- Poruka
- 60.291
ja sam ipak odgledala film ceo,ali da sam bila manje strpljiva i ja bih....film je ocajan
meni su živci tanki u poslednje vreme

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam ipak odgledala film ceo,ali da sam bila manje strpljiva i ja bih....film je ocajan
Pa gleda filmove Larsa Von Triera. Izem ti film od kog ti se posle ne živi.
Ako gledam neki severnjački film (Bergmana, recimo) moram da se lečim Trifoom. Ili Felinijem.
Nijeee, Hondi, nemoj tako.![]()
Albert Nobbs (2011)
![]()
Ako je radnja nekog filma smešetena u Irsku, u XIX vek, malo je verovatno da mi se film neće dopasti. U ovaj sam polagala veće nade utoliko pre što je snimljen po priči i dragog mi Ištvana Saboa.
Svakome bih preporučila ovaj film isključivo zbog neizrecivo maestralne glume Glenn Close koja igra muškarca, sofisticiranog batlera i džentlmena gotovog na ženidbu, sa velikom tajnom - nije muškarac.
Lepi kostimi, sjajna šminka, zanimljivi likovi, solidna kamera, odlična priča o upropašćenim malim životima u velikom nepravednom svetu. Plašila sam se da će se rasplinuti u feminističku apologiju ugnjetavanim ženama, ali nije: i zlikovci i dobrice su ravnopravno raspoređeni među polovima.
Ipak, film je bespotrebno razvučen na 2 sata. Primetila sam da je to nekakav trend u poslednje vreme (ili filmadžijski trik koji ne razumem): sve mora da se dovede na bar 2 sata po svaku cenu. Nije problem ni Novocento od 5, ni jedan kadar od 20 minuta, ako to ima smisla, ali ovakve pobude ne razumem.
Takođe, imam utisak da je (meni nepoznati) reditelj, Kolumbijac, izgubio nešto uz put, pokušavajući da dočara anglo hladnoću i učtivost. Tako su i emocije pogubljene u filmu na neki čudan način, iako su sve vreme tu i vrlo eksplicitne (često i preko potrebne mere). A opet, bolje je i to nego da se ovog scenarija dokopao Spielberg ili neki sličan emotivni makro (pod ovim mislim na scene poput onih u kojima musavom krupnookom uplakanom siročetu veliki pas ugurava mecu u ruku uz neki adađo - naravno da je tužno!).
Dakle, od mene 6.5 i napomena da je imalo smisla dati Oskara Glenn Close za ulogu Alberta Nobbsa.
Hah, pa ja nisam videla film, tako da pričam napamet.
Ali inače stvarno volim filmove koji pružaju nadu, u bilo kom obliku - ne moraju da budu plišanim zekama, ali shvataš šta hoću da kažem. Ne treba mi umetnost da bi rekla da je živor s*anje, i da ga ne vredi živeti. To će svako da ti objasni za 2 minuta. Ali da nađeš lepotu i utehu, i nadu - to je već nešto![]()
Ali inače stvarno volim filmove koji pružaju nadu, u bilo kom obliku - ne moraju da budu plišanim zekama, ali shvataš šta hoću da kažem. Ne treba mi umetnost da bi rekla da je živor s*anje, i da ga ne vredi živeti. To će svako da ti objasni za 2 minuta. Ali da nađeš lepotu i utehu, i nadu - to je već nešto![]()
ovaj sam isključio posle 10 minuta
meni su živci tanki u poslednje vreme![]()
Ja sam takva da svaki film koji pocnem i zavrsim,kakav god bio![]()
Upravo sam pogledao film "Jacob's Ladder". Stvarno ne znam sta da kazem, osim da sam idalje u soku.
Dakle prica je od samog pocetka cudna, stalno skakanje iz jednog vremena u drugo me je cesto zbunjivalo. Dakle reditelj ovog filma(Adrian Lyne) je obavio genijalan posao. Takodje bih pohvalio glavnog glumca(Tim Robbins) koji je maestralno odglumio. Sve u svemu genijalan film i jedna velika preporuka od mene.
Ocena 10/10
P.S. Jedno pitanje za sve koji su gledali film(oni koji nisu neka ne otvaraju spojler).Da li sam jedini kome kraj nije bio jasan? Sta je na kraju ispalo da je on sve ono sanjao?
I ja stavljam u spojlerNije san, nego je on umro u Vijetnamu, pa to sve vidi/halucinira na samrti.
Čudan, mučan film. Tim Robins je odličan.
Upravo sam pogledao film "Jacob's Ladder". Stvarno ne znam sta da kazem, osim da sam idalje u soku.
Dakle prica je od samog pocetka cudna, stalno skakanje iz jednog vremena u drugo me je cesto zbunjivalo. Dakle reditelj ovog filma(Adrian Lyne) je obavio genijalan posao. Takodje bih pohvalio glavnog glumca(Tim Robbins) koji je maestralno odglumio. Sve u svemu genijalan film i jedna velika preporuka od mene.
Ocena 10/10
P.S. Jedno pitanje za sve koji su gledali film(oni koji nisu neka ne otvaraju spojler).Da li sam jedini kome kraj nije bio jasan? Sta je na kraju ispalo da je on sve ono sanjao?
i ja,onda psujem kako nikad da se zavrsi..![]()