Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nene
care ,tebi je prijao ,zato sto smatras da si pametan kad kazes da ti je prijao
Idi pogledaj Inception ,samo kad o njemu budes pricao ,reci da si ga shvatio ,
a,ne da ti je prijao ;)
sta ti uporedjujes ?
sta tu ima pametan sa glupim ne kapiram te
meni je film bio dobar uneo sam se u situaciju kao da se meni dogadja
a to je retko u danasnjim filmovima
a iception sam gledao
(nije se vratio iz sna ostao je da luta vecno)

El laberinto del fauno
http://www.imdb.com/title/tt0457430/
Izvanredan film Giljerma Del Toroa. Dugo sam se meračio da ga pogledam, jer nisam neki ljubitelj filmova sa fantasy elementima, zbog toga što često ti elementi budu prikazani na prilično neubedljiv i banalan način, pa postaju smešni i negledljivi. Takav problem imam sa velikom većinom izvikanih holivudskih blokbastera i retko kojeg sam uspeo pogledati do kraja.
Međutim u ovom filmu fantazija i realnost se jako lepo dopunjuju i prožimaju, te funkcionišu kao jako skladna celina. Radnja filma se odvija u vreme građanskog rata u Španiji, u jednoj od baza Frankovih trupa, a glavni likovi su surovi fašistički kapetan, njegova žena i njena ćerka iz prvog braka. Žena je trudna i nosi sina tog ozloglašenog kapetana, a on emocije pokazuje samo prema tom nerođenom sinu, dok je prema svima ostalima odvratan i brutalan. Maloj ćerki Ofeliji se to surovo okruženje nikako ne dopada i ona stvara sopstveni imaginarni svet mašte koji joj pomaže da lakše provede turobne i neizvesne dane građanskog rata. Kako se film odvija u gledaocu se budi dilema, da li je taj njen svet zaista samo uobrazilja? Film za svaku preporuku i domaći zadatak raznim holivudskim prodavcima magle.

El laberinto del fauno
http://www.imdb.com/title/tt0457430/
Izvanredan film Giljerma Del Toroa. Dugo sam se meračio da ga pogledam, jer nisam neki ljubitelj filmova sa fantasy elementima, zbog toga što često ti elementi budu prikazani na prilično neubedljiv i banalan način, pa postaju smešni i negledljivi. Takav problem imam sa velikom većinom izvikanih holivudskih blokbastera i retko kojeg sam uspeo pogledati do kraja.
Međutim u ovom filmu fantazija i realnost se jako lepo dopunjuju i prožimaju, te funkcionišu kao jako skladna celina. Radnja filma se odvija u vreme građanskog rata u Španiji, u jednoj od baza Frankovih trupa, a glavni likovi su surovi fašistički kapetan, njegova žena i njena ćerka iz prvog braka. Žena je trudna i nosi sina tog ozloglašenog kapetana, a on emocije pokazuje samo prema tom nerođenom sinu, dok je prema svima ostalima odvratan i brutalan. Maloj ćerki Ofeliji se to surovo okruženje nikako ne dopada i ona stvara sopstveni imaginarni svet mašte koji joj pomaže da lakše provede turobne i neizvesne dane građanskog rata. Kako se film odvija u gledaocu se budi dilema, da li je taj njen svet zaista samo uobrazilja? Film za svaku preporuku i domaći zadatak raznim holivudskim prodavcima magle.

Mislim da cu morati opet da odgledam taj film, skoro ga se ni ne secam. Secam se samo da sam vise ocekivala i da mi je nesto bio sav usporen, na momente i dosadan.

7/10

insidious.jpg

Naravno da sam još krajem prošlog veka odgledao Snatch i Lock, Stock and Two Smoking Barrels i oba su mi omiljena, a tu bi dodao i Trainspotting, kao vrh.

Zanimljivo je da drugi film po romanu Irvina Velša , The Acid House, http://www.imdb.com/title/tt0122515/ tematski srodan Trainspotingu,nešta i nije stekao posebnu popularnost i da trenutno ima neku osrednju ocenu od 6.2 dok Trainspoting ima ocenu od 8.2 .Ali i ovaj drugi film ( kod nas očajno preveden kao "Kuća droge" :mrgreen: ) je takođe sasvim dobar i ideje za sve tri priče od kojih se film sastoji su prilično originalne. Film ima dosta crnog humora,i nekih solidnih tema za razmišljanje.

acidhouse.jpg

Fora je u tome sto verovatno nije imao prilike da stekne popularnost, kao i gomila drugih filmova. Isto kao sto gomila smeca stekne ogromnu popularnost zahvaljujuci agresivnom i skupom marketingu. Bezveze je sto zbog nedostatka para i ko zna cega, dobri filmovi nemaju priliku da izbiju u prvi plan.

U pravu si.Sa dovoljno reklame možeš prodati bilo šta ,bilo kome .Pre neki dan nisam znao da odgvorim jednoj osobi zašto svojvremeno hit film The Doom Generation ima vrlo nisku ocenu.Meni je film osrednji,ali ipak je bio kultan film i prenosi priču o jednoj subkulturi mlađih ljudi koji su odrastali devedesetih.Mislio sam da je u pitanju zastarelost priče,tačnije okvira iz kojih je priča nastala ,koja novijoj generaciji ne bi bila zabavna i delimično sam u pravu.Ali mnogi drugi filmovi su svedočanstvo da film može biti dugo aktuelan i kad događaji i vreme u kojima je priča stvorena prestanu da budu aktuelni.
I danas gledamo filmove o samurajima, koji već odavno ne postoje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back