Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pogledaj film, kirsten danst nije imala bolju ulogu
a i takva fragilna, ispušena od očevih restrikcija, dok je pisala markerom imena dečaka po gaćama, izgledala je moćnije nego kao marija antoaneta lično, koliko joj je devičanska samosuicidna uloga lepo legla, kec na deset, osam crno u rupu i t ddddddddddddd

http://2.***************/-RbflGmdxCzw/TZ4wATMAJ4I/AAAAAAAACkQ/EsNq3hjygCM/s640/DVD_502_Hanussen.jpg

Mađarsko-nemačka koprodukcija jednog od naitrigantnijih osoba izmedju dva svetska rata. U istoriji je zabeležena čak mogućnost da je podučavao Hitlera manipulacijom masama i mimikom. Rođen istog dana kao sam Hitler ovaj jevrej koji je je I sv. ratu ratovao na strani Kajzera je bio samoproklamovani vidovnjak i posedovao je moći telepatije sugestivne hipnoze. U filmu je njegova biografija obrađena više na ličnom pristupu i kako je napredovao kao iluzionista i vidovnjak kroz Srednju Evropu...

poster.jpg

Invincible (2001)

hvala puno, ali nisam se setila zbog likova nego mi poster izgledao poznato - kad ono isti lik z:)
Hanussen (1988) nisam gledala

Ma uhvatila si ga na delu, to je najvažnije : )

Invincible je čudan film, nekako neujednačen, ne sećam ga se dobro pa neću da grešim dušu. A Hanusen je deo trilogije (svi filmovi mogu da se gledaju odvojeno, ali imaju sličnu temu) uz Redla i Mefista, i te filmove uvek svima preporučujem - Sabo je ozbiljan reditelj, pravi umetnik i srednjoevropski intelektualac (i gospodin čovek) koji se bavi ozbiljnim stvarima... čak i kada je kao neozbiljan (Meeting Venus, Being Julia).
Izvini, nisam mogla da odolim, morala sam malo da indoktriniram, jer mi je on na listi 5 najdražih reditelja (iako nisam videla rane radove) :)

the tree of life
http://www.imdb.com/title/tt0478304/

koliko sam dosad video, ovaj film ili ultra hvale, ili ultra pljuju
ni blizu sam toga da poljujem, još nisam poptuno načisto s njim, za razliku od avatara, koji mi nije bio ništa posebno, osim tih 3d fora, zbog čega je vredelo otići u kino
mrzi me sad da kakim naširoko o filmu, meni se kod njega dopada što vas tera da zavrtite svoj film god ga gledate, pa i posle
dakle, kad ga budete gledali, ne trudite se da skapirate, jer tu nema ništa posebno da se skapira, nego se samo prepustite
e sad, da vam govorim gde vas to može odvesti, glupo je

... Saro, isprdela si ovde sve i svasta ali nigde ne rece da l' ovaj film moz' da se odgleda ili ne z:mrgreen:... mis'im sa 10 dina zakasnjenja...sad pogledah trejler... svi muski likovi podsecaju na ono sto smo od malena uceni da gazimo na velikim odmorima... a klinke mi izgledaju turobno... vrdziniti smo gubili na ribama potpuno drugacijeg kova :bob: -

zmyz5f.jpg

... cini se da je ipak potrebna neka svesna identifikacija da bi moglo da se izdrzi kroz sat i po tandrkanja u ovom filmu... ili mozda gresim...

prpl hejz tebra

Taurunum-10.jpg

dzrzi bojz...
da,da, kad su cvetale tikve kova...

moze da se gleda,kazem ti , nije toliko zenskast da ne mogu muskarci da ga gledaju.
al ako nemas ta jtrip, ah nedodirljivost, ah device marije, ah, onda i ne znam.
i ja se ne identifikujem ama bas ni sa kim odatle,pa gledah normalno. a moj ego obicno zahtijeva da se identifikujem sa nekim prilikom gledanja filma.
a trip fontejn ulazi u izbor 150 najdebilnijih frizura koje ste vidjeli na filmu.

fino ti je sve pusi srochila. i mjuza je super (da,upravo sam rekla mjuza)

da,da, kad su cvetale tikve kova...

moze da se gleda,kazem ti , nije toliko zenskast da ne mogu muskarci da ga gledaju.
al ako nemas ta jtrip, ah nedodirljivost, ah device marije, ah, onda i ne znam.
i ja se ne identifikujem ama bas ni sa kim odatle,pa gledah normalno. a moj ego obicno zahtijeva da se identifikujem sa nekim prilikom gledanja filma.
a trip fontejn ulazi u izbor 150 najdebilnijih frizura koje ste vidjeli na filmu.

fino ti je sve pusi srochila. i mjuza je super (da,upravo sam rekla mjuza)

Pa o tome i pricam... vise ne mogu da gledam filmove u kojima ne mogu da nadjem indentifikaciju, ego projekciju... zato transformerse, transpotere i fart komedije vise ne mogu da gledam... a one azijatske filmove nikada nisam ni mogao zbog zutackih faca... a za ovaj film cini mi se da sam okasnio 13 dina.

Oh well..

Odoh da gledam Immortals :lol:... cita'o sam kod Mr Frojda da ego ne zeli da umre... da tripuje da je besmrtan. To je lmfi za mene....

... a one azijatske filmove nikada nisam ni mogao zbog zutackih faca...
Najzad neki k`o ja. Evo danas sam probao ultra hvaljeni Infernal Affairs (2002), ma ne vredi. Sve iste face, dok po`vatam ko je ko, ode pola filma. Kultura je tako daleko od naše, da ona skarlikanja i prenemaganja dodatno pojačavaju odbojnost. Ko ono može da svari i to sa oduševljenjem...svaka mu čast, not for me. A film...onako...da sam ukapirao ko je ko od glumaca, možda i ne bi bio loš. Ovako mi sve jedna ista faca skače po ekranu, uz ijaooooo, uiaaaa, koieeeee!

Unknown (2011)

Unknown.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1401152/

Zanimljiv akcioni triler koji drzi paznju...
Ok, kao i kod svake akcije, ima preterivanja, ali je sve to podnosljivo...
Prica moze da prodje, mada postoji X filmova sa zamenjenim, tj.izgubljenim identitetom...
Ipak, ovaj film ima dobar twist, koji pravi razliku i izvlaci pricu iz klisea...
Da rezimiram: dobra zabava za ove zimske dane, nista spektakularno, ali gledljivo...
Ocena: 7

Poslednja izmena:
Najzad neki k`o ja. Evo danas sam probao ultra hvaljeni Infernal Affairs (2002), ma ne vredi. Sve iste face, dok po`vatam ko je ko, ode pola filma. Kultura je tako daleko od naše, da ona skarlikanja i prenemaganja dodatno pojačavaju odbojnost. Ko ono može da svari i to sa oduševljenjem...svaka mu čast, not for me. A film...onako...da sam ukapirao ko je ko od glumaca, možda i ne bi bio loš. Ovako mi sve jedna ista faca skače po ekranu, uz ijaooooo, uiaaaa, koieeeee!

Taj rad... ja cak mogu da im razlikujem face... al im je mimika lica nepromenjena kroz citav film... sva su im lica natmurena za moje pojmove i jezik im je ultra brz sa onim odzvanjajucim chong cheng chung... ja u tome ne mogu da pohvatam glumu, da ocenim da l' je neko nesto tu dobro odglumio ili nije... svaka cast onome ko moze...

Najzad neki k`o ja. Evo danas sam probao ultra hvaljeni Infernal Affairs (2002), ma ne vredi. Sve iste face, dok po`vatam ko je ko, ode pola filma.

:lol:
Lica prepoznajem, ali imam drugi problem: ne mogu da zapamtim imena (originalne naslove, režisere, glumce). I zbog toga sam sasvim zapostavila taj deo sveta što se tiče filmova, vidim jedan od 30 hvaljenih. A verovatno bi bilo dovoljno posvetiti sat dva čitanju imena i naslova da malo dobijem 'filing' za jezik(e), i sve bi bilo ok. Pa, ako ništa drugo, bar imam ogromnu zalihu filmova za pogledati kada presuše ostali izvori...

(To je isto kao kad čitaš ruski roman od 500 strana sa 150 likova a svi imaju ono srednje ime, i sva su slična, pa još svako malo prozbore na francuskom - a prevod na kraju knjige... lol... tu Vudi Alen ima neku foru kad odjednom shvati da su Tsar i Czar ista osoba, tj. car :lol: )

americanbeauty.jpg

sad je ta tema vec istorshena i 100 puta vidjena...te ocajne domacjice, te little children, te revolutionary road(pi),te six feet under....ali da sam ga gledala 1999 sigurno bi svisnula od odusevljenja...
gluma mi je malo slaba,malo usiljena.
kevin spejsi :eek: what a stud.
ostalo,pohvale
7/10

Original postavio Compañeros
Original postavio bobiska1
Najzad neki k`o ja. Evo danas sam probao ultra hvaljeni Infernal Affairs (2002), ma ne vredi. Sve iste face, dok po`vatam ko je ko, ode pola filma.
Lica prepoznajem, ali imam drugi problem: ne mogu da zapamtim imena (originalne naslove, režisere, glumce). I zbog toga sam sasvim zapostavila taj deo sveta što se tiče filmova, vidim jedan od 30 hvaljenih. A verovatno bi bilo dovoljno posvetiti sat dva čitanju imena i naslova da malo dobijem 'filing' za jezik(e), i sve bi bilo ok. Pa, ako ništa drugo, bar imam ogromnu zalihu filmova za pogledati kada presuše ostali izvori...
(To je isto kao kad čitaš ruski roman od 500 strana sa 150 likova a svi imaju ono srednje ime, i sva su slična, pa još svako malo prozbore na francuskom - a prevod na kraju knjige... lol... tu Vudi Alen ima neku foru kad odjednom shvati da su Tsar i Czar ista osoba, tj. car )

ne kaze se dzabe....postoje dobri,losi i iranski filmovi :mrgreen:

imgres

Verovali mi vi na rec ja sam prvi put odgledao ovaj film...
Ispod prosecan film, sa ispodprosecnim glumcima... Seron Stoun u stilu
Isidore Bjelice, Majkl Daglas kao krimi-pajkan u kome se vodi rat izmedju
"dr Dzekila i Mr Hajda"... Na kraju pobedjuje, e nemam pojma ko pobedjuje
i ko je ubica i sta koji moj...Pridev ispodprosecan je odgovarajuci za ovaj film i ocena 6/10...

The Thing 2011
TheThingGb200911.jpg

Ovo je quite decent,kad se rezidui moonshine i ostalog etil-alkohol copora u meni dezintegrisu mozda to i nece bit bas tako.
Niko nije ni sumnjao u to,ali da se to izruci,ovo nije ni primac onome sto je Karpenter uradio,to eksternalizovano destilovano zlo se ne moze ponoviti.
Ali super sto imamo ovaj prequel pa da vidimo do kakvog je picvajza doslo prije nego je Kurt Rasel dovatio bacac plamena,a i da osmotrimo malo na sta lici ovo intergalakticko lavkraftoidno stvorenje,damn,motherfucker is ugly.
Pitam se kako je ovaj kosmicki megdandzija od svih mogucih mimikrija zavrsio ovakav,jer nema sanse da mu je ovo izvorna morfologija.
Ono sto je upadljivo u ovome prequel-u je da je ovo stvorenje neuporedivo gluplje nego kod Karpentera,ko je gledao primjetio je kako krece da meandrira u amorfnu pipkoidnu masu a da pri tome niko nije ni posumnjao u njega,pa se ja pitam(jos jednom) kako je ovaj organski haraclija toliko zulumario po vaseljeni a da ga niko nije sredio,jer mozdane funkcije mu nisu previse naprednije u odnosu na Dzejsona.
Naravno tu je i par omaza Dzonu Drvodelji,poput zagledanja u gore lijevo sest,napao te karijes i ostali shit...
Pregrst onih mindless slasher shocker-a,jurnjave,malo paleontologije, ocekivao sam nesto vise o porijeklu ove aveti,ali leglo je za ove svetkovine.

6

Svaka ti je ka u Lausevica...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back