Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2u8koas.jpg

Moderna verzija priche o Kainu i Avelju, radjeno po istinitom dogadjaju.
Kraj je malo nejasan, tj. moze se shvatiti na vishe nachina.
8/10

Slumdog Millionaire

hm.
dobra je ideja. ali baš. nije samo luckasta pa kao mala promena, nego je baš baš dobra. dobar početak, fin tok, odrastanje, dobri glumci, kamera sjajna..
ali ceo film je nekako izbrušen da bi bio korektan. kad sam video onu scenu gde mu ubijaju majku uz masu koja urla 'eno muslimana, drž'te ih', opalo mi je sve za 50%
i ovako dobru ideju mora propaganda da smlači. da, baš to. smlačeno je.

večeras gledam Buttona i to je to što se oskara tiče za mene. nemam snage za 3+ novih filmova zaredom

861_Mira_Furlan.jpg

mada sam ovo gledao kao klinac na TV i od tada bezuspešno tražio ovu dramu/film nisam baš nešto oduševljen koliko sam se nadao da ću biti. Poslednji trzaji umiruće srpske kinematografije...vredi videti

200px-Marbleass.jpg

iako nisam ljubitelj Žilnikov, i ovo je zgodno, bar mlađi autori imaju ideju šta snimiti sa par egzibicionista i bez budžeta...gledljivo, a tu je i kao neka antiratna poruka ubačena u filmu snimanom u sred rata, zbog toga respect

The Curious Case Of Benjamin Button - 5/10. Ovakav drnch nisam video jos od vojnickih dana. Fincher se totalno izgubio. Tri sata sam umirao u bioskopu da bih docekao kraj ovog filma. Cate Blanchett katastrofa, Julia Ormond katastrofa... Pitao sam se otkud je Brad nominovan za Oskara. Ali Brad izgleda ko Marlon Brando pored ostatka ekipe... Ako je ovo film za 13 Oskara - onda stvarno necu vise ni da gledam filmove...

Underworld: Rise Of Lycans - 8/10. Odlicno odradjen posao. Sve je tu - izgled i smek Underworlda, vampiri, vukodlaci, sibanje, efekti, ljubav... Prica je lepo povezana sa prvim delom... Svi glumci su na visini zadatka, Viktor i Lucian su dobili malo vise prostora nego u prethodnim delovima... I na kraju Rhona Mitra - nju uvek volim da vidim i ona je sasvim ok - prava vampirica... Nema nekih izrazitih mana sem crnca ciji glas izaziva smeh i kao i kod Perfect Creature nedostaje neka zvezda koja bi dodala nesto extra inace sasvim dobrom filmu.

Гран Торино 9/10
судећи по овом филму амери су стварно у говнима до гуше
прво, име филма преузет је од фордовог модела аутомобила из 1972. да ли ће се просечан американац после гледања овог филма одустати од куповине неких корејских или јапанских кола?чисто сумњам...
него није то тема филма. на једној страни остарели затуцани американац на другој новопридошла генерација азијата. дакле сукоб култура, сукоб генерација...
клинт је још увек онај стари, и даље зна да пљуцка.
могао је без проблема да овај филм буде наставак серијала прљавог харија, 20 година после, пензионисани калахан...
свиђају ми се његови филмови, волео бих да настави овим темпом да их снима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back