Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
images

Trilercic, citaj :sarena salata .... Jedino Rasel je na svom nivou glume, dok Ben Afleka ne znam zasto su ubacili u film, mogla je svaka budala da odglumi tu ulogu... Prica je mogla da bude mnogo bolja, ali nije ! Film talasa sto se tice drzanja paznje, od momenata gde sam poceo da zevam do momenata kada je bilo prilicno napeto. To nikako ne valja ! 6/10

images

Trilercic, citaj :sarena salata .... Jedino Rasel je na svom nivou glume, dok Ben Afleka ne znam zasto su ubacili u film, mogla je svaka budala da odglumi tu ulogu... Prica je mogla da bude mnogo bolja, ali nije ! Film talasa sto se tice drzanja paznje, od momenata gde sam poceo da zevam do momenata kada je bilo prilicno napeto. To nikako ne valja ! 6/10

Možda je svaka budala mogla da odigra tu ulogu, ali samo jedna budala ima glavu u obliku debelog mesa, što priči daje na ozbiljnosti.

Prosto ne mogu da verujem da si ovo go%ance preporučio :confused:
Ti bi mu ovako zamjerio sta?
Generalan problem sa Kameronovim filmovima....

A [to se tice Rasela Kroua u Gladijatoru :heart: nisam objektivna,ali moram priznati da je vise zasluzio Oskara za ulogu Johna Nasha u Blistavom umu .
Zoakina su zakinuli zesce.
davno odgledah, ali jeste tu jak

Scenario je generalno dosta površan. Scenarista izgleda da je uzeo neke činjenice iz Ianovog života i onda napisao površnu melodramu. Sećam se da su mi neki od dijaloga bili baš stereotišni i loše- Anik je vrlo površno prikazana (mada ne samo ona) za šta nema opravdanja pošto su na raspolaganju imali knjigu Torn Apart: The Life of Ian Curtis http://www.amazon.co.uk/Torn-Apart-The-Life-Curtis/dp/1844498263 (pisali novinar Mik Midls i Lindzi Rid,. bivša žena Tonija Vilsona, koja je Curtisa dobro poznavala) u kome je Anik pristala po prvi put da priča o Ianu i ispričala dosta toga o Ianu (sa poštovanjem i ljubavlju, a uopšte ne tračerskim ili kukajućim stilom kao što je to radila Debora u svojoj knjizi). Za istu knjigu su pričali i članovi Ianove porodice i mnogi njegovi prijatelji, i tu ima dosta informacija o njegovim interesovanjima i ljubavi prema muzici. Čak se mogu naći i tekstovi nekih Ianovih pisama, koji daju vrlo drugačiji utisak od ovog filma.

Doduše, film nije tako loš kao što bih očekivala na osnovu toga što su ga najviše zasnivali na Deborinoj knjizi, koja je vrlo jednostrana i više liči na priču o Debori i njenom životu i zlopaćenju sa Ianom, sa njene tačke gledišta. Meni je bilo neverovatno da ona nije čak znala ništa ni o knjizi po kome je Joy Division dobio ime. Generalno, utisak koji sam stekla na osnovu njene knjige je da njih dvoje nikad nisu bili stvarno bliski, što deluje skoro neverovatno, ali dešava se. Smuvali su se kao klinci, venčali jako mladi (sa 19 godina), ali kao da nisu ni imali zajednička interesovanja; ona uopšte nije kapirala njegovu muziku i stvari o kojima je on razmišljao, a on se uopšte nije trudio da joj objasni, i onda su se sve više udaljavali. Da i ne pominjem to što sam imala utisak tokom cele knjige da je ona i dalje besna na njega.

Deborina knjiga je samo dobra za to da se dobije njena strana priče, ali sigurno ni izbliza ne predstavlja neki pravi i sveobuhvatni prikaz ličnosti Iana Curtisa. Za to je mnogo bolji odlični dokumentarac Grenta Džija (ili Gija, kako se to već čita) "Joy Division" iz 2007. za koji su konačno pristali da pričaju i članovi New Ordera, a tu su i Anik, Toni Vilson, Piter Sevil, Pit Šeli iz Buzzcocksa i drugi mančesterski muzičari i muzički novinari. http://www.imdb.com/title/tt1097239/

Sa ovim se slazem.
Doduse, meni je film bas cool sto ne daje toliko informacija o Ianu i ne analizira ga previse. Takva distanca i hladnoca ispod koje tinja svasta prilici muzici Joy Divisiona...

Poslednja izmena:
Sa ovim se slazem.
Doduse, meni je film bas cool sto ne daje toliko informacija o Ianu i ne analizira ga previse. Takva distanca i hladnoca ispod koje tinja svasta prilici muzici Joy Divisiona...

Biografije su u startu nezahvalne, jer nikad nisu objektivne. Ja ih zato i ne volim. Uvek se neki aspekti više naglašavaju od drugih, pridaje se važnosti stvarima koje možda nisu bile toliko bitne i sl. Pisala sam već o tome za film J. Edgar. Meni je zanimljivo da pogledam biografiju nekih ljudi koji su meni interesantni, ali nekako ih uvek uzimam sa velikom rezervom. A i bude mi malo poražavajuće da se čitav jedan život smesti u dva sata. Šta znam, to je neki moj trip. :roll:

- - - - - - - - - -

Ako neko zna link za seriju "Ustanicka ulica" moze da mi posalje? Torrent ili obican download link... svejedno.
Ne film, nego serija.

:)

Moj otac me zamolio da mu skinem ali ne mogu da nadjem...

Mislila sam da je serija zapravo iseckan film. Nisam imala pojma da ima nekih stvari kojih nema u filmu. U kakvoj sam zabludi bila. Ne znam ni sama što se ovoliko iznenadih, kad ionako nemam želju da gledam seriju. :mrgreen:

Sleepwalkers-movie-poster.jpg

Bio ''horor četvrtak'' na Fox movies...Nije loše podsetiti se...Iako sam ga ranije smatrao slabijim od ''Kingovih'' filmova, sada uviđam da ipak ima dosta preimućstava, dobru priču, radnju koja lepo teče, dobru glumačke ekipu...:) Posebno je gotivan ''cameo'' Kinga i Barkera na groblju, King uvek izabere ulogu nekog ''treši'' lika:lol::) 10/10

VlkuG.jpg

Prica o mladoj devojci koja bezi iz jednog grada u drugi,a da mi ne znamo zasto.Deluje poprilicno uplaseno,paranoicno i nepoverljivo.Upoznaje udovca sa dvoje dece s kojim se zblizava,ali mu ne govori zbog cega je dosla u to mesto,da li bezi od neceg/nekog itd....Film sve u svemu vrlo predvidiv,gluma neubedljiva,ne mogu reci bas tragicna,ali toliko su oboje nekako ( narocito ona ) malo uneseni u svoje likove da mi je apsolutno bilo svejedno da li ce bilo kome od njih dvoje nesto da se desi...Hemija opet poprilicno slaba,kao sto vec napomenuh prica predvidiva,sve u svemu nista specijalno....Ocigledno da je Notebook ( po meni ) jedini Sparksov roman koji je odlicno ekranizovan,ovo ostalo blah.....
5/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back