The Thing 2011
Ovo je quite decent,kad se rezidui moonshine i ostalog etil-alkohol copora u meni dezintegrisu mozda to i nece bit bas tako.
Niko nije ni sumnjao u to,ali da se to izruci,ovo nije ni primac onome sto je Karpenter uradio,to eksternalizovano destilovano zlo se ne moze ponoviti.
Ali super sto imamo ovaj prequel pa da vidimo do kakvog je picvajza doslo prije nego je Kurt Rasel dovatio bacac plamena,a i da osmotrimo malo na sta lici ovo intergalakticko lavkraftoidno stvorenje,damn,motherfucker is ugly.
Pitam se kako je ovaj kosmicki megdandzija od svih mogucih mimikrija zavrsio ovakav,jer nema sanse da mu je ovo izvorna morfologija.
Ono sto je upadljivo u ovome prequel-u je da je ovo stvorenje neuporedivo gluplje nego kod Karpentera,ko je gledao primjetio je kako krece da meandrira u amorfnu pipkoidnu masu a da pri tome niko nije ni posumnjao u njega,pa se ja pitam(jos jednom) kako je ovaj organski haraclija toliko zulumario po vaseljeni a da ga niko nije sredio,jer mozdane funkcije mu nisu previse naprednije u odnosu na Dzejsona.
Naravno tu je i par omaza Dzonu Drvodelji,poput zagledanja u gore lijevo sest,napao te karijes i ostali shit...
Pregrst onih mindless slasher shocker-a,jurnjave,malo paleontologije, ocekivao sam nesto vise o porijeklu ove aveti,ali leglo je za ove svetkovine.
6