Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Control (2007)

controlUntitled-1.jpeg

Glavni glumac je fino odradio svoj posao, skinuo je Kertisove pokrete na sceni, njegovu facijalnu ekspresiju do tacnina...

U svakom slucaju, film je po meni vise nego ok, iako je sa jos boljim scenariom mogao da bude zaista vrhunski...
Ocena: 8,5

Poslednja izmena:
Don't Look Now (1973)

dont_p3la.jpg

Klasik ili ne, malo je precenjen ili su mozda moja ocekivanja bila prevelika. Pocinje odlicno, prva polovina super... ali posle nestane atmosfera samo sam cekala da se vec zavrsi. Jeste spor film, ali nije to problem. Ja volim kad je triler spor, nego ... sta ja znam, kao da se reditelj izgubio malo pri kraju i nije ni sam znao sta zeli da nam pokaze i sta ne. Kraj mene razocarao. Nije los, samo ja nisam odusevljena. Sto se tice glume tu nema sta kritikovati, glavni su bili odlicni.

Inace... WOW Julie Christie je prelepa! :eek: :D

Poslednja izmena:

ja sam odgledao zavidnu kolicinu dokumentarnog materijala i kad sam video najavu za ovo i dobre kritike, bio sam u dilemi dal` da gledam ili jok. odustao sam bio zbog mogucnosti da me nesto ( ili vise toga ) iznervira, ali posto sam u poslednje vreme nesto neobicno smiren, aj cu pogledam. zezanja radi.

a opakih docova ima o njemu/njima.

Dobar je Control , pesimista je sve rekao.
Adaptacija knjige Kurtisove udovice, Dodir iz daljine, koja je malo bolje napisana od Sumraka. Smatram da je rezija Antoana Corbijina spasila film i potisnula prenaglasenu melodramu iz knjige koliko god je mogao. Da ne govorim o atmosferi filma koja je u potpunom saglasju sa likom i djelom Joy Divisiona i Curtisa.Uostalom,on im je rezirao spot za Atmosphere.
Sam Riley ej takodje iznenadjujuce dobar u ulozi, cak i odlican, iako mi se cinio preljepuskast za istu.
Razlog zasto nije vise paznje posveceno Anik vjerujem da lezi u cinjenici daj e ipak radjeno po knjizi Deborinoj.
Scenario je zajebana stvar.Da je bio drugaciji za imalo, film bi bio ili vrhunski ili potpuno sranje.

Klasik ili ne, malo je precenjen ili su mozda moja ocekivanja bila prevelika. Pocinje odlicno, prva polovina super... ali posle nestane atmosfera samo sam cekala da se vec zavrsi. Jeste spor film, ali nije to problem. Ja volim kad je triler spor, nego ... sta ja znam, kao da se reditelj izgubio malo pri kraju i nije ni sam znao sta zeli da nam pokaze i sta ne. Kraj mene razocarao. Nije los, samo ja nisam odusevljena. Sto se tice glume tu nema sta kritikovati, glavni su bili odlicni.

Inace... WOW Julie Christie je prelepa!
Ijao...ovo mi je Verbal preporucio prije godinu dana i skinuh ga i ne ogledah ga do dana danasnjeg.A zanima me,sto je najgore.
Ovih dana,ovih dana...

Poslednja izmena:
Don't Look Now (1973)

dont_p3la.jpg

Inace... WOW Julie Christie je prelepa! :eek: :D

Imala sam potpuno isti utisak o filmu!:D

midnight-lace-movie-poster-1020223821.jpg

Fin triler, starinski...Ima dobrih ala Hičkok momenata, i dosta strašnih...Raskošno snimano, lokacije odeća, viši stalež...Glumačka ekipa je super, Doris Dej kao ''slaba i uplašena ženica'' kojoj je dovoljno da bude lepa i da se ''prenemaže''...:lol: Uopšte ima momenata koji bi se danas okarakterisali kao idilični i patetični, ali su tada bili savim normalni...Interesantne frizure, teško je razlikovati osobe kada i muškarci i žene izgledaju tipski...U svakom slučaju sam uživao 10/10

Nakon 10 god pogledala film opet, ali sada "extended" verziju.
Moje misljenje sada: Russel nije zasluzio Oscar nagradu. Joaquin mozda.. mada nije ni on bio perfektan, sad je bolji glumac.

http://2.***************/-xUwGfTrRcoY/Tcl8-lwZKpI/AAAAAAAAAMo/TAnN9q8c3mc/s1600/gladiator1.jpg

Ocena: 9/10

Omiljena scena, ko god je napisao ovo je genije:

Ijao...ovo mi je Verbal preporucio prije godinu dana i skinuh ga i ne ogledah ga do dana danasnjeg.A zanima me,sto je najgore.
Ovih dana,ovih dana...

C,c,c,c... Ne slušaj ove gore. Preporučljivo ga je gledati u kombinaciji sa The Comfort of Strangers pred romantično putovanje u Veneciju.

edit: A i šta ja predikujem... februar-mart-april-maj: 7 + 1 odgledanih filmova. To mora da je neki istorijski minimum.

Poslednja izmena:
Ljudi predložite neki dobar film. Nalazim se u krizi ideje, mašte i imaginacije.

Tyrannosaur -fina drama, ništa sad specijalno, ali može da se gleda. Gluma je odlična, težak film.

Vacas -isto drama, ali sa istorijskim momentom. Hronika o dve zavađene porodice.

Hotaru no haka-ovo si možda gledao, a možda i nisi, odličan film.

The Apartment -i ovo si verovatno gledao. Ako ništa film je odličan zbog glume Dzek Lemona.

Nakon 10 god pogledala film opet, ali sada "extended" verziju.
Moje misljenje sada: Russel nije zasluzio Oscar nagradu. Joaquin mozda.. mada nije ni on bio perfektan, sad je bolji glumac.

http://2.***************/-xUwGfTrRcoY/Tcl8-lwZKpI/AAAAAAAAAMo/TAnN9q8c3mc/s1600/gladiator1.jpg

Ocena: 9/10

Omiljena scena, ko god je napisao ovo je genije:

Meni je Crowe tu super kao i inače...Ne može on baš autonomno da tumači scenario i ulogu već radi šta mu se naredi...

Tyrannosaur -fina drama, ništa sad specijalno, ali može da se gleda. Gluma je odlična, težak film.

Vacas -isto drama, ali sa istorijskim momentom. Hronika o dve zavađene porodice.

Hotaru no haka-ovo si možda gledao, a možda i nisi, odličan film.

The Apartment -i ovo si verovatno gledao. Ako ništa film je odličan zbog glume Dzek Lemona.

Gledao sam samo The Apartment i to mnogo davno. Čim uhvatim vremena i volje pogledaću ovaj britanski.

The Abyss (1989)

Abyss-1.jpg

Ah, James Cameron i njegova opsesija morskim dubinama....:) Prvo da pohvalim filmski plakat, stvarno mi je prelep.
Gledala sam ga pre oko 8-10 god, ali se ne secam vec koliko mi se dopao onda. Zaboravila sam i kako se zavrsava pa sam odlucila da ga pogledam opet, ali sad "extended, special edition". Hmmm... neke scene su stvarno preduge ovako, ali dobro to ne kvari utisak. Iskreno film je odlican samo ja bih da je kraj bio drugaciji... kao da se Cameron vise trudio da zadovolji publiku, nego da napise odlicnu pricu. Spoiler:
Ili sam samo ja cinicna i ne volim kad ljubav spasava svet.;)
Gluma je dobra, ali su karakteri dosta jednoslojni.

8/10

Sad sam procitala malo vise o filmu i special edition je oko 30 min duzi nego obican film. Kraj je mnogo jasniji (stvarno nisam zadovoljna sa krajem, ali bila bih jos manje zadovoljna da sam gledala kraci film). Verovatno...

Poslednja izmena:
Легнем да спавам и дрндајући ове ретардиране канале, случајно налетим на неки ратни филм, и приметим Михалкова. Одлично, помислих, ево филма, у коме Руси рокају наше вековне непријатеље, па мало да уживам бар у имагинарном филмском свету, док се у стварности потписују разни споразуми са пијачним продавцима српских унутрашњих органа . Међутим, ово што сам видео за непуних пола сата, превазишло је и најпатетичније холивудске зналце, па ми Клинт, Стивен, Том и остали факери, делују као мала деца, наспрам ове бруке и срамоте коју је сам себи приредио црни Никита. После оног одличног првог дела Варљивог сунца, снимити овакву будалаштину је стварно неопростиво. Морам да опишем сцену која је једна од најгорих у историји ратних филмова...

Михалков, генерал Црвене армије и чета некаквих ненаоружаних сељака стоје у рову и нешто се препиру. Од оружја имају само мотке, али Никита у једном моменту одлучује да напусти ров и голорук крене на добро утврђене немачке бункере, снабдевене митраљезима и осталим тешким наоружањем. Он то ради крајње ноншалантно, као да се шета по Кнез Михајловој, на топлом београдском сунцу. Окачио мотку на раме и лагано цупка ка утврђењу.За њим крећу, један по један и остали, официри и они убоги сељаци, и сваки од њих при поласку добаци неку патетичну флоскулицу. И за пар минута имамо читаву армаду састављену од голоруких јунака са моткама окаченим о ревер. А, шта ли раде немачки војници? Ништа. Држе их на нишану али ништа не предузимају. И онда иде сцена којој би се и највећи амерички филмски хероји попут Џона Меклејна, Ковалског, Харта, Џона Рамба, морали поклонити до земље. Наиме, на нишану једног немачког митраљеза појављује се мрља. Митраљезац, наравно погледа шта се дешава, и види да је то паук који се спустио са обронка тврђаве. Он помоли главу да га уклони, али у том моменту прими метак од неког снајперисте, који се појавио ниоткуда, можда из неког другог филма, ко ће га знати. И он тако лежи, сирома мртав, али у кадру се одједном појави бели мишић, или је то неки хрчкић, ***** ли га. Е, тај миш одиграће кључну улогу у овом страшном боју. Миш се почне кретати по телу митраљесца, и онда се нешто тамо догоди, не знам тачно шта пошто сам се заценуо од смеха, али тај миш је некако изазвао пожар у митраљеском гнезду. Ватра се брзо проширила, и онда се догађа експлозија, којој би позавидела и атомска бомба бачена на Хирошиму. И све оде у мајчину. Цела тврђава нестаде за мање од минут. Руси победнички јурнуше ка њој... После ове сцене имао сам снаге за још једну, која патетиком и нереалношћу ништа није заостајала за овом, али ипак немам снаге да је изложим.

Стварно не знам шта му је ово требало. Језиво...
To i ja rekoh, al mi ne veruju. Te Nikita ovo, te Nikita ono...
Prvi deo je topao i pun emocija, čak fotografija izgleda romantično. U drugom delu,Nikita izgleda kao Robokap.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back