Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Shutter Island:

7382fbb9b5f2ee6ca5e89c276c70f020.jpg

Uh, po meni - odličan! 10/10

Tedi Denijels dolazi sa kolegom Čakom na udaljeno ostrvo na kojem su smešteni najveći svetski prestupnici za koje nije bio dovoljan ni zatvor - oni su mentalno oboleli pacijenti, opasni kriminalni umovi.
Doktor koji je među rukovodiocima ustanove veruje da im treba pružiti mir, pokušati izlečiti bića koja žive kao duhovi. S druge strane, Tedi veruje da odbegla zatvorenica za kojom traga nije sve što se tamo krije, već da se na pacijentima vrše nehumane eksperimentalne operacije.

Očekujte neočekivano.

Populaire:

Francuski film koji me je veoma podsetio na mjuzikl "Funny face" sa šarmantnom Audrey Hepburn.

Moja ocena je 6/10, priča je pitka, opuštajuća, prijatna, zabavna, ali nije za "Wow" utiske.

Dražesni kostimi, soundtrack koji mi je već na download-u!

Simpatična Rouz je jedna od kandidatkinja za (u to vreme među mladim devojkama jako poželjno) mesto sekretarice u firmi nadmenog biznismena. Kada reši da je otpusti jer je neodgovorna i smotana, otkriva njen talenat na pisaćoj mašini i sklope pakt da je zaspoli za stalno ako mu na takmičenju daktilografkinja donese nekoliko pobeda...

2363d71075149362fbbfa79ec47ff55f.jpg

Poslednja izmena:
Ne treba ti "Ja mislim", dovoljno je da kažeš "Mislim",
a pravilno se kaže "Po mom mišljenu", ako želiš da naglasiš da se to tvoje mišljenje možda razlikuje od tuđih mišljenja.

kad zelis da naglasis da se tvoje misljenje razlikuje kazes JA MISLIM.
O boze, pa mislim da su nas u osnovnoj skoli ispravljali bas oko te stvari jedno 4 miliona puta.. Ne smeta meni to, meni smeta sto ispravljas drugog zbog gluposti samo da bi ispao baja, opsuj mu sve po spisku ako te bas nervira, nemoj ove kafanske fore kamiondzija

Ice Soldiers (2013)

http://www.imdb.com/title/tt3104304/
ice_soldiers.jpg

kao da ima dva razlicita dela, do pola i od pola. prvi deo je nekako misticniji, intrigantniji. drugi deo je rasplet sa malim iznenadjencetom na karju.

jeste sf ali je, onako, dosadnjikav. ima i prica koja je bolja od filma. dakle...ko gleda kajace se a ko ne gleda kajace se

interesantno je da je film sjajno snimljen, ulozen je trud i sredstva, scena i rekviziti, sa te strane nista mu ne nedostaje. cak mislim da je neuporedivo bolji od slicnih, pa i boljih, filmova od pre 10 i vise godina.

The Wolf of Wall Street (3+)
,dakle i prije Titanika DiCaprio je bio solidan glumac.Da ga Scorsese gotivi i više je nego očigledno,njegovu naklonost ne dobija trećerazredni glumac,istina je,DICaprio je vrlodobar glumac i vrlo je izvjesno da će dobiti Oscara za najboljeg glumca ali nisam se mogao oteti utisku da je ovo film čija je radnja totalna fikcija, ilizuja,nabildana,pretjerana,u klasičnom amer stilu.Ako se u film ubace *urve,droga,milioni dolara,raskoš,brzo bogaćenje ne znači automatski da je film genijalan.Ja sam ga shvatio kao parodiju jer sam se nekoliko puta od srca ismijao,pogotovo kada su bili pod opijatima,totalni treš.Za oko mi je zapao Jonah Hill,taj mutavo-retardirani izraz lica i nije baš pametno rešenje za uspješnog brokera,amaterski sam pratio dešavanja sa akcijama kod nas i to nije baš tako naivan posao gde para kapa kao luda,previše su banalizovali tako složen i riskantan posao,ali da se vratim na Jonah Hill-a zbog kojeg sam se toliko smijao,lik je urnebesan.On je glavni razlog zašto sam ovaj film shvatio kao parodiju,ta zaleđena retardirana faca je prejaka,izuzetno dobar glumac ali isključivo za komedije.Šta je je Scorsese imao namjeru da postigne snjim nisam siguran ali vrlo moguće da je htjeo ubaciti i dozu parodije.Gledljiv i ne dosadan film,ali opet s druge strane brzo svarljiv,brzo ću ga zaboraviti,to je sigurno.
PS.Dok sam ga gledao kroz glavu mi je proletio Fear and Loathing in Las Vegas i legendarni hod Johnny Depp-a kada je progutao tabletu od koje pomisliš da imaš rep :D:D:D
superbad_31_wenn1517248.jpg

Poslednja izmena:
La_Vie_d'Adèle_(movie_poster).jpg

sulud film
žena je ostavila
ovo
1.jpg
i ovo
2.jpg

radi ovog
3.jpg

šalu na stranu
(koju šalu?)
solidna drama, dosta gledljivo i da se ne lažemo dosta pretenciozno
ako ne od same ideje reditelja onda naravno od kritike
u suštini jedna obična životna (ljubavna) priča sa svačim pomalo nabacanim
svidja mi se taj kontrast između nabedjenih umetnika i mediokriteta
i svidja mi se što ovi francuzi - ko šta radi oni se ljube i natežu vino
aj da kažemo dobar, 3

a glumica Adèle Exarchopoulos
mi je presexy i preslatka, onako baš neprskana, mislim da je skoro sve vreme maltene bez šminke
(militantni pravoslavci će se složiti da su za to zaslužni ortodoxni grčki koreni)
Adele-Exarchopoulos:-Madame-Figaro-Magazine--01.jpg

Neki kultni koje do sad nisam gledala:

Fahrenhiet 451 http://www.imdb.com/title/tt0060390/
Die Ehe der Maria Braun http://www.imdb.com/title/tt0079095/?ref_=nm_knf_t1
Le charm discret de la bourgeoisie http://www.imdb.com/title/tt0068361/?ref_=nv_sr_1
La caduta degli dei http://www.imdb.com/title/tt0064118/?ref_=fn_al_tt_1

Sve neki totalitarizmi, nacizmi, pomalo i komunizma one republike Mirande, spaljivanje knjiga u dva od četiri.. Komedija, romansa, antiutopija, uvrnuta drama. Svaki sjajan na svoj način.

Stalingrad (2013)

http://www.imdb.com/title/tt1966566/

stalingrad_ver6_xlg.jpg

dva sata i 10 minuta! nije sala. veliki film.

tema je poznata i vec obradjivana, u ovom filmu rec je o jednog grupi vojnika i civila, relativno izolovanim, i njihovoj sudbini koja je odredjena vec samim tim sto su se nasli na tektonskoj ratnoj liniji hitlerovske nemace i macuske rusije. sve se tu lomi, zivot pojedinca, grada, drzave i zapadne civilizacije. i nije ni malo lako, jednio je lako da se strada.

volim filmove patriotske gde nemac fasista strada, znaci da je sve nenormalno i izopaceno kaznjeno a pravda je zadovoljena. rusija, a i mi, je platila suvise veliku cenu preko 20 miliona ubijenih gradjana. a nije toliko rusija pobila kada je zauzela veliki deo nemacke.

sam film je nekako holivudski. nije to ni lose za gledanje, ima par vesto napisanih likova i zapleta. sve je vrhunski uradjeno, meni samo muzika ponekad smeta, ona tiha prateca muzika, ali ja nisam muzicki obrazovan pa nema veze.

sve u svemu ratna prica, 9/10

ps ima neceg epskog u likovima koji znaju da je cena zivot, ali ostaju(ne beze) da odigraju svoju ulogu pred nadirucim zlom i samim tim ispune svoju svrhu, ljudsku, drustvenu i genetsku

Poslednja izmena:
Filth (3+)
Kakav ludački film,iako vuče na Trainspotting po količini konzumirane droge ipak se ne može porediti sa ovim sada već maestralnim klasikom ali za mene ipak prijatno iznenađenje godine.Zabavan britanac,odlično odglumljen,James McAvoy u najboljoj ulozi do sada...nekakva ludačka mješavina komedije i drame.

Shutter Island:

7382fbb9b5f2ee6ca5e89c276c70f020.jpg

Uh, po meni - odličan! 10/10

Tedi Denijels dolazi sa kolegom Čakom na udaljeno ostrvo na kojem su smešteni najveći svetski prestupnici za koje nije bio dovoljan ni zatvor - oni su mentalno oboleli pacijenti, opasni kriminalni umovi.
Doktor koji je među rukovodiocima ustanove veruje da im treba pružiti mir, pokušati izlečiti bića koja žive kao duhovi. S druge strane, Tedi veruje da odbegla zatvorenica za kojom traga nije sve što se tamo krije, već da se na pacijentima vrše nehumane eksperimentalne operacije.

Očekujte neočekivano.
Tek sad si ga gledala? Doobaf film.
Pozdrav za drustvo-nije me bilo par dana, bio na Kopu na skijanju....

Da, tek sada sam ga gledala. Nisam ni čula za njega dok ga dečko nije stavio na našu listu za filmski maraton, iskreno.
Elem...

Odgledah jedan odličan film, The bucket list...

http://www.imdb.com/title/tt0825232/

Moja ocena bi bila najviša, nemam nikakvu zamerku.

Filmski tandem je sjajno odabran, oduševila sam se njihovim timskim radom, priča me je istovremeno nasmejala koliko i rastužila, veoma je inspirativna.

bafb55fee6023d0b5c73af4f455b9b36.jpg

Dva stranca, obolela od raka, upoznaju se kao pacijenti na lečenju tokom deljenja sobe. Kada dobiju rezultate testova i loše vesti da neće poživeti još dugo osim ako se, sa malim šansama uspeha, podvrgnu novim, eksperimentalnim tretmanima, odlučuju da zajedno provedu ostatak vremena uživajući u životu, radeći stvari prema listi, koje su im do tada bile samo san. I eto zanimljivog world wide putovanja...

28b8baa7f37990c2c05e66917df3433e.jpg

Da pitam ovde,posto mislim da ga je neko preporucio,a nikako ne mogu da se setim naziva filma.Radi se o grupi prijatelja,koji se skupljaju i secaju svog detinstva.Mislim da je drama u pitanju.Secam se postera decaka,koji skacu u vodu,mislim pored neke sume.Moze pomoc,ako iko zna o kom filmu se radi,hocu da ga skinem?

Inace gledala Cabin fear-zero patient 2014...nije vredno pomena.Kec,kao vrata.

Da pitam ovde,posto mislim da ga je neko preporucio,a nikako ne mogu da se setim naziva filma.Radi se o grupi prijatelja,koji se skupljaju i secaju svog detinstva.Mislim da je drama u pitanju.Secam se postera decaka,koji skacu u vodu,mislim pored neke sume.Moze pomoc,ako iko zna o kom filmu se radi,hocu da ga skinem?

Inace gledala Cabin fear-zero patient 2014...nije vredno pomena.Kec,kao vrata.

The Kings of Summer

The Congress (3+)
Prekrasna,inteligentna,ozbiljna,ispred vremena animacija koja vas neće ostaviti ravnodušna.Jedno vanserijsko iskustvo koje ima šmeka i kombinaciju The Truman Show,The Matrix i možda Vanilla Sky a opet s druge strane orginalna u svojoj viziji virtuelnog umnog,vantjelesnog iskustva...

Efter brylluppet (Dansk film, 2006)
http://www.imdb.com/title/tt0457655/

Drama
Dobar film - ocena: 4/5

Danac koji se bavi humanitarnim radom sa siromašnom decom u Indiji se vraća u Dansku kako bi prikupio dobrovoljni prilog od milionera. Ispostavlja se da je milionerova ćerka ustvari biološka ćerka humanitarca, a da milioner umire od teške bolesti i da ga je ustvari namamio da se vrati u Dansku.

The Fighter (2010).jpg

Lep filmić, volim te podsticajne filmove mada ima i tužnu notu na momente...Malo je na fazon Rocky-ja...Micky and Dicky xixixi...Baš je energičan ''tera te'' na vežbanje...:) Bejl me baš podseća posebno ovde na mog bivšeg ortaka koji je fizički i po frizuri bio isti on suvonjav, prgav, tvrdoglav i dosta opasan u tuči iako nije delovao na prvi pogled, ni po masi...Valberg je isto ok mada stalno čekam da počen da repuje kao u ''Marky Mark and Funky Bunch'':lol: Svejedno dobar ''retro'' film koji vredi pogledati ako ništa drugo da popravi raspoloženje...10/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back