Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas tj juce sam odgledao "Neprijatelja".Nisam ocekivao sad remek delo,ali sam se nadao da ce ovaj film mozda malo pokrenuti,nazalost nasu trenutno ucmalu kinematografiju.Nasuprom mojijm ocekivanjima dobili smo sasviim prosecan film,koji je mora se priznati imao potencijala.Sama pricao tj scenario je dobar ali samo do pola,kad bi trebalo da se pocne sa razdradjivanjem price tu sve pada u vodu.Znaci film do neke polovine funkcionise sasvim dobro,neko je napisao da mu dijalozi veoma losi a meni je to jedna od jacih strana ovog film,bas su mi nekako delovali prirodno.Gluma mi se takodje svidela,pogotovu kako je "maca"odglumeo..sto neko napisa to on ne glumi to je on,nije daleko od istine i mislim da je Zecevic trebo ako je vec zeleo njega u filmu da mu bas da drugaciju ulogu ovako se malo sticaoo utisak da gledamo Macu a ne Lika .Mislim da Maca zaista ima talenta.Moj imenjak Tika je dobio odlicnu ulogu,ali mislim da je samo greskom scenarija ta uloga malo upropascena.Nekako mi cudnjikavo predstavljen taj lik.Vuk Kostic me dooobrano razocarao,pogotovu pred kraj sasvim neuverljivo.Da sumiram na kraju glavna mana je scenario koji je bas konfuzan i nerazradjen..sta je u stvari poenta same price.Sta je scenarista hteo da kaze?

Da je djavo sisao medju ljude,oni se poubijali i to je to :roll:

Grofica.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0496634/

Sasvim slucajno naletim na ovaj film juce na RTS 2 i odusevim se. Vrhunska gluma, dobro koncipirana prica koja drzi paznju, mracne sume, zamkovi i intrige 17. veka... Atmosfera koja je okruzivala celu pricu je dobro preneta i jezila sam se do kraja filma, a da pri tom nema preterivanja u krvavim scenama. Film ostavlja otvoreno pitanje, da li je zaista bila veststica, serijski ubica ili je ipak cela prica fabrikovana zato sto je neko zeleo njene teritorije i bogatstvo...
Nisam gledao taj ali ova verzija je isto dobra,sad baš završih sa gledanjem...
4040.jpg

I ovde je pomalo romantizovana cela priča ali je ipak dobr opisan početak ludila i razvoj istog,plus spletke,svašta nešto...Glavna glumica je odlična,vrlo lepa pritom...Sve što se tiče snimanja je jako lepo urađeno kostimi lokacije ''krupni plan'',budući da se ne radi o holivudskom budžetu svaka čast...I sviđa m ise što atmosfera skroz ''istočno evropska'' samim tim bliža istini...franko Nero igra ulogu kralja Mateja/Maćaša vrlo dobro...10/10

Zaslužuješ medalju ako si izdržao do kraja - ja sam ga isključila posle necele minute.

e ,grickao sam suncokret i nisam mogao da stanem znas kako je,i skoro do kraja sam pogledao film ,to smetje od filma , a volim stripove dilana doga vise nego lebac da jedem i bukvalno sam se u zivot razocarao ,mislio sam da se obesim nakon filma, pa kako jeote neko moze da pravi takva srranja ?? KAKO ????

e ,grickao sam suncokret i nisam mogao da stanem znas kako je,i skoro do kraja sam pogledao film ,to smetje od filma , a volim stripove dilana doga vise nego lebac da jedem i bukvalno sam se u zivot razocarao ,mislio sam da se obesim nakon filma, pa kako jeote neko moze da pravi takva srranja ?? KAKO ????
Plaćenici, završiće u paklu. To je verovatno pravio neko ko nikada nije otkidao na taj strip. A recimo Dellamorte Dellamore
to his 1994 film. Soavi plans to shoot the film sometime near the end of 2011 or early 2012. He will produce the film himself and wants the film to be a great, strong, shocking Italian horror film."

Poslednja izmena:
Bodyguards and Assassins (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1403130/?licb=0.5739176490039762

(8/10)

Film je istorijski i deshava se samo o planiranju nekom pre veliki Kineske revolucije,
pre 1 svetskog rata, pa mi je po tome bio jako interesantan, toliko se malo zna o tome.

Koliko je samo od tih 400+ miliona Kineza stradalo u doba mira posle drugog svetskog rata,
od komunista pa i danas, bash neverovatno, ali beda i populacija je to velika.

red_hill_poster.jpg

Posto volim drame,horore,pshiho price koje se desavaju u malim zabitim gradovima,uzeh da odledam ovaj australijiski,moderni,poluvesteren,ovde preporucen par puta,..iako pocetak pomalo obecava,razvoj price je blago njesra,naivan i jednolican..ne kazem da sam imao prevelika ocekavanja,al ovo je razocaralo i to malo polozenih nada..5.5 | 10

Posto volim drame,horore,pshiho price koje se desavaju u malim zabitim gradovima,uzeh da odledam ovaj australijiski,moderni,poluvesteren,ovde preporucen par puta,..iako pocetak pomalo obecava,razvoj price je blago njesra,naivan i jednolican..ne kazem da sam imao prevelika ocekavanja,al ovo je razocaralo i to malo polozenih nada..5.5 | 10

Možda si imao pogrešna očekivanja? Ti si tražio nešto novo, a Red Hill se pridržava i igra (uspešno, mislim) sa svim opštim mestima i konvencijama žanra... Mene je podsetio na Karpenterove filmove, i Voltera Hila, pa i na Skorsezea (After Hours), i još gomilu nekog treša... dok sam ga gledala imala sam utisak da pratim nešto što volim i znam, ali je dovoljno drugačije da me nasmeje i zabavi (sve životinje u filmu, recimo).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back