Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Che: Part 1'n'2. Volim Soderberga kad snima filmove za svoju dusu. S ovim sam okasnio jer mi se **** za Čea. No, ipak mislim da je takav poredak stavova neophodan za uzivanje u maratonu.

Viva la cinema!
7_midi.jpg

Dzien Swira - Otkačen poljski film čija je tema čovek koji mrzi ceo svet, sebe, posao koji radi, komšije, slučajne prolaznike, pse, žene, muškarce... Živi jedan totalno prazan, jadan i bedan život. Nema prijatelja, ljubav niti bilo kakav sadržaj. Dan mu se svodi na gutanje gomile antidepresiva i tikove koji prevazilaze nivo normalnog. U drugom delu filma, ritam opada, ali svakako film vredan pažnje.

Dzien Swira - Otkačen poljski film čija je tema čovek koji mrzi ceo svet, sebe, posao koji radi, komšije, slučajne prolaznike, pse, žene, muškarce... Živi jedan totalno prazan, jadan i bedan život. Nema prijatelja, ljubav niti bilo kakav sadržaj. Dan mu se svodi na gutanje gomile antidepresiva i tikove koji prevazilaze nivo normalnog. U drugom delu filma, ritam opada, ali svakako film vredan pažnje.

Ih, ja taj film gledam svaki dan, pola komsiluka mi je u takvom stanju.

Megan is missing

http://3.***************/-Nd_FD6Fm89g/Ted_hUXQdpI/AAAAAAAAAQ0/3XCTRR19mWs/s1600/MEGAN+IS+MISSING.jpg

Prvi utisci su podeljeni, jer ovo definitivno nije veliki film.
Ali, svakako je reč o bitnom i uverljivom filmu, koji je ceo snimljen dokumentaristički (po principu Veštice iz Blera) - film je sniman svega 8 dana, a sve scene u filmu su scene razgovora preko veb kamere, snimci video kamerom ili tv reportaže. Priča prati dve četrnaestogodišnje drugarice, Megan, iz rasturene porodice, seksualno aktivnu i nesrećnu devojčicu i njenu drugaricu, detinjastu Ejmi. Problemi nastaju kada Megan počne da četuje sa tajanstvenim mladićem, Džošom, nakon čega misteriozno nestaje.
Važnost ovog filma je u temi koju tretira na vrlo uverljiv način (opasnost video poznanastava). Iako je veći deo filma više jedna dokumentaristička tinejdž drama, poslednjih dvadesetak minuta počinje pravi horor. Ali jedan od onih u kojima se ne uživa.

Ne bih umeo tačno da odredim ocenu za ovaj film. Neka to bude 7 (možda film zaslužuje više ili manje, teško je reći), ali svakako ga treba pogledati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back