Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BLUE IS THE WARMEST COLOUR traje ni manje ni više skoro 3h,prvi pokušaj večeras nije uspeo,sutra pokušaj broj 2! Imam motiva,volje,želje:
tumblr_inline_n02ky7xIBp1qdwlcm.png

tumblr_inline_n02lj1LZRj1qdwlcm.png

tumblr_inline_n02lmxEFbU1qdwlcm.png

tumblr_inline_n02ltdKaJk1qdwlcm.png

Gej je ok!Ali samo kada su žene u pitanju!

Poslednja izmena:
Americano (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1742023/?ref_=nm_flmg_act_14

Gledala večeras u okviru Festivala francuskog filma o putovanjima, koji je trajao ceo vikend i gde su karte bile simboličnih 150din.

Film je sporijeg tempa, ali nije razvučen. Traje taman koliko treba. Nema ni mnogo suvišne priče, više je akcenat na facijalnoj ekspresiji aktera.
dobra stvar ovog film, kao i većine evropskih, je što sve izgleda realno. Ljudi izgledaju kao obični ljudi, qrve izgledaju kao qrve, a ne kao top modeli, Los Anđeles izgleda kao pravi grad, a ne tropski raj, Salma (verovali ili ne, ali ovo je pravilna transkripcija na srpski njenog imena) izgleda prirodnije i običnije, iako je i takva vrlo atraktivna (ima scenu seksi plesa koji može da se meri sa onim u Od sumraka do svitanja, samo nema zmiju :) ).
Elem, muškarac u tridesetim saznaje da mu je majka, koja živi u Los Anđelesu, preminula. Odlazi tamo kako bi otpremio njeno telo za Pariz, ali i da proda njen stan. Osećanje napuštenosti koje nije ostavio za sobom već ga i dalje prati, bol, bes, pitanja, želja za prihvatanjem, sve se to lomi u njemu idobro je dočarano što glumom što retrospektivnim fragmentima sećanja iz perioda detinjstva.
Ne znam koliko je bitno, ali od početka filma primetna je zagasito plava boja, uvek je neki detalj na sceni u toj boji, bilo da je to košulja koju lik nosi, zid bolnice, rub na šolji za čaj...uvek je prisutna. ja nisam pronašla neku simboliku, osim što doprinosi hladnoj i sumornoj atmosferi otuđenosti.
Ima par stvari koje mi se nisu dopale, ali je to sve zanemarljivo.
Film nije spektakularan, ali nije ni loš. A opet, nije ni neki koji se gleda ponovo, a s druge strane greota ga je ne pogledati, bar zbog zaista dobre glume.
Eto tako... :)

Signs (2002)

signs.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0286106/

Sto bi Gojko Sisa rekao: "Du du c c tik tik i q.rac..." :mrgreen:

Klasican Shyamalanov rad, ali ako su ostali filmovi makar malo i imali nesto sto lici na originalnost i ideju, ovaj nema.
Vec sto puta vidjena prica o invaziji malih ( u ovom filmu velikih) zelenih, sa totalno idiotskim raspletom.
Shyamalan pokusava tu da progura neku pricu o veri, odnosno gubitku iste, ali na jedan vrlo degutantan, bljutav nacin.
Jedino sto je za pohvalu, neka bude ta atmosfera i samo na osnovu toga dajem filmu 5,5/10, inace je njesra.

20121007tlgwldtl1976c.jpg

Odličan stari, jedan od onih koji izazove Pavlovljevu reakciju, poput slušanja stare ploče na gramofonu'', što bi rek'o King, kada ga gledaš, triler drama dosta atmosfericačn čemu doprinosi odličan izbor kuće i pejzaž Nove Engleske:)
Džodi Foster super kao pametna i samostalna klinka ona je i kasnije dobijala slične uloge a Šin kao bolesni matorac...:eek: I ostali se dobro uklapaju...Melanholičnoj atmosferi doprinosi Muzika Šopena kroz ceo film...:) 10/10

Poslednja izmena:
La vie d'Adèle aka Blue Is the Warmest Color (4-)
Da se razumijemo ovo je gej film,moj prvi i najbolji što pogleda pa možda nisam objektivan ali,veliko ALI ko je ikada u životu bio zaljubljen,volio i bio voljen shvatiće ovo kao vrlo kvalitetnu ljubavnu dramu.Kada kažem gej mislim na lezbo,mada ima jedna scena kada sjevne muški polni organ da se čovjek zaprepasti i to u erekciji mada ne bi francuz bio francuz bez takvih scena.To je tek početak,negde od sredine filma počinje ljubavna ženska lezbo romansa kakva se ne viđa svaki dan,to sjeva na sve strane gologuze djevojke,gole grudi pa čak i više od toga...Glavni kvalitet ovog filma je njegova perfektna ubjedljivost-čitaj gluma,ove djevojke ne da glume,one rasturaju stvarajući eksploziju orgazama.I da moram reći,stvarno se pretjeralo sa dužinom filma,tek iz trećeg pokušaja sam ga pogledao,mislim ono stvarno*ebote strpaj to u 2h!

A Good Year 2006
http://www.imdb.com/title/tt0401445/

Jedan od najboljih brokera u Engleskoj nasleđuje od ujke iz Francuske ogromnu kuću na selu sa vinogradom. Odlazi u Francusku na par sati da proda kuću, ali sticajem okolnosti nikako da se vrati nazad u Britaniju i polako se zaljubljuje u kuću koju je nasledio, na stil života u Francuskoj, a boga mi i Francuskinje mu zapadoše za oko. Pita se da li napustiti dosadašnji način života i preseliti se u nasledjenu kuću....

Nije loš. Verovatno više rađen za žensku publiku.

A Good Year 2006
http://www.imdb.com/title/tt0401445/

Jedan od najboljih brokera u Engleskoj nasleđuje od ujke iz Francuske ogromnu kuću na selu sa vinogradom. Odlazi u Francusku na par sati da proda kuću, ali sticajem okolnosti nikako da se vrati nazad u Britaniju i polako se zaljubljuje u kuću koju je nasledio, na stil života u Francuskoj, a boga mi i Francuskinje mu zapadoše za oko. Pita se da li napustiti dosadašnji način života i preseliti se u nasledjenu kuću....

Nije loš. Verovatno više rađen za žensku publiku.
Ne znam bas da li je film skroz zenski..Mene je zanosna Marion Cotillard sprovela kroz ceo film.

The Pursuit of Happyness: http://www.imdb.com/title/tt0454921/

10/10

e740d4dc8a442d3046385804f7421fab.jpg

Istinita priča o čoveku koji kao samostalni trgovac bolničkim skenerima biva napušten od žene i postaje samohrani roditelj u dugovima, bez krova nad glavom, ali s dovoljno ljubavi prema svom detetu da se izbori za njihov bolji život.

Vil glumi sa svojim sinom, veoma dirljiv film.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back