Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

The Lost City - https://www.imdb.com/title/tt13320622/

5c947-16448591216363-1920.jpg

Što bi rekao Bil Marej u onom filmu Vesa Andersona koji je parodija na filmove Žan Žak Kustoa - This is an adventure!
Ovaj je parodija na avanturistčke filmove, i to dobar. Čejning Tejtum, iako mi je fizički repulsivan, ima taj komičarski element koji je neosporan..
Sandra Bulok, koju život nije mazio u poslednje vreme, varao je onaj bajker sa tetoviranim kur*ama, skoro joj umro partner od kancera, prvo sam pomislio da je dobila trajnu resting bitch face, ali se raskravi tokom filma i opet je ona stara. Pit sa cameo rolom duhovnog gurua sleš lokalnog tabadžije isto dobar.
Sve u svemu preporuka za zabavan film, ovo gov*no i dalje piše u kurzivu...

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Akcija film traje 2,43 min
Glumci:Tom Cruise,Hayley Atwell,Ving Rhames

Itan Hant i njegov tim MMF-a moraju da pronađu opasno oružje pre nego što padne u pogrešne ruke.

Meni film iako ima akcije u u stilu nemooguce misija traje predugo, i usporeno u nekim delovima filma i nerealno i sve u krug
a film je iz dva dela....nastavak filma sledi

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Akcija film traje 2,43 min
Glumci:Tom Cruise,Hayley Atwell,Ving Rhames

Itan Hant i njegov tim MMF-a moraju da pronađu opasno oružje pre nego što padne u pogrešne ruke.

Meni film iako ima akcije u u stilu nemooguce misija traje predugo, i usporeno u nekim delovima filma i nerealno i sve u krug
a film je iz dva dela....nastavak filma sledi

Gledao film i smorio se od negativca.....

Stay
https://www.imdb.com/title/tt0371257/

Film bi se mogao dopasti ljubiteljima izmenjenih realnosti i nejasnih vremenskih linija. Ovde mlađahni Ryan Gosling tumači depresivnog studenta koji planira da izvši samoubistvo. Odlazi kod psihijatra (Ewan McGregor) a tu je i Naomi Watts. Ovo je film na koji sam negde slučajno nabasao i zanimljivo da ranije nisam čuo za njega. Ne znam koliko je bio popularan niti kako su ga publika i kritika ocenili. Od mene sedmica.

The Snowman (2017)
Филм генерално није лош али сам очекивао више од скандинаваца. Прича је добра, улоге су добре, филм лепо "тече" ни брзо ни споро, али некако се режисер Томас Алфредсон мало изгубио у континуитету радње филма. Чини ми се као да је прескакао редослед неких догађаја. Све у свему није лоше.
Волим скандинавску кинематографију јер је доживљавам некако реалну, без неког "кићења" и "украшавања" радњи. Онако како јесте, мало сирова и огољена али зар таква и не треба да буде.

28 Days Later

Pogledala sam ga da vi ne morate...bilo je tesko... :kafaz:
Njanjav film o zombijima...po komentarima sam ocekivala mnogo vise...
Od mene 3/10

Мени се свидео овај филм али из мало необичних разлога. Никада у неком зомби филму, и у већини апокалиптичних/постапокалиптичних хорора, нисам доживео тако јак осећај безнађа и беспомоћности као док сам исти гледао. Сивило Лондона док пада мрак и док актери покушавају да преживе је на мене толико јак утисак оставио да свака сцена са зомбијима, у осталим филмовима, је страшна колико и Бранко Коцкица, буквално смешна.
Онаква борба за живот, онолика жеља за преживљавањем а да је добро урађена је ретко виђена на филмском платну.
Онда ме фасциниро сусрет са појединим преживелим људима које фактички видиш први пут а доживљаваш их тако блиско да ни своју родбину ниси тако доживео никада.
Велики утисак на мене оставила је и сцена када одлазе из стана у вишеспратници где су преноћили код мале преживеле породице. Како их наговара да крену са њима а отац то одбија јер дубоко у себи зна да је све готово али неће пред дететом да покаже да се предао.

Five Nights at Freddy's
https://www.imdb.com/title/tt4589218/

Čitajući isprva o ovom filmu pomislio sam da je kopija Willy's Wonderland sa Nicolasom Cageom. Međutim, iako je forma vrlo slična (zapušteno mesto sa čudnim lutkama koje izvode muziku i svašta još) priča koja se krije iza toga je različita. Pet noći kod Fredija dobio je dosta nisku ocenu i od publike i od kritike verovatno verovatno zato što je mogao biti bolje urađen, uz hororičniju atmosferu, ali je svakako film koji vredi pogledati ako ste ljubitelj plotova. Iz tog razloga od mene sedmica, ali mislim da je Cageov film ipak efektniji.

Back