Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
36 Hours (1965)

36hour.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0057809/

Ne znam zasto, ali imam neki fetis prema ovim trilerima smestenim u ratno okruzenje. Mozda zato sto je vecina njih pravljena po romanima ili novelama, pa imaju izvesnu dozu originalnosti.
Tako je i sa ovim filmom, koji zaista ima interesantnu pricu.
O cemu se zapravo radi?

Film je smesten u period nekoliko dana pred iskrcavanje u Normandiju.
Major Pajk (Dzejms Garner) je poslat u Lisabon, kako bi mu dousnik potvrdio da su se Nemci zeznuli i da cekaju saveznike Pa de Kalea. Medjutim, on biva kidnapovan od strane Svaba, koje su smislile savrsen plan kako da od Pajka izvuku tacan datum i mesto invazije.
Naime, nemacki major Geber (Rod Tajlor) tvorac je sistema koji se u proslosti pokazao veoma delotvornim. Drogiranom majoru Pajku farbaju kosu kako bi izgledao stariji, menjaju mu strukturu koze, a vani se postavlja dekor kao da se major Pajk nalazi u nekoj americkoj bazi.
Kada se Pajk probudi, uzasnut svojim izgledom i ne shvatajuci sta se desilo, major Geber, koji mu se predstavlja kao americki doktor, govori mu da je kidnapovan od strane Nemaca i da je pretrpeo neku vrstu amnezije usled soka, da je trenutno 1950. godina, da se nalazi u americkoj bazi u Nemackoj i da je rat zavrsen pobedom saveznika.
Naravno, vremenom ce major Geber, koji je pod konstantnim pritiskom Gestapoa, pokusati da za 36 sati izvuce iz majora Pajka informacije o saveznickom iskrcavanju.

Jedna jako zanimljiva, intrigantna filmska prica. Naravno, ima tu malo preterivanja, ali je bitno da film drzi paznju i da ima neke sjajne preokrete.
Odlicna saradnja Garnera i Tajlora. Njihove zajednicke scene su izuzetne.
Film koji ljubitelji trilera moraju pogledati.
Ocena: 8,5

Her (4-)
Her je futuristički,odlično zamišljen i ekranizovan film sa vrlo jasnom porukom.Ja sam ga shvatio na svoj način ali možda baš nisam mjeordavan jer nemam čak ni facebook profil,da nemam facebook profil!Daleko da sam tehnološki nepismen,u internet revoluciji sam prisutan od davne 1996-e,moj prvi chat program je bio ICQ,vjerovatno jedan od prvih u toj sferi,koristim skype sasvim normalno i druge vidove komunikacije ali na facebook se zgrožavam.Još kada sam čuo da Turci i Srbi koriste najveše facebook bilo mi je jasno da nikada neću otvoriti profil na facebooku.Evo me sjedim u kaficu,evo me sjedim u drugom kafiću,evo me sada šetam,llike,like,like,evo me sada jedem,znate šta jedem?Evo me sada u kuhinji,evo me sada kenjam,šaljem fotku sa WC šolje.Evo me sada,evo me sada...e pa *ebite se ,moju intimu nedam za sve pare ovog svijeta.Možda sam konzervativan,možda lud ali facebook je postao lek za isfrustrurane i iskompleksirane osobe,ja bih zabranio upotrebu facebooka ispod 18 i preko 50! :think:;)

Poslednja izmena:
Her (4-)
Her je futuristički,odlično zamišljen i ekranizovan film sa vrlo jasnom porukom.Ja sam ga shvatio na svoj način ali možda baš nisam mjeordavan jer nemam čak ni facebook profil,da nemam facebook profil!Daleko da sam tehnološki nepismen,u internet revoluciji sam prisutan od davne 1996-e,moj prvi chat program je bio ICQ,vjervatno jedan od prvhih u toj sferi,koristim skype sasvim normalno i druge vidove komunikacije ali na facebook se zgrožavam.Još kada sam čuo da Turci i Srbi koriste najveše facebook bilo mi je jasno da nikada neću otvoriti profil na facebooku.Evo me sjedim u kaficu,evo me sjedim u drugom kafiću,evo me sada šetam,llike,like,like,evo me sada jedem,znate šta jedem?Evo me sada u kuhinji,evo me sada kenjam,šaljem fotku sa WC šolje.Evo me sada,evo me sada...e pa *ebite se ,moju intimu nedam za sve pare ovog svijeta.Možda sam konzervativan,možda lud ali facebook je postao lek za isfrustrurane i iskompleksirane osobe,ja bih zabranio upotrebu facebooka ispod 18 i preko 50! :think:;)

Пре бих неком препоручио да одгледа "Бој на Косову" по 76 пут него овај филм.
Јбт колико су начичкали палми на постер страшно, прост човијек би помислио филм свих времена...

Пре бих неком препоручио да одгледа "Бој на Косову" по 76 пут него овај филм.
Јбт колико су начичкали палми на постер страшно, прост човијек би помислио филм свих времена...

Mislim da si prestrog ali daleko od toga je da je neviđena filmčina,meni je orginalan jer ima univerzalnu poruku odosno upozorenje u kome pravcu ide ovaj svijet!

Internet generalno može bitti i oružje i oruđe kao is sve ostalo u životu pitanje je samo šta tražiš i šta želiš...Ljudi se mnoggo lakše otvaraju kada su anonimni i to nekima kritičarima smeta ali niko nikog ne tera da bilo šta deli sa javnošću oni to sami rade...

Slažem se ali zar facebook nije postao klasično reklamiranje,često se pitam odakle kod ljudi tolika želja da se reklamiraju ili da podijele svima svoje fotografije s mora i sl.Daleko od toga da sam nekakav hejter ili asocijalan, čak naprotiv i volim se slikati,zajebavati ali nekako volim i taj album imati za sebe i pokazati samo probranim ljudima,ne znam možda previše egocentrično razmišljam.

Poslednja izmena:
Ne treba ti facebook za dobre iskrene prijatelje,od virtuelnog prijatelja nema sreće.Zar nije bolje otići na kafu/pivo s prijateljima i ispričati se...

nema tamo prijateljstva
ja taj fejsi buki koristim da bi kad kako gledo slike i vido sta ima novo kod ljudi sa kojima nisam stalno u kontaktu na primer familija ili neki drugari iz detinjstva
kad mi dosadi deaktiviram ga
5 ljudi ako ima sa kojima se dopisujem
vecina nije ni cao napisala samo lajkuju slike :roll:

.Evo me sjedim u kaficu,evo me sjedim u drugom kafiću,evo me sada šetam,llike,like,like,evo me sada jedem,znate šta jedem?Evo me sada u kuhinji,evo me sada kenjam,šaljem fotku sa WC šolje.Evo me sada,evo me sada...e pa *ebite se ,moju intimu nedam za sve pare ovog svijeta.Možda sam konzervativan,možda lud ali facebook je postao lek za isfrustrurane i iskompleksirane osobe,ja bih zabranio upotrebu facebooka ispod 18 i preko 50! :think:;)

Izvini molim te, na fejsu sam godinama, i ne znam dal sam i jednom procitala tako debilne statuse, jer nisam na vezi sa takvim retardima. Ako bih videla da mi neko salje takve budalastine, brate ide na blok i aj zdravo. Ja medju fejs prijateljima NEMAM isfrustrirane iskompleksirane osobe. To su sve ljudi koji se bave dobrotvornim radom, ljudi meni bliski koji zive daleko u inostranstvu, sve su to vrlo radni, zauzeti ljudi, delimo informacije o zajednickim akcijama, gde kupiti npr, zdravu hranu po nizim cenama, razmenjujemo svoja razmisljanja o vaznim zivotnim stvarima. Zapitaj se ko su ti ljudi sa kojima si friend na fejsu i zasto se opste druzis sa takvim smaracima. Ja to ne bih izdrzala.

OT: pre par dana pogledala Vuka Volstrita (trebalo mi 3 dana da ga odgledam), dobar je, odlicna gluma, nisam volela Leonarda do ovog filma, ali sad cu se stvarno razocarati ako mu ne daju onu golu statuu. Dallas buyers club - meni licno odvratan, mozda zbog Metjua koji mi je svugde odvratan sa onim svojim juznjackim dijalektom (on izgleda i ne ume drugacije da govori, u svakom filmu mi je isti), Leto je bio vise nego vredan gledanja. Sad mi preostaju jos American Hustle i onaj sa Meril Strip.

Izvini molim te, na fejsu sam godinama, i ne znam dal sam i jednom procitala tako debilne statuse, jer nisam na vezi sa takvim retardima. Ako bih videla da mi neko salje takve budalastine, brate ide na blok i aj zdravo. Ja medju fejs prijateljima NEMAM isfrustrirane iskompleksirane osobe. To su sve ljudi koji se bave dobrotvornim radom, ljudi meni bliski koji zive daleko u inostranstvu, sve su to vrlo radni, zauzeti ljudi, delimo informacije o zajednickim akcijama, gde kupiti npr, zdravu hranu po nizim cenama, razmenjujemo svoja razmisljanja o vaznim zivotnim stvarima. Zapitaj se ko su ti ljudi sa kojima si friend na fejsu i zasto se opste druzis sa takvim smaracima. Ja to ne bih izdrzala.
Ma nemoj bukvalno da shvatiš,karikirao sam,nemam ja ništa protiv facebooka,zato sam i napisao da bih zabranio upotrebu facebooka ispod 18 i preko 50.Takve statuse sam gledao kod raznih zagriženih facebookovaca(mojih prijatelja) pa mi za kafom prikazuju profile svojih tobože prijatelja koje nisu vidjeli 2 puta u životu.Evo npr. jedan mi drugar ima 2000 prijatelja na facebooku,to je jedan sveopšti cirkus kakvih gluposti se nagledaš.Ne kažem ja da tu nema prednosti ali kao što obično biva kod nas se pretjeruje u svemu.Neka djeca misle da je internet=facebook a realno nije ni 1 % od interneta u globalu.Ali nije i bitno,samo me inspirisao ovaj film pa sam prokomentarisao,bez uvrede facebookovci moji dragi! :D:D

nema tamo prijateljstva
ja taj fejsi buki koristim da bi kad kako gledo slike i vido sta ima novo kod ljudi sa kojima nisam stalno u kontaktu na primer familija ili neki drugari iz detinjstva
kad mi dosadi deaktiviram ga
5 ljudi ako ima sa kojima se dopisujem
vecina nije ni cao napisala samo lajkuju slike :roll:
Dosta je takvih...možda čak i većina

Одгледао "Миста"

http://www.imdb.com/title/tt0884328/

Оцјена: `нако...

Прва сцена с оном звјери у супер маркету ме је сморила, јер одмах се види да је онако лоше фејк одрађено у неком програму, после тога се одвија ок радња, ништа посебно, али крај је онако баш упечатљив и добро одрађен.

Her (4-)
Her je futuristički,odlično zamišljen i ekranizovan film sa vrlo jasnom porukom.Ja sam ga shvatio na svoj način ali možda baš nisam mjeordavan jer nemam čak ni facebook profil,da nemam facebook profil!Daleko da sam tehnološki nepismen,u internet revoluciji sam prisutan od davne 1996-e,moj prvi chat program je bio ICQ,vjerovatno jedan od prvih u toj sferi,koristim skype sasvim normalno i druge vidove komunikacije ali na facebook se zgrožavam.Još kada sam čuo da Turci i Srbi koriste najveše facebook bilo mi je jasno da nikada neću otvoriti profil na facebooku.Evo me sjedim u kaficu,evo me sjedim u drugom kafiću,evo me sada šetam,llike,like,like,evo me sada jedem,znate šta jedem?Evo me sada u kuhinji,evo me sada kenjam,šaljem fotku sa WC šolje.Evo me sada,evo me sada...e pa *ebite se ,moju intimu nedam za sve pare ovog svijeta.Možda sam konzervativan,možda lud ali facebook je postao lek za isfrustrurane i iskompleksirane osobe,ja bih zabranio upotrebu facebooka ispod 18 i preko 50! :think:;)

Citam sta pises ovde i jako cenim tvoje misljenje , vidim da ti se film u principu svidja . Ovo je univerzalna ljubavna prica , o neuzvracenoj ljubavi i velikoj patnji. Taj futuristicki tehnoloski element u prici je iskoristen samo kao alat i trik.
nevezano za moje misljenje o filmu , takodjer bezim od Facebooka kao djavo od krsta.

Citam sta pises ovde i jako cenim tvoje misljenje , vidim da ti se film u principu svidja . Ovo je univerzalna ljubavna prica , o neuzvracenoj ljubavi i velikoj patnji. Taj futuristicki tehnoloski element u prici je iskoristen samo kao alat i trik.
nevezano za moje misljenje o filmu , takodjer bezim od Facebooka kao djavo od krsta.
Da,u principu film je zaista dobar,odlično odglumljen sa vrlo jasnom zabrinjavajućom porukom.Nemam pojma,ne želim uvrediti facebookovce ali imam averziju prema lice-knjiga fazonu... :D mada naravno da ima časnih članova društvenih mreža.

Naidjoh na najveci promasaj u zadnjih 5 godina,a izgleda da ce biti I u sledecih 5.....
NURSE 3D
Zaista se ne secam kada sam gledala ovako nesto.Moram da priznam da sam,pored sjajnog postera,ocekivala jos sjajniji film....
Dakle...ono najgore u ovom sra** je glavna glumica.
Ovu lopatu sam morala da "guglam" da vidim da li je musko,zensko,trandza ili nesto trece....Zamislite nesto sa uzasnim perikama,sitnim ocima,uzasno iscrtanim ustima,krivim nogama...i ceo film se uvija I sapuce.Deluje kao "izduvana" Vendi....o glumi ne zelim ni da pricam...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back