Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad mi se rezim ogadio, skinuo sam ruzicaste bioskopske naocare, tj demokratsko nekriticko predubedjenje i pravo da velim nijedan od ovih filmova mi nista ne znaci. naprotiv, verujem da mi izazivaju mucninu i nesto psihosomatsko, kao i kod svakog obicnog sveta
zali boze ulozenih srpskih para

Već sam ti napisala u privatnoj poruci: ja ne razumem retroaktivno blaćenje svega što je neko - bilo ko - uradio.
Meni filmovi Georgije i Profesionalac ništa ne znače jer ih nisam videla, a Underground (1995) je Srbiji čini mi se doneo Zlatnu palmu i svetsku slavu, tako da ta para nije bila uludo bačena.
Evo spiska nagrada: http://www.imdb.com/title/tt0114787/awards

A što se tiče 'demokratskog nekritickog predubedjenja' - ko ti je kriv što si bio nekritičan. Kad naučiš da razmišljaš svojom glavom nećeš imati psihosomatske simptome.
Izvini što ne saosećam, ali ja ne znam kako se osećaš - meni se režim oduvek gadio, a za svoj kratki život sam ih proživela nekoliko.

Poslednja izmena:
Već sam ti napisala u privatnoj poruci: ja ne razumem retroaktivno blaćenje svega što je neko - bilo ko - uradio.
Meni filmovi Georgije i Profesionalac ništa ne znače jer ih nisam videla, a Underground (1995) je Srbiji čini mi se doneo Zlatnu palmu i svetsku slavu, tako da ta para nije bila uludo bačena.
Evo spiska nagrada: http://www.imdb.com/title/tt0114787/awards

A što se tiče 'demokratskog nekritickog predubedjenja' - ko ti je kriv što si bio nekritičan. Kad naučiš da razmišljaš svojom glavom nećeš imati psihosomatske simptome.
Izvini što ne saosećam, ali ja ne znam kako se osećaš - meni se režim oduvek gadio, a za svoj kratki život sam ih proživela nekoliko.

samo to pitanje je i odgovor. nema svetih i nepromenjivih stvari. sve se menja, brojni su umetnici koji su bili popularni i partijski znacajni. pa ih posle nigde nema. ali to sam vec napisao
andergraund je pre svega kustin uspeh. kusta se sagnuo i podigao nesto iz demokratskog blata, a to se ispostavilo da je od zlata. mada mislim da je fim upravo kustinim doprinosom nabijen znacenjem koje ce se tek otkrivati
dusan je bio i ostao rezimski eksponent u svojoj oblasti. gomila takvih su stvorili rezimsku kakofoniju, i eto nama tu smo gde nismo nikad ocekivali da budemo, a nismo ni sanjali da se ovo moze ostvariti. nema tu nista retroaktivno, lagali su nas, lazu i danas voljena zemljo

samo to pitanje je i odgovor. nema svetih i nepromenjivih stvari. sve se menja, brojni su umetnici koji su bili popularni i partijski znacajni. pa ih posle nigde nema. ali to sam vec napisao
andergraund je pre svega kustin uspeh. kusta se sagnuo i podigao nesto iz demokratskog blata, a to se ispostavilo da je od zlata. mada mislim da je fim upravo kustinim doprinosom nabijen znacenjem koje ce se tek otkrivati
dusan je bio i ostao rezimski eksponent u svojoj oblasti. gomila takvih su stvorili rezimsku kakofoniju, i eto nama tu smo gde nismo nikad ocekivali da budemo, a nismo ni sanjali da se ovo moze ostvariti. nema tu nista retroaktivno, lagali su nas, lazu i danas voljena zemljo

Dimitrije, koliko ti imaš godina?
Meni je u ovoj fazi našeg razgovora važno da znam :lol:

O kom 'demokratskom blatu' pričaš? Andergraund je film iz 1995, godine.

jennifer-aniston-justin-theroux.jpg

dzenifer i novi ckode.

Svojevremeno je na Politici otvorena tema sa predlogom za zabranu filmova po Kovacevicevim romanima, pazi sad - zbog vredjanja i omalovazavanja srpskog naroda. Tako da stavovi ova dva padobranca ne trebaju da cude. Ima nas raznih :D
Batice Ako izađeš prljav u grad i neko ti to ukaže jel treba da ga izlomiš od batina ili da odeš da promeniš odeću odnosno da tražiš najblži wc da to obrišeš ako je moguće...Tako ja to vidim..
Inače...
roltd5.jpg

They did bath salts b4 it was cool...:lol:
*Ako ne možeš da veruješ svom dileru droge Kome možeš?*Urnabesna komedija verovatno najslabiji od svih delova ali pun smehotresnih situacija i dijaloga...Obožavam ceo serijal...:)All we need is BRAINS BRAINSSSS što i nije baš tako lako iskopati:lol:Snimljen jee kao da četvrtog dela nije ni bilo:mrgreen:8\10

Batice Ako izađeš prljav u grad i neko ti to ukaže jel treba da ga izlomiš od batina ili da odeš da promeniš odeću odnosno da tražiš najblži wc da to obrišeš ako je moguće...Tako ja to vidim..
Inače...
roltd5.jpg

They did bath salts b4 it was cool...:lol:
*Ako ne možeš da veruješ svom dileru droge Kome možeš?*Urnabesna komedija verovatno najslabiji od svih delova ali pun smehotresnih situacija i dijaloga...Obožavam ceo serijal...:)All we need is BRAINS BRAINSSSS što i nije baš tako lako iskopati:lol:Snimljen jee kao da četvrtog dela nije ni bilo:mrgreen:8\10

:ok:
Samo nemoj da pises na engleskom, dimitrije bi mogao svasta da posumnja :lol:

Svojevremeno je na Politici otvorena tema sa predlogom za zabranu filmova po Kovacevicevim romanima, pazi sad - zbog vredjanja i omalovazavanja srpskog naroda. Tako da stavovi ova dva padobranca ne trebaju da cude. Ima nas raznih :D

A najbolja fora je što nas je Kovačević sve već odavno opisao : )

Gledala i ja
Intouchables
http://www.imdb.com/title/tt1675434/
img_606X341_INTOUCHABLES.jpg

Senegalac je k'o neki naš tip, iz blokova.
Lep film - pravljen da bude lep, i da se svima svidi, a recept već znamo. Ali nema veze, zabavan je, a glumac (Omar Sy) i taj lik koji tumači je uživanje za gledati. 7.5/10

Poslednja izmena:
Ja ne vidim shta je to znachajno u Kovachevicevom opusu.
On je neshto ko Solzenjicin.Licemer koji voli da banalizuje jer za bolje nije.
Totalno nevazan propali raspali demokrata,nekadashnji shatro disident koji nishta originalno niti posebno interesantno nikada nije mogao da ponudi.
Komunizam je pao pre vishe od dvaes godina izigravati hrabrost kritikovanjem istog je nekako danas van vremena i prostora.
On je oduvek gurao politichku angzaovanost kroz svoja dela ali je oduvek bio sisa da stane na crtu i jasno taj stav deklarishe,verovatno jer ni ne ume jer se u politiku razume ko martza u ****** lol (neshto ko i Godar koji isto misli da se razume u politiku lol ,fala bogu pa Kovachevic bar nema tu smehotresnu pretencioznost u svoje neznanje)
Zato je i ideoloshki kroz drame uvek i nudio tako prizemnu malogradjansku shatro intelektualnu filozofiju na nivou trogodishnjeg retardiranog dedeta koja je sluzila samo za drushtveno politichko usmeravanje.Sve njegove aluzije i poruke mozesh da chujesh i od seljaka shto prodaje krompir na zelenjaku.
Bezvredno.
Filmovi snimani po njegovim dramama koji su dobri to su uprkos tome shto su od njega a ne zbog njega.Zbog tehnichkih reshenja Shijana i Kuste koji su znali da iscede njegovu disidentsku srceparajucu kukumavshtinu i skoncentrishu se na likove.
S druge strane,kad sam krene da rovari po takvim textovima dobijamo jeftinu dramatugiju i melodramatiku tipa Profesionalac il Sveti Georgije.
Mogu misliti na shta bi maratonci i ko to tamo peva lichili da ih je ne daj boze on rezirao.

Men in Black III (2012)

men-in-black-3-poster.jpg

....Skroz sam razocarana. Humor je glup, nije smesan uopste, ni jednom se nisam cak ni nasmesila.
Dijalog je napisan tako da bi bio interesantan mozda samo da imam 10-12 god. Cini mi se da sam i zaspala na 30 min pa posle nastavila da gledam. Uopste nisam bila "izgubljena" nista nisam propustila.
Nije mi jasno zasto su mu dali ocenu 7.2 na imdb. Jel ovo stvarno to sto treba ljudima? Jel smo postali bas ovoliko glupi i jednostavni da nam je dosta i ovo s....e od filma? :eek:
4/10

A prvi deo (iz 1997) je bio odlican, originalan, smesan - nesto sto cemo uvek pamtiti! Steta.....

Men in Black III (2012)

men-in-black-3-poster.jpg

....Skroz sam razocarana. Humor je glup, nije smesan uopste, ni jednom se nisam cak ni nasmesila.
Dijalog je napisan tako da bi bio interesantan mozda samo da imam 10-12 god. Cini mi se da sam i zaspala na 30 min pa posle nastavila da gledam. Uopste nisam bila "izgubljena" nista nisam propustila.
Nije mi jasno zasto su mu dali ocenu 7.2 na imdb. Jel ovo stvarno to sto treba ljudima? Jel smo postali bas ovoliko glupi i jednostavni da nam je dosta i ovo s....e od filma? :eek:
4/10

A prvi deo (iz 1997) je bio odlican, originalan, smesan - nesto sto cemo uvek pamtiti! Steta.....

Ja sam prespavao poslednjih pola sata. Ne znam ni kako se zavrsio film.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back