Glam rock

Ne, nego privatna shkola i privatni profesori. jer zapravo planiram se baviti muzikom. Ne u nekom berndu, vetj mnog, mnogo, mnogo vishe od toga, a i ko si ti da ti se pravdam?!A ti nauchi kako s ekoriste znakovi interpunkcije , pa onda razmishljaj o gramatici -.-`.

Car[ica] si! A da, punk inache znachi derishte na engleskom, a pravac je nastao `72. u Velikoj Britaniji i Evropi, posle se proshirio u Americi `74. i `76. dospeo u Australiju.
Glam rock je mnooogo stariji pravac muzike i zreliji.
Zakljuchak, punkeri su derishta koja nikada ne odrastu. Divljaci, varvari, ..............

Ni ja ne slusam punk ali ne mrzim pankere, super su mi.Ne mrzim ni metalce ni fensere ni kucice ni macice ni mrave...Sto se prepirete bzvz...stvarno...Peace...:mrgreen::rumenko:

Van Halen nije glam rock majku mu. . koliko ja znam :D

hard rok bend,isto kao i Whitesnake...mislim da je temi bilo potrebno pojašnjenje- glam rok se,prije svega,odnosi na pravac koji je početkom sedamdesetih godina promovisan od strane T.Rex-a,David Bowie-a,Suzie Quatro...danas se pogrešno veže za stil i oblačenje,a u pitanju je muzika...onda bi i DJ Krmak mogao da se zove glam rokerom,po ovoj logici...

hard rok bend,isto kao i Whitesnake...mislim da je temi bilo potrebno pojašnjenje- glam rok se,prije svega,odnosi na pravac koji je početkom sedamdesetih godina promovisan od strane T.Rex-a,David Bowie-a,Suzie Quatro...danas se pogrešno veže za stil i oblačenje,a u pitanju je muzika...onda bi i DJ Krmak mogao da se zove glam rokerom,po ovoj logici...

To je tacno, na temi se vise o hair-u prica.

sid je u pravu. mislim da sam i ja negde pomenuo te grupe kao glam pionire.
ono posle sa perikama i kosama jeste glam ali 80s glam.
a van halen ulazi u taj krug ako mene pitate.
kada se kaze da je queen bio pod uticajem glam roka pa se cudimo to je jer mislimo na te kosate likove iz 80-ih.
zapravo oni i sami kazu da je t-rex imao uticaj na njih a sa bowiem su i saradjivali.

Ja nisam cula japanski glam ,kazu da je dobar,ima neko link? Ja vise slusam stari, ovo novo me nije zanimalo...
Cula sam jednu pesmu,od grupe X Japan(mislim da se tako zove)zove se Art of life.Verzija koju ja imam traje nekih 28 minuta :eek: pesma je kao ep...Na YouTube-u ima nekih videa(znatno kracih,sa koncerata)ove pesme...
Inace moji omiljeni glam rock band je Queen(iako vidim da ih retko ko ubraja u glam rock,mislim da su u neku ruku zacetnici toga,mada imaju daleko kvalitetniju muziku od glam rock bendova koji su svoju karijeru zapocinjali 80ih),Bon Jovi,Skid Row,Whitesnake,Guns'n'Roses...

Back