gru_sekcija
Primećen član
- Poruka
- 563
Imaš više djelova ovog dokumentarca na you tubu pa si pogledaj do kraja i sam procjeni da li su ameri stvarno bili na mjesecu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li znas sta se desava sa signalom iz mikrofona od par mV posle recimo 100m kabla?Takoreci je neuporebljiv.A to je bre 14 000m.Kako da naprave mikrofonski kabl od 14km?Kojom brzinom da ga spuste a da se on ne istopi kad temperatura poraste na par stotina stepeni i na kojoj su tad dubini? Mikrofon mora da ima membranu, a membrana mora da bude od nekog tankog, elasticnog materijala.I mora da ima namotaje od tanke zice.Ili da bude piezo a on svakako ne trpi temperaturu.A taj kabl mora da ima izolaciju.A teflon kao najizdrzljiviji izolator se topi na oko 600 stepeni.Ajd upotrebi malo mozak pa posle kazi da i dalje verujes u takve nebuloze.A sto nisu spustili kameru pa da gledamo male djavolcice kako krckaju gresnike u kazanima.Pa ipak su to Rusi, tehnologija je to.![]()
ko sto rekoh na jednoj temi sve to moze biti i snimak brodoloma...a koliko vidim samo ovde ima dosta pacijenata kojim mozes prodati bezmalo svaku teoriju.
Grupa ruskih naucnika 80-ih godina prošloga veka bušila je rupu u zemljinoj kori,kako bi došli do lave.

Na dubini od nekih 14 km ,odjednom su bušilice počele "vrteti na prazno".
To je značilo da su naišli na pecinu.
Vec sam rekao da je lako biti skeptik po ovom pitanju i traziti sada naucne nemogucnsoti za jedan takav poduhvat. Cudi me da kada je sletanje na Mesec u pitanju nema nikavih problema. Sve je jasno i iizvodljivo . A kada je busenje rupa u zemlji onda tehonoloskih nemogucnosti na pretek. Odakle kabli, odakle ovo, odakle ono.
Ma nemoj?
Sta te cudi kada su to dve razlicite stvari?
Uzmi u obzir godinu o kojoj se govori.Nije problem danas.A lepo se kaze da su spustili mikrofon u 14km duboku busotinu.Uopste nije problem proturiti signal kroz 14 Km provodnika. Ni 140 Km nije problem. VF, optokabel, laser...Nije problem ni prici blizu kriticnog izvora zvuka. nesto kao telemetrija. Pa astronomi danas "snime'' temperaturu i sastav neke planete, galaksije... Sve to (transport signala) moze svako od nas da odradi, ko je bar malo sposoban. I ko sto rekoh na jednoj temi sve to moze biti i snimak brodoloma...a koliko vidim samo ovde ima dosta pacijenata kojim mozes prodati bezmalo svaku teoriju.

Cudi me vase licemerje jer u jednom slucaju tehnologija moze a u drugom slucaju (mnogo manje zahtevnom) tahnologija odjednom naprasno ne moze. To samo pokazuje da vas vode obicne predrasude i zelja za odbranom vasih "Svetih knjiga" ,vase "religije", zvane Naucni skepticizam. A te svetinje su Darvinovo "Poreklo vrsta" i misija Apolo kao kvazikvintesencija naucnog dostignuca, iako je to ustvari najveca prevara ikada izvedena.

Kako si samo zakljucio da je neko spustio studiski mikrofon?A nikad niko nije spusto studijski mikrofon da cuje zvuk 20-20 000khz.
Cudi me vase licemerje jer u jednom slucaju tehnologija moze a u drugom slucaju (mnogo manje zahtevnom) tahnologija odjednom naprasno ne moze. To samo pokazuje da vas vode obicne predrasude i zelja za odbranom vasih "Svetih knjiga" ,vase "religije", zvane Naucni skepticizam. A te svetinje su Darvinovo "Poreklo vrsta" i misija Apolo kao kvazikvintesencija naucnog dostignuca, iako je to ustvari najveca prevara ikada izvedena.
Kako si samo zakljucio da je neko spustio studiski mikrofon?

I kakve to ima veze sa temom? Poenta je da je ovde snimljen zvuk koji je prezentovan i koji zvuci kako zvuci.Hehehe...
Vidis da ne znas o cemu govoris
Poenta je u tome da se pri geoloskim istrazivanjima uopste ne slusa zvuk i da se rupe ne otkrivaju tako sto "burgija pocne da se okrece u prazno"
Evo i korisnog linka
http://en.wikipedia.org/wiki/Geophone
http://en.wikipedia.org/wiki/Sonar
http://en.wikipedia.org/wiki/Seismograph
Stvarno zakljucak zasnovan na temelju nauke i empiriskih dokaza i prinicipa nema sta.Ima veze sto je do LAZ.
Dakle NIKO nije spustaio NIKAKAV mikrofon u tu rupu,

Stvarno zakljucak zasnovan na temelju nauke i empiriskih dokaza i prinicipa nema sta.![]()
Ono sto znam jeste da cete uzalud traziti na internetu tehnoloske nemogucnosti u prici koju je izneo jedan doktor nauka zaduzen za geoloske projekte
Cak i pod pretprostavkom da on ne govori istinu ono dr. daje mu dovoljno kredibiliteta i pameti da ne iznosi u intervjuu pricu koja je tehnoloski neizvodljiva i time u samom korenu osudjena na osporavnje i nje i njega samog.
To sto si se iznervirao samo pokazuje da je tvoja "naucna objektivnost" u stvari predrasuda i zbunjenost.Jel si ti obratio paznju o cemu sam ja pisao?
Da ponovim treci put - geoloska istrazivanja se ne vrse na taj nacin.
Dakle, ti verujes tom "dr", samo zato sto sto govori ono sto ti se dopada.

Akcenat je u tome da se u te rupe ne spustaju mikrofoni koji snimaju zvuk kakav mi cujemo
Poenta je u tome da niko nije siguran da li je izmisljotina ili ne.A sto se vi raspravljate oko gluposti? Glasovi iz pakla su najgluplja stvar za koju sam čula, valjda je svima jasno da je to teška izmišljotina..?