Glasovi iz pakla

Razlika između demona i inkvizitora jeste u tome što ovaj prvi ne postoji.

I što inkvizitor radi podsvesno, verujući u božansku volju. :mrgreen:

Čik dokaži da nije Prorok. Argumentovano.

Raspolažeš uvlas istim materijalom ko i ja koja tvrdim da jeste, što nijednom od nas nikad neće dat za pravo.

Za razliku od bibliofila, ja sam to u stanju priznat. :D

Razlika između demona i inkvizitora jeste u tome što ovaj prvi ne postoji.
Argumentovano tvrdim da postoji. Demon su inkvizitorove misli i dela.

I što inkvizitor radi podsvesno, verujući u božansku volju.

Inquisition.jpg
Inquisition_torture_03.jpg

Čik dokaži da nije Prorok. Argumentovano.
Ko? O.o

Raspolažeš uvlas istim materijalom ko i ja koja tvrdim da jeste, što nijednom od nas nikad neće dat za pravo.
Donekle je moguce utvrditi da li mr. Prorok ima bozansku misiju, ako pod bozansvo podrazumevamo dobro, ili moralno. Relativni pojmovi, ali rece jednom neko da je dokazivo metafizicki. Bice da svi imaju sopstveno bozanstvo ili ideal, kojim teze a ne dostizu, jer je izvan njih samih.

Za razliku od bibliofila, ja sam to u stanju priznat
Nisam bibliofil, samo interpretiram sta sam cuo o demonima.

Demoni su inkvizitorove misli i dela, tačno. Mada tu nije demon uzrok inkvizitoru, već obrnuto.

Proročkom ću knjigom nazvat svaku koja raspolaže određenom snagom, obzirom da ni glavna proročka, biblija, ne duguje svoj kredibilitet ničemu drugom. Ovo je bila aluzija na neke druge postove na ovom pdf-u, pa ti se izvinjavam. :)

Sve što propagira moralne vrednosti - a ovde bi se trebalo uzet u obzir da moral ne doživljavam u uobičajenom, recimo hrišćanskom smislu, mada ću ga ovom prilikom postavit kao merilo - poseduje uvlas isti kredibilitet kao i biblija. U tom smislu ne pravim razliku između ovog i onog pisca, ili po tome kome je od njih više oltara podignuto. Pogotovo me ne zanima da li su svi ti oltari crkveni. Ljude inspirišu razne stvari, a kad god su te stvari pravilne ja ću odati svoje poštovanje.

Za mene su svi tvorci (takvih) inspirativnih dela Proroci. :)

Pakao sigurno ne postoji u Biblijskom smislu (po mom mišljenju), ali i da ga ima "ispod", sigurna sam da ne bi moglo da se išta registruje našim ljudskim, skromnim, tehničkim mogućnostima :).
Ali ova tema je dobar primer toga kako ljudi pokušavaju da sve konkretno premere, i slično.

Pakao sigurno ne postoji u Biblijskom smislu (po mom mišljenju), ali i da ga ima "ispod", sigurna sam da ne bi moglo da se išta registruje našim ljudskim, skromnim, tehničkim mogućnostima :).
Ali ova tema je dobar primer toga kako ljudi pokušavaju da sve konkretno premere, i slično.

Biblija ne naucava postojanje pakla u smislu u kojem ga vecina zamislja. Ali zato naucava da ce nakon Sudnjeg dana neki biti baceni u nekakvo ognjeno jezero i unisteni.

A sto se ljutis, zar nemam pravo na svoje misljenje?

Имаш право на мишљење. Проблем је што тај твој став није проистекао из мишљења. Јер да јесте, навео би и разлоге свог става.

Што се тиче теме. У мору лажи којима смо окружени не можемо знати да ли је овај снимак истинит или не. Оно што можемо знати је да ако ту има било чега што противуречи утврђеним и у свест људи утувљеним научним догмама о свету и животу. То неће бити објављено народу.

Имаш право на мишљење. Проблем је што тај твој став није проистекао из мишљења. Јер да јесте, навео би и разлоге свог става.

Што се тиче теме. У мору лажи којима смо окружени не можемо знати да ли је овај снимак истинит или не. Оно што можемо знати је да ако ту има било чега што противуречи утврђеним и у свест људи утувљеним научним догмама о свету и животу. То неће бити објављено народу.

Rodoljube, mrzi me da kuckam po tastaturi kad sam vec sve napisao na pdf koji je postavio Agarta na religiji o antropomorfizmu Boga, ukratko kad covek umre, ako su vernici u pravu, telo se raspadne a dusa je vecna, pa tako ni mucenje u paklu ne moze biti fizicko vec samo dusevno ili duhovno, zato ti krici uopste nemaju smisla, zvuk je mehanicka pojava, tamo gde nema materije ne moze biti ni zvuka!

Rodoljube, mrzi me da kuckam po tastaturi kad sam vec sve napisao na pdf koji je postavio Agarta na religiji o antropomorfizmu Boga, ukratko kad covek umre, ako su vernici u pravu, telo se raspadne a dusa je vecna, pa tako ni mucenje u paklu ne moze biti fizicko vec samo dusevno ili duhovno, zato ti krici uopste nemaju smisla, zvuk je mehanicka pojava, tamo gde nema materije ne moze biti ni zvuka!

A kako može duševno da te muči, da te psuje ? :dontunderstand:

Ovo je NAJgluplji deo filma Digitalni andjeo.Kakav bre specijalni mikrofon koji ce da izdrzi tu temperaturu, 14km kabla a osnovno pitanje...kako su dosli na ideju da spuste bas mikrofon ako su trazili lavu.Ma tesko glupiranje.:tease:

slazem se u potpunosti, trazili lavu, sta ce im? 14 km kabla, pa to ima par stotina kg tako da bi puko kao paucina,
znaci ako su nasli pakao, moci ce da se pobegne, ali kako doci do tamo? ipak je to 14 km :) odakle im samo ideja da tako izgleda pakao kako ga opisuju?
a na odredjenom broju sekundi kao da se ponavlja isti zvuk, obratite paznju.
ovo ko plasira u javnost, ne da je debil, nego debilcina.
kako ih nije blam da tako nesto objavljuju u javnosti?

Pa zna se da je Pakao ispod Jerusalima . . .
Kakave su sad ovo gluposti ? :kafa: :lol:
A shto se tiche zvuka occhevkivao sam da su malo vishe "uznemrirujuci" , mada su dalek o od prijantog u svakom sluchaju . . .

2. Petrova poslanica 2,4. Јер кад Бог не поштеде анђела који сагрешише, него их метну у окове мрака пакленог, и предаде да се чувају за суд;

Inace, u Bibliji se taj ad - mesto gde se nalaze demoni i duse gresnika naziva bezdanom i jamom najdonjom i tamnom.

Psalam 88,6. Метнуо си ме у јаму најдоњу, у таму, у бездану.

Kakva simpaticna temica :lol:

Шта фали мојој темици?

Као што сам навео у уводном посту тешко је у ово поверовати али ипак остаје и проценат вероватноће да је истина, јер у ситуацији када се скрива и заташкује све што не одговара званичном погледу на живот и свет, не можемо знати да ли је то чиста превара или откриће. Откриће које из темеља руши поглед на живот и свет којим смо научени и који нам је наметнут. О томе се ради. О простој могућности. Зато је ова тема овде а не на природним наукама.

Back