gledaoca uvlači u unutrašnju teskobu aktera. (Vizuelno mi predstava futurističkog voza odskače od ostatka filma, ali biće da je u tome i poenta).
Prijatno iskustvo, sve u svemu.

THIRST, film Chan-wook Park-a o jednom neobičnom svešteniku :D Totalno lud film, koji me po svojoj lucidnosti pomalo podseća na Tarantina. Na momente neprijatan za one koji uobičajavaju da nešto grickaju ili žderu dok gledaju film ili pak za one koji su prosto gadljivi na krv. Naravno, crveno na beloj podlozi u par scena posebno doprinosi ovom utisku :D No, na kraju krajeva, ipak je to priča o ljubavi i ljudskosti, uprkos sada tako popularnom vampirizmu :)

I da, pogledala sam domaći horor iz 1990. Sveto mesto Đorđa Kadijevića, za koji čuh da je adaptacija Gogoljeve priče Vij. Znam da je suština horora da se pogledaju one strašne scene, ali crkva u kombinaciji sa mrtvacem-vampirom... (taj deo sam preskočila). Baza filma je naše (odnosno rusko).. dobro, slovensko narodno nasleđe u domenu horora, kao u prikazu strašne babe veštice koja je poprilično grozomoran lik (a koju tumači Mira Banjac), ali je vidljiv i uticaj zapadne kulture, pre svega u naglašenoj seksualnosti zločeste vampirice-zavodnice i uništiteljice muškog roda, naravno izuzetne fizičke lepote (Branka Pujić) :)
Izvesnu dozu humora i podsmeha, koji je tako prisutan u Leptirici, donosi lik učenika bogoslovske škole Tome (Dragan Jovanović) i uopšte tog svešteničkog miljea, tako da, ma koliko možda ideja nije bila da siroti Toma ispadne smešan (ali Dragan Jovanović? da li onda nije bila ideja... ) već da bude žrtva vampirice-žderačice muškog soja, ipak... ipak ostaje poprilično zabavan lik.
Sve u svemu, nije loš. Naravno, ja sam nikakav gledalac horor žanra, zaista :D

Poslednja izmena:
I da, pogledala sam domaći horor iz 1990. Sveto mesto Đorđa Kadijevića, za koji čuh da je adaptacija Gogoljeve priče Vij. Znam da je suština horora da se pogledaju one strašne scene, ali crkva u kombinaciji sa mrtvacem-vampirom... (taj deo sam preskočila). Baza filma je naše (odnosno rusko).. dobro, slovensko narodno nasleđe u domenu horora, kao u prikazu strašne babe veštice koja je poprilično grozomoran lik (a koju tumači Mira Banjac), ali je vidljiv i uticaj zapadne kulture, pre svega u naglašenoj seksualnosti zločeste vampirice-zavodnice i uništiteljice muškog roda, naravno izuzetne fizičke lepote (Branka Pujić) :)
Izvesnu dozu humora i podsmeha, koji je tako prisutan u Leptirici, donosi lik učenika bogoslovske škole Tome (Dragan Jovanović) i uopšte tog svešteničkog miljea, tako da, ma koliko možda ideja nije bila da siroti Toma ispadne smešan (ali Dragan Jovanović? da li onda nije bila ideja... ) već da bude žrtva vampirice-žderačice muškog soja, ipak... ipak ostaje poprilično zabavan lik.

ee cula sam da je to jedan od nasih najboljih horor filmova :) a nekako me ne privlaci da ga gledam

Po cemu,molim te?
Film se sastoji iz 2 sata nedinamicnosti,kliseizirane price,nekog kvazi pokusaja umetnickog izrazavanja...

Ja volim Rajan Goslinga ^______-^
..mazio bih mu nevaljale delove tela :cmok:
Ali ,film jeste nevidjena krshina
I kad se gleda u pravom svetlu(citaj ,iz ugla nevidjene krsine) film uopste nije strasan
Skroz je u fazonu ,gledam ga u petak predvece posto cu kad ga zavrsim i obrisem sa harda ionako da odem u grad da se razbijem od etil alkohola i zaboraviti ga
I Expendables je na istu foru ,samo sto od njega ne prave ono sto nije
Msm, to sto je Drive saren ,sa par cool scena i old school numera ,ne cini ga ni cool ,ni revolucionarnim
Ali ,najveci problem filma je sto je toliko dosadan da sam imao utisao kao da ga gledam u slowmotionu od pocetka do odjavne spice
Kao ,sto sam vec napisao jednom : Drive je film noir za ljude previse glupe za film noir

Fin film...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back