**************************************************************************************************
Od zabave je prošlo tačno godinu dana. Više nisam sa Tomislavom, gotovo sam prekinula studije (uopšte ne mogu da učim), a i lošeg sam zdravlja. Obuzela me je neobjašnjiva slabost, koja nikako ne prolazi; svakim danom osećam se sve gore. Išla sam na različita medicinska ispitivanja, ali lekari ne mogu da postave dijagnozu. Sumnjaju da sam psihički obolela, ali ni to ne mogu da dokažu. Ja mislim da je uzrok svemu san koji sanjam svaku noć, evo, već mesecima.
Sanjam da ležim u svom krevetu i spavam. Prilazi mi čovek oko četrdeset godina star i budi me. Predstavlja se. -Ja sam Stanislav Novaković, -kaže. -Treba da govorim sa tobom.
Još sam bunovna, pa mi uopšte nije čudno što ga zatičem u svojoj sobi. Pitam: -Gospodine, zašto ste nestali onako, bez objašnjenja?
-Pripadnik sam Reda Dvojnika, a život svakog Dvojnika je samo eksperiment, neka vrsta generalne probe života stvarne osobe. Ako je uspeo, njegov život će biti odobren za življenje i dodeljen nekom, a Dvojnik će se povući u nepostojanje; ako nije uspeo, povući će se bez tog odobrenja. Ja sam uspeo i M.C. zato živi. Ti nisi. Red smatra da je pokazao dovoljno strpljenja. Nisi ispravila svoje greške. Tvoj eksperiment nije odobren. Vreme je da pođeš sa mnom...
Budim se užasnuta i dugo potom ne mogu da se oslobodim straha.
********************************************************************************
Empty Recycle Bin