Glasine

Dijenek

Elita
Poruka
22.033
Kako reagujete kad cujete neku glasinu o sebi?

Ja sam danas saznao jednu koja me je baaas nasmejala, a uzrokovana je mojim jucerasnjim statusom na fejsbuku... :D

Samo da mi je znati ko je pokrenuo... :lol:

znachi decu ne prijavljujesh:rtfm: :lol:

pa od koga moze da potekne..od nekog dokonog ko te ne poznaje dovoljno tj niste bash bliski inache bi znao da pricha koju ce da plasira o tebi nije istina

Poslednja izmena:
Kako reagujete kad cujete neku glasinu o sebi?

Ja sam danas saznao jednu koja me je baaas nasmejala, a uzrokovana je mojim jucerasnjim statusom na fejsbuku... :D

Samo da mi je znati ko je pokrenuo... :lol:

Najiskrenije se potresem mnogo, danima vrtim po glavi da li sam nesto kriva, da li sam negde pogresila te zagadim sebi vrlo cesto nedelje koje slede...

Mrzim glasine o bilo kome ne samo o meni. Ća ću, kao, ali ima i slučajeva kada glasine nekome unište život. Nisu one nimalo naivne i bezazlene, a nisu naivni ni ljudi koji ih plasiraju.

nisu, još ako plasirači imaju za cilj da te bacu u vatru, a da sebe šteknu (bar na neko vreme:lol:), onda to može biti vrrlo ebeno (ponekad i u pravom smislu te reči:lol:)

Uglavnom ne marim tj. ako vidim da je motiv ljubomora, zavist ili slicno, onda se jos potrudim da ih potvrdim i kazem "Jeste, tako je...kupujem to i to, kosta jos vise od toliko" i slicno. :mrgreen:

Druga stvar, razlikujem ko je osoba koja ih siri. Ako je neki nebitni maRmun, ne osvrcem se previse. Ako je neko ko mi je iole bitan, razjasnim u direktnom razgovoru sa tom osobom u cemu je fazon.

Pa sam si plasirao glasinu preko tog statusa.Koliko ja vidim.Da nisi hteo da se prica o necemu,verovatno da ne bi pisao to nesto ni na Facebook-u.

Ne vidis dobro...
A ni ja se nisam trudio da se narocito precizno izrazim. Prosto, nije bitno za samu temu...
To je starija prica koja je samo isplivala na povrsinu zbog mog statusa...

No, nije tema to sta sam ja uradio i kako vec kako reagujete kad se suocite sa glasinom o sebi...

Uglavnom se ne obazirem. Nikada nisam za to ni marila. Uglavnom takve priče potiču od dokonih ili nezanimljivih ljudi. Barem meni nezanimljivih. (Mada nekada umeju fino da začine priču, da bude zanimljiva. Ne osporvam. :) )
Međutim,ne bude mi svejedno ako tom pričom povrede nekog meni dragog, ili ako ga ista uznemiri.

Није ми свеједно. Имам децу, радим посао који није баш такав да може да ,,отрпи'' гласине, много људи је укључено у то. Мислим, у посао.
Чула сам много пута гласине о себи, и потресла се. Како се правдати неком ко те не познаје?
Конкретно, излазим из учионице, и једна мајка каже другој:,,Није јој лако, ослабила је јер се развела, сад деле имовину, а деца јадна.. и наши ће трпети због тога... ''
Шта да кажем непосредно после тога на родитељском? Да им се правдам? Да кажем да ми није пало на памет да се разведем, а да је сва имовина моја, нема шта да се дели? :sad2:
Рекла сам:,,Све што сте о мени чули, истина је, и још је много горе!'' Само то.
Без увода, без разраде, без објашњења... И наставила родитељски.
После тога, нисам више чула да се разводим. Успут, не мислим да је страшно развести се, али све што је неистина, а може да нашкоди, погоди ме.

Постоје гласине које ме забављају. На њих се не обазирем.
Искрено, највише мрзим оне које и гласине преносе. Али, кад су то приче које ми могу наудити, онда О.К. саслушам.
И углавном не реагујем никако.
Или баш тако, у друштву људи који су ширили гласине изјавим нешто попут наведеног.

nisam sigurna da li sam toliko nezanimljiva ljudima pa me ne ogovaraju, ili me toliko bas briga da na reagujem nikako...

secam se da su se na faksu kladili da sam nevina npr....ja sam rekla:" naravno da jesam"..jel to glasina? :think:

u sustini ljudi koji me interesuju i koji su mi bitni me poznaju, a za ostale me bas briga sta misle o meni, ni ja o njima ne razmisljam...:)

Zadnje četiri godine, doduše u zadnje vreme znatno redje, naslušala sam se glasina o sebi, ihahaaaaaaa :roll:
Evo nekih... prvo, dok sam dolazila kao devojka ovde, kod sadašnjeg mm - e, to mu je trebalo, nema naših devojčica, nego bi veliku gradjanku, o glavu će da mu se razbije :roll:
Pa kada smo se uzeli - eto, u'vatila ga na stomak, ma znala sam ja da će tako da bude... :roll:
Pa, kad su skontali da nema stomaka, malo su o'ladili sa tom temom, pa je počelo - neće se on od nje 'leba najesti, što čestitu devojku nije uz'o :roll:
Pa, kad je počeo, vrlo brzo posle svadbe, da se naprasno goji ( promenio radno mesto, od rintanja prešao na sedenje u kancelariji 8 sati, a i završilo smo naše potkrovlje pa je i tu bilo manje rada, a lepo jede, normalno da će da se ugoji malo ) - eto, od suve 'rane, ne ume ta ništa da skuva, suva rana ga ugojila :roll:
Pa, kad i dalje nije bilo stomaka - eto, ne može da rodi, u'vatila ga mladog, pa ga zaebala :roll:
Pa, kad su konačno videli stomak - e, ko zna čije je ( samo me je ovo, od svega samo ovo, malo pogodilo )
...
...
...

I tako dalje... I to da kažem komšiluk, pa stariji ljudi, pa željni da se i kod njih u kraju nešto dogadja... ma ne samo oni, dosta drugih ljudi, za koje nikada ne bih rekla da su takvi, baš su delovali emancipovano i kulturno. :roll: Kada bih se obazirala na sve priče i glasine, izrečene meni iza ledja, ali tako da ih čujem, davno bih poludela. Ma, pas laje, vetar nosi, a i usta moraju da klepeću i zvekeću, da ne bi bila pusta ( tako govorila moja pok. baba, Bog da joj dušu prosti. Pametna žena bila, a nije fermala glasine o drugima, zamis'i molim te :lol::lol::lol: )

Back