Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam koliko sam zakasnio da se ukljucim u ovu diskusiju ali svejedno ...jednostavno je objasnjeno ( ne znam tacno od strane koga ,kad i gde :P ) svo to preterivanje u azijskim filmovima ! Granice njihovog poimanja tabua u odnosu na ostatak sveta ,daleko su vece ...tolerancija na sve moguce ( kako ih mi dozivljavamo ) gadosti ,opet je mnogo izrazenija ,i eto odgovora na sve nase nedoumice !
Shime je tu ,diskotovao je ,ali ne znam jel vam preporucio film 3 extremes ...tu mozete da vidite dosta toga iz njihovog opusa ...zaista dosta toga !!!
Nisam ga preporučio jer je upitno da li su spremni za njega,moram suptilnije na kašiku da preporučujem!Interesantno zapažanje mada postavlja se pitanje da li su oni ispred vremena ili kasne za nama,po meni oni šire granice i to na vrlo inovativan način iz razloga jer imaju bogatu istoriju i kulturu punu bajki,priča iz daleke pra prošlosti,samo kulturrno bogate nacije mogu praviti dobre filmove,kao što su u Evropi uvjek bili francuzi,prosto ih obožavam!

A po pitanju seksa na filmu zar postoji seks bez smisla?! Monica Bellucci i Vincent Cassel su pokazali u eksplicitnim scenama silovanja od 11 minuta kao se to radi.Sve ima smisla ako se zna šta se hoće jer ovaj film je unjeo revoluciju po pitanju tabu tema!Tabu tema ne postoji više,dobro došli u 21 vijek!
http://www.imdb.com/title/tt0290673/

Zbog tog filma su se oni skoro razveli.

A po pitanju seksa na filmu zar postoji seks bez smisla?!

U smisli filmske radnje - da. Sada u svakom filmu postoji scena tucanja, a neke od tih scena nit' su hot, niti na bilo koji način doprinose radnji ili boljem razumevanju odnosa između likova. U mejnstrim filmovima su to scene u kojima vidimo seks na isi način kao što vidimo junka koji ujutru pere zube ispred ogledala.

U smisli filmske radnje - da. Sada u svakom filmu postoji scena tucanja, a neke od tih scena nit' su hot, niti na bilo koji način doprinose radnji ili boljem razumevanju odnosa između likova. U mejnstrim filmovima su to scene u kojima vidimo seks na isi način kao što vidimo junka koji ujutru pere zube ispred ogledala.

Ili opet krajnost u turskim serijama gde nema cak ni poljupca ...Najveći izliv emocije, zagrljaj...

Chloe.jpg

Prica o sredovecnoj zeni,koja sumnja da je muz vara i angazuje mladu,lepu devojku da pokusa da ga zavede,da bi ona mogla da proveri da li ce njen muz pokleknuti.....U filmu mogu reci ima dosta erotike,prica je ok,ali po meni dosta usporena i nekako bih ja licno i sam kraj izmenila.....Juliane Moore jeste ovako ok glumica,ali mi je uzasno iritantna kao pojava i prosto nikad ne mogu da se saosecam s njom gde god je gledala jer mi je totalno antipaticna...Amanda i Liam su u ovom filmu ok,Liam je pogotovo imao bolje uloge od ove...
6.5/10

Verovatno rimejk francuskog filma Nathalie... - u francuskoj verziji glume Depardije, Emanuel Bear i Fani Ardan - možda će ti se ova verzija više svideti. Meni se film dopao, a pogotovo izbor Fani Ardan za ulogu zbunjene i nesigurne žene, odlično je odigrala ovu ulogu, saosećanje nije bilo problem, naprotiv.
http://www.imdb.com/title/tt0348853/

18366718.jpg

nathalie--800-75.jpg

Poslednja izmena:
troy_love.jpg

Dobar je iako previše moderan holivudski za mene...Pit je dobro izneo ulogu a i Blum i ostali...Vredi pogledati,ima dobrihscena 9/10
dream-house-movie-poster-550x813.jpg

Dobar je baš ima neizvesnosti ''zgrabi'' te kad se najmanje nadaš,ima jeze..:)Iako tema nije nova fino je urađena...Lep je film iako tužan..10/10

troy_love.jpg

Dobar je iako previše moderan holivudski za mene...Pit je dobro izneo ulogu a i Blum i ostali...Vredi pogledati,ima dobrihscena 9/10
dream-house-movie-poster-550x813.jpg

Dobar je baš ima neizvesnosti ''zgrabi'' te kad se najmanje nadaš,ima jeze..:)Iako tema nije nova fino je urađena...Lep je film iako tužan..10/10

Troja je po meni odlicna. Klasican holivudski film epskih razmera.

Dream House.
Gledao sam ga kada je izasao. Bio sam na ivici fotelje sve vreme. Nije mi jasni zasto je na IMDB-u ovako lose ocenjen.

Verovatno rimejk francuskog filma Nathalie... - u francuskoj verziji glume Depardije, Emanuel Bear i Fani Ardan - možda će ti se ova verzija više svideti. Meni se film dopao, a pogotovo izbor Fani Ardan za ulogu zbunjene i nesigurne žene, odlično je odigrala ovu ulogu, saosećanje nije bilo problem, naprotiv.
http://www.imdb.com/title/tt0348853/

18366718.jpg

nathalie--800-75.jpg

e videh posle da je to rimejk,nisam znala za ovaj francuski :) verovatno je bolje odradjen :)

Ono što je pisac htjeo da kaže je da seks više nije tabu tema kao nekada i zato se pojavljuje u filmovima i kada nema potrebe za tim.Ne mora ništa ni da pokaže niti simboliše jer on predstavlja ljudsku svakodnevnicu i više se ne stidimo toga, kao jutarnje pranje zuba ili umivanje koje je u skoro svakom drugom filmu!A čemu to?Ili kupanje u kadi ili tuširanje na filmu,eto obrati pažnju na ove četiri stavke bez kojih može svaki film a i ne mora!Dakle seks nije ništa posebno više zanimljiv,sada je u modi prikazivti gej fazone,to je još uvjjek tabu,zato se u filmovima 21 vijeka na direktni ili indirektni način pojavljuje ovaj fenomen,ona ima druga pedera ili lezbo,on ima prijatelja i tako to,prožimaju se u skoro 80 posto novijih filmova.Zato jer je in i jer je trendi,filmska industrija je čudo!Samo to niko ne gleda malo dublje,ovaj naš domaći film Parada predstavlja klasični naručeni film za nas tvrde balkance,da skontamo da gej i nije toliko ništa strašno,da su i to ljudi i da ih ne trebamo lemati palijama!Ali mene te fore i fazoni ne mogu tako lako zavarati,ja imam formirano mišljenje o njima odavno i smatram ih začetnicima anarhije i propasti civilizacije!Živi bili pa ne vidjeli jer to vrijeme tek dolazi za nekih par stotina godina kada će pravo čudo i blagoslov biti da rodite zdravu bebu!z;)

Poslednja izmena:
Ja ti preporucijem oba.

Contagion je malo spor, ali vrlo interesantan i ima dobar kraj, malo iznenadjenje...

Odgeldaj neces se pokajati.

:ok: gledam pa javljam utiske

http://www.imdb.com/title/tt1214962/
Justice-poster-nicolas-cage.jpg

Kejdz u ulozi muza-osvetnika koji se hvata u kolo s djavolom po sistemu "put do pakla je poplocan dobrim namerama". U osnovi dobra prica, sa potencijalom koji nije ni upola iskoriscen. Kraj se vidi vec na pocetku i ni jednog trenutka se ne dovodi u pitanje. Ovakva ideja bi bila odlicna za Hickoka koji bi je zacinio sa dovoljno paranoje, misterije i neizvesnosti, ali za razliku od Donaldsona, ne bi preterao sa insistiranjem na sveprisutnosti organizacije s kojom glavni junak ima posla. Ovako se stice utisak da je bukvalno svaki drugi gradjanin Nju Orleansa clan te tajne grupe, sem naravno par glupih pandura. Ipak, nije los film za jednokratnu zabavu. Setite se toga dok budete gledali Ghost Rider 2.

6.5/10

Poslednja izmena:

Pun rupa!!!Na par mesta sam se bas nasmejala....od zalosti,sta su napravili..Glumci-ocajni!

Film nije nesto posebno, mrzim glumce kao sto je ovaj glavni Taylor Lautner, najvise zato sto je jedva malo stariji od mene, a izgledao kao da se ceo zivot kljuka steroidima. Nije da mi to smeta, ali toliko je glupo videti tako nesto, jer je daleko od realnosti. Ali ja moram da priznam da je film iako pun rupa, kako ti kazes, vrlo interesantan, i dugo treba dok ti otkriju zbog cega ga uopste jure. Klasican akcioni teen film. Moze se odgledati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back