Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Što se tiče lezbejki, osvrnimo se na sledeći film: Tor: Ljubav i Grom
Kao klinac voleo sam Marvel junake u stripovima, kasnije i neke filmove o istim.
Ali ovaj najnoviji naslov... Hmmm, poligon gde lezbijka prosto gura gledaocu prste u ždrelo da povrati i ono od prekosutra.
Minus dva ( -2 ) od 1 do 10 je moja realna ocena ovog, teletabis ostvarenja.
S.R.A.NJ.E. od filma
pa sta radi ta lezbejka kad je tako gadno?

Identity (2003)

Identity-208342344-large.jpg

Pogledao random bez nekih velikih očekivanja. Šta sve može da krene po zlu jedne kišne noći kada se povezane sudbine silom prilika nađu na istom mestu i kada smrt stiže svakoga od njih jednog po jednog u neverovatnom spletu događaja. Na kraju će se ispostaviti da su sve te osobe zapravo produkt jednog uma ali svakako odgledajte da ne bi dalje otkrivao. Interesantno sastavljano ali bilo je i sličnih filmova koji su mnogo bolje odrađeni.

Ocena: 7/10

Prey

%E2%80%98Prey-Poster-1-1-600x900.jpg

Prednosti: Zanimljiva zamisao, smestiti film o predatoru u istorijsko podneblje, dosadan nije sigurno... Nedostaci: nimalo suptilna feministička propaganda, na momente nelogične akcione scene i overpowered predator koji kao da poseduje Betmenov pojas, iz doopeta izvuče spravicu koja mu omogućava izlaz iz gotovo svake situacije... 3/5

Elvis

Drama i biografija
Ocena :8

Glumci: Tom Hanks,Austin Butler,Olivia DeJonge

Život američke muzičke ikone Elvisa Prislija, od njegovog detinjstva do toga da je postao rok i filmska zvezda 1950-ih..a sve kroz prizmu njegovog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Henks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnijih osoba u Elvisovom životu, Prisilom Prisli.

Glumac Austin Butler sjajno je glumio Elvisa, njegovu harizmu i energiju u nastupima
Emotivno sam dirnuta zivotom i preranom smrcu Elvisa Prislija

Greyhound - https://www.imdb.com/title/tt6048922/

( Revisited)

greyhound-2020-by-aaron-schneider-movie-review.jpeg

Ovo je bio jedan od retkih filmova koje su izbacili kada je počelo ono korona ludilo. Sad sam ga obnovio, obično ne volim cgi sranja ali ovde je u službi priče, nema praznog hoda, a akcija je, što bi rekao ovaj Meksikaner na dodeli AFI nagrade Al Paćinu - non stop drags, drinking, iting,saking, faking -

... samo u marinerskom okruženju, sa marinerskim žargonom...

edit. da i ko god da je prevodio ovaj film, svaka mu čast, not an easy task...

Prey

%E2%80%98Prey-Poster-1-1-600x900.jpg

Prednosti: Zanimljiva zamisao, smestiti film o predatoru u istorijsko podneblje, dosadan nije sigurno... Nedostaci: nimalo suptilna feministička propaganda, na momente nelogične akcione scene i overpowered predator koji kao da poseduje Betmenov pojas, iz doopeta izvuče spravicu koja mu omogućava izlaz iz gotovo svake situacije... 3/5
Fotografija u filmu je veoma lepa, široki kadrovi, lepi prelazi. Priča i gluma pomalo neuverljivi, vidi se da film nije imao pravi holivudski budžet.

Greyhound - https://www.imdb.com/title/tt6048922/

( Revisited)

greyhound-2020-by-aaron-schneider-movie-review.jpeg

Ovo je bio jedan od retkih filmova koje su izbacili kada je počelo ono korona ludilo. Sad sam ga obnovio, obično ne volim cgi sranja ali ovde je u službi priče, nema praznog hoda, a akcija je, što bi rekao ovaj Meksikaner na dodeli AFI nagrade Al Paćinu - non stop drags, drinking, iting,saking, faking -
Мени је ово ок ратни филм, знам да сам га коментарисао, нема ништа умотано, нека љубавна прича у позадини, патетика, чист ратни задатак.

Elvis

Drama i biografija
Ocena :8

Glumci: Tom Hanks,Austin Butler,Olivia DeJonge

Život američke muzičke ikone Elvisa Prislija, od njegovog detinjstva do toga da je postao rok i filmska zvezda 1950-ih..a sve kroz prizmu njegovog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Henks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnijih osoba u Elvisovom životu, Prisilom Prisli.

Glumac Austin Butler sjajno je glumio Elvisa, njegovu harizmu i energiju u nastupima
Emotivno sam dirnuta zivotom i preranom smrcu Elvisa Prislija

Mnogo su ga razvukli... Pocetak.. Ok.. Posle sve losiji...
7/10

Pogledao sam i ja nocas novog Predatora (Pray) i iskreno zaista mi se svideo, mozda nesavrsen ali jedan jako solidan i vrlo dobar film.

Ono sto mi se svidelo je ideja, setting, fokus na domorodacku kulturu i nacin zivota, skroz gotivna protagonistkinja kao i njen burazer joj, nekoliko brutalnih scena gde je Predator ukrao sou, fotografija odnosno priroda i siroki prelepi pejsazi, finalna borba mi je isto bila super i prijatno iznenadjenje kako ga je nadmudrila i pobedila njegovim sopstvenim oruzjem sto je pretpostavljam bio i jedini nacin jer videli smo da svako ko je na njega krenuo otvoreno i prsa u prsa bas gadno se proveo pa makar to bila i cela naoruzana ceta njih .

Ono sto mozda malo fali filmu je malo dubina price, malo vise mistike i malo nekih neocekivanih obrta u radnji , onako rekao bi da film ima ovako dosta jednostavnu i uprostenu radnju, kao i recimo originalni Predator (za razliku od recimo dvojke sa Deni Gloverom) sto naravno ne mora da bude odma nesto lose i verujem da se mnogima bas to svidja, u tom smislu vidi se da su bili inspirisani originalom (i da nisu hteli previse da idu u dubinu i da previse filozofiraju kao recimo Ridli Skor u filmovima “Prometej” i “Kovenant”).

Takodje vidi se da film nije bas “full budget” holivudski blokbaster i da je vise ovako film za streaming servis i za gledanje kod kuce nego sto predvidjen za bioskopsko platno.

Iskreno sve u svemu meni se film svideo i vrlo sam zadovoljan filmom.

Nego jel neko mozda provalio ?

Da onaj revolver koji je Naru dobila od onog francuskog trapera je zapravo isti onaj revolver koji je jedan od predatora dao Deniju Gloveru na kraju drugog dela. ;)

Ono zanimljiv detalj nema sta. ;)

Inace ja sam citao i neke stripove o predatorima i njihovoj civilizaciji i ono sto bi voleo da vidim je Predator film smesten u svemiru ili njihovoj rodnoj planeti koji bi se vise bavio njihovom civilizacijom, odnosima i uredjenju unutar te civilizacije, istorijom njihove civilizacije, motivima, njihovom tehnologijom, itd, mislim da bi to bilo bas super.
Mislim Predator nije samo obicna zver koja voli da kolje (kao recimo Alien) ili to radi zato sto je mesozder i da bi se prehranio vec se radi o jednoj vrlo tehnoloski-naprednoj civilizaciji koja je vec odavno ovladala tehnologijom koja im omogucava medjuzvezdana putovanja i koja krstari po razlicitim suncevim sistemima i galaksijama bez ikakvih problema.

Da bacim i ja koju...odgledao sam Bullet Train. Akcija sa elementima komedije. Ubice u vozu koji ide iz Tokija ka Kjotu ako se ne varam. Mafijaški mastermind koji vuče konce iza toga. Sandra Bullock koja se do pred kraj pojavljuje samo glasom. Brad Pitt koji dominira svojim stilom i gomila drugih karakterističnih likova. Moglo je biti i bolje, a moglo je opet i gore. Nije loše da se čovek opusti ako to volite da radite uz krv i nasilje.

Мени је ово ок ратни филм, знам да сам га коментарисао, нема ништа умотано, нека љубавна прича у позадини, патетика, чист ратни задатак.

Tako je. Išli su pravo na poentu. Mislim da sam negde u isto vreme gledao Midway, povraćalo mi se od onog patriotizma, patetisanja, cgi efekata... ja mislim da su mogli, da bi fejkirali i zalazak Sunca, ako nisu i to..

Saint Jack
https://www.imdb.com/title/tt0079843/

Sjajan film mog prezimenjaka, baš onako kako volim - glede zapleta ali i atmosfere. Amerikanac otpadnik od Amerike, na neki način, živi u Singapuru (ima azijski šmek i mistiku) gde drži javnu kuću. Reč je o čoveku ni dobrom ni lošem, koji je svašta doživeo i ali ima bazičnu ljudskost i principe u sebi. Dešavaju mu se žene, gangsteri i smrt prijatelja. Na kraju filma je moralna dilema a kako je on rešava pogledajte sami. I da spomenemo da je Gazara imao tu auru čoveka koji je svašta prošao i video, pravio kompromise ali nikad do kraja..

Saint Jack
https://www.imdb.com/title/tt0079843/

Sjajan film mog prezimenjaka, baš onako kako volim - glede zapleta ali i atmosfere. Amerikanac otpadnik od Amerike, na neki način, živi u Singapuru (ima azijski šmek i mistiku) gde drži javnu kuću. Reč je o čoveku ni dobrom ni lošem, koji je svašta doživeo i ali ima bazičnu ljudskost i principe u sebi. Dešavaju mu se žene, gangsteri i smrt prijatelja. Na kraju filma je moralna dilema a kako je on rešava pogledajte sami. I da spomenemo da je Gazara imao tu auru čoveka koji je svašta prošao i video, pravio kompromise ali nikad do kraja...i ima neku tajnovitost u sebi.

Odgledao i ja novog Predatora.

Ma kako da ne. Devojka od 50kg sa sve lukom i strelom,ubije Vanzemaljca visokog preko 2m,koji poseduje sve one super stvarčice za ubijanje...da ne pominjem koliko je Predator ustvari inteligentan.

Kada bih ocenjivao izgled Predatora tu bi dao čistu desetku,kadrovi prirode su takođe prelepi. Ovo ostalo je krindž...

Odgledao sam dva (po meni) vrhunska filma: Look Away iz 2018-e i Nitram iz 2021-e godine.

Ova dva filma osim što su estetski vrhunski uradjeni imaju za temu i ono što mene jako zanima, a to je pozicija autsajdera ili usamljene figure u društvu, ili čak normalne osobe koja je privatno nešto nalik Jingerovom konceptu Anarha, i njegovo skliznuće u ludilo i želju za osvetom ili prosto besmislenim nasiljem. Nitram je čak zasnovan na istinitom dogadjaju.

Medjutim nije svaki film ove vrste dobro uradjen kao recimo Elephant, We need to talk about Kevin, And then I go, The Boy iz 2015-e (Džokera i Taksistu ne bih ovde ubrajao jer imaju neku ideologiju i agendu iza sebe ipak, klasici su ali mene više zanima neka povučenija, ne toliko herojsko-stripovska priča). Ima tu i dosta osrednje pa i loše odradjenih filmova istog usmerenja koje svejedno vredi pogledati, ali ova dva mi se veoma izdvajaju, posebno Look away za koji nemam pojma što mu je data tako niska ocena kritike kad je vrlo suptilan i precizno uradjen i ima sjajnu estetiku. A oni kažu da im se baš atmosfera ne svidja, a meni je baš to prejako, zamračeni hodnici škola, igrališta pokrivena snegom, tamne večeri, hladnjikave velike sobe više srednje klase, otudjenost, samoća itd...

Back