Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinak, ne trudi se da ispadneš pametan i da motaš priču. Citiraću ti pošto si senilan. "Zar ti to ne deluje malo glupo? Gledano s današnje vremenske distance. "

Pa? Ko tu spominje današnje horore?:dontunderstand:

Znaš li ti o čemu pričaš? Ili onako kuckaš, mozak na off-u.:per:

- - - - - - - - - -

Ko je glup, pa glup je prvo ćale koji te napravio takvog. Pa onda ti dolaziš na red.

Koja si ti dijabola!!!:hahaha::hahaha::hahaha:

Nemam ništa protiv starih filmova, to je okej, gledam i ja. Pričam o starim hororima, danas sam malo pogledao horor ''Wolf'' iz 1994., koji i nije toliko star, sa sjanim glumcima, problem je što nema efekat horora, kao i većina starih, nekad je i ''Leptirica'' bila strašna, a sada je više smešna.

Zavisi kako gledas na taj "efekat horora" i sta te plasi,sta predstavlja horor za tebe.Po meni,sve je to od osobe do osobe,sta zelis od filma."Efekat horora" je za svakog od nas drugaciji.Evo,dacu ti najjednostavniji primer ovoga sto pricam.Gledala sam sa drustvom film Open water,gde grupa ljudi ulazi u vodu i zaboravlja da spusti merdevine,znaci niko ne moze da se popne nazad i izadje iz vode...Moja najbolja drugarica ima uzasan strah od vode i ne mogu da ti opisem kako je ona reagovala na film...

Jel' imas neki top 5,top 10?

Zavisi kako gledas na taj "efekat horora" i sta te plasi,sta predstavlja horor za tebe.Po meni,sve je to od osobe do osobe,sta zelis od filma."Efekat horora" je za svakog od nas drugaciji.Evo,dacu ti najjednostavniji primer ovoga sto pricam.Gledala sam sa drustvom film Open water,gde grupa ljudi ulazi u vodu i zaboravlja da spusti merdevine,znaci niko ne moze da se popne nazad i izadje iz vode...Moja najbolja drugarica ima uzasan strah od vode i ne mogu da ti opisem kako je ona reagovala na film...

Ovo sto pricas je potpuno tacno. Ja umem da se najezim od epizode "Criminal Minds". Atmosfera je ono sto cini film strasnim, a ne kosturi koji iskacu iz ormana ili specijalni efekti.
Gledala sam pre neki dan i Decu kukuruznog polja, bila na tv-u, to je po meni jedan od boljih horora kada pricamo o tim "starim" filmovima, a upravo ga atmosfera cini creepy.

Ovo sto pricas je potpuno tacno. Ja umem da se najezim od epizode "Criminal Minds". Atmosfera je ono sto cini film strasnim, a ne kosturi koji iskacu iz ormana ili specijalni efekti.
Gledala sam pre neki dan i Decu kukuruznog polja, bila na tv-u, to je po meni jedan od boljih horora kada pricamo o tim "starim" filmovima, a upravo ga atmosfera cini creepy.

:ok:

Cao ;) Vidim da se stara ekipa polako vraca ovde ;)

super film..preporuka 9/10

Glavni junak je mladi i poletni zatvorski oficir Huan Oliver koji se, da bi ostavio što bolji utisak, na posao javlja dan ranije. Od kuće ga ispraća supruga u poodmakloj trudnoći. Niko ne sanja da će Huan upasti u zatvorske pobunu iz koje neće moći da se izvuče. Sve dok ne shvati da je jedini način da se spase - da zadobije poverenje vođe pobunjenika i faktički - preuzme pobunu u svoje ruke.
cell-211-(dvd).jpg

horori koriste simbole, koji imaju neko znacenje. 'Danasnji horori' ,uglavnom, koriste te simbole (koji ustvari danas i nisu simboli) da ih nasminkaju sto kreativnije, crnje i strasnije i onda se takmice ko ce mastovitije da pobije sto vise ljudi i to natenane im kidajuci glave, ruke, noge i normalno da se sto vise vidi.. ukratko, sredstvo je postao cilj

Pa pogledajte posebno ove filmove koji se rimejkuju
btw za moj pojam horor je nesto blisko trileru tj
pravi triler naginje hororu

ali pored toga, vjerujem da i danas ima dosta dobrih horora, samo sto ih je sigurno dosta tesko naci... govna plutaju na povrsini, osnovni zakon fizike :)

posto je meni mnogo muka da trazim dobre nove horor filmove, ogradjujem se h o h o h o h o

ali ono sto se meni po internetu vrti kad guglam horore, to su uglavnom slesheri i ovaj aktuelni kalup 'djavo u tijelu djeteta' sa porukom 'zlo je tamo dje se najmanje nadas' .. sranje..

Upravo to, meni su psiholoski trileri najstrasniji, npr. kad neko pukne u glavi / ima neku bolest pa umislja stvari, halucinacije, dvostuke licnosti, itd. ovo zombiji, krv, motorne testere to mi i nije toliko strasno, bas zato kao sto kaze Trinitty znam da se iscimam na epizodu Criminal Minds, u stvari najstrasniji film koji sam gledao mi je Mullholand Drive bas zbog te atmosfere a Blue Velvet vec par meseci nikako da pogledam jer znam da tri noci necu spavati :D

Upravo to, meni su psiholoski trileri najstrasniji, npr. kad neko pukne u glavi / ima neku bolest pa umislja stvari, halucinacije, dvostuke licnosti, itd. ovo zombiji, krv, motorne testere to mi i nije toliko strasno, bas zato kao sto kaze Trinitty znam da se iscimam na epizodu Criminal Minds, u stvari najstrasniji film koji sam gledao mi je Mullholand Drive bas zbog te atmosfere a Blue Velvet vec par meseci nikako da pogledam jer znam da tri noci necu spavati :D

Naboer http://www.imdb.com/title/tt0453383/

Ono zbog cega mi je David Lynch jedan od omiljenih rezisera je nacin na koji on ume ne samo tamnu stranu ljudske psihe, vec psiholoska prezivljavanja likova u filmovima da prikaze kroz sasvim "obicne" price i "obicne" ljude. Kod njega u filmovima nema specijalnih efekata osim onih koje on sam stvori koristeci kameru, uglove snimanja, glumce (a uvek ima vrhunske glumce), nema pompeznog zapleta, teorija zavere... Kod njega je sve prosto i jednostavno, a opet potresno jer njegovi filmovi su prica o emocijama i desavanjima unutar likova.
Kada sam odgledala "Covek slon", dugo vremena mi je trebalo da ga odgledam ponovo jer sam se bas bila potresla. Od "Glave za brisanje" se jezim i dan danas.

ali pored toga, vjerujem da i danas ima dosta dobrih horora, samo sto ih je sigurno dosta tesko naci... govna plutaju na povrsini, osnovni zakon fizike :)

posto je meni mnogo muka da trazim dobre nove horor filmove, ogradjujem se h o h o h o h o

ali ono sto se meni po internetu vrti kad guglam horore, to su uglavnom slesheri i ovaj aktuelni kalup 'djavo u tijelu djeteta' sa porukom 'zlo je tamo dje se najmanje nadas' .. sranje..

Nemoj da guglaš pored nas živih!:D
http://forum.krstarica.com/showthread.php/521668-Horor-Filmovi?p=26886475#post26886475

Emihse, kako se meni čini, ti nisi dezerter, a to je tako demode i ruralno...

Dezerteri su dobro prošli nažalost,sačuvali čistu glavu,rasuli se po zapadu uglavnom i žive od socijalne pomoći sasvim ok.Nisam siguran u kojem gradu u R.S je ispisan grafit koji se odnosi na muslimane:"Sledeći rat mi idemo u Švedsku!" Simbolika je crnohumorna,često se sjetim tog grafita...

Poslednja izmena:
Znam da se ne sudi o seriji posle jedne epizode,ali ovo deluje bas zanimljivo.Cini mi se,od tvoraca Ocajnih domacica...Par sluzavki,koje rade u bogataskim vilama,drze se zajedno i prepricavaju "muke" svojih poslodavaca....U prvoj epizodi se desava ubistvo i svako nesto krije...Svaka vila ima svoju tajnu.Odlicno za razbibrigu..

devious_maids_ver6.jpg

Pa ne mogu svi da misle kao jedan to je malo bolesno a? Mislim ako gotiviš takve režime ja ne...Investicije su potrebne rat vas je i nas skupo koštao

Pogledaj židove,ja sam od njih mnogo naučio...sloga je vrlo bitna na brdovitom Balkanu jer se vječito ugrožava sloboda zbog različitih interesnih zona.Rat se nažalost nije mogao izbjeći a da nas je koštao to je istina ali opstanak jednog naroda nema cijenu...

E mi i Židovi...Nismo im ni bleda senka...Pre svega ono što nas podkopava je stalno skretanje u levo u neke komunjarske populističke ideologije i san o nekom crvenom istočnom carstvu čega kod Jevreja ipak nema...Ali da ne zalazimo više u to...

Ma rusofila će uvjek biti kao i raznih novokomponovanih liberodemokrata,da je bar to glavni problem.Treba se posvetiti svojoj naciji,njegovati je i čuvati jer je drugi neće čuvati za tebe.Ja nisam rusofil iako su oni velika nacija u svakom smislu ali isto tako znam da nas oni nikada nisu niti će bombardovati za račun drugih što im je u startu plus.Po pitanju vanjske politike mišljenja sam da treba gledati samo interes i ništa drugo,sve velike zemlje funkcionišu tako,nema pretjerane ljubavi u modernoj tržišnoj ekonomiji.Ali opet s druge strane postoje bratske nacije s kojima imamo nekoliko stotina stare odnose,ne vidim razlog zašto ih sada prekidati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back