Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

French Exit (4/5)

https://www.imdb.com/title/tt10279362/

zfRW99mv9y1NIMkIL5Bzp9y3cDZ.jpg

Знате онај осјећај када погледате филм па вам је почетак на крају, крај у средини, средина БогзнаГдје раштркана у неуронима мозга...:mrgreen:
Пре него се упустим у било какав филм имам ружан обичај да прочитам критике, барем неке које мене анимирају.Често се деси да су критике драстично лоше а мени филм фантастичан, шта често готово увјек.Да, драги моји и филмски критичари раде за паре, одавно, коме треба и када треба намакну још ако су престижна кућа чије се мишљење чита и цијени. :( Зато боље и објективније критикују критичари који просто воле само филм а таквих има није да нема.И ту негдје филмски бисери се изроде...

Углавном да се вратим, мој термин за гледање је често после 22 па избјегавам драме осим викендом када сам обично у другим хедонизмима.
Да тешкоЕ, француски излаз је заиста добра комбинација одличне врхунске глуме, црног хумора и бизарне драме на граници јаве и сна.
Било је момената када ти мозак каже насмиј се а заправо је тужна сцена или обрнуто, Azazel Jacobs се лијепо поиграва, свиђа ми се стил, међутим тема која се обрађује је поприлично проблематична.Суицид и суицидна размишљања. :think:
А стил је такав да како филм одмиче почињеш се озбиљно питати јел има ту неко нормалан? :D Одговор је:НЕМА.:sad2:
Fenomenalan , 9/10. Vrhunska gluma , teška tema obrađena na zanimljiv i potpuno neočekivan način , dobar crni humor.

Dog , film iz 2022, reditelj i glavni glumac : Čejning Tejtum
dog 2022.jpg

Gledala u bioskopu , prethodno pogledala kritike koje su dobre , pogledala kratak plot i pomislila da ne mogu pa pogrešim . E jesam. Znate onaj osećaj kada čekate da se desi film dok traje film ? To je upravo ovo i nije se desio , barem meni. Road trip , pas , čovek --šta tu može da se pogreši . Izgleda da može : priča je smuljana , dijalozi loši , gluma loša , režija i može nekako da prođe.
Ocena 2 /10 zato što sam očekivala više.

Pa ako si pročitala sinopsis, sve...

Kako god, nisi jedina ispala naivna, meni atipično podleti As They Made Us uglavnom zbog Hoffmana i film je za 2ku.Ili keca... Jedan od onih bezbrojnih i bezličnih filmova o porodici za starije devojčice.
Ćuti. Barem nisi gledao u bioskopu, to ti je level više ili niže , ne znam kako da se izrazim , ali me razumeš. :D

Back