Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Evo i da ja dodam nesto.

To groblje na slici, Sad Hill nije pravo groblje u Spaniji, nego je sve napravljeno za potrebe filma.

Kako su krstovi vremenom propali, pre nekoliko godina je rekonstruisano. Ima i dokumentarac o tome.

Tako da je sad ponovo postalo popularno da ljudi idu tamo turisticki.

Tako da eto predloga ako vas put nanese u Spaniju.

Mozete da napravite i svoju scenu ako imate dara za glumu i montazu. :D

Pogledajte prilog 1441568
Najbolji film ikada, muzika fenomenalna, radnja ubija, gluma rastura, rezija unistava, atmosfera haos!
Ocena 10/10
Овај филм спада у ону групу филмова које не могу да гледам ето тек тако. За ово се спремам да погледам. Након гледања овако нечега не могу бар месец дана ништа друго да погледам јер све остало је нижеразредна зајебанција наспрам оваквих филмова. Има их још неколико овако великих филмова.
Све што си навео је супер а да додам и фотографију као и увођење ликова у кадар, ма немам речи. Домаћи задатак.

Evo i da ja dodam nesto.

To groblje na slici, Sad Hill nije pravo groblje u Spaniji, nego je sve napravljeno za potrebe filma.

Kako su krstovi vremenom propali, pre nekoliko godina je rekonstruisano. Ima i dokumentarac o tome.

Tako da je sad ponovo postalo popularno da ljudi idu tamo turisticki.

Tako da eto predloga ako vas put nanese u Spaniju.

Mozete da napravite i svoju scenu ako imate dara za glumu i montazu. :D
Ta zavrsna scena na groblju je najbolja u istoriji kinematografije, kraj filma potpuno nepredvidiv i sa haos obrtima.
Prvi put kada sam gledao taj film pa ima vise od 25 godina skoro 30 oduvao me nacisto a i oduvek sam voleo Spagheti Western pa i klasicne ali Spaghetti posebno i da pocetak filma je na istom mestu ali bez groblja.

Pa dobro to je Spanija, nema toliko lokacija u tom mestu gde su bili.
Imali su mali budzet.
Ima tu xy prica sa Klintom.
Kad im je trebalo drvo za vesanje, a nema drveta nigde, sve pustinja i ovo nisko siblje.
I onda vide kod nekog domacina u dvoristu drvo, mucenik to odgajio, zalivao. I udju i predstave se, neko od ovih spanaca iz ekipe kao inspekcija iz Madrida i kao nalog mora da se sece drvo.
I ladno coveku iseku drvo, odnesu na lokaciju gde se snima tu ga nesto pobodu u zemlju i snime scenu vesanja.

Screen Shot 2023-11-06 at 2.03.41 PM.png

Samo pogledati ocene njegovih filmova i sve ce biti jasno.

Pa dobro to je Spanija, nema toliko lokacija u tom mestu gde su bili.
Imali su mali budzet.
Ima tu xy prica sa Klintom.
Kad im je trebalo drvo za vesanje, a nema drveta nigde, sve pustinja i ovo nisko siblje.
I onda vide kod nekog domacina u dvoristu drvo, mucenik to odgajio, zalivao. I udju i predstave se, neko od ovih spanaca iz ekipe kao inspekcija iz Madrida i kao nalog mora da se sece drvo.
I ladno coveku iseku drvo, odnesu na lokaciju gde se snima tu ga nesto pobodu u zemlju i snime scenu vesanja.
Namerno je to uradjeno tako sto se tice scena gde ce snimiti i pocetak i kraj.
Genijalno

Saw X
Iz perspektive horora/misterije/trilera kako je obeležen na IMDb ocena 2/10. Ako ga posmatramo kao dramu o umirućem čoveku koji se suočava sa nedaćama onda ide solidnih 7/10. Inače ne mogu a da ne primetim kako u američkim filmovima i serijama oboleli od raka na mozgu vode dug i produktivan život. Prvo onaj ćelavi što kuva droge, a sad i Džon Krejmer. Počeli su bolesnim i teško povređenim ljudima da daju nadljudsku snagu, a to je nekada bilo rezirvisano samo za Majkla Majersa i Džejsona. Toga je bilo baš dosta i u ova zadnja dva "Vriska", tipa nabije ribi nož ili žarač u stomak, i umesto da umre od izliva sopstvenih fekalija ona nastavlja da se mlati kao Lara Kroft. Nazad na Saw X, nije mi baš jasna patetika sa onim malim Meksikancem. Moglo je i bez toga ali izgleda da previše očekujem od Amera koji već nekoliko godina unazad zloupotrebljavaju i slešere da prenesu neku svoju usranu političku poruku pa siroti Majkl Majers od bezumnog manijakalnog ubice postade Donald Tramp.

Back