Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj http://www.imdb.com/title/tt0453383/
savremeni film sa jako sličnom tematikom mi je mnogo gledljivi i interesantniji od The Tenant-a (1976)
Mislim da Tenant(1976), da ga nije potpisao Polanski, bi davno pao u zaborav......
(ali kao što reče svako ima pravo na svoje misljenje)

Preporuka i od mene za Next door.

I ovaj je dobar,jeziv.Svakog minuta se provlaci neka sablasna almosfera...Bas onakav horor kakav se radio 70-ih i 80-ih,bez efekata,a dovoljan da vam utera strah u kosti.Ima par scena koje cete zapamtit,sigurno.

233abe36ea592b305e_zrm6b9fdr.jpg

Жика је био Геније. Имао сам ретку срећу и привилегију да га лично познајем и да разговарам са њим о многим стварима, а нарочитпо о његовим књигама. Тад ми је то импоновало, сад сматрам за привлегију и част.

Нема данас таквих режисера. Нема оригиналности. Све се своди на рециклажу већ 100 пута рециклираног материјала са значајним примесама политичи подобног призвука.
Па овај филм је сниман 1969, у време комунистичке диктатуре, а данас ти не можеш погледати филм који се на неки начин не додворава владајућем поретку и систему. Данас је време најопсаније од свих врста цензура, аутоцензуре, која убија мисаону оштрицу и човека своди на дебилног конзумента идиотских и наметнутих идеја.

Zwartboek (2006)

zwartboek-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0389557/

1977. godine Pol Verhoven je snimio "Soldier of Orange" (u prevodu Nandzarasti tj. Holandski vojnik). Zatim je usledila karijera u Holivudu, gde je snimio hit filmove "Niske strasti", "Robokapa", "Totalni opoziv" sa Svarcijem i "Zvezdane trupe", da bi se 2006. godine ponovo vratio na pocetak, u svoju domovinu, gde je snimio ovaj film "Black Book", vrativsi se tematici iz "Holandskog vojnika".
Dakle, film je neka vrsta ratne drame/trilera i govori o navodno istinitoj prici o jevrejskoj pevacici, koja se igrom slucaja nadje u veoma opasnoj situaciji pred sam kraj rata, a bogami i nakon oslobodjenja.

Konkretno, malo toga moze da se napise o ovom filmu, jer je Verhoven sve podredio akciji. Nema tu nekih dubljih detaljisanja, vec samo tenzija i akcija od prvog kadra.
Sad, neko to verovatno voli, ali meni je nekako smetalo sto je taj ritam filma prilicno ubrzan, pa se tako dosta stvari u samoj prici preskakalo, dogadjaji su ostajali upola ispricani, kako bi jednu akciju zamenila druga.
Radnja jeste intrigantna i uzbudljiva, ali jbg, Verhoven je poznat kao reditelj koji ne trpi "prazan hod" u svojim filmovima, tako da je od pocetka sve podredjeno stvaranju te napetosti kod gledaoca.

Po meni, zanimljiv, ali siromasan film, bez obzira na trajanje od preko dva sata.
Ko voli akciju, bez mnogo detaljisanja, sigurno ce uzivati.
Od mene ocena 7

ah ti superiorni americki glumci..kazes da jedva cekas majklove filmove, kao da je najbitnija stvar u filmu ta kako glumi majkl..mislim ljudi stvarno vas ne razumem.kad smo vec kod americkih glumaca mogu slobodno da kazem da nisu nista bolji od evropskih.razmisljao sam o americkom filmu, ne pisem ovo bezveze, i ozbiljno planiram da prestanem da gledam njihove filmove.a za majkla, brusa, andju i ostale mi mnogo puca k..nisam sklon tome da imam svoje idole i da slepo obozavam nekog, posebno ne ljude sa tv-a.mnogo mi smeta u americkim filmovima sto su puni patriotizma, sto amerikanci u filmovima mnogo velicaju sebe.svoju vojsku prestavljaju kao najmocniju i pravednu.nema bolje policije od fbi,pentagon je tajnovit i mocan. sve njihovo je superiorno i cilj je da ostatak sveta kaze samo WOOOOW i da im se divi.tako isto i milion drugih stvari ciji su oni vlasnici predstavljaju kao nesto sto je broj jedan na planeti.ima i milion drugih stvari koji su karakteristicni za amercike filmove, bas mi je pripalo muka kad sam gledao Deadfall u onom delu kad glavni glumac prica svojoj devojci SVOJU PRICU.kad god se muskarac i zena muvaju u americkom filmu neizostavan je onaj deo u kom on prica SVOJU PRICU a ona svoju.puni su klisea i ostalih sranja.poceo sam da ih nepodnosim.a tim glumcima se toliko klanjate jer ste naseli na njihovu reklamu i zato ih gledate kao superiorne i neprevazidjene.hvala bogu da makar englezi pominju u svojim filmovima da su amerikanci seljacine.verovatno su jadnichci vise izlozeni americkom kulturom nego mi ostali pa im je postalo bas muka.amerikanci u svojim filmovima- mi smo najaci mi smo br 1, englezi u svojim filomovima-amerikanci su seljacine :D

Svašta čovek može da pročita ovde - od toga da je Majkl Fasbender američki glumac pa nadalje.

Inače, pridružujem se onima koji su stali u odbranu STANARA. Polanski mi je omiljeni reditelj, a Tenant od njega najdraži film.

557589_10151295517547308_1310266587_n.jpg

Dobar film o dešavanjima u Belfastu sedamdesetih, muzičkoj sceni ali i životu generalno...Ne bih baš rekao ''outstandind'' ali more than decent :) Ostavlaj dobar utisak i raspoloženje posle gledanja jer pokazuje kako il judi u toj totalno shebanoj oblasti imaju duha i originalnih ideja a sviđa m i se i poruka o usponu ''malog čoveka'' koji je počeo ni od čega postigao veliki uspeh naravno da je b io malo pametniji i poslovniji imao bi house on the hill i bio upamćen više nego kao lokalna legenda...U svkaom slučaje preporuka 10/10

Zwartboek (2006)

zwartboek-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0389557/

1977. godine Pol Verhoven je snimio "Soldier of Orange" (u prevodu Nandzarasti tj. Holandski vojnik). Zatim je usledila karijera u Holivudu, gde je snimio hit filmove "Niske strasti", "Robokapa", "Totalni opoziv" sa Svarcijem i "Zvezdane trupe", da bi se 2006. godine ponovo vratio na pocetak, u svoju domovinu, gde je snimio ovaj film "Black Book", vrativsi se tematici iz "Holandskog vojnika".
Dakle, film je neka vrsta ratne drame/trilera i govori o navodno istinitoj prici o jevrejskoj pevacici, koja se igrom slucaja nadje u veoma opasnoj situaciji pred sam kraj rata, a bogami i nakon oslobodjenja.

Konkretno, malo toga moze da se napise o ovom filmu, jer je Verhoven sve podredio akciji. Nema tu nekih dubljih detaljisanja, vec samo tenzija i akcija od prvog kadra.
Sad, neko to verovatno voli, ali meni je nekako smetalo sto je taj ritam filma prilicno ubrzan, pa se tako dosta stvari u samoj prici preskakalo, dogadjaji su ostajali upola ispricani, kako bi jednu akciju zamenila druga.
Radnja jeste intrigantna i uzbudljiva, ali jbg, Verhoven je poznat kao reditelj koji ne trpi "prazan hod" u svojim filmovima, tako da je od pocetka sve podredjeno stvaranju te napetosti kod gledaoca.

Po meni, zanimljiv, ali siromasan film, bez obzira na trajanje od preko dva sata.
Ko voli akciju, bez mnogo detaljisanja, sigurno ce uzivati.
Od mene ocena 7

Nego, kako se čita ovo Verhoeven? Pročitah negde transkribovano Ferhuven, pa se setih svih situacija gde sam ispo glup pominjući ga. Takođe, kako se čita Rutger?

Nego, kako se čita ovo Verhoeven? Pročitah negde transkribovano Ferhuven, pa se setih svih situacija gde sam ispo glup pominjući ga. Takođe, kako se čita Rutger?

Jbm li ga sad. Nisam o tome razmisljao :mrgreen:
Ja citam kao Verhoven i Rudger, a da li je pravilno ili nije, ko ce ga znati.

To je isto kao kad sam pisao clanak o dolasku onog centra Jarua u KK Radnicki.
U pocetku su ga svi krstili Mufatu, a posle je bio Muftau Jaru.
Na kraju, kad se sve to izmesalo, ni ja sam nisam siguran kako se baja zove :mrgreen:

Jbm li ga sad. Nisam o tome razmisljao :mrgreen:
Ja citam kao Verhoven i Rudger, a da li je pravilno ili nije, ko ce ga znati.

To je isto kao kad sam pisao clanak o dolasku onog centra Jarua u KK Radnicki.
U pocetku su ga svi krstili Mufatu, a posle je bio Muftau Jaru.
Na kraju, kad se sve to izmesalo, ni ja sam nisam siguran kako se baja zove :mrgreen:
А Денда још није сконтао како се презива КАЛНИЕТИС, него увек говори КАЛНЕИТИС. хахах

moj predlog je da odes na google translate i upises rijec (ime ili bilo sta), izaberes jezik (koji god je) i kompjuter ti da odgovor.. :)
nego meni nije jasno sto ljudi govore deza VI, kad se pise deja vu (vu je particip od voir, sto znaci vidjeti, a vu se cita VU, koliko me siromasno poznavanje francuskog sluzi)

.........................
edit
sad ukucah i kaze nesto kao 'Ferufen' :lol:

Poslednja izmena:
Šta je to tako ganijalno u filmu ''Inception''? Da se naziva ''epskim''...:dontunderstand:

Zavisi kako ga razumes.Mislim da taj film ljudi ili ne podnose ili obozavaju.Kada kazem "ne razumes",ne mislim da ne razumes film ili to o cemu se radi,nego mislim da ti nije bio zanimljiv,pa se nisi ni potrudio da ga razumes....Bar je tako meni,ako me ne zanima,gledacu ofrlje i jedva cu cekati kraj ili cu ga ugasiti.A ako mi se svidja,pokusacu da se zagledam u svaki delic...

Meni je film bio odlican,ali zahteva da pratis svaki sekund,inace...ode sve niz vodu ;) Ja,generalno,na svet snova gledam kao na nesto fascinantno.Inception je film koji je stalno na granici stvarnosti i snova,snovi te uvlace sve dublje i dublje,ali moras da vodis racuna da se ne izgubis.Mozda bi ti bio zanimljiv da ga pogledas ponovo,ali na miru,kad imas vremena,kada nemas sta da radis i kada neces zaspati.

Poslednja izmena:
''Now you see me'', šta kažete?

Po meni ništa naročito, pogotovo ako ste pre ovoga gledali ''The Prestige''.

Ako moram da kazem, Prestiz je daleko bolji ali ipak su neuporedivi.
Meni se svideo. Sta ja znam... Dosao je kao neko osvezenje. Ne zaboravi da je Prestiz izasao 2006-te a sve do sad nismo imali mogucnost da pogledamo dobar film na tu temu.

Zavisi kako ga razumes.Mislim da taj film ljudi ili ne podnose ili obozavaju.Kada kazem "ne razumes",ne mislim da ne razumes film ili to o cemu se radi,nego mislim da ti nije bio zanimljiv,pa se nisi ni potrudio da ga razumes....Bar je tako meni,ako me ne zanima,gledacu ofrlje i jedva cu cekati kraj ili cu ga ugasiti.A ako mi se svidja,pokusacu da se zagledam u svaki delic...

Meni je film bio odlican,ali zahteva da pratis svaki sekund,inace...ode sve niz vodu ;) Ja,generalno,na svet snova gledam kao na nesto fascinantno.Inception je film koji je stalno na granici stvarnosti i snova,snovi te uvlace sve dublje i dublje,ali moras da vodis racuna da se ne izgubis.Mozda bi ti bio zanimljiv da ga pogledas ponovo,ali na miru,kad imas vremena,kada nemas sta da radis i kada neces zaspati.

Ma skontao sam ja, i snove i snovi snova i sve to, i čigru na kraju...jedino što ne vidim ništa genijalno u tome, kao ni u ''Gospodaru prstenova'', ni ''Hobitima'', al' ima nas raznih...

- - - - - - - - - -

Ako moram da kazem, Prestiz je daleko bolji ali ipak su neuporedivi.
Meni se svideo. Sta ja znam... Dosao je kao neko osvezenje. Ne zaboravi da je Prestiz izasao 2006-te a sve do sad nismo imali mogucnost da pogledamo dobar film na tu temu.

''The Prestige'' je mnogo iznad ovoga...

Meni je dosta slično, i na kraju se sve otkriva, ništa naročito...''The Prestige'' mnogo bolji, a dobro, i glumci su bolji. :D

Ma skontao sam ja, i snove i snovi snova i sve to, i čigru na kraju...jedino što ne vidim ništa genijalno u tome, kao ni u ''Gospodaru prstenova'', ni ''Hobitima'', al' ima nas raznih...

- - - - - - - - - -

''The Prestige'' je mnogo iznad ovoga...

Meni je dosta slično, i na kraju se sve otkriva, ništa naročito...''The Prestige'' mnogo bolji, a dobro, i glumci su bolji. :D

Ne vidis nista genijalno u Gospodaru i Hobitima? :sad2:
Nije ni cudo sto se ne slazemo. :malav: :lol:

I meni su glumci/gluma bolji u Prestiz, naravno. :D Ali nije mi ni ovaj los.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back