Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Mission: Impossible - The Final Reckoning
Glumci : Tom Cruise,Hayley Atwell,Ving Rhame

Hant i MMF progone opasnu veštačku inteligenciju zvanu Entitet koja se infiltrirala u globalnu obaveštajnu službu.
Dok ga progone vlade i ličnost iz prošlosti, Hant se trudi da je spreči da zauvek promeni svet.

Klasika dosadašnjih Nemogucih misija..i Hant naravno na kraju spašava svet
Mislila sam da je ovo zadnja Nemoguca misija ali završili su je tako da mogu a i ne moraju da nastave

Mislila sam da je ovo zadnja Nemoguca misija ali završili su je tako da mogu a i ne moraju da nastave
Šablon kod svih NM je tresla se gora rodio se miš...
Uvek opšti tandrk na početku, čupaju svi kose, drž ne daj, pomagaj sveti Spiridone...
Na kraj očekuješ spektakl... Ono rešenje: puf...:huh:
ma nosite se!:cool:

Mission: Impossible - The Final Reckoning
Glumci : Tom Cruise,Hayley Atwell,Ving Rhame

Hant i MMF progone opasnu veštačku inteligenciju zvanu Entitet koja se infiltrirala u globalnu obaveštajnu službu.
Dok ga progone vlade i ličnost iz prošlosti, Hant se trudi da je spreči da zauvek promeni svet.

Ovo je prvi deo The Final Reckoning, proletos u bioskopima je bio drugi. I tu se završava :)
Meni je ovo jedan od boljih delova, a odgledala sam ih sve i to po više puta.

https://www.imdb.com/title/tt0048021/
f212c71e1bee2ebb44506be66f3201fb.jpeg

Kultni francuski krimić.

8.5/10

nije loš mada M. Gibson(režiser) malo je omanuo sa izborom glumačke ekipe
Wahlberg je donekle okeej mada mu negativci ne leže a ono dvoje su previše mlaki i bez neke karakterizacije likova
i nekako mi nejasna radnja sa svim onim dijalozima preko telefona, suviše zbrkano nešto sa tim imaginarnim teleonskim likovima

p.s.

ovaj Walberg u početku pljaska žvakom ko blesav, išo mi na nerve pa sam morao malo da premotam

MV5BOGZlZjAyYTItMDdjYy00OGZlLWI3NDAtYzM5ZjAwNjg0NWUxXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Odgledao sam zanimljiv američki horor s elementima komedije po imenu READY OR NOT sa australijskom glumicom Samarom Weaving.Ona ovde tumači devojku koja se iz nejasnih motiva udaje u bogatu kuću. Ali ta porodica poznata po proizvodnji društvenih i igara na sreću ima svoju tajnu. Motiv je do sada zilion puta obrađen ali je đavo u detalju odnosno izvedbi (pun not intended!). Sa uživanjem sam ga pogledao, ovo je jedan od onih hororaca koji se dešavaju u kući. I funkcioniše što se mene tiče na svakom nivou.

The Thursday Murder Club
Triler

Glumci: Helen Mirren,Pierce Brosnan,Ben Kingsley

Četiri penzionera provode vreme rešavajući ubistva iz zabave, ali njihovo ležerno istraživanje
dobija uzbudljiv obrt kada se nađu sa ubistvom vezanim za u domu za stare u kome se nalaze

Meni se film svideo i zabavio me posebno glumacka ekipa na celu sa Helen Miren

Jedan od gorih delova :)
Pa i to kako se uzme...:think:
Mislim da su prva 3 dela klasika, a ovo nadalje je tehnomanija...
Razlika je samo u načinu proizvodnje adrenalina. U prvom slučaju dosta prirodnije, a u drugom - neko takmičenje u indukovanju i u tu svrhu služi scenario.
Scenario ne sme biti previše...ne komplikovan, već zapetljan, ali to čine na silu nekako, jer se tako uvek pokaže na kraju - sve neki fingirani gordijevi čvorovi.
A sve se previše prosto raspetlja!...:D Ako je jednostavan scenario, rade s pretpostavkom da, kao, neće biti dovoljno zanimljivo... pa se trude da nađu sredinu.
U tom smislu, tragaju za što glatkijom i prožetijom linijom radne... Ako im se desi da bude previše iskidana, scenario im je šaren kao detlić pera, rokaju predele sveta ko nenormalni - da te šiz uhvati. :P Tako je već bilo kod nekih prethodnih delova...;) Ali ako je tog šarenila manje, linija radnje je doslednija, pa se i lakše gleda i podnosi sve to natrpavanje koje je kao takvo, po sili nužde, vrlo podložno zaboravu...:cool: Možda samo i jedino zbog toga, ovaj poslednji deo, sa svedenijom radnjom i sa dovoljno retrospektivnih scena, podsetnika na prethodne delove, izlazi za nijansu bolji od ostalih.

ima nekoliko filmskih adaptacija te novele
najpoznatija i verovatno najbolja je ona sa Tom Kruzom iz 2005. godine
ovo sa Ajs Kjubom je užas
onaj iz 2005 je mnogo dobar više puta sam gledao,
malopre pustim ovo da vidim kakav je osećaj za feeling pošto sam pročitao tvoju poruku i kažeš da je bljuc,
i videh da si u pravu

jebemliga šta više rade sa tim nastavcima u poslednje vreme sve što pogledam težak ćorak

Back