Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Odgledao sam u Redfordovu čast i OUT OF AFRICA prelep film rađen po romanu Karen Blixen koja je i junakinja. Tumači je Meryl Streep na savršen način a prati spomenuti Robert Redford. Predeli Kenije, dijalozi i atmosfera čine ovaj film pamtljivim. Ne mogu se oteti utisku da ovakve straightforward romantične drame više ne prave. Mislim da neke stvari nikada ne izlaze iz mode, samo im treba dati šansu.
:D Ja ga jos kao dete odgledao u bioskopu. Tad je dobio gomilu oskara i postao hit u svim bioskopima

Upravo sam odgledao THE SMASHING MACHINE. Jako dobra sportska drama rađena po životu Marka Kerra koji je ako sam dobro razumeo jedan od najvećih faca ranog MMA (koji inače ne pratim). Film ima jako dobar balans drame i borbi gde vaga ipak ide više na stranu drame što mi je super. Dwayne Johnson koliko god da su ga pljuvali ranije da je loš glumac ovde se super pokazao i nije slučajno pala i nominacija za Oskara. Ne bi me čudilo i da dobije, ovaj Mark Kerr kao da je njegov alter ego. Takođe, Dwayne izgleda jako moćno fizički, nabacio je ogromnu mišićnu masu za tu ulogu i dobro mu stoji. S obzirom da je u vreme snimanja imao 50-ak leta to je za svaku pohvalu. Emily Blunt odlično prati njegovu partnerku i scene svađa mi deluju prilično ubedljivo. Režija je na momente dokumentaristička i to daje notu autentičnosti. 8.5/10

U bioskopu sam odgledao THE SMASHING MACHINE. Jako dobra sportska drama rađena po životu Marka Kerra koji je ako sam dobro razumeo jedan od najvećih faca ranog MMA (koji inače ne pratim). Film ima jako dobar balans drame i borbi gde vaga ipak ide više na stranu drame što mi je super. Dwayne Johnson koliko god da su ga pljuvali ranije da je loš glumac ovde se super pokazao i nije slučajno pala i nominacija za Oskara. Ne bi me čudilo i da dobije, ovaj Mark Kerr kao da je njegov alter ego. Takođe, Dwayne izgleda jako moćno fizički, nabacio je ogromnu mišićnu masu za tu ulogu i dobro mu stoji. S obzirom da je u vreme snimanja imao 50-ak leta to je za svaku pohvalu. Emily Blunt odlično prati njegovu partnerku i scene svađa mi deluju prilično ubedljivo. Režija je na momente dokumentaristička i to daje notu autentičnosti. 8.5/10

Da spomenem da sam pre par dana pogledao još jedan Redfordov film - THE HORSE WHISPERER. Ovaj mi ide na listu omiljenih romance filmova, više mi se svideo i od Out of Africa jer me je tužan kraj više trigerovao nego onaj iz Moje Afrike. Ovo je je Redfordova režija kao i u A RIVER RUNS THROUGH IT. Redford je imao dobar osećaj za dramu i prostor. Šteta što nije više režirao.

https://www.imdb.com/video/vi3651509017/?ref_=tt_vids_vi_1

Screenshot 2025-10-06 at 00-52-04 Army of Shadows (1969).png

Još jedan francuski klasik.

9/10

Novi supermen i prica mi se ne svidja i jedva mu dajem 6.Bez obzira sto je svetli supermen i kako su hteli da vise bude nada i pozitiva fali mu bar malo ozbiljnosti koji sam DC nosi.

Nisu se fokususirali na supermena i ubaceno je u film dosta likova da se jelte opet hvata u kostac i korak sa marvelom sto znamo kako se na kraju zavrsilo.Veliki nedostatak je uvod price i predstavljanje supermena kao heroja, mislim da je bilo potrebno scenski kroz dva minuta predstaviti njegov dolazak i postajanje heroja a be da pljasnu na ekranu belim slovima pre toliko godina pojavio se supermen.Nisamm zadovoljan iako ovaj lik sto ga glumi nije lose to odradio... Najbolji supermen je za mene Man of steel...

Ocena jedva 6.

Bring her back je dosadan horor u kome sve orkrijete u prvih 5 minuta i nekako isprazan koji se fokusira na to da te zgrozi scenama...

I ono americko njesra sto samo kod njih ima da pozelis glavnim likovima sve najgore jer je pisac napisao tako da sestra be veruje bratu sa kim zivi od kad zna za sebe vec nekoj zeni koju poznaje manje od 3 meseca i oritom se ponasa cudno itd...

Ne znam kako da opisem ali totalno sve vidjeno i dajem ocenu 5...

Poslednja izmena:

Back