Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
invasion_usa.jpg

Red alert red attack...Norris one man army po ko zna koji put nadmoćan u odnosu na svog Nemezisa Rostova tkđ vrlo sposobnog al mu dosta fali...Čak ih šalje Bogu na istinu a u duši mu vlada savršeni mir...I priča je vrlo dobra realan scenario teroritičke zavere što se kaže sve i kuso i repato u jednoj liniji protiv US.:lol:
Mnogo su gotivni filmovi sa šmekom 80.-tih a ČN je postavio standard za samostalnog heroja sve u svemu uživao sam u vožnji...10/10

To stoji,ali Džek Nikolson,nije baš najbolji primer.Čovek kome su su ugradili veštačku nosnu membranu,jer je toliko šmrkao kokain da je došlo do njene razgradnje.Tako da i u slučaju Džeka Nikolsona možemo reći da je u pitanju pametan čovek,kao i Bred Pit,ali suštinski lud.Niko normalan ne dopušta sebi da ima veštački nos.
A realno govoreći ,Nikolson se zapravo i ne razlikuje previše od karaktera koje glumi.Jednom je razlupao celokupni nameštaj u svojoj kući,tj. prizemlju.Na pitanje,zašto je to učinio,odgovorio je da je malo doterivao prostor.

Za ovo poslednje se slazem,on je i sam rekao da nakon sto je zavrsio sa snimanjem filma the shining da je morao kod psihijatra jer se previse uziveo u ulogu i meni on uvek ima to nesto bolesno u sebi,sta god igrao,ali opet i kada su mu uloge bilo komicne,meni je on bio dobar.....a bred mi tek nikako nije isti,on odlicno moze da se transformise u sta god

Za ovo poslednje se slazem,on je i sam rekao da nakon sto je zavrsio sa snimanjem filma the shining da je morao kod psihijatra jer se previse uziveo u ulogu i meni on uvek ima to nesto bolesno u sebi,sta god igrao,ali opet i kada su mu uloge bilo komicne,meni je on bio dobar.....a bred mi tek nikako nije isti,on odlicno moze da se transformise u sta god

Nikolson je faca uprkos svim svojim porocima ,usponima i padovima :lol:
Čovek je bar pošten,ne laže publiku.
Što se tiče Breda Pita,nekako mi je bio draži pre braka sa Anđelinom Žoli.Sad da li pogrešna žena utiče loše na pravog muškarca,ili mi je odvratan njen novi film pa mi je odbojan i njen muž Bred Pit je irelevantno :hahaha:

Elem odgledah večeras ruski film Brat.Prvi deo .Film je dobar,ali bi mi odlično legao da sam ga odgledao 1997. kad je i snimljen ,ovako mi liči na dokumentarac o periodu devedestih u istočnoj Evropi.
Uobičajena priča o mladom kriminalcu u usponu na divljem istoku.Dugo vremena sam iskreno,sa svim srcem mrzeo film Srđana Dragojevića -Rane.Ali poredeći ta dva filma Rane i Brat,Rane mi izgleda kao 5 X bolji film .
Ipak dobra strana ovog filma je izuzetni realizam u prikazu tadašnjeg stila življenja u Rusiji tokom devedetestih godina XX veka.Poučan film,ako se zanemari detinjast završetak ,kao i očigledna simpatija režisera prema glavnom junaku,što je usledilo i nastavkom filma.Kao i odvratnom,odurnom,gnusnom ,ne znam kako da je nazovem-" ruskom" pop muzikom koja provejava kroz ceo film i koju Aleksej Balbanov očigledno ceni,čim je natrpao jedno 10 songova u filmu..:hahaha: Vidljivo je da je film namenjen prvenstveno ruskom tržištu.Nikita Mihajlkov bar ne ubacuje to smeće u svoje filmove ,jer je on ambiciozniji i u svom pokušaju da predstavi Rusiju zapadnom svetu.

Može da se odgleda,ali nije nikakav poseban gubitak ,ako se i ne odgleda.Meni je bio zanimljiv kao neki istorijski dokumentarni film,ali nisam osetio nikakve posebne emocije povodom ovog filma.

Jednom rečju-poučni dokumentarac.

Brat 1997.

Brat_1997.jpg

Nikolson je faca uprkos svim svojim porocima ,usponima i padovima :lol:
Čovek je bar pošten,ne laže publiku.
Što se tiče Breda Pita,nekako mi je bio draži pre braka sa Anđelinom Žoli.Sad da li pogrešna žena utiče loše na pravog muškarca,ili mi je odvratan njen novi film pa mi je odbojan i njen muž Bred Pit je irelevantno :hahaha:

Elem odgledah večeras ruski film Brat.Prvi deo .Film je dobar,ali bi mi odlično legao da sam ga odgledao 1997. kad je i snimljen ,ovako mi liči na dokumentarac o periodu devedestih u istočnoj Evropi.
Uobičajena priča o mladom kriminalcu u usponu na divljem istoku.Dugo vremena sam iskreno,sa svim srcem mrzeo film Srđana Dragojevića -Rane.Ali poredeći ta dva filma Rane i Brat,Rane mi izgleda kao 5 X bolji film .
Ipak dobra strana ovog filma je izuzetni realizam u prikazu tadašnjeg stila življenja u Rusiji tokom devedetestih godina XX veka.Poučan film,ako se zanemari detinjast završetak ,kao i očigledna simpatija režisera prema glavnom junaku,što je usledilo i nastavkom filma.Kao i odvratnom,odurnom,gnusnom ,ne znam kako da je nazovem-" ruskom" pop muzikom koja provejava kroz ceo film i koju Aleksej Balbanov očigledno ceni,čim je natrpao jedno 10 songova u filmu..:hahaha: Vidljivo je da je film namenjen prvenstveno ruskom tržištu.Nikita Mihajlkov bar ne ubacuje to smeće u svoje filmove ,jer je on ambiciozniji i u svom pokušaju da predstavi Rusiju zapadnom svetu.

Može da se odgleda,ali nije nikakav poseban gubitak ,ako se i ne odgleda.Meni je bio zanimljiv kao neki istorijski dokumentarni film,ali nisam osetio nikakve posebne emocije povodom ovog filma.

Jednom rečju-poučni dokumentarac.

Brat 1997.

Brat_1997.jpg
brat. gledao sam ga davno kad je bio na festu, aktuelan 120%.
to je bilo pravo vreme za takav film. sukob novog, kontroverzni biznis, i starog, tzv normalan zivot. novo dobija, zesce je, surovije, a staro gubi, niko ne zna zasto tacno, skoro niko da ga ne brani, usamljeni junak nema snagu, a ni cilj, da vrati tocak desavanja nazad. tada ni taj film nije znacajno resio dilemu sta nam se dogadja, i rusima, i sta ce biti. ali je otvoreno pokazao bezdusnost i jalovost dolazeceg kriminalizovanog sistema. velika je rusija, mnogo je tu sudbina, nije dovoljna jedna mafija da sve ugusi. jeljcin ce biti jos tri duge godine na vlasti, opsti je ideoloski i socijalni mrak

Belyy tigr (2012)

Beliy%20Tigr%202012%20poster.jpg
3e505eb31a9cdfdf7350119bc05f7c69ab088a87.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2318405/

jedan ratni film koji ima poruku. aktuelnu. zavrsava se radnja na pola filma, nemacki superiorni tenk je porazen, ali ne i unisten, nestaje u izmaglici, sa nagovestajem da ce se pojaviti kad zatreba.
na kraju cak i hitler, nicim izazvan, drzi nekakvo slovo geopoliticko. sve ostaje otvoreno, sami smo sebi najveci neprijatelji, zaboravljamo, ali nemci ne. ne zaboravljaju, ali i ne odustaju
sama radnja je onako, interesantna. bogato snimljeno. ima i neke, sveprisutne i sveprozimajuce, mistike, cak i komunista veruje u boga i djavola. ko ne bi kad se gine na angro svaki dan. pomalo ima i od brace po oruzju, al pomalo.
ocena? za trud i poruku - 7/10

Poslednja izmena:
Taj film su u Turskoj preveli 'Kauboji p.ederi'. Čisto da se odmah zna o čemu se radi :)
:)Da se razumemo nemam niš protiv gejeva al kad vidim dva gola u krevetu to mi je tak ljigavo a znam da međ njima ima i onih koji su bili strejt ali se *razočarali*:eek:Meni je ovo ako je propaganda skroz kontraproduktivno a opet ko padne na to i propederi se taj je bio tome sklon i ranije:Glumci su dobri....A i Li ne znam šta mu je trebalo da ulazi u tu avanturu.

Para entrar a vivir.
http://www.imdb.com/title/tt0477311/

Film koji je iz serijala Peliculas para no dormir.
Buduci da horori neretko za prostornu podlogu uzimaju nove kuce, useljenja i cudnost koja se javlja u novom prostoru, nije daleko bilo i sa ovim filmom.
osim sto u stanu nije doslo do useljenja.
Mladi bracni par dolazi na periferiju da pogleda stan, koji im se isprva ni ne dopada, ali ga obilaze na insistiranje zene za koju misle da je iz agencije.
Tu pocinje horor.
U napustenoj i preruznoj zgradi sa periferije.
Medju vriscima, u nevreme, u kisu koja sluti lose.
Koja je predznak. Najava.
Stoga, oni postaju zatocenici zgrade koju opisivah.
Zrtve zene koja je izludela od teznje da nanovo svoj prostor napuni ljudima.
Stanarima.
Od kako je zgrada iseljena ona vapi za stanarima, za drustvom, te ih zatoci.
Maltretira, vezuje, kinji.
Uverena da im je tamo dobro. Da su srecni.
Najstrasniji, i vrlo jeziv film iz serijala.

Odgledala sam jos iz pomenutog i Regreso a Moira.http://www.imdb.com/title/tt0460897/
Film sa nekom trilernom pricom, ne losom, ali ne ni blistavom.

I La habitacion del nino .http://www.imdb.com/title/tt0430164/
Vrlo dobar film. Lepa prica. lepe slike.

Takodje odgledah film koji me je opcinio.
Imago mortis.http://www.imdb.com/title/tt1054112/
Italijansko ostvarenje.
Umetnicko.
Sa dusom.
Za ljubitelje fotografije, nepropustivo ostvarenje.
Pruzice uzivanje.
Mada je vise triler sa nekim efektom horora.

Protagonista sa nadimkom Kalavera bez roditelja je, i kako bi isplatio skolarinu na studijama radi u arhivu na fakultetu.
Kalavera ima ostro oko, lepo, lako opaza, i pred njim se otvara prica.
Kroz zadatke na predavanjima da se prave fotografije na zadate teme, on blista, on zastrasuje, on nalazi tajno.

Dospeva do otkrica Tanatoskopa.
Do naucnika koji je iz 17.veka i koji se bavim pitanjem fotografija, slika i pre no sto je fotografije postojala.
On se bavi onim sto nastaje u mreznjaci oka. Onim sto se radja u poslednjem oblesku svesti kada covek umire.
Naucnik kako bi sto vise ispitao tu pojavi, pristupa sasvim brutalno ubijanju.
Mucenju.
Ali slike ostaju. Bleste u ocima umrlog. Izmucenog.
Lepo ostvarenje.
Lepa prica.

Preporucujem takodje.

Coriolanus (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1372686/

Radjen po istoimenoj Sekspirovoj drami, ovo je za mene jedan od najboljih, ako ne i najbolji, filmova iz 2011. Ono sto mozda moze da odbije gledaoce je to sto glumci govore Sekspirovim jezikom (stih je isti, samo je preveden na savremeni engleski, koliko sam primetila) pa je samim tim izraz sabijeniji i dosta metaforican tj. mora da se razmislja dok citas tekst, a ne samo da gledas slike. Ja sam neke scene vracala po nekoliko puta bas da bih uhvatila sustinu recenog, a sustine ima u svakoj sceni. Jako mi se dopalo i sto su scene borbe veoma realisticne, ne krecu se svi kao neke super nindze i dziadzojci, vec se zateturaju, malo su nezgrapni, nekako su vise ljudi (to bas nesto nemamo prilike da vidimo u filmovima, svi su nesto ultra brzi i zaebani). Takodje mi se jako dopalo kako je Ralf Fajns izneo ulogu, i mislim da niko drugi ne bi bolje odigrao (ima on taj hladni, psihopatski izraz koji me je odusevio jos u Red Dragon). Muzika je odlicna, super je sto i prepoznas Beograd a i neke nase glumce koji se pojave tu i tamo. E, sad, ono sto mi se najvise svidelo je sama prica, ali i univerzalnost te price. Naime, tu tragediju Sekspir je napisao pocetkom 17.veka, radnja je smestena u doba Rimskog carstva, a u filmu je smestena radnja u sadasnjost. Isto tako je mogla da bude i u dalekoj buducnosti, u neki period medjuplanetarnog rata. Poenta je da je taj vremenski okvir samo scenografija, a prica je sustina, ili tacnije, ljudi, politicari, psihologija mase, gordost, hrabrost, i citav niz ljudskih osobina koje ostaju nepromenjene iako se vremena menjaju. Ovde je prica veoma kompleksna, jer pored licne tragedije jednog lika, na makro planu uvidjamo i tragediju drustva koje se nije promenilo i nece se nikad promeniti.
Lepo je rekao Bruk "Postoji stvarnost, postoji umetnost i postoji Sekspir."
Od mene ocena 10/10.

Ona ce to odgledati. Dojam tvoj mi se dopao.

graveyard_shift_3.jpg

Jedann od filmova mog detinjstva:mrgreen:Iako na prvi pogled jedan od slabijih kingovih ipak ima more than meets the eye!Imma dosta strašnih momenata i dinamike old school style.Atmosfera je priceless a čudovište je jedno od najgadnijih napravljenih po meni.Getting down and dirty u pravom smislu reči:..Glumačka ekipa je dosta dobra 9\10 od mene

3565baa697740a0e7913610c1783ce7bae5c_1Inkheart_540x338.jpg

Prica o coveku koji ima tu da kazem moc da cim pocne da cita knjigu,likovi iz nje dolaze u stvaran svet,ali zato neko iz tog stvarnog sveta prelazi u knjigu...I tako je njegova zena nestala u knjizi the inkheart koju on pokusava da nadje,ne bi li opet poceo da je cita da bi je vratio ( zenu ),ali eto nailazi na mnoge prepreke koje ce mu otezati njen povratak..Iako mi je sve to delovalo kao simpaticna zamisao,nije me nesto odusevio film...Nije dosadan,ali prosto mislim da su mogli mnogo bolje da odrade neke stvari,ne bi li film ostavio bolji utisak...Kakva ocena na imdb-u,takva i kod mene 6/10

@Рудольф
Михалков је гламурознији, скупљи и популарнији режисер од Балабанова, док се Балабанов кроз филмове профилише као руски националиста и човек који критикује западни систем вредности, али и домаће елементе који исти промовишу. У филму Брат, нарочито другом делу, он, на један директан, па ако ћемо реално, приземан и површан начин критикује Аамерику и оно што она представља данас у свету, док Руса, кога тумачи феноменални Сергеј Бодров, представља као хероја, борца за правду и истину. Балабанов је огорчен Јељциновом политиком и нестајањем моћне руске државе са међународне позорнице. У једној сцени у Брат 2, руски таксиста у Њујорку проклиње државу, каже да је издала све националне интересе, па између осталог спомиње и да је оставила браћу са Балкана (мислећи на Србе) на цедилу.
У моментима када сам гледао филм, мој антиамериканизам је био на својој максималној тачки, тако да ми је гледање било једно катарзично искуство, после кога сам ковао пијане револуционарне планове за рушење Новог Светског поретка, али је план нагло пропао јер је мамурлук био несносан. Тада сам зготивио Балабанова и погледао све његове филмове. Кроз скоро сваки провејава јака национална и антизападна нота. Што се тиче ратне тематике најбољи филм му је Voyna, http://www.imdb.com/title/tt0309047/, о рату у Чеченији, тачније руском војнику који се нашао у заробљеништву код чеченског терористе.
Што се тиче црног хумора скроз шашав филм је Zhmurki, http://www.imdb.com/title/tt0420982/, док ми је од драма најшокантнија била Груз 200, http://www.imdb.com/title/tt0847880/.

@Рудольф
Михалков је гламурознији, скупљи и популарнији режисер од Балабанова, док се Балабанов кроз филмове профилише као руски националиста и човек који критикује западни систем вредности, али и домаће елементе који исти промовишу. У филму Брат, нарочито другом делу, он, на један директан, па ако ћемо реално, приземан и површан начин критикује Аамерику и оно што она представља данас у свету, док Руса, кога тумачи феноменални Сергеј Бодров, представља као хероја, борца за правду и истину. Балабанов је огорчен Јељциновом политиком и нестајањем моћне руске државе са међународне позорнице. У једној сцени у Брат 2, руски таксиста у Њујорку проклиње државу, каже да је издала све националне интересе, па између осталог спомиње и да је оставила браћу са Балкана (мислећи на Србе) на цедилу.
У моментима када сам гледао филм, мој антиамериканизам је био на својој максималној тачки, тако да ми је гледање било једно катарзично искуство, после кога сам ковао пијане револуционарне планове за рушење Новог Светског поретка, али је план нагло пропао јер је мамурлук био несносан. Тада сам зготивио Балабанова и погледао све његове филмове. Кроз скоро сваки провејава јака национална и антизападна нота. Што се тиче ратне тематике најбољи филм му је Voyna, http://www.imdb.com/title/tt0309047/, о рату у Чеченији, тачније руском војнику који се нашао у заробљеништву код чеченског терористе.
Што се тиче црног хумора скроз шашав филм је Zhmurki, http://www.imdb.com/title/tt0420982/, док ми је од драма најшокантнија била Груз 200, http://www.imdb.com/title/tt0847880/.

Upravo napisah na drugoj temi ,povodom filma Morfijum,da me Balabanov,bar u tom filmu neverovatno podseća na našeg Dušana Kovačevića.Mislim da je Balabanov ,(planiram da odgledam i Brat 2 i Voyna,imam ih ) neka vrsta hroničara.Brat, prvi deo je takođe u tom duhu.I Dušan Kovačević i Balabanov se prvenstveno bave društvenim marginalcima,zatečenim u teškim vremenima.
Tragedija običnog čoveka uvučenog u vrtlog nečekivanih događaja,kojima nije dorastao i ne shvata ih.Kao i prikazom bede nekadašnje društvene elite iz sistema koji se brzo urušava.I u Bratu je to prikazano .KDovoljno ej videti scenu kada se Danilo Bagrov se sprema za koncert grupe Nautilus u zgradi u raspadu izgrađenoj u nekadašnjem Lenjingradu i samog dolaska na koncert gde sve šljašti.:lol: Dok je u Morfijumu to učinjeno kroz prikaz sitne lokalne aristokratije,koja životari i istrajava,ne znajući šta se dešava oko nje.Liče na onaj skup iz Sabirnog centra,Dušana Kovačevića.

Ne znam još šta da mislim o Balabanovu,on je za mene zaista nešta novo.A i generalno slabo sam pratio ruski film.Rusi su u tom pogledu zaista čudan narod,niti tako velikog naroda sa tako obimnim materijalom,počevši od istorijskih događaja,preko njihove književnosti,do narodnih priča i njihove duhovnosti, za ogroman broj prvorazrednih filmova,niti manjeg ulaganja u filmove,proporcionalno veličini te monstrouzno velikw zemlje.
Mislim da njihovo vreme tek dolazi.

Takođe si u pravu da će Prometej imati najverovatnije nastavak.Jer početak je prilično nejasan (početak: aliena je napao virus koji su sami alieni napravili kao sredstvo masovnog uništenja),isto kao i kraj[COLOR="#FF0000[B]"]. (kraj: rekli su da je to samo jedan od mnogih alienskih svemirskih brodova na toj planeti, tako da je tek jedan uništen)[/B][/COLOR]Pored toga negde na sredini filma je objašnjeno da alienima to nije matična planeta na kojoj žive već samo neka ispostava za proizvodnju oružja (virusa) za masovno uništenje, tako da tek sledi krljanje na njihovoj matičnoj planeti isl......
Zapravo ceo film ima mnogo mesta koja zahtevaju razradu,(slažem se)što ćemo najverovatnije videti u novom delu Prometeja.

kao i nedovoljna razrada karaktera u filmu (Slažem se, a i karakteri nisu dovoljno jaki i samouvereni kao u Alienu))
Suviše deluju kao sporedni junaci.Doduše i jesu,realno govoreći.:lol:

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

00d400ac978bb0e0345f2bda4f0fad2e.jpg

Crveni text.

Ovaj film od 3D filmova ipak nije đubre kao Immortals i Wrath of the Titans.Dao je jednu novu scenu .

Nikad nisam video takvu scenu razaranja,ni u jednom novijem filmu -ispijanje tog otrova,virusa šta god da jeste,koji prodire i razara sam DNK ,ono suštinsko. I pri tom plastično dočaranoNe bih da reklamiram film,ali smrzao sam se od užasa dok sam gledao tu scenu . :lol:

Pored toga izgleda da je DNK Inžinjera zaista koristan,jer kako je dao ljudsku vrstu na početku u devičanksoj planeti Zemlji ,dotle u završnoj sceni reptilski organizam postaje humanoid opet pomoću tog istog DNK.

Glumačka ekipa je očajna ,ali film je daleko,daleko brutalniji od prvog Aliena,u kojem je akcent na neočekivanom strancu na brodu.

A možda najstrašnije od svega jeste posle one idilične scene kada robot Dejvid posmatra predivnu holografsku sliku svemira u matičnoj sobi Inžinjera sa sve lepim zvukom svirale,kao i muzike koja sve vreme ide u pozadini još od početka filma.A onda se nekih 40 minuta kasnije saznaje da to nije baš to što se misli da jeste,muzika se naglo menja ,Inžinjer više nije toliko kul Dr.Džekil i mr.Hajd.Film ima mnogo bagova,li je definitivno jedan od najboljih ove godine.

Jedva čekam nastavak.

meni je dusan kovacevic pre svega hronicar tadasnje opzicije, danasnje vlasti. onda nismo znali kako ce nam biti danas, odnosno niste znali, tadasnja opozicija i dusan kovacevic su nesto drugo proklamovali i obecavali, da ce demokratija sve da resi, a vi ste mislili da cete svako od vas pojedinacno da se oparite bez rada.
sam dusan je u nekoliko intervjua, jedan je bio bas veliki u novostima, prolazio kroz razlicite faze od euforije do demokratske depresije, sve to zadnjih godina. ali, pare lece sve. on se pozali na demokratsku revoluciju, a oni mu daju sakom i kapom i ublaze mu dusevni bol.
sve u svemu vest pisac, ali rezimski. vrlo uske tematike, ali razorne po drzavu srbiju i gradjane srbije. njegove zabavne replike kojima se mladi odusevljavaju, meni su odavno gorke i crne, da crnje ne mogu biti. smrkne mi se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back