Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam upao u fazu koja se moze nazvati (WWII - Nazi - Jewish - Holocaust - Lov na Nazi ) mada to nije faza,uvek sam voleo takve filmove.
Zasto? Nemam pojma!
Preporucujem 4. filma koja zaista treba pogledati koga zanima tematika:

Flammen & Citronen (2008)

Odlican film o ratnim dogadjajima u Danskoj.

La rafle. aka. The round up

Super film o prvim danima progona jevreja iz Pariza,o izdaji jednog dela Francuske.

Elle s'appelait Sarah aka. Sarah's Key

Ovaj film je tako reci nastavak filma "La rafle" i traba ga pogledati posle njega ali opet su totalno dva odvojena filmska ostvarenja.
Takodje glavnu ulogu u filmu igra prelepa (po mom misljenju) Kristin Scott Thomas.

Walk on Water

Doslo je vreme za "naplatu" , film govori o trazenju Nazi-ja

Eto toliko za sada, ako ima neko neku preporuku za filmove o ovoj tematici neka preporuci.

http://www.imdb.com/title/tt0873886/
Red-State-2011-film.jpg

Nakon svih onih Prodavaca, Dogmi i ostalih avantura Dzeja i Tihog Boba, Kevin Smit je odlucio da snimi jedan malo ozbiljniji film, u kojem ce pokusati da ismeje americke religiozne fanatike. Kazem "pokusati", jer se ovaj projekat negde od polovine pretvara u isto tako neuspelu i trapavu kritiku americke unutrasnje i spoljne politike, zakljucno sa zavrsnom scenom u kojoj vam Kevin kroz likove dva drzavna sluzbenika govori ono zbog cega vas je mucio proteklih sat i po vremena. A ako je vec hteo da ismeje SAD i nusproizvode njihovog sistema vrednosti, kao sto su ekstremni i agresivni hriscani koji mrze razvratnike, onda je mogao da se pozabavi i drugom stranom medalje, pa da malo skokne do San Franciska i snimi ono sto se tamo desava na ulici za vreme gej parade. Cisto objektivnosti radi.
Ono sto je posebno zanimljivo u vezi ovog ostvarenja jeste da se na mnogim sajtovima, pa i na IMDB-u, ono reklamira kao horor iako nema nikakve dodirne tacke ni elemente ovog zanra. Naravno, pod uslovom da ne racunamo katastrofalno losu glumu pojedinaca (obratiti paznju na serifa i njegov izraz lica u svakoj sceni), niz nelogicnosti u prici (clanica crkve trckara okolo u kratkom sortsu), kao i vidljivi uticaj malog budzeta (ipak, nisu ovo Prodavci pa da najveci deo novca ode na scenario)... Do nekih 15-ak minuta pre kraja, mislio sam da mu dam 3/10, i to samo zbog preslatke Keri Bise (to je ova na slici), ali zbog nacina na koji se zavrsava njena uloga, kao i one dvojice u zadnjoj sceni, odustao sam. Keri mozete da gledate i na drugim mestima, a ovo slobodno zaobidjite.

2/10

Poslednja izmena:
Први после бога-Руски филм о подморничком официру, његовој посади и подвизима за време Другог Светског рата. Филм има своје квалитете, али га је добрим делом покварила потпуно непотребна холивудска жеља за спектаклом и амерички синдром срећног завршетка, као и склоност ка повећаној дози патетике...

http://3.***************/-x3xDczeSrDw/Te7vYyNLKUI/AAAAAAAAAmY/4F1ifVVrWK8/s1600/pillowtalk_lobby6_tn.jpg

Prisetih se posle ovog filma dobrih starih vremena iz 2000 kada sam imao dvojnike na telefonu pa kao klinac prisluskivao razgovore...
Prica o dvoje ljudi u velikoj jabuci koji su osudjeni da budu dvojnici preko zice... Sa jedne strane zavodnik, da bude veci apsurd igra ga Rok Hadson koji je u privatnom zivotu bio homoseksualac i umro od side( Inace da je danas ziv verovatno bi bio dobar drug Dzordz Majkla ili Eltona Dzona), a na drugoj strani zice usamljeni MILF kome je spavaca soba dosta monotona... E sad uvek je tu neka treca osoba
iz ovog ili onog razloga da ucini pricu zanimljivijom... Preplitanje njihovih zivota slucajni sastanci, bla bla bla... Sve u svemu ocekivao sam ispod presecan film a dobio ruku na srce simpatican film( nadam se da ovo ne zvuci gej o.O ) :D
Ocena 7/10

Forbydelser-Солидан дански филм са неколико недоумица. Највећа ми је била то што је главна глумица, жена, свештеник(проповедник) у женском затвору. Нисам још чуо за жене свештенике, али ипак је то Јевропа. Када затрудни, а доктор јој саопшти да постоји могућност да дете буде хендикепирано, она почиње да губи контролу, што утиче и на њен однос са затвореницама, као и ,,свештенички позив''.

http://3.***************/-x3xDczeSrDw/Te7vYyNLKUI/AAAAAAAAAmY/4F1ifVVrWK8/s1600/pillowtalk_lobby6_tn.jpg

Prisetih se posle ovog filma dobrih starih vremena iz 2000 kada sam imao dvojnike na telefonu pa kao klinac prisluskivao razgovore...
Prica o dvoje ljudi u velikoj jabuci koji su osudjeni da budu dvojnici preko zice... Sa jedne strane zavodnik, da bude veci apsurd igra ga Rok Hadson koji je u privatnom zivotu bio homoseksualac i umro od side( Inace da je danas ziv verovatno bi bio dobar drug Dzordz Majkla ili Eltona Dzona), a na drugoj strani zice usamljeni MILF kome je spavaca soba dosta monotona... E sad uvek je tu neka treca osoba
iz ovog ili onog razloga da ucini pricu zanimljivijom... Preplitanje njihovih zivota slucajni sastanci, bla bla bla... Sve u svemu ocekivao sam ispod presecan film a dobio ruku na srce simpatican film( nadam se da ovo ne zvuci gej o.O ) :D
Ocena 7/10

Ne zavaravaj se - filmovi sa Doris Dej jesu gej :)
Šalim se, sećam ga se zbog onog podeljenog ekrana i jarkih boja, ok je, a ko voli DD treba da ga gleda u kombinaciji sa That Touch of Mink: slična priča ali zavodnika glumi još zavodljiviji Keri Grant. Doris Dej je i tu čedna da čednija ne može biti - ništa od seksa pre braka!
http://www.imdb.com/title/tt0056575/
poster.jpg

Ocena 7/10

NY lektira

http://kakavfilm.com/wp-content/uploads/2011/09/Drive2011Poster.jpg

Ovo je baš onaj slučaj kada kažu ''usporeni film'', skoro 40, 50 minuta nema nikakve radnje, glavni glumac jedva progovara, i onda na kraju poludi, kao neka mešavina ''Transportera'' i ''Taksiste''.

Video sam na par anketa da je ovo kao najbolji film snimljen u 2011., nisam ih puno gledao, al' ako je ovo ''number 1'' kakvi su onda tek ostali...
Meni je sjajan film. Ryan Gosling odlicno odglumeo, a soundtrack savrsen!

"Melancholia"
Kada pogledam film, a sutra i dalje intenzivno razmišljam o njemu onda znam da je dobar, čak iako nisam razumeo svaku scenu. Zato ovaj film treba pogledati bar dva puta.

Planeta koja prilazi zemlji je nesumnjiv SF motiv, ali ovde ona ima metaforicki smisao, tako da etiketu ''SciFi'', koja stoji na IMDB-u, treba zanemariti... pa ipak, nisam mogao da izbacim iz glave ''rupe'' koje film ostavlja u astrofizici i zakonu gravitacije. To, i ponekad preterano nervozan rad kamerom iz ruke, kada to ne doprinosi ničemu, kod mene će spustiti ocenu na 8/10. Bar dok ga ne pogledam još jednom.

"Melancholia"
Kada pogledam film, a sutra i dalje intenzivno razmišljam o njemu onda znam da je dobar, čak iako nisam razumeo svaku scenu. Zato ovaj film treba pogledati bar dva puta.

Planeta koja prilazi zemlji je nesumnjiv SF motiv, ali ovde ona ima metaforicki smisao, tako da etiketu ''SciFi'', koja stoji na IMDB-u, treba zanemariti... pa ipak, nisam mogao da izbacim iz glave ''rupe'' koje film ostavlja u astrofizici i zakonu gravitacije. To, i ponekad preterano nervozan rad kamerom iz ruke, kada to ne doprinosi ničemu, kod mene će spustiti ocenu na 8/10. Bar dok ga ne pogledam još jednom.

Hoćeš posle da dođeš na http://forum.krstarica.com/showthread.php/521091-Zoom-in-Melancholia ?

Šalim se, sećam ga se zbog onog podeljenog ekrana i jarkih boja, ok je, a ko voli DD treba da ga gleda u kombinaciji sa That Touch of Mink: slična priča ali zavodnika glumi još zavodljiviji Keri Grant. Doris Dej je i tu čedna da čednija ne može biti - ništa od seksa pre braka!
poster.jpg

Dosta je bilo ovakvoh melodramo-komedija-romantika... Idemo na westerne...:)

MPW-33797

Cetri jahaca, cetri slucajna partnera sa istim ciljom. Put u Silverado...A tamo novi serif,stari partner,secanja, uspomene...
Vreme je za naplatu... Dosta dobar scenari, vrlo solidna glumacka ekipa... Zmerka Kevin Kostner malo ozbiljniji i dobijamo
klasik... Ovako neozbiljno, ne uklapa se u pricu... Ocena 7/10 (i to je mnogo)

poster.jpg

Mogao si nešto onako iz srednjek veka!:hahaha::per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back