Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Odgledao sam u Redfordovu čast i OUT OF AFRICA prelep film rađen po romanu Karen Blixen koja je i junakinja. Tumači je Meryl Streep na savršen način a prati spomenuti Robert Redford. Predeli Kenije, dijalozi i atmosfera čine ovaj film pamtljivim. Ne mogu se oteti utisku da ovakve straightforward romantične drame više ne prave. Mislim da neke stvari nikada ne izlaze iz mode, samo im treba dati šansu.
:D Ja ga jos kao dete odgledao u bioskopu. Tad je dobio gomilu oskara i postao hit u svim bioskopima

Upravo sam odgledao THE SMASHING MACHINE. Jako dobra sportska drama rađena po životu Marka Kerra koji je ako sam dobro razumeo jedan od najvećih faca ranog MMA (koji inače ne pratim). Film ima jako dobar balans drame i borbi gde vaga ipak ide više na stranu drame što mi je super. Dwayne Johnson koliko god da su ga pljuvali ranije da je loš glumac ovde se super pokazao i nije slučajno pala i nominacija za Oskara. Ne bi me čudilo i da dobije, ovaj Mark Kerr kao da je njegov alter ego. Takođe, Dwayne izgleda jako moćno fizički, nabacio je ogromnu mišićnu masu za tu ulogu i dobro mu stoji. S obzirom da je u vreme snimanja imao 50-ak leta to je za svaku pohvalu. Emily Blunt odlično prati njegovu partnerku i scene svađa mi deluju prilično ubedljivo. Režija je na momente dokumentaristička i to daje notu autentičnosti. 8.5/10

U bioskopu sam odgledao THE SMASHING MACHINE. Jako dobra sportska drama rađena po životu Marka Kerra koji je ako sam dobro razumeo jedan od najvećih faca ranog MMA (koji inače ne pratim). Film ima jako dobar balans drame i borbi gde vaga ipak ide više na stranu drame što mi je super. Dwayne Johnson koliko god da su ga pljuvali ranije da je loš glumac ovde se super pokazao i nije slučajno pala i nominacija za Oskara. Ne bi me čudilo i da dobije, ovaj Mark Kerr kao da je njegov alter ego. Takođe, Dwayne izgleda jako moćno fizički, nabacio je ogromnu mišićnu masu za tu ulogu i dobro mu stoji. S obzirom da je u vreme snimanja imao 50-ak leta to je za svaku pohvalu. Emily Blunt odlično prati njegovu partnerku i scene svađa mi deluju prilično ubedljivo. Režija je na momente dokumentaristička i to daje notu autentičnosti. 8.5/10

Da spomenem da sam pre par dana pogledao još jedan Redfordov film - THE HORSE WHISPERER. Ovaj mi ide na listu omiljenih romance filmova, više mi se svideo i od Out of Africa jer me je tužan kraj više trigerovao nego onaj iz Moje Afrike. Ovo je je Redfordova režija kao i u A RIVER RUNS THROUGH IT. Redford je imao dobar osećaj za dramu i prostor. Šteta što nije više režirao.

Back