Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naboer (2005) 4/5

uf dobar prvo sam misleo da su jonove komsike neke ninfomanke i da oce da ga seksaju
reko blago njemu taman mu dobro dosle posto ga devojka ostavila
pa kad sam video kako im je prljav stan i sve razbacano
reko ovo neke prgave lude veje
i kolko li kvadrata ima onaj stan ono vrata do vrata neki uski hodnici samo da se izgubis

http://www.imdb.com/title/tt0453383/?ref_=fn_al_tt_1

73_d_81578_0_Naboer.jpg

Neki kultni koje do sad nisam gledala:

Fahrenhiet 451 http://www.imdb.com/title/tt0060390/
Die Ehe der Maria Braun http://www.imdb.com/title/tt0079095/?ref_=nm_knf_t1
Le charm discret de la bourgeoisie http://www.imdb.com/title/tt0068361/?ref_=nv_sr_1
La caduta degli dei http://www.imdb.com/title/tt0064118/?ref_=fn_al_tt_1

Sve neki totalitarizmi, nacizmi, pomalo i komunizma one republike Mirande, spaljivanje knjiga u dva od četiri.. Komedija, romansa, antiutopija, uvrnuta drama. Svaki sjajan na svoj način.

odlicni. bravo. daj jos.

Pogledajte prilog 322145
Lep filmić, volim te podsticajne filmove mada ima i tužnu notu na momente...Malo je na fazon Rocky-ja...Micky and Dicky xixixi...Baš je energičan ''tera te'' na vežbanje...:) Bejl me baš podseća posebno ovde na mog bivšeg ortaka koji je fizički i po frizuri bio isti on suvonjav, prgav, tvrdoglav i dosta opasan u tuči iako nije delovao na prvi pogled, ni po masi...Valberg je isto ok mada stalno čekam da počen da repuje kao u ''Marky Mark and Funky Bunch'':lol: Svejedno dobar ''retro'' film koji vredi pogledati ako ništa drugo da popravi raspoloženje...10/10

Dobar film, pogotovo što je rađen po istinitom događaju. Bejl kao i u većini uloga rastura, ovde pogotovo, a dobio je i oskara za ovu ulogu.

Los.Ojos.De.Julia.2010.DVDrip.XViD-LuCiFeR
http://www.imdb.com/title/tt1512685/

Španska limunadica. Prija kao promena ako ste se zasitili USA kinematografije, ali i dalje je reč o boičnoj limunad.
Ocena: jedava 3/5
Slepa devojka izvrašava samoubistvo. Njena rođena sestra je ubeđena da ju je neko ubio i kreće da istražuje šta se stvarno dogodilo. Međutim i ona polako gubi vid otkrivajući brojne sumljive stvari u vezi smrti njene sestre.

Less_than_zero_1987_poster.jpg

O droZi i drugim demonima....''Never trust a junky'' što bi rekli Ministry...Odličan iz osamdesetih baš pokazuje duh tog vremena, vedar, naivan i opušten...Posebno je to vidljivo u ponašanju ljudi i kadrovima koji nisu poput današnjih fabričkih gde nema ni čestice spontanosti...Interesantno je da je otprilike posle ovog filma Dauni zaista i zaglavio u bolnici i zatvoru zbog opijata...Život je čudan...A on je ovde super odglumio, stvarno je već tada pokazivao odličan talenat za transformaciju, uz Mekkartija i Gec, Spajdera...Volim i scene vođenja l jubavi nema lažnog morala kao danas. Baš sam uživao...11/10

12 Years a Slave (4)
Vrlo pažljivo sam pristupio ovom potencijalnom dobitniku Oscara za najbolji film,pre svega treba reći da je film rađen po zaboravljenoj knjizi(nekad vrlo popularnoj) Solomon Northup-a koji je opisao svoje doživljaje dok je bio kindapovan kao slobodan čovjek i odveden u roblje.Dakle film je u svojoj suštini vrlo dobar i na momente odličan,s glumačke strane korektno odrađen bez većih zamjerki,tužan i bez prevelike patetike kako to ameri znaju kada rade dramu.Scene bičevanja brutalne,mada mislim da je u stvarnosti bilo još gore,Mogu slobodno reći da sam ostao zadovoljan i zainteresovan za knjigu koju film nije baš u svaki detalj pratio ali kada se sve sabere i oduzme jedan interesantan film o tužnoj sudbini crnaca tamo u dalekoj velikoj nam Americi.Američki južnjački seljak je svjetski fenomen,njihov izgovor,kaubojsko ponašanje,maniri,ma divota od čovjekova.Crnci,šta reći,ja ih volim moram biti iskren,volim njihovu muziku,bluz,đžez,muzikalnost,volim njihov smisao za život i sreću.Da bar uvezemo par hiljada crnaca da nam poprave krvnu sliku,fizički imaju bolje predispozicije od bjelaca,ma kad bolje razmislim *ebo me svako što nisam crnac???Baš su gotivni! :D
italian-distributor-apologizes-for-12-years-a-slave-posters-76a4ea701b6f5a13dd9a6dedeff18700.jpeg

12-years-a-slave-movie-poster-20.jpg

628x471.jpg

21.jpg

Poslednja izmena:
The Girl with the Dragon Tattoo (2011) 1/5

nisam mogo da spavam celu noc i slucajno naletim na ovo oko jedan sat
pocetak bio zanimljiv posle ga oduzise dva ipo sata trajao ...mnogo
a ova scena sa slike kad bila otvorio sam sirom prozor da bude zima i kod mene
da bi se sto bolje udubio u film i mislim da se mikael zeznuo i to dobro jer nije koristio kondom

http://www.imdb.com/title/tt1568346/?ref_=fn_al_tt_1

19863476.jpg

6a00d8341c57f753ef01543426b80d970c-pi

''I picked up a Kaiser blade that was
sitting by the door.
Some folks called it a sling blade.
I called it a Kaiser blade.''

Podsetila me cela priča na '''omiljenim glumcima''...
Lepo urađen film, klasik iz devedesetih, zapravo jedna od stvari na koje pomislim kads se setim tih godina, težak ali ume i da nasmeje (više nego jednom), baš onako iskreno kao i da rasplače...Prosto čovek ne zna posle gledanja kako da se postavi prema celom pitanju ali ga baci u razmišljanje...Tornton ga je razbio kao i Volš, Blek, cela ekipa u stvari skoro da nema slabe tačke...Sviđa m i se kako film govori o jednostavnosti a ipak na prvi pogled nepoštenosti života il i sudbine od koje neki ma šta da rade ne mogu pobeći...Još jedna od stvari koja m ije super u filmu je težak južnjački naglasak sa dosta '' i reckon'', ''old boy'', ''feller'' i sličnih arhaičnih izraza. Mislim i da je Tornton daleko od ''seljačine koja se ne trudi mnogo'' (:mrgreen: ) jer je za ovu ulogu bio potreba ne samo trud već i hrabrost jer može da ''obeleži glumca'' za ceo život..11/10

La grande bellezza (5)
Ovaj film se bavi ospesijom modernog društva da zauvek svi izgledaju mlado,poželjno,u ovoj vizualno opijajućoj satiri, italijanski reditelj,inspirisan kako je i sam priznao Berluskonijevim sindromom,daje sebi dovoljno slobode da nam pruži šamar,osmjeh,tugu,sreću,ushićenje,oduševljenje ,šok,nevjericu,,zgrožavanje,uživanje i to sve u jednom.Mi posmatramo svijet iz perspektive Džepa Gambardele, čovjeka kojeg je izuzetno teško impresionirati jer je on zapravo video i doživeo sve.La Grande Bellezza je tehnički perfektan film. Zaista se ne dešava često da me neki film ovoliko kupi na oko,gluma Tonija Servilja je odlična,na momente maestralna,izgleda nadmoćno,nenadjebivo,uživljeno.Oživeo je Rim u tolikoj mjeri da čujete otkucaje srca,prikazao da je kultura destruktivna ako se ne kanališe,iznjeo bez pardona obrise dekadencije italijanskog društva, poniranja, gubljenja stvarnosti sa životom...
The-Great-Beauty-aka-La-G-010.jpg

Poslednja izmena:
Straw dogs
http://www.imdb.com/title/tt0067800/
Gledao ga kao klinac. Ostale samo asocijacije, pa sam rešio da ga obnovim...

Uz nesumnjiv šmek sedamdestih i mnogo seksipilnu Suzan Džordž, moram priznati, da sam ostao prilično ravnodušan na ovaj film. Ima tu simbolike, nesumnjivo, ali su mi rasplet, kao i kulminacija ispali baš neuverljivi. Utiska sam, da je film bivao sve lošiji, kako se primicao kraju. Dosta naivnih scena i poteza, nekako konfuzno portretisanje onih seljana, ne baš najjasnija premisa... Nemam pojma, očekivao sam mnogo više.

Straw dogs

Uz nesumnjiv šmek sedamdestih i mnogo seksipilnu Suzan Džordž, moram priznati, da sam ostao prilično ravnodušan na ovaj film. Ima tu simbolike, nesumnjivo, ali su mi rasplet, kao i kulminacija ispali baš neuverljivi. Utiska sam, da je film bivao sve lošiji, kako se primicao kraju. Dosta naivnih scena i poteza, nekako konfuzno portretisanje onih seljana, ne baš najjasnija premisa... Nemam pojma, očekivao sam mnogo više.

Filmove iz detinstva ne treba gledati opet ;) Cast izuzecima,ali uglavnom smo se svi razocarali.

Straw dogs

I m eni se čini da premisa bila prikazivanje sirovog i neshvatljivog nasilja kao u paklenog pomorandži više nego nekog dramskog zapleta...Ali ja sam ga gledao pre zilion godina...

I m eni se čini da premisa bila prikazivanje sirovog i neshvatljivog nasilja kao u paklenog pomorandži više nego nekog dramskog zapleta...Ali ja sam ga gledao pre zilion godina...

Ne umem da opišem ono što mi je bilo neuverljivo. Jednostavno, nije to, to. Na primer, film koji sam nedavno gledao Wake in Fright, mi je mnogo bolje legao, a postoje dodirne tačke sa ovom temom. Isto tako i Deliverance, se na nekom nivou spaja sa Straw dogs, ali mi je Deliverance, gotovo, pa, remek delo.

The_Town_That_Dreaded_Sundown_FilmPoster.jpeg

Odličan stari klasik, po istinitom događaju...Mislim da se može reći slobodno remekdelo, ispred svog vremena...Sviđa m i se kako je pomešan humor, recimo jurnjava prašnjavim putevima Arkanzasa i strava a strave zaista ima i to one iskonske kada se i sam gledalac potpuno identifikuje sa žrtvom i oseća njen bol, strah i bespomoćnost...Lokacije su isto izvrsne što doprinosi atmosferi...Genijalno je kako je ušao u um manijačkog ubice i njegovu vrlo inteligentnu ali krajnje bolesnu maštu...Baš zbog humora karakterističnog za 70.-te scene zla dolaze iznenadno i ostavljaju bez daha što je efekat malo režisera zna da postigne jer ili prevagne na stranu strašnog ili smešnog...Sviđa mi se i kako je prikazan idilični i mirni do tog momenta, gradić Teksarkana, pun pozitivne energije zbog kraja WWII i početka ekonomske obnove, nekako budi nostalgične uspomene na vreme kada ljudi nisu zaključavali vrata i bili opušteni sa policijom koju je krasio isti taj duh...Interesantno je da je ovaj masovni ubica gotovo identičan po načinu rada sa ubicom nazvanim ''Čudovište iz Firence'' koji je operisao u osamdesetim godinama prošlog veka ali i ''Zodijaku'' iz sedamdesetih u Americi i još par primera znači kao da postoji sekta ubica koje napadaju parove...:eek: Ekipa u kojoj e između ostalogi režiser kao nespretni policajac, je odlična i način rada policije je odlično prikazan...Zločinac koji je šokirao tadašnji jugozapad Amerike po svemu sudeći nikada i pored toga što je gotovo sva raspoloživa p olicija učestvovala u masovnom ''man hunt-u''' nezabeleženom do tada nije pronađen...:neutral:11/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back