Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Thor: Love and Thunder

Taiku Waikikija treba tuci lopatom.

Ne davati mu da pridje vise akcionim hitovima.

Prvo je napravio parodiju na Thora i Guardianse, takoreci sprdnju.

Pa je onda bila kao komedija u pokusaju, pa drama i romansa, a na kraju tragedija.

Film je provukao kroz 5-6 zanrova, ali sve pogresnih.

Jedna scena samo valja, to je kad buckasti Russell Crowe glumi Zevsa. A sve ostalo smuti pa prospi.
 
Odgledao vrhunski indie uradak Wild Indian. Pripovest o dečaku iz nasilničke indijanske (Native-Americans) porodice i njegovom odrastanju, kao i njegovog druga koji je kasnije postao član nekih narko bandi... generalno jako dobar komentar na surovu sudbinu američkih indijanaca i njihovo istrebljenje od strane doseljenika, kauboja i sličnih, a kroz vrlo meditativnu, malo usporenu savremenu priču. Nije za svakog ali meni se jako dopao.

 
Samaritan

Fantazija, drama
Glumci: Sylvester Stallone,Javon 'Wanna' Walton,Pilou Asbæk

Silvester Stalone glumi ostarelog superheroja Samaricanina koji je posle epske bitke sa Nemezisom nestao pre dvadeset i više godina a za kog decak iz komšiluka misli da je još uvek tu.Samaricanin izbegava akcije ali kada decakov život bude doveden u pitanje on ce da krene da spašava decaka.
Na kraju se ispostavlja da to nije Samaricanin vec Nemesis i tako dalje

Niko me nije terao da gledam ovaj film. :) Sama sam kriva..Ako imate sat ipo vremena na bacanje gledajte ga..E, da tu se pojavljuje i čekic ala Thor. Vatra, negativci, ocajna majka decaka, stari sat koji je pripadao decakovom ocu , prijateljstvo izmedju decaka i superheroja..vec vidjeno i do sada prežvakano sto puta.O glumi ostrarelog Stalonea ne bih..Bolje da je sedeo kuci i citao knjige

 
Little Boy

Ocena 7,5

Emotivan porodican film u kome je osmogodišnji dečak Peper Flint Bazbi spreman da učini sve što je potrebno da okonča Drugi svetski rat kako bi mu se otac vratio kuci.Jako voli svog oca a i otac njega koji mu je najveci prijatelj i drugar. Svi ga i zovu Mali dečak jer je mali rastom , a deca u njegovom gradiću ga ismevaju i maltretiraju jer je previše mali.On ne obraca pažnju jer dečak i njegov otac postavljaju samo jedno pitanje jedan drugom: "Veruješ li da mi to možemo?" i jedini odgovor koji imaju je: "Da, partneru!"

Film govori o ljubavi, mržnji, opraštanju, volji, veri, o istinskim ljudskim emocijama i onome što nas čini ljudima. Kao i o tome šta je važno u životu, o tome da se ne treba nikada predavati, da ne treba suditi o drugima na osnovi njihovog izgleda, uverenja, lica i boje kože koje nose, u šta veruju, već na osnovu onoga što im je na srcu i kakvi su ljudi. Bez obzira da li ste mali ako nešto želite i odlučni ste, puni volje i vere, možete sve da uradite.
Film za preporuku

 
Keke Palmer odlicna u Nope. Samo zbog nje sam gledao do kraja.
Potpuna transformacija u odnosu na to kako inace izgleda i glumi. Recimo u 2 Minutes of Fame gde je ucveljena domacica i ova uloga.
Izgleda drugacije, ponase se kao dzambas, drugacije govori... Lepo je videti tako nesto. Sve pohvale za Keke. :ok:

Steven Yeun je takodje bio iznenadjujece dobar. Dok je Kaluuya u sio mi ga Djura ulozi. Mogli su nekog crnca iz geta da uzmu da glumi namcora bolje bi bilo i jeftinije.
jbt meni ona najantipatičniji lik bila : (
 
GET OUT (2017)

Get-Out-poster.jpg


Tražio sam potpuno drugi film sa sličnim nazivom kada mi je odjednom izleteo trejler za Get Out (2017). Kopkalo me je o čemu se tu radi pošto nikada ranije nisam čuo za ovaj film pa sam ga na kraju odgledao. Dečko kreće sa devojkom do kuće njenih imućnih roditelja koji žive van grada kako bi se upoznali, na prvi pogled tipično Američka belačka snobovska porodica sa aristokratskim manirima i pozamašnom kućerinom, mađutim stvari postaju sve čudnije i čudnije pogotovo neprirodno ponašanje kućnih pomoćnika ali i gostiju na zabavi koju je porodica priredila dan nakon dolaska budućeg zeta. Da stvari budu još čudnije majka dotične je psihoterapeut i bavi se hipnozom dok je otac neurohirurg. Film je neka vrsta misterije-horora ako bi se to tako moglo nazvati, kraj mi se nije svideo jer je dosta nerealan ali predpostavljam da bi većina ljudi u toku filma poželela da se on upravo ovako završi.

OCENA: 8/10
 
Fall - 7.5/10

Jedan od onih filmova koji se tesko gledaju sa neprijatnim osecajem u stomaku.

A to znaci da je napravljen kako treba. :D

Nesto poput Open Water, samo sto je Open Air.

Dve penjacice se nadju zarobljene na vrhu tv tornja negde u americkoj vukojebini.

Ako se neko plasi visine bolje da ne gleda film. ;)

Nemojte da gledate trejler suvise otkriva.
Dlanovi su mi se oznojili od visine prvi put u zivotu
 
Odgledah vrhunski ruski film The Forest ili 'Les', kako se izvorno zove, iz 2018-e godine. Jedva sam ga našao.

Mladić Danila živi u nasilnoj porodici u nekoj šumi, sa ćaletom i majkom, i nigde se ne pronalazi, ni u školi ni u kućnoj atmosferi. Jedino dobro u njegovom životu je privlačna duplo starija žena (da ne kažem ruska seljanka ili provincijalna ruskinja) koja živi preko puta, i koju posmatra dok ulazi, izlazi iz kuće, obavlja poslove itd. Kreće u vezu sa njom i ceo svet oko njega se postepeno raspada... kako neko napisa u rivjuu - snažni jedu slabe, a slabi se trude da postanu jači. A samo bih dodao - na kraju je uvek svejedno...

Film je jako nihilistički nastrojen, spor, na mometne brutalan, melanholičan, pesimističan itd. Iako su pejzaži lepi, ruska priroda... topla preporuka, meni se baš dopao, mada ga je teško pronaći.

 

Back
Top