Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt1535109/
captain_phillips_ver3_xxlg-500x500.jpg

Novi film omiljenog americkog glumca u Srba svakako nije medju njegovih TOP 10, a i ne mora uopste da se gleda. To je naravno najmanje njegova zasluga, ali bolje da je ekranizovao neku izmisljenu a zanimljiviju pricu. Od svega mi je najvise zapala za oko glupost otmicara :)

6.5/10
meni nije jasno kako, ako je vec radjen film po istinitoj prici, ne daju posadi po jedan top, jer je malo vjerovatno da nisu culi za somalijske pirate, a jos prolaze pored istocne obale Afrike.. plus je americki brod :lol:

Poslednja izmena:
The Day - 7,5/10

Skinuo sam ga zbog Shannyn Sossamon, a onda ga godinu dana nisam odgledao jer mi se ucinilo na prvo premotavanje da mozda i nije nesto. A zapravo je prilicno dobar film. Sta se sve snima na ovu temu danas, ovo je pravo iznenadjenje. Film pocinje kao teska drama - grupa prezivelih u post apokalipticnom razrusenom svetu tumara u potrazi za hranom i sklonistem. Ubrzo se stvari menjaju i film postaje mesavina akcije i horora. Dobra ekipa, posebno Shannyn Sossamon i Ashley Bell. Preporuka. :ok:

The Day - 7,5/10

Skinuo sam ga zbog Shannyn Sossamon, a onda ga godinu dana nisam odgledao jer mi se ucinilo na prvo premotavanje da mozda i nije nesto. A zapravo je prilicno dobar film. Sta se sve snima na ovu temu danas, ovo je pravo iznenadjenje. Film pocinje kao teska drama - grupa prezivelih u post apokalipticnom razrusenom svetu tumara u potrazi za hranom i sklonistem. Ubrzo se stvari menjaju i film postaje mesavina akcije i horora. Dobra ekipa, posebno Shannyn Sossamon i Ashley Bell. Preporuka. :ok:

Neka fala...

- - - - - - - - - -

Flickering Lights
Blinkende lygter(2000)
http://www.imdb.com/title/tt0236027/
Komendija/Crime
Četiri kriminalca kradu pare svom boss-u i u beže ruralne predele. Tamo u nekoj šumetini kupuju oronulu kuću sa namerom da je pretvore u kafanu. Boss ih traži da im jebbe kevu.....

OK filmić za razbribrigu mada je sam kraj previše prozaičan.......

mene se dopao..:cool:

Mada se ne sećam lošeg filma iz daleke Denmarkije.

Poslednja izmena:
Upravo odgledala Safe Haven. Nesto mi tu nema veze... Procitala sam recenzije u vezi knjige i ljudi koji su je citali kazu da ono sto je prikazano na ekranu nije ni delic onoga sto je napisano (kao sto to cesto biva). Nakon Hachiko i Dear John od Hallstroma nisam ni ocekivala nesto wow ali ovde ima dosta propusta. Film je petica mozda slaba sestica. Da je imao malo hrabrosti i nasnimao plus 3-4 scene, a isto toliko oduzeo, film bi bio bolji.

Prisoners 9/10 (4+):ok:
http://www.imdb.com/title/tt1392214/?ref_=fn_al_tt_1
PH44O7b8jtd668_2_m.jpg

Oličan film,traje 2h30min,apsolutno niti jednog trenutka nije dosadan,jedan od boljih sjevernoameričkih filmova koje pogledah ove godine.

PS.Za Goxy i Velebitdrema
Goxy ne diraj mi ijekavicu a još manje Republiku Srpsku teško stečenu(preko 20.000 hiljada poginilih vojnika+3.500 hiljade civila).Interesantno kada pominješ ljude preko Drine (a nije prvi put) osjećam kod tebe malu dozu zavisti ili ti mrežnje ne daj Bože,mada još nisam dokučio zašto.Pojedini ljudi iz Sarajeva jesu profitirali,nekom rat nekom brat ali to je uistinu mizeran procenat,uglavnom ljudi u ratu najebu ali ni Sarajevo nije mjerilo,ima Srba u Bosni i van Sarajeva.Namjerno ili nenamjerno Velebit pomenu Derventu(BIH),Goxy vjerovatno ne zna ni gdje je Derventa a zvanični podaci govore da je Derventa posle Vukovara bila najrazrušeniji grad u proteklom ratu,sada pripada R.S ali 1992 regularne snage hrvatske vojske prelaze Savu kod Broda i zauzimaju veliki deo Bosanske Posavine pritom čineči zastrašujće zločine nad Srbima.Nije sve tako crno-bijelo.Goxy pominje srbovanje i ponos naroda preko Drine,totalno pogrešna percepcija čovjeka preko Drine,kada se nađe ugrožen čovjek postaje mašina za preživljavanje a Srbi u Bosni su se borili s tri neprijatelja u jednom trenutku:NATO,Hrvatska i Armija BIH i uspjeli su opstati,dakle ne radi se o srbovanju već after šoku ili ako ćeš lakše shvatiti traumi,posleratni sindrom.Živio sam u Beogradu dugo,vidio u Bosni sve i svašta,upoznao vrhunskih i kvalitenih ljudi s obe strane Drine ali nikada ne može jedan čovjek iz Beograda potpuno shvatiti borbu srpskog naroda preko Drine jer nije to doživeo uživo.U pitanju su 4 godine rata,malo li je?Traume ostaju cijeli život.Jedno je sigurno,Banja Luka kao glavni centar R.S. u srcu nosi Srbiju ali nemojte nikada zaboraviti da su Srbi u Bosni imali srpsku zastavu i himnu "Bože Pravde" još daleke 1992 a u Srbiji tek kada se Crna Gora odvojila od Srbije,ako se ne varam tamo nekad 17.08.2004.,e tu je odgovor na sva pitanja i nedoumice zašto su Srbi preko Drine takvi kakvi su,nisu oni nacionalisti,paradoks je reći to,samo za 12 godina osvješteniji.Živim za dan kada će R.S. izaći iz vještačke BIH jer dugoročno to znači spas srpskog naroda preko Drine.

The call
Izasao je pocetkom ove godine, ja ga gledala tek sad. Lep je film, a onda dodje kraj i use*e se na celokupni dozivljaj. I tako...
Ako bas nemate sta da gledate, slobodno.

Da,bas nekako mlak film,a steta,mogao je zanimljivo da se odradi....imao je potencijala.

- - - - - - - - - -

Prisoners 9/10 (4+):ok:
http://www.imdb.com/title/tt1392214/?ref_=fn_al_tt_1
PH44O7b8jtd668_2_m.jpg

Oličan film,traje 2h30min,apsolutno niti jednog trenutka nije dosadan,jedan od boljih sjevernoameričkih filmova koje pogledah ove godine.

PS.Za Goxy i Velebitdrema
Goxy ne diraj mi ijekavicu a još manje Republiku Srpsku teško stečenu(preko 20.000 hiljada poginilih vojnika+3.500 hiljade civila).Interesantno kada pominješ ljude preko Drine (a nije prvi put) osjećam kod tebe malu dozu zavisti ili ti mrežnje ne daj Bože,mada još nisam dokučio zašto.Pojedini ljudi iz Sarajeva jesu profitirali,nekom rat nekom brat ali to je uistinu mizeran procenat,uglavnom ljudi u ratu najebu ali ni Sarajevo nije mjerilo,ima Srba u Bosni i van Sarajeva.Namjerno ili nenamjerno Velebit pomenu Derventu(BIH),Goxy vjerovatno ne zna ni gdje je Derventa a zvanični podaci govore da je Derventa posle Vukovara bila najrazrušeniji grad u proteklom ratu,sada pripada R.S ali 1992 regularne snage hrvatske vojske prelaze Savu kod Broda i zauzimaju veliki deo Bosanske Posavine pritom čineči zastrašujće zločine nad Srbima.Nije sve tako crno-bijelo.Goxy pominje srbovanje i ponos naroda preko Drine,totalno pogrešna percepcija čovjeka preko Drine,kada se nađe ugrožen čovjek postaje mašina za preživljavanje a Srbi u Bosni su se borili s tri neprijatelja u jednom trenutku:NATO,Hrvatska i Armija BIH i uspjeli su opstati,dakle ne radi se o srbovanju već after šoku ili ako ćeš lakše shvatiti traumi,posleratni sindrom.Živio sam u Beogradu dugo,vidio u Bosni sve i svašta,upoznao vrhunskih i kvalitenih ljudi s obe strane Drine ali nikada ne može jedan čovjek iz Beograda potpuno shvatiti borbu srpskog naroda preko Drine jer nije to doživeo uživo.U pitanju su 4 godine rata,malo li je?Traume ostaju cijeli život.Jedno je sigurno,Banja Luka kao glavni centar R.S. u srcu nosi Srbiju ali nemojte nikada zaboraviti da su Srbi u Bosni imali srpsku zastavu i himnu "Bože Pravde" još daleke 1992 a u Srbiji tek kada se Crna Gora odvojila od Srbije,ako se ne varam tamo nekad 17.08.2004.,e tu je odgovor na sva pitanja i nedoumice zašto su Srbi preko Drine takvi kakvi su,nisu oni nacionalisti,paradoks je reći to,samo za 12 godina osvješteniji.Živim za dan kada će R.S. izaći iz vještačke BIH jer dugoročno to znači spas srpskog naroda preko Drine.

Tvoj komentar sam cekala za ovaj film! ;) Drago mi je da ti se svideo,retko da filmu das ovoliku ocenu :)

Da,bas nekako mlak film,a steta,mogao je zanimljivo da se odradi....imao je potencijala.

- - - - - - - - - -

Tvoj komentar sam cekala za ovaj film! ;) Drago mi je da ti se svideo,retko da filmu das ovoliku ocenu :)

Horori su samo jedan žanr gdje gluma često nije na prvom mjestu pa stoga u horor temi dosta niske ocjene jer realno malo je vrhunskih horora a dosta više vrhunskih filmova ostalog žanra,ne toliko poznati Jake Gyllenhaal je pokidao u ovome filmu...Nije me bilo dugo ali kako zima dođe tako se i ja vrati za komp...;)

Horori su samo jedan žanr gdje gluma često nije na prvom mjestu pa stoga u horor temi dosta niske ocjene jer realno malo je vrhunskih horora a dosta više vrhunskih filmova ostalog žanra,ne toliko poznati Jake Gyllenhaal je pokidao u ovome filmu...Nije me bilo dugo ali kako zima dođe tako se i ja vrati za komp...;)

Istina...nazalost.U zadnjih par godina,retko nailazim na dobar horor,a mozda i zato sto sam ih puno pogledala.Sto vise gledas,dizes kriterijume.Pocela sam da se vracam onima iz '70-ih i '80-ih...Mnogo cesce ovde ubacim neki film,koji me odusevio.

Zar ti to ne deluje malo glupo? Gledano s današnje vremenske distance.

Ne,zato sto se vracam nekim zaboravljenim filmovima,koji su mi se dopali ili nekima,koje nisam stigla da pogledam.Ponekad me odusevi film bez efekata,koji nosi neku odredjenu emociju.Konkretno,volim horore,a vise cenim neku jezivu atmosferu,nego super efekte.Ako zelim film sa dobro odradjenim efektima,svakako cu se odluciti za neki novije produkcije.

Ne znam koji zanr volis,ali,generalno,dobar film je dobar film,najmanje mi je bitno iz koje je godine.Volim da pogledam sve,pa,sta mi se svidi-svidi... ;)

Ne znam koji zanr volis,ali,generalno,dobar film je dobar film,najmanje mi je bitno iz koje je godine.Volim da pogledam sve,pa,sta mi se svidi-svidi... ;)

Nemam ništa protiv starih filmova, to je okej, gledam i ja. Pričam o starim hororima, danas sam malo pogledao horor ''Wolf'' iz 1994., koji i nije toliko star, sa sjanim glumcima, problem je što nema efekat horora, kao i većina starih, nekad je i ''Leptirica'' bila strašna, a sada je više smešna.

Šta će mi argumenti za tikvana poput tebe, pročitam šta pisanišeš ođe i sve mi je jasno. Leba ti kakve veze ima iz koje godine je film? Postoji dobar film i iz 2005. g., kao i iz 1955. g. Šta ti nije jasno tu?

Čemu vređanje? Ne kontam te uopšte. Huliganišeš se po forumu? Glupo skroz.

Nisi ni razumeo šta hoću da kažem, a vređaš.

Postoji i ''Kazablanka'' iz 1942. koji je sjajan film, govorio sam o starim hororima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back