Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Eddington - gledas film i kazes "WTF"...phoenix fenomenalno odigro humanog serifa u kom chuchi vrag..radnja 2020, vrijeme kovida kad komsija mrzi komsiju zbog pravila vezano za maske..vrijeme rasizma, vrijeme ispiranja mozga kroz medije tipa instagram, tik tok facebook..borba za gradonacelnika...novo komponovana drama uvijena u crni humor sa akcentom na americki debilizam..filmcina...10 ka od mene..

Heretic - https://www.imdb.com/title/tt28015403/

Dve mlade misionarke mormonke ulaze u kuću prevejanog ateiste. E sad ovo bi bio dobar film da je ovo non-stop filozofska/teološka/psihološka raprava, da nema tog elementa horora, jer mene taj elemenat horora smaaaaaaaaara, smara, jednostavno smara.

Heroin šik, mlada glumica odlična... da pohvalim ipak nešto -

1165835_v9_bb.jpg

Шарлатан

https://www.imdb.com/title/tt6028620/?ref_=mv_close

На основу истинитог догађаја. Филм о познаваоцу лековитог биља, прогањаног комунистичким режимом, који је, на несрећу, био геј, што је комунистичка власт такође забрањивала.

Филм је леп, али нисам могла да гледам даље од момента кад су се њих двојица дохватили.

Eh, Supermen... the last in the row. :cool:

Šta mogu reći... Čudim se omladini... Ne, neću tako da krenem.
Čudim se scenaristima. Znači, baki, živimo u doma recikliranja, kombinatorike, postmoderne... nićeg novog.... samo da su pioniri srećni.

Pa, lepo, bogami, i vešto, nema šta:... uzmeš sve od prethodnih Supermen filmova što je valjalo (a čemu je bio tematski posvećen uvek po jedan film;)), uključujući tu i grafičko rešenje naslova neponovljivog originala...ah!... odbaciš sve ono što u njima nije valjalo (jer si se, kao "iskusni macan", naučio na greškama prošlih;))... i napraviš opet bljutav rezultat! :cool::confused:

Jerbo, šta si uradio: napravio si šizofreni meš-ap od svih prethodnih filmova s 5 bivših tematika (jedan celovečernji ne traje toliko za džabe - da bi jedna, bitna i glavna tema dobro "prodisala" na traci i imala smisla), dodao još par šarenih nemani kolorita radi, da se neko slučajno ne doseti da mu je dosadno, beskrajno utanjio ljubavnu priču između K.Kenta i Luis na banalnih 10% od realnih prethodnih 50% pa i na više...i dobio Morovu čorbu što deca piju da leče dijareju.:neutral:

To jest, ako ovo komotno mogu da progutaju, onda oni uopšte nemaju nikakav poremećaj pažnje...:whistling: jer sve je jasno... iako je sve skupa na vrat-na nos!😕

Doduše, jedno sigurno izbija oči: ne bi Supermen nikad ovoliko političarski kao do sad! :P Kako zatvoriti oči pred aktuelnim ratom Rusije i Ukrajne...a ne nazvati ih Boravijom i Džumahazanom, fazanom, ne znam više ni kako bi ime ovoj drugoj zemlji. :lol: Nek se vidi, nek se zna, i Supermen je šahista... jaaooo...:roll:

Zato, šta da mu dam?... Ne smem kriptonit, bože moj...:cool: Neka bude 6,5 za pokušaj impresioniranja. Daljše ne ide...Fak.

And what's with the f..en dog ??!!!.... :p:hahaha::roll:

Poslednja izmena:
https://www.imdb.com/title/tt31434030/

Dracula: A Love Tale​

Nisam imao posebna očekivanja jer su mi se malo smučile mnogobrojne ekranizacije klasika horor književnosti. Međutim, hajde da mu dam priliku jer je u pitanju Luc Besson, jedan od meni najdražih savremenih autora. I nisam nimalo pogrešio. Jasno mi je da se nekima ovaj film neće dopasti, a posebno izbradnja samog Dracule. On je ovde prikazan možda i najemotivnije i najljudskije u svim dosadašnjim ekranizacijama. Da krenemo od samog početka filma (odnos prema ženi i bitka) koji mi se jako dopao i prikazuje ga kao normalnog mladog čoveka. Pa zatim kratki prikazi njegovih putovanja kroz istoriju i onda fokus na "sadašnjosti" (odnosno 19. veku) gde je ubačen jedan ženski lik koji mi se prilično dojmio. Tu je i Christoph Waltz koji je veliki glumac ali mislim da je ovde samo solidno odradio posao. Glavni faktor je talentovani Caleb Landry Jones s kojim smo se već družili u prethodnom Bessonovom filmu (DogMan). Calebov senzibilitet, ali i crte lica, daje tu dimenziju filmu koji naslovu ima ono "love tale". Ako imate sklonosti ka romantici i ne zanima vas samo krv ova verzija Dracule mogla bi vam se dopasti. Ovo mi definitivno ostaje u sećanju kao jedna od omiljenih verzija u skladu sa mojim ličnim senzibilitetom.

Back